House Of The Dragon [GoT thread]

αναμενόμενο αλλά πλέον γεγονός:
http://www.cosmo.gr/Entertainment/Tileorasi/Tora_stin_Ameriki/to-game-of-thrones-ananewthhke-gia-3h-season-prin-kala-kala-arxisei-h-2h.1729459.html
:D:D

εδω και κανα 4ημερο ειδα και τα 12 επεισοδια της σειρας…να πω και γω στα γρηγορα την γνωμη μου …
-μαρεσε πολυ το soundtrack,ειναι ακριβως οτι ταιριαζε για την σειρα
-εχει πολυ δυνατο cast,η ηθοποια φτανει σε πολυ υψηλα επιπεδα…ο νανος και ο οικονομικος διαχειριστης του παλατιου δινουν ρεστα σε performance
-το σεναριο αρκετα δυνατο,αν και καποιες λεπτομερειες μου διεφυγαν να πω την αληθεια και ισως εχει και μερικα plot holes στην ιστορια της δρακογενημενης πριγκιπισσας
-θα προτιμουσα λιγο μαχη παραπανω,οχι τιποτα cheesy,αλλα ξερω γω σε καποια φαση κανει skip ολοκληρη μαχη και η αμεσως επομενη σκηνη ειναι μετεπειτα της μαχης

κατα τη γνωμη μου,χωρις να χω διαβασει τα βιβλια,εχω την αισθηση πως βαζουν και καποιες σκηνες οι οποιες ειναι και φιλερ,δηλαδη ανετα θα μπορουσαν να αποφευχθουν,ωστοσο το pacing ειναι καθως πρεπει σε ολη τη διαρκεια των επεισοδιων και δεν υπαρχουν βαρετα σημεια αποσο θυμαμαι

Στα βιβλια ολα τα κεφαλαια ειναι Point of view.
Δηλαδη την μαχη που λες την βλεπουμε απο την μερια της μανας,
η οποια δεν παει στην μαχη αλλα την ακουει απο μακρια.
Ουτε στο βιβλιο δηλαδη την περιγραφει.Σιγουρα εχουν βαλει καποιες
σκηνες παραπανω για να το κανουν πιο ‘τηλεοπτικο’ το προιον.
Επισης σιγουρα εχει κενα γιατι το πρωτο βιβλιο ειναι 800+ σελιδες.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο πλευρό του Στάννις Μπαράθεον:

[SPOILER]http://news.in.gr/world/article/?aid=1231191314[/SPOILER]

:lol::lol::lol:

Κατεβηκε και το 3ο επεισοδιο 8)

το βράδυ έχει τελετουργία:p
επανάληψη στα δύο πρώτα και μετά το αποκορύφωμα της βραδυάς…η ζωή είναι τόσο ωραία:!::stuck_out_tongue:

To ειδα σε ποστ φαι φαση.

[SPOILER]Ωραιοτατο επεισοδιο.Ηξερα βεβαια τι θα συμβει.
Τυριον λατρειας οπως αναμενοταν.Παρτα Pycelle πουστη!
Φοβερη Μπριεν (πολυ καλο καστινγκ και εδω)
Λιγα μεν αλλα σημαντικα τα οσα συμβαινουν στα Iron Islands και περιμενα λιγο
μεγαλυτερη την μαχη που πιασανε την Αρυα.
Harrenhal ομως.Περιμενω να δω πως θα το εχουν φτιαξει.
Εχει αρχισει και με ξενερωνει η σειρα οσον αφορα τις αλλαγες.
Ειχαμε Ρενλυ/Λορας (αλλαξανε τον ηθοποιο ? Σκουρα μαλλια δεν ειχε αυτος ?),Η Shae δεν
ηταν ποτε βοηθος της Σανσα και κατι αλλο που μου διαφευγει αυτη την στιγμη.[/SPOILER]

ανέβηκε σε κάποιον τρακερ?

