House Of The Dragon [GoT thread]

http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=138592378

Επιτέλους το είδα και έμαθα what all the fuss was about και πρέπει να πω ότι ήταν γαμάτο!:smiley:

Και ξαφνικά ο Απρίλιος 2012, αν θυμάμαι καλά, φαντάζει πολυυύ μακριά… SIZE=“1”[/SIZE]
Κι επειδή μ’ άρεσε η σειρά βαριέμαι να διαβάσω τα βιβλία γιατί μετά φυσικά δε θα μου φαίνεται το ίδιο καλή.

Τώρα φεύγω από δω μέσα γιατί φοβάμαι μην φάω κάνα σπόιλερ και μετά ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΑΣ:!:

τα βιβλια σε ανταμοιβουν, ξανασκεψου το

σε αλλα νεα, [U]visual effects[/U], ομορφο

Ειδα και εγώ τον 1ο κύκλο της σειράς!!!Καταπληκτικός!!!Έχω πωρωθεί πολύ!!

Σκέφτομαι να διαβάσω τώρα τα βιβλία γτ βαριέμαι να περιμένω μέχρι τον Απρίλιο για να βγει το επεισόδιο του 2ου κύκλου…Τι λέτε αξίζει???

Eμένα ήρθαν χθες το μεσημέρι τα βιβλία.Θα πέσει μυθικό λιώσιμο!!!

ΓΟΥΑΟΥΥΥ…! Απίστευτο ήταν αυτό!! Αν και λίγο απομυθοποίηση:p

[SPOILER]Τα κάστρα και όλα ήταν τέλεια, αλλά ειδικά τα δρακάκια μ’ άρεσαν, γιατί και το ήξερες με σιγουριά ότι ήταν ψεύτικα και γενικώς είναι ανύπαρκτα πλάσματα, αλλά τα απέδωσαν με σάρκα και οστά, ούτε που το σκεφτόσουν ότι είναι εφέ, απλά έμενες. -Και φυσικά απ’ τα καλύτερα season finale που έχω δει ποτέ ![/SPOILER]

Λοιπόν, ίσως πρέπει τελικά να διαβάσω τα βιβλία…:-k Δε νομίζω να μπορέσω να κάνω τόση υπομονή!!

επισης, για οποιον πορωνεται και με τους τιτλους αρχης σαν και μενανε, να δύο όμορφες εκτελεσεις

ακουστικη

μεταλιζουσα

την εχω ringtone :smiley:

Samis μήπως πας και στην Millenium Bank? Πέτυχα έναν εκεί που χτύπησε το κινητό του με αυτό:) Και όποιος έχει δίλημμα να διαβάσει ή όχι τα βιβλία να ξέρει ότι είναι πολύ πιο πλούσια η εμπειρία από την σειρά όσο καλή και να έγινε!

Επος το βιντεο…Ανατριχιασα στο τι δουλεια μπορει να κανει ενας καλος στο ειδος…

“σε βάζει σε ηθικές αμφιβολίες”
τι όμορφη παρατήρηση! Αυτό ακριβώς κάνει σ’αυτήν την ιστορία ο Μάρτιν… σε κάνει να αναρωτιέσαι, ποιο είναι το σωστό και ποιο όχι… και να πάρεις το μέρος κάποιων, και πάλι θα σκέφτεσαι ότι και οι άλλοι έχουν τα δίκια τους.
και βλέπεις τον εαυτό σου να “χτίζει” ένα ήθος αποκλειστικά δικό του, όπως ακριβώς με τον ίδιο τρόπο χτίζεται και το ήθος των χαρακτήρων της ιστορίας αυτής.

και εδώ στέκεται και το ηθικό “λάθος” του Νεντ Σταρκ που του κόστισε τη ζωή.

Φυσικά και η τηλεοπτική διασκευή δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί υποκατάστατο των βιβλίων. Γιατί ισχύει ακριβώς αυτό που λες: είναι το μεγαλύτερο λογοτεχνικό έργο fantasy!
Αν εξαιρέσουμε την δυσκολία μεταφοράς και το μέγεθος του budget που θα απαιτούσε αν γινόταν, αλλά ας υποθέσουμε ότι υπήρχε η περίπτωση να’χε γίνει ακριβής μεταφορά, Ε, κατά την προσωπική μου άποψη, κάτι τέτοιο δε θα είχε και πολύ νόημα. Οπότε σε τελική ανάλυση, χαίρομαι που διασκευάστηκε έτσι η ιστορία των βιβλίων για να “ταιριάξει” στα τηλεοπτικά δεδομένα. Όχι βέβαια ότι έχουν γίνει και ταιράστιες αλλαγές, απλά επειδή ανέφερες και το “τρέξιμο” της ιστορίας στον χρόνο… νομίζω ότι δεν ήταν και τόσο “κακό” για τον μέσο θεατή που ίσως δεν έχει διαβάσει τα βιβλία, και ίσως να μην τα διαβάσει και ποτέ… και απλά να δει την ιστορία στην οθόνη… πιο “απλοποιημένη” …

όντως αυτό είναι ένα ΠΑΡΑ πολύ καλό blog για τη σειρά!

