Πολλά ανοιχτά μέτωπα και όσοι δεν έχουμε διαβάσει τα βιβλία μένουμε με την απορία…τι σκατά θα γίνει παρακάτω?
Επίσης αν κατάλαβα καλά “προσπέρασαν” επική μάχη κορακιών με ζόμπι? [-X
Είναι εντύπωση μου ή στον 3ό κύκλο αλλάζουν πιο πολλά πράματα από τα βιβλία συγκριτικά με τους άλλους?
[SPOILER]
[SPOILER]Θυμίστε μου. Το σκηνικό με τον Jaime κ την Brienne με τους στρατιώτες του Bolton έγινε ποτέ? Oi Brave Companions δεν τους μαζέψανε? Ελπίζω να μην έχουν αλλάξει πράματα που συμβαίνουν και είναι πολύ σημαντικά για τον χαρακτήρα ου Jaime. Ο νοών νοητό…
Επίσης το σκηνικό με τον Theon είναι πολύ διαφορετικό από ότι στα βιβλία. Εδώ φαίνεται να πηγαίνει να τον βοηθήσει ο Ramsay, ενώ τον βασανίζουν οι Northmen? Μπορώ να φανταστώ πως μπορεί να καταλήξει όπως τα βιβλία, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει καμία σχέση. Αν θυμάμαι και καλά.[/SPOILER]
[/SPOILER]
[SPOILER]Προφανώς κάποια πράγματα αφαιρούνται για απλότητα, κι άλλα αλλάζουν για να έρθουν όσο πιο κοντά στο κλίμα του βιβλίου. Π.χ οι Brave Companions αντικαταστάθηκαν από Bolton men, μικρή αλλαγή αφού πρέπει να συναντηθούν με Roose στο Harrenhall anyway. Πολύ καλή ιδέα επίσης να εισάγουν έτσι τον Ramsay, ταιριάζει και με τον χαρακτήρα του κι έχει κοινά στοιχεία με το πως εμφανίστηκε στο βιβλίο. Ελπίζω να συστηθεί κι ως Reek αρχικά![/SPOILER][/SPOILER]
Μια χαρα το πανε.
Δεν πρεπει να γκρινιαζουμε για το τι αλλαζουνε πλεον αφου σιγουρα θα αλλαξουν
πολλα ακομα.Το κακο ειναι οτι αλλαζουν πραγματα και τα κανουν χειροτερα.
Η Νταενερυς περισυ ας πουμε.Οι Reeds οπως και οι περισσοτεροι ρολοι πολυ σωστα
cast (για ακομη μια φορα).
Το μοναδικο πραγμα που με ξενερωνει ειναι τα λιγα επεισοδια.Ολο το πραγμα παει στο fast forward.
Ο ΘΕΟΣ Τυριον του δευτερου βιβλιου δεν φανηκε καθολου στην σειρα περισυ.Το ιδιο φοβαμαι
θα συμβει και φετος.Τοσα λεφτα βγαινουν,η σειρα ειναι υπερεπιτυχημενη.3-4 επεισοδια παραπανω
την σεζον θα ηταν πολυ καλυτερα.
Και μην αρχισετε τα μα-μου-σου-του.Εδω μιλαμε για το ΗΒΟ το καναλι που προβαλλε το The Wire
για 5 χρονια χωρις να εχει την επιτυχια του Game Of Thrones.
Aν και το The Wire ειναι η καλυτερη σειρα ολων των εποχων οποτε τουλαχιστον στο ΗΒΟ εχουν
γουστο.
Ετσι νομίζω και εγω και καλά κανουν δηλαδή. Για να περιορίσουν όσο γίνεται αυτο που γινόταν περυσι που δειχνανε 1 λεπτο απο τον καθενα απλα και μονο για να δειξουν.
(καλα οχι μισοι και μισοι. Απλα θα λειπουν 2-3 storylines. πχ χθες δεν ειδαμε Daenerys και Stannis, ενώ στο πρώτο arya, bran, kingslayer)
προβλέπω ξενέρωμα και μπέρδεμα για όσους έχουν διαβάσει τα βιβλία… ελπίζω να βγω λάθος… εγω απλά το σκέφτομαι σαν να είναι απλά μια σείρα άσχετη με τα βιβλία πλέον…
Μου άρεσε πολύ λιγότερο από το πρώτο επεισόδιο χωρίς να σημαίνει ότι ήταν κακό. Έχω κάποιες κλασικές γκρίνιες/ενστάσεις ως φαν των βιβλίων.
[SPOILER]Το ξεκάρφωτο μου μας δείξανε στο προηγούμενο με την Κατ να αλυσοδένεται από τον γιό της συνεχίζεται με την ξεκάρφωτη εξιστόρηση σχετικά με την καούρα της για τον Τζον Σνόου. Η ανατολίτισσα γυναίκα του Ρομπ όχι μόνο παρουσιάζεται εντελώς διαφορετική από την αντίστοιχη Westerling του βιβλίου χωρίς κανέναν προφανή για μένα λόγο, αλλά επίσης για κάποιον λόγο την αντιπαθώ και ως παρουσία στην σειρά. Η ξαφνική ανησυχία της Shae για την Sansa δεν καταλαβαίνω που θα οδηγήσει. Ίσως θέλουν να κάνουν τους μη αναγνώστες να την συμπαθήσουν ώστε [SPOILER](πρόσεχε μην το ανοίξεις αν ΔΕΝ ξέρεις…)[SPOILER]να είναι πιό δραματικό το αναπόφευκτο???[/SPOILER][/SPOILER]Πρόσθεσε σε αυτά και τον διάλογο Margaery-Joffrey και κλείνει η τριάδα άχρηστου τηλεοπτικού χρόνου που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αλλιώς και πιό σωστά κατά την γνώμη μου.[/SPOILER]
Πάμε στα θετικά.
[SPOILER]Η είσοδος του Roose Bolton στην αντίστοιχη σκηνή αρκετά επιβλητική, ανατριχιαστική και τολμώ να πω τρομακτική, αυτό το συναίθημα μου προκάλεσε τουλάχιστον. Στο προηγούμενο επεισόδιο τον προσπέρασα λίγο ή ίσως δεν μου έκανε τόση εντύπωση σαν παρουσία. Μονομαχία Jaime-Brienne πολύ καλή, αυτή η τύπισσα ΕΙΝΑΙ η Brienne, της ταιριάζει γάντι ο ρόλος. Την βλέπεις και λες ότι αν ερχόταν αυτή έτσι καταπάνω σου με την σπαθούκλα θα έφτανε η σκατούλα στα πατζάκια. Ο Thoros of Myr επίσης μου άρεσε πολυ, καθώς και οι Reeds αν και ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν τους χώσανε από πέρσι στην σειρά.[/SPOILER]
[SPOILER]
Oσον αφορα αυτα που διαδραματιζονται στα του Ρομπ, το μονο που μπορω να βρω ειναι για να ερθει να δεσει ωραια ο Red Wedding. Δε ξερω κιολας…
Για τη Shae περα απο αυτο που λες λογικα θα χει να κανει και με το γαμο του Tyrion με τη Sansa, εξ ου και η σκηνη “ζηλιας”.
Στα αλλα γενικα συμφωνω, αν και με τους Reeds οκ, για καποιον που δεν εχει διαβασει τα βιβλια πιστευω ειναι πολυ καλη η εισοδος τους και πιο εντυπωσιακη (και τηλεοπτικη βεβαιως)
Όντως ήταν ωραίο το μπάσιμο των Reeds, ειδικά η ιδέα να δει ο Bran τον Jojen σε όνειρο ήταν πολύ καλή (στο βιβλίο αν θυμάμαι καλα δεν συνέβη κάτι τέτοιο). Απλά γκρινιάζω λίγο γιατί θα μπορούσαμε να τους δούμε και πέρσι λίγο
[SPOILER]δεν καταλαβαίνω που το πάνε με τον θήον. δεν καταλαβαίνω που πάει η Melissandre, η σκηνή με τυριον, μπρον και ποντ ηταν ανοητη και άχρηστη (νομίζω αυτό το χαζοχιουμοράκι δεν ταιριάζει στη σειρά) και μια απο τις δυνατές σκηνές που περίμενα να δω (χέρι του τζειμι) με άφησε αδιάφορο καθώς μου φάνηκε οτι δεν είχε την ένταση και την αγωνία του βιβλίου και έγινε χωρίς κανένα απολύτως λόγο (την ίδια εντύπωση έδωσε και σε φίλους που δεν έχουν διαβάσει τα βιβλία). [/SPOILER]
δεν ξέρω αν έχετε τις ίδιες απορίες-ανησυχίες με μένα. ίσως φταίει η αυπνία. ίσως είμαι ηλίθιος
Για μένα που δεν έχω διαβάσει τα βιβλία όπως και αρκετοί εδώ αν εξαιρέσεις την τρομερά ανατρεπτική τελευταία σκηνή μου φάνηκε το πιο μέτριο επεισόδιο της σειράς γενικά.
Δεν ήταν προφανώς ότι ακόμη είναι εισαγωγή αλλά μερικές σκηνές ήταν είτε αχρείαστες ([SPOILER]ωραίος ο Ποντ αλλά μπορούσε να δείξει αλλα πράγματα[/SPOILER] είτε εξωφρενικές ([SPOILER]ο Στάνις να παρακαλάει μια γυναίκα;;;;[/SPOILER].
Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την ηλίθια τακτική του να δείχνουμε επιφανειακά catchy σκηνικά, βλέπε Pod, αντί να χρησιμοποιείτε αυτός ο χρόνος για την πραγματική ιστορία. Αν θεωρούν ότι σε πελατεία βγαίνουν κερδισμένοι είναι πολύ γελασμένοι. Και ναι γαμώτο τι παίζει με τον Theon? Όχι τίποτα άλλο, αλλά για μένα είναι και ένα από τα καλύτερα storylines των βιβλίων. Γενικά πάντως η ατμόσφαιρα μου αρέσει πολύ, απλά το να βλέπεις τελικά σε κάθε επεισόδιο 3 λεπτά από κάθε σκηνικό είναι λίγο απογοητευτικό. Δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει διαφορετικά εφόσον επιμένουν στα δέκα επεισόδια, αλλά είναι κρίμα.
Εντιτ: [SPOILER] Σκέφτομαι ρε γαμώτο. Γιατί ρε βλάκες μου φτιάχνετε ατμόσφαιρα στον Κράστερ και μου το κόβεται σε 2 λεπτά? Γιατί να δω τον Ποντ αντί για το τι γίνεται εκεί πάνω? Game of Thrones βλέπω, όχι sex and the city. Με το ίδιο ενδιαφέρον και ένταση θα δω το conclusion του σκηνικού στον Κράστερ μετά από μια βδομάδα? Γαμώ το εμπόριο σας! [/SPOILER]
Εντάξει το αρκετά με τον ποντάρουμε ήταν τελείως άχρηστο, όσο για θείον νομιζω [SPOILER] ότι το κάνει για να εμπιστευτεί και καλά τον άλλον[/SPOILER]. Ε στο επόμενο έχουμε 2 καλά στορυ χεχε.