[spoiler]
ΟΥΑΟΥ ΣΚΑΣΑΝ ΤΑ ΔΡΑΚΙΑ!!! AT LAST, ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ ΜΕΣΑΑΑ!!! \:D/\:D/\:D/
Obviously, μόλις τελείωσα τη σειρά (με μεγάλη καθυστέρηση και τρελά διαλείμματα, αλλά τι να κάνουμε, παιδιά της εργατιάς βλέπεις).
Η πρώτη μου αντίδραση: \:D/\:D/\:D/
Η δεύτερη αντίδραση: χμ, πρέπει τώρα να διαβάσω και τα βιβλία. Οι χαρακτήρες είναι όντως αρκετά precious από πλευράς ανάπτυξης. Πολλοί διαφορετικοί τύποι χαρακτήρων, πολλοί γοητευτικοί τύποι χαρακτήρων, εξελισσόμενοι και πολύπλευροι χαρακτήρες (τόσο που δεν είμαι σίγουρη αν μπορώ να μιλάω για [B]τύπους χαρακτήρων[/B]). Τέσπα, είναι πολύ αληθοφανείς. Ψήνομαι πολύ να παρακολουθήσω πώς θα τους εξελίξει ο κύριος Martins…κυρίως ψήνομαι να δω πώς θα εξελιχθούν οι κατεξοχήν ‘‘στερεοτυπικοί’’ -ξέρεις, αυτούς που τους βρίσκεις σχεδόν σε κάθε βιβλίο φάντασυ και απλά λες ‘‘χοχοχο, look who’s back’’. Βλέπε John Snow, Viserys και άλλο κόσμο.
Χμ χμ χμ.
Είχα μιλήσει παραπάνω, έχοντας δει τα 2 πρώτα επεισόδια, η ανίδεη. Ημιμαθής και ενθουσιώδης, ίσως είχα πει λίγα παραπάνω, πληγώνοντας κάποιες ευαίσθητες ψυχές…τώρα όμως μεγάλωσα, σοβάρεψα, χτυπάω καρτέλες, τυπώνω κονσέρβες…κι εμ πάσει περιπτώσει, αναθεώρησα δύο τρία πραματάκια…ίσως:
ΤΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΔΡΑΚΙΑ. Όχι, αυτό δεν ήταν thinking over. Ήταν ο ευσεβής και άσβεστος πόθος μου (κατά το λαϊκότερον, κάβλα) από τη στιγμή που είδα τη Daenerys να νταντεύει τ αυγουλάκια. Από δω και πέρα όλα θα είναι καλύτερα, ω ναι.
Επίσης, η συνειδητοποίηση ότι μεγάλο μέρος της γοητείας που ασκούν η Daenerys και ο Viserys στη λαλημένη ψυχολογία μου, οφείλεται απλά και μόνο στο ότι ΕΙΝΑΙ ΔΡΑΚΟΙ. Κάποια πράγματα ή τα χεις ή δεν τα χεις. Και είμαι έτοιμη να συγχωρήσω στο Viserys τα πάντα, απλά και μόνο γιατί είναι δράκος και επειδή υπήρξε αυτή η δυνατότατη, αιθησιακότατη, ψυχαναλυτικότατη σκηνή στη μπανιέρα. Είμαι ένα προκατειλημμένο καθίκι, τι να κάνουμε.
Νομίζω ότι βρήκα τελικά τον αγαπημένο μου female χαρακτήρα so far. Μιλάω για εκείνη τη μελαχρινομαλλούσα ιερόδουλη (για όσους τους ενοχλει ο χαρακτηρισμός ‘‘πορνάρα’’), τη Shae, που καβατζώνει ο Tyrion κατά τα τελευταία επεισόδια…πραγματικά ψοφάω να δω πως θα εξελιχθεί.
Γενικά είναι αρκετός κόσμος που υπόσχεται εξέλιξη. Μ αρέσει τούτο
Από male χαρακτήρες, ντάξει, προβλεψιμότατα, αγαπάω Tyrion και Littlefinger. Λόγια περιττά, αιτίες προφανείς.
Κρίμα που πέθανε ο Syrio Forel. Αλλά υποθέτω, ήταν θάνατος στρατηγικής σημασίας για την πλοκή.
Για το Viserys δε λυπάμαι που πέθανε, θα επανέλθει, είμαι σίγουρη.
Χμ, όχι. Παρά τις προβλέψεις της Unburnt, δε με ενθουσίασε ο Joffrey. Είναι και αντιπαθητικός και βαρετός και άσχημος. Και αν τον είχα μπροστά μου, θα ήταν και πολύ τρομαχτικός, φαντάζομαι.
Όπως επίσης τρομαχτικό το δίδυμο Lyssa και γιος της. Gives me the shivers, πραγματικά ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ ΜΗΤΡΙΚΗ ΑΓΑΠΗ.
[/SPOILER]
Θέλω να δοκιμάσω και τούτο: [SPOILER]
Είμαι ΣΙΓΟΥΡΗ ότι θα παίξει κάτι με Jon Snow και Daenerys. Ε φωτιά και πάγος, τι πιο obvious…
Και το ίδιο σίγουρη ότι θα παίξει και κάτι άλλο με Daenerys και Rakharo, όπως και με τη Sansa και τον Σημαδεμένο τυπά.
Πλιζ, κάποιος που έχει διαβάσει το βιβλίο πριν από μένα, πείτε μου τι κέρδισα, ανυπομονώ :vibrate:[/SPOILER]