House Of The Dragon [GoT thread]

Μια που το είδα στο φόρουμ του Song of Ice and Fire, μου άρεσε, και για να περάσει η ώρα ποστάρω και δω μια γνώμη… Προσοχή, ακολουθεί χαρακτηριστική GEEK ανάρτηση.

[I]Χαρακτήρες που κέρδισαν στη σειρά σε σχέση με το βιβλίο και χαρακτήρες που δεν ήταν τόσο καλή η μεταφορά τους[/I] (σε σπόιλερ για όσους δεν έχουν δει ακόμα τη σειρά, οι υπόλοιποι που έχετε δει και έχετε διαβάσει το πρώτο βιβλίο μπορείτε να δείτε ελεύθερα):

[SPOILER]

[I][SIZE=“2”]Χαρακτήρες που κέρδισαν[/SIZE][/I]

King Robert - Απίθανος ηθοποιός και η τέλεια απόδοση του παρακμιακού ηδονιστή βασιλιά. Θα λείψει απο τη δεύτερη σήζον.

Robb - Στα τελευταία επεισόδια έχει επιβλητική παρουσία σε σχέση με το βιβλίο που τον βλέπουμε μονίμως στο παρασκήνιο και μέσα απο τα μάτια άλλων. Ουσιαστικά είναι ένας απο τους βασικούς της σειράς. Προβλέπω να συνεχιστεί αυτό στη 2η σεζόν.

Drogo - Άλλος ένας χαρακτήρας που κέρδισε απο την μεταφορά στην οθόνη. Σα να βλεπες τον Κόναν στο Game of Thrones - δε νομίζω πως θα με ενοχλούσε ο θάνατος του τόσο αν είχα διαβάσει μόνο το βιβλίο.

Viserys - Όσο μωροφιλόδοξος, εξουσιομανής και παλαβός και αν είναι, άλλο τόσο είχε μια εξαιρετική εμφάνιση στη σειρά, άψογη κυριολεκτικά ερμηνεία απο τον ηθοποιό, που μας έκανε μέχρι να τον δούμε και με (σχετικά) συμπαθητικό μάτι. Κάτι που στο βιβλίο είναι αδύνατο.

Doreah - Η πρώην πόρνη και νυν υπηρέτρια της Daenerys που την μυεί στα μυστικά του έρωτα, κουκλάρα και ξεχώρισε αφάνταστα σε σχέση με τη λιγοστή παρουσία της στο βιβλίο.

Sam - Ακόμα συμπαθέστερος σε σχέση με το βιβλίο.

Bronn - Απο τους μεγάλους νικητές σαφώς, το ντουέτο του στη σειρά με τον Tyrion ξεχωρίζει και είναι απο τα highlights της σεζόν.

Ser Jorah Mormont - Δε νομίζω πως θα μπορούσαν να βρουν καλύτερο ηθοποιό για να τον αποδώσει. Στο βιβλίο η παρουσία του ακόμα είναι συνοδευτική, το ίδιο και στη σειρά, ωστόσο στη σειρά [I]κάτι[/I] πάνω του σε εμπνέει.

The Greatjon - Δυο-τρεις σκηνές όλες κι όλες, αλλά ποιος δε θυμάται τη σκηνή με τα δάχτυλα και την αντίδραση του? Επιβλητική παρουσία.

[SIZE=“2”]
[I]
Χαρακτήρες που ήταν το ίδιο καλοί με το βιβλίο και απέδωσαν άψογα τον ρόλο τους[/I][/SIZE]

Δε θα πω πολλά εδώ. Λίγο πολύ οι Tyrion (ασφαλώς!), Daenerys, Eddard, Jon Snow, Joffrey (η απόλυτη ερμηνεία του σκατοχαρακτήρα του Joffrey), Littlefinger, Varys, Pycelle, Tywin Lannister και Arya είχαν όλοι κρυστάλλινη ερμηνεία, απέδωσαν με τον καλύτερο τρόπο τον χαρακτήρα του βιβλίου.

