Μια που το είδα στο φόρουμ του Song of Ice and Fire, μου άρεσε, και για να περάσει η ώρα ποστάρω και δω μια γνώμη… Προσοχή, ακολουθεί χαρακτηριστική GEEK ανάρτηση.
[I]Χαρακτήρες που κέρδισαν στη σειρά σε σχέση με το βιβλίο και χαρακτήρες που δεν ήταν τόσο καλή η μεταφορά τους[/I] (σε σπόιλερ για όσους δεν έχουν δει ακόμα τη σειρά, οι υπόλοιποι που έχετε δει και έχετε διαβάσει το πρώτο βιβλίο μπορείτε να δείτε ελεύθερα):
[SPOILER]
[I][SIZE=“2”]Χαρακτήρες που κέρδισαν[/SIZE][/I]
King Robert - Απίθανος ηθοποιός και η τέλεια απόδοση του παρακμιακού ηδονιστή βασιλιά. Θα λείψει απο τη δεύτερη σήζον.
Robb - Στα τελευταία επεισόδια έχει επιβλητική παρουσία σε σχέση με το βιβλίο που τον βλέπουμε μονίμως στο παρασκήνιο και μέσα απο τα μάτια άλλων. Ουσιαστικά είναι ένας απο τους βασικούς της σειράς. Προβλέπω να συνεχιστεί αυτό στη 2η σεζόν.
Drogo - Άλλος ένας χαρακτήρας που κέρδισε απο την μεταφορά στην οθόνη. Σα να βλεπες τον Κόναν στο Game of Thrones - δε νομίζω πως θα με ενοχλούσε ο θάνατος του τόσο αν είχα διαβάσει μόνο το βιβλίο.
Viserys - Όσο μωροφιλόδοξος, εξουσιομανής και παλαβός και αν είναι, άλλο τόσο είχε μια εξαιρετική εμφάνιση στη σειρά, άψογη κυριολεκτικά ερμηνεία απο τον ηθοποιό, που μας έκανε μέχρι να τον δούμε και με (σχετικά) συμπαθητικό μάτι. Κάτι που στο βιβλίο είναι αδύνατο.
Doreah - Η πρώην πόρνη και νυν υπηρέτρια της Daenerys που την μυεί στα μυστικά του έρωτα, κουκλάρα και ξεχώρισε αφάνταστα σε σχέση με τη λιγοστή παρουσία της στο βιβλίο.
Sam - Ακόμα συμπαθέστερος σε σχέση με το βιβλίο.
Bronn - Απο τους μεγάλους νικητές σαφώς, το ντουέτο του στη σειρά με τον Tyrion ξεχωρίζει και είναι απο τα highlights της σεζόν.
Ser Jorah Mormont - Δε νομίζω πως θα μπορούσαν να βρουν καλύτερο ηθοποιό για να τον αποδώσει. Στο βιβλίο η παρουσία του ακόμα είναι συνοδευτική, το ίδιο και στη σειρά, ωστόσο στη σειρά [I]κάτι[/I] πάνω του σε εμπνέει.
The Greatjon - Δυο-τρεις σκηνές όλες κι όλες, αλλά ποιος δε θυμάται τη σκηνή με τα δάχτυλα και την αντίδραση του? Επιβλητική παρουσία.
[SIZE=“2”]
[I]
Χαρακτήρες που ήταν το ίδιο καλοί με το βιβλίο και απέδωσαν άψογα τον ρόλο τους[/I][/SIZE]
Δε θα πω πολλά εδώ. Λίγο πολύ οι Tyrion (ασφαλώς!), Daenerys, Eddard, Jon Snow, Joffrey (η απόλυτη ερμηνεία του σκατοχαρακτήρα του Joffrey), Littlefinger, Varys, Pycelle, Tywin Lannister και Arya είχαν όλοι κρυστάλλινη ερμηνεία, απέδωσαν με τον καλύτερο τρόπο τον χαρακτήρα του βιβλίου.
A και η τρελο-Lysa. Διαφορετική εμφανισιακά σε σχέση με το βιβλίο, αλλά άψογη η απόδοση της.
[SIZE=“2”]
[I]
Αμφιλεγόμενοι χαρακτήρες[/I][/SIZE]
Cersei & Jaime. Και οι δύο παρουσιάζονται περισσότερο “συμπαθείς” και πολυδιάστατοι στη σειρά σε σχέση με το βιβλίο. (μιλάμε για το πρώτο βιβλίο πάντα). Αυτό σε κάποιους αρέσει, σε κάποιους δεν αρέσει. Τείνω στο οτι μου αρέσει, συν οτι οι ηθοποιοί που τους υποδύονται είναι εξαιρετικοί. Ούτως ή άλλως οι χαρακτήρες αυτοί είναι πολύ σημαντικοί, επομένως το οτι βλέπουμε απο νωρίς πολλαπλές πτυχές του χαρακτήρα τους είναι θετικό. Ειδικά ο Jaime είναι άψογος κατά τη γνώμη μου.
The Hound - Στο βιβλίο είναι περισσότερο εριστικός, εξωστρεφής και απότομος, στη σειρά είναι πιο ήρεμος και χαμηλών τόνων. Τι να πω. Μου αρέσει η ερμηνεία του και ο ηθοποιός του, τον βρίσκω ιδιαίτερα κουλ, αν και στο βιβλίο [I]δεν[/I] ήταν αυτό το πράγμα, “κουλ” δηλαδή.
Catelyn - Χμμμμμμ. Δε ξέρω. Για κάποιο λόγο τη βάζω στους “αμφιλεγόμενους”, αν και δε μπορώ να εξακριβώσω γιατί.
[SIZE=“2”][I]Χαρακτήρες που μάλλον έχασαν σε σχέση με το βιβλίο[/I][/SIZE]
Sansa - Η αλήθεια είναι οτι μάλλον έχει επηρεαστεί η γνώμη μου απο άλλες απόψεις, αλλά η Σάνσα στο βιβλίο είναι πιο ρομαντική, γλυκανάλατη, και κυρίως, ευγενική. Μια μικρή πριγκίπισσα. Στη σειρά αντιδρά πολύ σαν κακομαθημένο. Είναι ήδη σπαστική στα βιβλία, δε βοηθάει στη σειρά το οτι την έκαναν ακόμα πιο σπαστική. Τέσπα, θα δούμε…
Bran - Το οτι δε μπορούμε να δούμε μέσα απο τα μάτια του Μπραν στη σειρά μειώνει πολύ την σημασία του χαρακτήρα του. Είναι ένα συμπαθέστατο παιδάκι μεν, αλλά ο ρόλος του έχει μειωθεί πολύ στη σειρά, και λογικό εδώ που τα λέμε (δε γινόταν καλύτερη απόδοση του σε 10 μόλις επεισόδια, και αυτό δεν αναιρεί το οτι ο μικρός ηθοποιός που τον υποδύεται είναι γλύκας και άψογος στον ρόλο του).
Renly & Loras - Ο Loras και ο Renly στο βιβλίο είναι γενναίοι και επιβλητικοί σαν παρουσίες, στη σειρά όμως δεν φαίνονται το ίδιο επιβλητικοί, καθόλου όμως.
Shae - Στο βιβλίο παρουσιάζεται πολύ περισσότερο ήπια, γλυκιά και χαμηλών τόνων σε σχέση με τη Shae της σειράς, και την προτιμώ όπως στο βιβλίο.
Last but not least…
Οι Ανταρόλυκοι!!! Πολύ μεγαλύτερη και σημαντικότερη παρουσία στο βιβλίο σε σχέση με τη σειρά ασφαλώς…
[/SPOILER]