Μια χαρά είναι οι γυναίκες της σειράς.
Αλλά δε θα μπορούσαν να είναι και ΠΟΛΛΕΣ… σε αριθμό… γιατί πρόκειται για μια επική σειρά… για έναν κόσμο στο οποίο “υπερισχύουν” σε δύναμη και “σημασία” οι άντρες.

Πόσο πιο φανγκέρλ να νιώσω!.. χαρούλες χαρούλες με τον καθένα που εμφανιζόταν…
Πρώτο απ’ολους τον ΘΕΟΥΛΗ Μάρτιν <3 <3 <3
Γιατί δεν αγαπήσαμε μόνο τα βιβλία… αλλά αγαπήσαμε και τους ηθοποιούς της σειράς…
Ωραίοι όλοι τους! ένας κι ένας!
Ο Jaime κουκλί, κλασσικός ξανθός με τις ωραίες γωνίες…
Ο Jon τελικά είναι πολύυυυ ωραίος… στη σειρά τον έβλεπα κάπως “μαλθακούλη” αλλά τελικά είναι πολύυυυυ πολύυυυυ μιαμ ωραίος…
Η Cercei είναι ΓΑΜΩ τις γυναίκες! πολύ πολύ cool και “αντράκι”…
Ο Tyrion … ντάξει είναι ΜΟΡΦΑΡΑ! όλα τα λεφτά… τι να ειπωθεί γι’αυτόν!
Ο Drogo είναι … … ακόμα πιο… ΘΕΟΣ … … … τι όμορφος γαμώτο… πωωωω
Η Dany είναι μια σκέτη Γλύκα! και πανέμορφη! (και απ’ο,τι είδα την “προσέχει” ιδιαίτερα ο Jason KAI έξω απο τα γυρίσματα… χμμμμμ)
(παρατήρησα ότι κι ο Bienoff είναι γοητευτικός τύπος… όσο για τον άλλον, τον Weiss, μου θυμίζει τον ξενέρωτο απο τους 2 and a half guy)

Αξίζει να τη δείς τη συνέντευξη!!! είναι ΠΟΛΥ απολαυστική!

Και η “περίληψη” 6 λεπτών του πρώτου κύκλου είναι πολύ καλή, συνοψίζει τις πιο σημαντικές σκηνές, και εγώ πραγματικά στο τέλος ανατρίχιασα και πάλι…

όσον αφορα τους ηθοποιούς που θα μπουν του χρόνου στη σειρά μια χαρά επιλογές… πολύ κοντά σ’αυτό που’χα στο μυαλό μου… Αν και στον Στάννις έχω μια ένσταση… θα τον ήθελα πιο “σκληρό” στη φάτσα… αυτός είναι πιο γλυκούλις… αλλά βέβαια ποτέ δεν ξέρεις “πως” θα φαίνονται μέσα στη σειρά…

Τώρα: όσοι λένε “να περιμένω μέχρι του χρόνου ή να διαβάσω τα βιβλία”
επειδή το ερώτημα έχει πέσει ουκ ολίγες φορές… η απάντηση είναι μια:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τα βιβλία!
δεν έχετε τίποτα να χάσετε… μόνο να κερδίσετε!
(εξαιρούνται όσοι γενικά βαριούνται το διάβασμα και είναι οπτικοί τύποι)

WOW! τελειο!!! έχουν κάνει απίστευτη δουλειά!

ε! δεν είναι στραβός! απλά έχει βαμμένα τα μάτια όπως ο Khal Drogo…
Αν είχες ιδέα απο σμόκυ άι βάψιμο δε θα μίλαγες έτσι…

αχ! ο ο τρυφερός ο άντρας μου! ! ! <3 <3 <3
η μεγάλη αδυναμία του γυναικείου (και μη) φύλου όσον αφορά τη σειρά κι όχι μόνο!..

Yup! that’s right!
και άλλο παρόμοιο απο το τείχος:

αυτός
είναι αδερφός του προπάππου αυτής

Και επειδή πριν συζητούσατε για τις ωραιότερες γυναίκες της σειράς… Εγώ βέβαια δεν απαντάω ΚΑΝ για το ποια ψηφίζω… ξέρετε την απάντηση.
Kαι επειδή η ιδέα του μπάρμπα μερικές σελίδες πριν με το πολλ “ποια η ωραιότερη της σειράς”
Ιδού η αντίστοιχη “Ποιος ο ωραιότερος της σειράς”

Κι εγώ θα βάλλω 6 επιλογές:

Khal Drogo

Jon Snow

Jaime Lannister

[

Rob Stark

Sir Loras Tyrell

Ευτυχώς δεν έβαλες τον κώλο του Lancel Lannister!

Αλλά ο Knight of Flowers; Seriously;

Αυτή η τελευταία η πούστρα τι είναι;!!! :open_mouth: :open_mouth:

Γιατί ισχύει ακριβώς αυτό που λες: είναι το μεγαλύτερο λογοτεχνικό έργο fantasy!

εγω παλι θα προτεινα να αφησουμε κατα μερος τετοιους υπερβολικους χαρακτηρισμους για ενα εργο που δεν εχει τελειωσει ακομα.

γιατι παρολο που τα πρωτα 3 βιβλια δικαιολογουν τις προσδοκιες να κερδισει τον συγκεκριμενο τιτλο, τα 2 επομενα δεν εχουν την αντιστοιχη ποιοτητα. Οποτες παρακαλαμε ολοι να κανει ενα επικο καμ μπακ ο Μαρτιν στο 6ο και το 7ο(και ισως 8ο) και μετα να μοιρασουμε βραβεια, λεω εγω :stuck_out_tongue:

Ψιλοκλαίω και ουρλιάζω με τον χαρακτηρισμό μεγαλύτερο λογοτεχνικό έργο fantasy!!! Μάλλον θα τρίζουν τίποτα κόκκαλα…

Δεν είπα ότι ο Μάρτιν είναι ο Πατέρας του Φάνταζυ…
Δεν αμφισβήτησα τον Τόλκιν!!!
Απλά λατρεύω το έργο του Μάρτιν, και προσωπικά μ’αρέσει πιο πολύ… τι να κάνω δλδ, επειδή έχω διαφορετική γνώμη απο σας, αυτό με κάνει αυτόματα και υπερβολική?
Οκ, [B]σε μένα[/B] είχε τέτοιο αντίκτυπο ο Μάρτιν που “ΓΙΑ ΜΕΝΑ” έχει γράψει το μεγαλύτερο λογοτεχνικό έργο φάνταζυ…
απο κει και πέρα ΚΑΝΕΙΣ δεν αμφισβήτησε το μεγαλείο του Τόλκιν, καθώς κι αυτόν τον αγαπώ (πως θα μπορούσα άλλωστε να μην).
ΑΠΛΑ γουστάρω πολύ Μάρτιν!..

έλεος δλδ…

Α, όσον αφορά τον Λόρας, ρεεεεεε είναι πολύ όμορφος… άσχετα απ’το αν είναι γκέυ στον ρόλο…
KAI ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΤΕ!

εγω παντως ουτε για τολκιν ειπα, ουτε για μουρκοκ, ουτε εκανα καποια συγκριση με κανεναν :!:

απλα [U]προτεινα[/U] να κανουμε λιγη(???) υπομονη ακομη μεχρι να δουμε που και πως θα καταληξει την σειρα ο μαρτιν, μεχρι να δωσουμε τον οποιοδηποτε χαρακτηρισμο(ειτε αρνητικο ειτε θετικο), ειδικα αν εχουμε σκοπο να γινουμε απολυτοι

το οτι τα 3 πρωτα βιβλια γ@μουν&δερνουν ειναι κοινως αποδεκτο παντως και δεν προκειται να διαφωνισω :wink:

υ.γ.: ο τυριον γιατι λειπει απο το πολλ :stuck_out_tongue:

Στο poll λεμε ΝΑΙ σε Ντρογκαρο εννοειται, μετα σε Ρομπ Σταρκ και μετα σε Σνοου μαλλον. Ο Τζειμι οχι. Ο γκεη ο [COLOR=“White”]γκομενος του Ρενλι[/COLOR], παλι οχι. :stuck_out_tongue:

[B]@Oljeselger:[/B]
Καταλαβαίνω τι λες.
Απλά εμένα μέχρι στιγμής με έχει κερδίσει!..
και δεν πιστεύω ότι θα με απογοητεύσει το τέλος του… Απλά περιμένω…

[B]@faceless rania:[/B]
έετσι! ο Drogo νομίζω θα κερδίσει πανηγυρικά!!!

Εγώ ξέχασα να πω: ψηφίζω εννοείται DROGO!
και μετά ακολουθεί ο Τζον.

Μόνο αυτούς…

[SPOILER]καημένε Λόρας… [/SPOILER]

χαχαχαχα! οχι σιγουρα δεν ημουνα εγω. το εχουν κανα δυο φιλοι μου ομως. ισως ηταν αυτοι!!
ειμαι στην μεση του 2ου βιβλιου και εχουν αρχισει τα καλα…:slight_smile:
κι επειδη το καψιμο ειναι μεγαλο, να πω οτι χτες ηρθε το μπλουζακι μου…

http://store.hbo.com/game-of-thrones-special-edition-sword-logo-mens-t-shirt/detail.php?p=289336&v=hbo_shows_game-of-thrones_t-shirts

:D:D