A και η τρελο-Lysa. Διαφορετική εμφανισιακά σε σχέση με το βιβλίο, αλλά άψογη η απόδοση της.
[SIZE=“2”]

[I]
Αμφιλεγόμενοι χαρακτήρες[/I][/SIZE]

Cersei & Jaime. Και οι δύο παρουσιάζονται περισσότερο “συμπαθείς” και πολυδιάστατοι στη σειρά σε σχέση με το βιβλίο. (μιλάμε για το πρώτο βιβλίο πάντα). Αυτό σε κάποιους αρέσει, σε κάποιους δεν αρέσει. Τείνω στο οτι μου αρέσει, συν οτι οι ηθοποιοί που τους υποδύονται είναι εξαιρετικοί. Ούτως ή άλλως οι χαρακτήρες αυτοί είναι πολύ σημαντικοί, επομένως το οτι βλέπουμε απο νωρίς πολλαπλές πτυχές του χαρακτήρα τους είναι θετικό. Ειδικά ο Jaime είναι άψογος κατά τη γνώμη μου.

The Hound - Στο βιβλίο είναι περισσότερο εριστικός, εξωστρεφής και απότομος, στη σειρά είναι πιο ήρεμος και χαμηλών τόνων. Τι να πω. Μου αρέσει η ερμηνεία του και ο ηθοποιός του, τον βρίσκω ιδιαίτερα κουλ, αν και στο βιβλίο [I]δεν[/I] ήταν αυτό το πράγμα, “κουλ” δηλαδή.

Catelyn - Χμμμμμμ. Δε ξέρω. Για κάποιο λόγο τη βάζω στους “αμφιλεγόμενους”, αν και δε μπορώ να εξακριβώσω γιατί.

[SIZE=“2”][I]Χαρακτήρες που μάλλον έχασαν σε σχέση με το βιβλίο[/I][/SIZE]

Sansa - Η αλήθεια είναι οτι μάλλον έχει επηρεαστεί η γνώμη μου απο άλλες απόψεις, αλλά η Σάνσα στο βιβλίο είναι πιο ρομαντική, γλυκανάλατη, και κυρίως, ευγενική. Μια μικρή πριγκίπισσα. Στη σειρά αντιδρά πολύ σαν κακομαθημένο. Είναι ήδη σπαστική στα βιβλία, δε βοηθάει στη σειρά το οτι την έκαναν ακόμα πιο σπαστική. Τέσπα, θα δούμε…

Bran - Το οτι δε μπορούμε να δούμε μέσα απο τα μάτια του Μπραν στη σειρά μειώνει πολύ την σημασία του χαρακτήρα του. Είναι ένα συμπαθέστατο παιδάκι μεν, αλλά ο ρόλος του έχει μειωθεί πολύ στη σειρά, και λογικό εδώ που τα λέμε (δε γινόταν καλύτερη απόδοση του σε 10 μόλις επεισόδια, και αυτό δεν αναιρεί το οτι ο μικρός ηθοποιός που τον υποδύεται είναι γλύκας και άψογος στον ρόλο του).

Renly & Loras - Ο Loras και ο Renly στο βιβλίο είναι γενναίοι και επιβλητικοί σαν παρουσίες, στη σειρά όμως δεν φαίνονται το ίδιο επιβλητικοί, καθόλου όμως.

Shae - Στο βιβλίο παρουσιάζεται πολύ περισσότερο ήπια, γλυκιά και χαμηλών τόνων σε σχέση με τη Shae της σειράς, και την προτιμώ όπως στο βιβλίο.

Last but not least…

Οι Ανταρόλυκοι!!! Πολύ μεγαλύτερη και σημαντικότερη παρουσία στο βιβλίο σε σχέση με τη σειρά ασφαλώς…

[/SPOILER]

Για όσους έχουν διαβάσει το τρίτο βιβλίο:

[SPOILER]την Catelyn την εχεις αμφιλεγομενη, προφανως επειδη ειναι λιγο ψυχρη. προσωπικα νομιζω την εχουν πετυχει και ξερεις οτι ανυπομονω να δω το τελος του 3ου βιβλιου. για τον Μπραν διαφωνουμε, εγω νομιζω το εχουν πετυχει. ναι ειναι γλυκα το παιδακι και παιζει ωραια, αλλα το εχουν περασει μια χαρα οτ το παιδι ειναι συναισθηματικα ρακος αφοτου γκρεμοτσακιστηκε και του χαλασαν εολα του τα ονειρα. εγω νομιζω οτι μια χαρα μπραν θα δεις στη 2η σεζον και μετεπειτα.
για τη σανσα ειμαι και γω κομψι κομψα, οντως την κανανε κακομαθημενη ειδικα τοττε που δεν ηθλε να φυγει απο το βασιλειο, αλλα και παλι αυτη η σκηνη υπηρχε στο βιβλιο, (που λεει οτι θελει να κανει γιους με χρυσα μαλλια στο αρχιδακι). για ρενλυ και λορας συμφωνω, αν και ο ιδιος ο μαρτιν εχει πει οτι ετσι τους ειχε φανταστει και ετσι ηθελε να μας τους περασει και για τη σει ποσο χαμηλων τονων ηταν στο βιβλιο ρε συ, οταν ηθελε να κανει κι αυτη το δικο της? εμ οσο να ειναι αυτα που εκανε στο 1ο και το πως την παρουσιασε ετσι εχει να κανει σιγουρα εμ το τελος του τριτου…:)[/SPOILER]

[U]Προσοχή[/U]: Καλύτερα να μην ανοίξουν το σπόιλερ του samis όσοι δεν έχουν διαβάσει το 3ο βιβλίο.

Το ίδιο ισχύει και για το κάτω σπόιλερ. [U]ΜΗΝ[/U] το ανοίξετε όσοι δεν έχετε διαβάσει το τρίτο!

[SPOILER]
Ειδικά η Shae θεωρώ πως χάνει πολύ λόγω αυτού του “απότομου χαρακτήρα” που βγάζει στη σειρά, σε κάνει εξαρχής να σκέφτεσαι πως “κάτι ύποπτο παίζει μ’ αυτήν”, δε γίνεται τόσο συμπαθής και έτσι δεν σε ξαφνιάζει καθόλου η στάση της απέναντι στον Τύριον προς το τέλος του τρίτου… Προσωπικά ήμουν βέβαιος (αν και τη στάση του Τύριον απέναντι της ομολογώ δεν την περίμενα!).[/SPOILER]

Άλλος ένας που έκατσε να δει Game of Thrones και το δε μέσα σε δυο μέρες. Εντάξει η σειρά μετράει πολύ. Βέβαια,

[SPOILER]ντάξει το ξέρω δεν πρωτοτυπώ αλλά ΟΧΙ ΤΟΝ ΜΠΟΡΟΜΙΡ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ. Πόσο τρελός είναι ο συγγραφέας να σκοτώνει αυτόν το χαρακτήρα; Srsly, σ’ όλη τη σκηνή του αποκεφαλισμού παρακολουθούσα με κάποια αδιαφορία, σε φάση στην αρχή “ε ρε πούστη, κοίτα τί τον βάζουν και λέει, αυτόν τον ΤΙΜΙΟ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ”, μετά “λολ, φάτε τον λέει το πουστράκι, whatever” και “ωραία, για να δούμε πώς τους τη γλιτώνει”, μετά “oh wait γιατί δε γίνεται τίποτα, τί συμβαίνει εδώ πέρα” και στο τέλος “ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ”. Πάντως τώρα που το σκέφτομαι πρέπει να είχε πλάκα η αντίδρασή μου αν μ’ έβλεπε κανείς, ή το πώς για κάμποση ώρα μετά έχασκα. Κανονικά όμως.[/SPOILER]

Κατά τ’ άλλα χαίρομαι που δεν είχα μπει καθόλου εδώ μέσα μέχρι και αφ’ ότου είδα το season finale, γιατί πολλοί πραγματικά το γάμησαν και ψόφησε με τα σπόιλερς, αλλά δε χαίρομαι καθόλου για τη φαεινή ιδέα που είχα να πάρω το θρεντ απ’ την αρχή. Πραγματικά δε νομίζω να έχω δει ποτέ τόσα πολλά και τόσο μεγάλα posts UnburntKhaleeshi, και σίγουρα δεν πρόκειται να ξαναπλησιάσω κρεμμύδι στη ζωή μου.
Θα μου πείτε βέβαια καλά να πάθεις ΒΛΑΚΑ. :frowning:
Το γέλιο ήταν σε μια φάση που πόσταρε ένα λινκ ο Σάμης και του γράφει η Ανμπέρντ “έι, το χω ποστάρει ήδη εγώ”. Ε πού να φανεί ένα λινκ στα ποστς σου κοπέλα μου, και πρόσεξε αυτό το λέει Ο ΓΡΑΚΧΟΣ ξέρω γω. :lol:

Τεσπα

Το Achilles’ Last Stand ΠΟΤΕ δεν ακούστηκε καλύτερα!
Α ρε ΙΜΠ, ν’ αγιάσει το νανοχέρι σου.

Λολ, nailed it!

“Wow. Seriously. I mean OK, he saw you doing your sister, but he’s ten. Wow”.
:lol:

καλως ορισες!!! :smiley:

το καψιμο και η πορωση φανατζομαι μεγαλα. αντε τωρα και συ να κανεις υπομονη εμχρι τον Απριλιο…

Είμαι αρκετά κωλόφαρδος, μου ήρθαν τα χαρτιά για τα βιβλία από τον ΟΓΑ, οπότε θα τσιμπήσω τα βιβλιαράκια που τόσο καιρό ήθελα.
Ετοιμάζομαι για επικά καψίματα.

Fun Fact: Ήμουν στο σπίτι της γιαγιάς με έναν φίλο μου και βάλαμε να δούμε Game Of Thrones γιατί δεν το είχε δεί, και ο θείος-περίεργος που μένει δίπλα άκουγε τις φωνές των ηθοποιών και νόμιζε ότι είχαμε φέρει κοπέλες στο σπίτι, λέγοντας στη μάνα μου με την χαρακτηριστική προφορά: “Ρε τι φκιαναν αυτά χτες, άκουγα κατ’ κουρίτσια”.
Και προφανώς τον δουλεύαμε καναδυο μέρες ότι είχαμε γκομενες στο σπίτι και κάναμε όργια. Αφού δεν έπαθε κανένα εγκεφαλικό πάλι καλά.

Λοιπον εκατσα και την ειδα μεσα σε μερικες μερες.
Απλα κολλημα, σκεφτομαι ηδη να τσιμπησω τα βιβλια, πανω που ελεγα να γινω λιγοτερο geek στην ζωη μου τουτη.

Τα περισσοτερα τα χουν πει αλλοι, σελιδες πριν(τις διαβασα φευγαλεα σχεδον ολες, ναι, α και ΜΗΝ βαζετε γαμημενα σποιλερς για τα βιβλια εδω, να το κανετε ΑΛΛΟΥ) αλλα θελω να τονισω ποσο γαμανε οι παρακατω χαρακτηρες.

[SPOILER]Την αγαπω.[/SPOILER]

[SPOILER]Αυτον τον αγαπω διαφορετικα.[/SPOILER]
κι ο σνοου καλουλης ειν μωρε.
Αναμεικτα συναισθηματα για νανο και Τζεημι, δεν ξερω τι διαολο.:-s
Επισης

[SPOILER]να δεσουν καπου τον τζοφρεη και να του τρωνε τα κορακια αργα τη σαρκα. ΤΟΝ ΝΕΝΤ ΡΕ ΠΑΛΙΟΠΡΑΜΑ?
Παντως καλυτερο φιναλε δεν μπορουσαν να του δωσουν σαν χαρακτηρα. Συγκινητικοτατο, με τις κορες του να βλεπουν, ειδικα με Αρυα δακρυσα ε. :cry:
Οσο για το γεγονος οτι ομολογησε κατι που δεν εκανε και πεθανε σαν προδοτης, ηταν απολυτα ταιριαστο στον χαρακτηρα του, εβαλε την πιθανοτητα να σωσει τις κορες του πανω απο ολα στο τελος, βοηθησαν λιγο και τα λογια του ευνουχου μαλλον. [/SPOILER]

Επισης αρχικα αντιπαθουσα την κλαψιαρα daenerys κι ελεγα που παει κι αυτη η καψερη που δεν ξερει την τυφλα της, αλλα τελικα