ναι ρε απο το πρωι υπαρχει στα τορρεντς

[SPOILER]Δεν νομίζω ότι αλλάξανε τον Λόρας, ο ίδιος μου φάνηκε, και την Shae την κάνει βοηθό της Sansa αργότερα ο Tyrion. Μερικά πράματα τα δείχνουν σε διαφορετικές φάσεις όπως θεωρούν ότι τους εξυπηρετούν, χωρίς όμως μέχρι τώρα να είναι κραυγαλέες οι αλλαγές. Σήμερα πχ ο Varys είπε στον Tyrion μια ατάκα που αναφέρετε σε μια σκηνή που αγάπησα πολύ στα βιβλία. Όταν ο Tyrion μίλησε στον Jon στην εκδήλωση υποδοχής του Robert στο Winterfell και μπαίνοντας μέσα στην αίθουσα η σκιά του ήταν μεγάλη παρόλο που είναι νάνος…

Μια αλλαγή που πρέπει να έχουν κάνει επίσης, είναι το σκηνικό που ακολουθεί ο Jon τον Craster στο δάσος, αλλά εντάξει δεν αλλάζει κάτι, απλά μας δείχνει κάτι που φημολογείται για τον Craster.[/SPOILER]

[SPOILER]Πιο πολυ το σκηνικο με τον Ρενλυ.Χεστηκα για τα μαλλια του προφανως.
Η Shae εγινε πολυ αργοτερα ομως.Ενταξει διαβασα τα 4 βιβλια σε συντομο
διαστημα και μπορει να τα εχω λιγο μπερδεμενα στο κεφαλι μου.
Και εχω δανεισει και το δευτερο γαμωτεν.
Γενικοτερα ισχυει οτι τις φημες του βιβλιου τις δειχνει στην σειρα.
Αλλα Τυριον ε.Λατρεια στα βιβλια,λατρεια στην σειρα.[/SPOILER]

Μόλις είδα το 3ο και γω.

[SPOILER]Κάθε επεισόδιο και καλύτερο. Υπάρχουν κάποιες αλλαγές σε σχέση με τα βιβλία, αλλά καμία δεν αποβαίνει σε βάρος της σειράς.

Ο Λόρας απλά έχει διαφορετικό μαλλί, ο ίδιος ηθοποιός είναι. Η Μπριέν άψογη, απλά.

Η τελική σκηνή με Άρυα κλπ ίσως περιγράφεται πιο εντυπωσιακά στο βιβλίο (όπου είχαν εγκλωβιστεί μέσα στον αχυρώνα ενώ καιγόταν), αλλά και πάλι, ήταν πολύ δυνατή.

Αριστοτεχνικά δοσμένη επίσης η σκηνή με το τέχνασμα του Τύριον και τον διάλογο του με Littlefinger, Varys, Pycelle, την είδαμε όλη σε 10 λεπτά ξέρω γω, ενώ στο βιβλίο καταλαμβάνει σελίδες, και σε διαφορετικά μάλιστα κεφάλαια. Πολύ δυνατές επίσης όλες οι σκηνές με τον Theon και τον πατέρα του (και φάνηκε στο βάπτισμα του Theon πόσο μεγαλύτερη έμφαση έχουν δώσει φέτος στη μουσική υπόκρουση της σειράς).

ΜΟΝΟ σημείο που δε μου άρεσε ήταν η σκηνή με τον διάλογο της Sansa με την Shae, όχι επειδή δεν υπήρχε στα βιβλία, αλλά γιατί απλά οι ηθοποιοί έχουν σκοτώσει τους χαρακτήρες. Και οι δύο ηθοποιοί έχουν κατορθώσει (ήδη από την πρώτη σήζον) να ξεζουμίσουν όλη ην γλυκύτητα που έχει ο χαρακτήρας τους στα βιβλία και φέρονται εντελώς σαν bitches, ή, πιο σωστά μάλλον, σαν κακομαθημένα. Κι όμως, στα βιβλία ο χαρακτήρας τόσο της μίας όσο και της άλλης είναι πολύ πιο γλυκός και ήπιος, ενώ στη σκηνή της σειράς και οι δυο ξεχειλίζουν επιθετικότητα…

[/SPOILER]

[SPOILER]Και μένα ρε γαμώτο η Shae μου φαίνεται κάπως πιο απότομη από ότι την θυμόμουνα. Ήθελα nightwatch πιο πολύ, αλλά με αποζημίωσε και μένα ο Theon. Εκπληκτικός χαρακτήρας γενικά. Μου άρεσε πολύ η σκηνή στο σκοτάδι με το γράμμα.[/SPOILER]

Έρχεσαι στα λόγια μου, μόλις πήγαινα να το ποστάρω.

[SPOILER]Η φοβερή σκηνή με το γράμμα και γενικότερα ο χαρακτήρας του Theon στη σειρά από τα κορυφαία σημεία του επεισοδίου! (και από τα στοιχεία που μπορώ να πω πως η σειρά ξεπέρασε το βιβλίο)

Ιδού και το περιεχόμενο του γράμματος, που ποτέ δεν έμελε να φτάσει στον προορισμό του…

[I]Robb,

I hope this reaches you in time. My father has rejected the offer and plans to attack the north, raiding the shores and taking Deepwood Motte. Mobilize your army and make for the north before it’s too late. I’ll write again when I can.

Theon[/I]

[/SPOILER]

πολυ καλο το 3ο, και οσοι εχουμε διαβασει τα βιβλια ξερουμε τι θα γινει στο επομενο.
τυριον ειπαμε ειναι η σεζον του, το απεδειξε σε αυτο το επεισοδιο.

[SPOILER]για την αρυα θυμαμαι να επιτιθεται και να φωναζει γουιντερφελ στο βιβλιο, κατι που την ειχε ψιλοπροδωσει, ωραια σκηνη με τον θηον κ το γραμμα, κατι που δειχνει το δεσιμο του με τον ρομπ, παρολο που η σκηνη αυτη δεν υπαρχει. για την μπριεν τα ειπατε. παντως για μενα λειπουν οι ριντς πιο πολυ πλεον. ελπιζω να τους δειξει τελικα.[/SPOILER]

Samis με συγκινείς για το avatar σου :p. Από ότι έχω δει δεν θα έχει Reeds. Πολύ κρίμα. Είναι και μένα από τους αγαπημένους. Ελπίζω να κάνω λάθος, αλλά δεν τους έχω δει σε κανένα κάστινγκ κτλ.

Οι χαρακτήρες αυτοί θα εμφανιστούν μάλλον σε επόμενη σαιζόν, για να μην παραφορτωθει αυτή με τόσους νέους.

Sent from my MT11i using Tapatalk

από οτι διάβασα σε κάποια φορουμ
σε κάποιους χαρακτήρες δεν συμβαίνουν και πολλά πράγματα στο 2ο βιβλίο
οπώτε δεν πρόκειται να δούμε και πολλά σε αυτή τη σεζόν από αυτούς
εντάξει αυτό είναι ένα θέμα που δεν μπορεί να αλλάξει και δεν μπορείς να κατηγορήσεις τους δημιουργούς
άντε οι συγγραφείς, να βάλουν καμιά δικιά τους σκηνή που δεν υπάρχει στο βιβίο
για να αποκτήσει περισσότερο screen time κάποιος χαρακτήρας

επίσης όσοι δεν έχουμε διαβάσει τα βιβλία
καλομάθαμε με την πρώτη σεζόν
όπου τα μέρη που διαδραματιζότανε η πλοκή ήταν πιο λίγα
και οι χαρακτήρες - λιγότεροι από τη 2η σεζόν- μαζεμένοι σχεδόν όλοι σε αυτά τα μέρη
οπώτε σε κάθε επεισόδιο τους βλέπαμε σχεδόν όλους :smiley:

εντάξει όλα αυτά
είναι δεκτά και κατανοητά

το στοιχείο όμως που μου λείπει
είναι ότι στην πρώτη σεζόν
υπήρχε
περισσότερη αγωνία για το τι θα γίνει
περισσότερο μυστήριο, με το τι συμβαίνει τελικά, ποιος θα κάνει τι, ποιος κρύβεται πίσω από την τάδε δολοπλοκία
περισσότερη “δράση” , όχι με την έννοια των μαχών, αλλά με την έννοια, ότι συμβαίνουν πράγματα

μέχρι τώρα στη σεζόν αυτή
υπάρχει μια στασιμότητα - ιδιαίτερα ανατολή και βορρά
υπάρχει βέβαια η εισαγωγή νέων χαρακτήρων
αλλά όταν έχεις μάθει να είσαι στην "τσίτα"
σου φαίνεται ότι είναι λίγο αργή όλη αυτή η εξέλιξη
ξέρω βέβαια ότι θα υπάρξει “αποζημίωση” όσο αφορά την πλοκή
προς τα τελευταία επεισόδια

αυτό λοιπόν που θέλω να ρωτήσω αυτούς που έχουν διαβάσει τα βιβλία
είναι αναπόφευκτη αυτή η έξελιξη?
ή
υπάρχουν στοιχεία στα βιβλία που θα μπορούσαν να κάνουν πιο
έντονη τη “δράση” στα επεισόδια με πιθανότατα πιο cliffhanger τέλη?

σορυ για το μακροσκελές ποστ

Δεν θυμάμαι τόσο καλά τα βιβλία για να σου απαντήσω με λεπτομέρειες αν πχ θα κόλλαγε κάποιο cliffhanger σε μια δεδομένη στιγμή. Η ουσία είναι ότι ο Μάρτιν, και τον εκτιμώ πολύ γι αυτό, δεν έγραψε τα βιβλία έχοντας στο μυαλό του την τηλεόραση. Αναπτύσσει την πλοκή του όπως την έχει φανταστεί με τον ρυθμό που θεωρεί ότι την εξυπηρετεί. Δεν είναι εμπορικός συγγραφέας, άσχετα αν προέκυψε επιτυχία λόγω της ποιότητας του έργου. Ίσως αυτό να μην περνάει καλά σε κάποια φάση στην τηλεόραση. Νομίζω ότι φταίνε και αυτοί που σε κάθε επεισόδιο πρέπει πχ να δείξουν 5-10 λεπτά σεξ. έχει αρχίσει να με κουράζει αυτό. Με στεναχωρεί πολύ που μας θεωρούν τόσο βλάκες που για να αρέσει κάτι στον κόσμο πρέπει να έχει σόνυ και καλά κάποια κλισέ. Και ακόμα πιο στενάχωρο είναι ότι υπάρχει βάση και λόγος που μας βλέπουν έτσι μιας και πολλοί λειτουργούν με αυτά τα κριτήρια. Θα μπορούσαν σε αυτά τα λεπτά να εμβαθύνουν σε κάποια νήματα της πλοκής και να δείχναν τις στιγμές σεξ που πραγματικά την εξυπηρετούν. Η τέλος πάντων λίγο πιο περιορισμένα. Πωωωω ακουγομαι συντηριτικούρα τώρα…χεχεχε Εμένα προσωπικά πάντως ο ρυθμός αυτός στα βιβλία μου άρεσε υπερβολικά και δεν βαριόμουνα κανένα κεφάλαιο γιατί οι χαρακτήρες ήταν αριστοτεχνικά δοσμένοι. Και όταν προέκυπτε η δράση ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα αριστοτεχνικά τοποθετημένο και αυτό. Στην σειρά γενικά γίνεται αξιόλογη προσπάθεια αλλά καλώς η κακώς τα βιβλία δεν μπορεί να τα φτάσει. Είναι και η φύση τους τέτοια. Πάντως μην ανησυχείς. Σύντομα θα δεις φοβερά πράματα και στον βορά και αλλού:) Γενικά έχει να δει ο κόσμος εκπληκτικά σκηνικά και εξελίξεις. Πάντα ζηλεύω αυτούς που τα διαβάζουν ή τώρα θα τα δούνε με το αίσθημα της έκπληξης!

Κάνε λίγο υπομονή. Είμαστε στο μεταβατικό στάδιο όπου η παλιά φρουρά εξουσίας πολιορκείτε από την νέα γενιά?