[SPOILER]ηθελα να προσκυναω κι εγω στο τελος δλδ, ΕΒΑΛΕ ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑ ΛΕΜΕ

Ενα πραμα δεν καταλαβα μονο, ο Βισερυς δλδ γιατι καηκε; Δεν ηταν αληθινος αδερφος της; Τι παιχτηκε μ’αυτον.[/SPOILER]

Και καποιος που υποθετω θα παιξει σημαντικο ρολο στα επομενα:

[SPOILER]Ο μπασταρδος γιος του Ρομπερτ, ο σιδηρουργος που παει με την Αρυα στο τειχος, δειχνει να χει τσαγανο, για να δουμε τι θα παιξει και με δαυτον.[/SPOILER]
Αυτα. Παναξεραθω.

δεν μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο! η αγαπημένη μου!

Ε, η Άρυα είναι (με διαφορά κιόλας) ο πιο αγαπητός χαρακτήρας απο τις γυναίκες για τη συντριπτική πλειοψηφία των θεατών και αναγνωστών… Το κουφό είναι να βγει κάποιος και να πει οτι δε τη γουστάρει καθόλου!

Λοιπόν η Άρυα είναι ένα σπαστικό και αυθάδες αγοροκόριτσο χωρίς καμία θηλυκότητα, και μακάρι εκεί που πάει να φάει μπόλικο ξύλο στον κώλο.

[SPOILER]

[/SPOILER]

προς το παρον μονο ριχνει!

[SPOILER][/SPOILER]

[SPOILER][/SPOILER]

[SPOILER]Ε ντάξει μωρέ, κάνα φλασμπάκ θα παίξει, και μετά δάκρυα συγκίνησης “μπουχουχου ο άντρας μου/ο πατέρας μου/ο αδερφός μου” κτλ.[/SPOILER]

[SPOILER]Γράκχε το fire and blood είναι το τελευταίο επεισόδιο του πρώτου κύκλου [/SPOILER]

Καλή η μαλακία μου, ε; :D[/SPOILER]

Χειρότερα…:expressionless:
But my lips are sealed, I swear:!:

Τρομαχτική σε αυτή τη φωτο. Πολύ τρομαχτική. Γιατί δείχνει μεγάλη? Και γιατί δείχνει σαν

[SPOILER]

:-s:-s ??[/SPOILER]

Καλησπέρα σε όλους! Δεν είχα πάρει είδηση ότι υπάρχει τέτοια συζήτηση στο forum του rocking. Είδα τη σειρά, ένα-ένα επεισόδιο καθώς έβγαιναν, έχω διαβάσει και τα 4 βιβλία, το πέμπτο είναι στο γραφείο μου αλλά δεν προλαβαίνω να το αρχίσω το άτιμο λόγω δουλειάς αυτό τον καιρό!

Απλώς θα ήθελα να απαντήσω στην sofi-k:

[SPOILER]Ο Βισέρυς είναι (ήταν) πραγματικός αδερφός της Ντενέρυς, αλλά δεν είναι όλοι οι Ταργκάρυεν ίδιοι, κάποιοι έχουν το όνομα και κάποιοι είναι στην πραγματικότητα πιο “δράκοι”. Με αυτό τον τρόπο δείχνει ότι αν υπάρχει κάποιος να συνεχίσει τη δυναστεία και να πολεμήσει για το θρόνο, αυτή δικαιωματικά είναι η Ντενέρυς.

Γενικά ο θυρεός του κάθε οίκου έχει και κάποιες υπερφυσικές / εξωπραγματικές προεκτάσεις, όπως ας πούμε και οι Σταρκ έχουν μία ιδιαίτερη σχέση με τους λύκους. Γενικά η σειρά δίνει πολύ βάση στη μαγεία και στο υπερφυσικό, αυτό φαντάζομαι το έχεις καταλάβει έτσι κι αλλιώς! :)[/SPOILER]

Αυτο κιε το αποχαμω ειν τα καλυτερα(γιεα σποιλερ)

[SPOILER][/SPOILER]

Γάμησε =Ρ

έντιτ
Και τα δύο γάμησαν! :lol::lol::lol: