νταξ’, ο ελρικ υπερβαλλει, αλλα, παραδοξως, δεν ειναι ο μονος που εχει εξιδανικευσει τον πιο δυσκοιλιο χαρακτηρα των βιβλιων :razz:
εγω θα συμφωνησω με αυτο
Πραγματικά νομίζω ότι η HBO κάνει μεγάλο λάθος με τον ρυθμό της σειράς και τις επιλογές των σκηνών. Χάνεται το ενδιαφέρον και το μομέντουμ. 3 ώρες είδαμε και δεν πρέπει να έδειξε συνολικά πάνω από δέκα λεπτά για κάθε σκηνικό.
το οποιο ειναι το ουσιαστικοτερο προβλημα της σειρας και προφανως ενοχλει και οσους δεν εχουν διαβασει το βιβλιο. Οπως φαινεται ο μεγαλος αριθμος των χαρακτηρων και των PoV μπορει να λειτουργουσε στο χαρτι αλλα στην οθονη δεν…[-X
Έχω διαβάσει μέχρι το 2ο βιβλίο και συνειδητά δεν διάβασα το 3ο για να αποφύγω τέτοιου είδους ξενερώματα (ίσως το διαβάσω όταν τελειώσει ο κύκλος, αν και έχω φάει 1-2 spoiler από μαλακία)…
Πιστεύω πως ο λόγος που πάει πιο αργά είναι γιατί επέλεξαν να σπάσουν τον 3ο κύκλο σε 2 seasons…Έτσι αναγκάζονται να το απλώσουν λίγο βάζοντας και σκηνές μάλλον ψιλοαχρείαστες…Βέβαια μην ξεχνάτε ότι λόγω μεγάλης φήμης, τη σειρά την βλέπουν και άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με τον fantasy κόσμο που οι περισσότεροι γουστάρουν…Απλά την βλέπουν όπως θα έβλεπαν και οποιαδήποτε άλλη σειρά με χιούμορ, σεξ, ίντριγκα και σασπένς…Και επειδή και αυτοί είναι πολλοί πρέπει να τους κρατήσουν σαν θεατές (τα κάλλη που λέει ο φίλτατος Έλρικ)…Οπότε και σκηνές με τον Πόντρικ να ξεπαρθενιάζεται θα βάλουν, κάποιος θα ξαναπηδήξει την Ντάνυ (το ελπίζω…!! ) και πολλές φορές οι διάλογοι δεν θα έχουν την επικότητα που τους αρμόζει…Δεν με χαλάει ιδιαίτερα ως τώρα, αλλά παρατηρώ ένα τέντωμα κάπως αχρείαστο…
Το πρόβλημα με τα μειωμένα λεπτά σε κάθε ιστορία είναι δεδομένο με τόσες παράλληλες ιστορίες και μόλις 60 λεπτά τηλεοπτικού χρόνου ανά επεισόδιο…Δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει κάτι σε αυτό…Μόνο αν διπλασιαστεί ο χρόνος του επεισοδίου, αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν θα υπάρχει χρόνος για τα γυρίσματα 20 ωρών ανά season στο κενό διάστημα…
Rasputin ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα? Αυτό με τον 3 κύκλο και τις 2 season ουσιαστικά είναι παραμύθι γιατί και το 3ο βιβλίο σε πολλές εκδόσεις και χώρες βγήκε σε 2 εκδόσεις γιατί ήταν πολύ μεγάλο. Δηλαδή και πάλι ο κάθε κύκλος αναλογεί σε περίπου 600-700 σελίδες και θα είναι το ίδιο αραιό το περιεχόμενο του με τους προηγούμενους που αναλογούσε μια σεζόν σε ένα βιβλίο.
Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε πραγματικά δεν ξέρω πως μπορούν να χωρέσουν τα γεγονότα σε 7 ακόμα επεισόδια…Δεν ξέρω πόσα γεγονότα είναι ακόμα (όπως είπα δεν έχω διαβάσει το 3ο) αλλά μου φαίνεται ότι πάει αρκετά αργά…
Επισης,αν παρατηρησατε,καθε επεισοδιο πλεον εχει τις χαζοκωμικες στιγμες του.πχ το οτι το κυνηγοσκυλο χτυπαει το κεφαλι στο καρο κι απο διπλα ειναι ο τοξοτης μου θυμιζε σκηνη απο τους ηρωες με τα κολαν.
Κι αυτη η σκηνη με τον ποντ,τον τυριον και τον μπρον…σαν γκομενες σε πυτζαμα παρτθ
μονο που δε βαφαν τα νυχια των ποδιων τους συζητωντας ποιανης ο γκομενος την εχει πιο μεγαλη. Απλα τραγικο.
Get over yourself και χαλάρωσε. Τραγικά μονότονη θα ήταν η σειρά χωρίς αυτές τις σκηνές. Είναι απαραίτητες όχι μόνο για το ύφος τους αλλά και γιατί (book)[SPOILER]χαρακτηρες όπως τον Podrick παίζουν ρόλο αργότερα και πρέπει να τους συνηθίσει ο θεατής για να ξέρει ποιοι είναι.[/SPOILER] Γίνεται δηλαδή ο κόσμος “ρεαλιστικότερος” αν λείπει το χιούμορ;
Χαρακτήρες όπως οι Dolorous Edd, Bronn, Anguy και ο Tyrion έχουν κωμικές ατάκες και στο βιβλίο. (book)[SPOILER]Ο Stannis του βιβλίου από την άλλη βγαίνει μονόχνωτος επειδή έτσι τον βλέπουν οι POV χαρακτήρες. Η σχέση του με την Melisandre στην σειρά, εκτός του ότι είναι πιο ελκυστική στην οθόνη, δεν πρέπει να απέχει από την πραγματικότητα. Στο ADWD υπάρχουν οι υπόννοιες για αυτή την σχέση.[/SPOILER]
δηλαδή η πρώτη σεζόν που δεν είχε τέτοια καραγκιοζιλίκια είναι τραγικά μονότονη??
ίσα ίσα που κάθρε χρόνο βλέπουμε μια φθίνουσα πορεία στην ποιότητα και στην προσέγγιση των βιβλίων.
τώρα αν εσύ πιστεύεις οτι σκηνές σαν αυτή με τον τύριον να παρουσιάζει τις πουτάνες και να λέει ότι αυτή είναι η μόνη στον κόσμο που κάνει τον κόμπο του αλτζεζίρας και να βλέπεις κάποια άπό το κινέζικο τσίρκο βοηθάει στο να μην είναι τρομερά μονότονο το βιβλίο, τι να πω. σηκώνω τα χέρια ψηλά!
[SPOILER]και μιλάμε για το 3 που γίνεται της καριόλας σε κάθε κεφάλαιο, όχι για το 4 που είναι τόλμη και γοητεία.ανταυτού ,έχουν παραμερίσει όλα αυτά που έχουν ουσία και του έχουν γαμήσει τα πρέκια με ανούσιες σκηνές ,πιο φίλερ και από τραγούδια maiden μαζικής παραγωγής. το στόρυ του σνόου προς το παρόν το χουν σκίσει. που δείχνει τη σχέση του με τους γουάιλντιγκς? που δείχνει ότι τον συμπαθούν πχ ο τόρμουντ και ο μανς?? (που χρειάζεται για την εξέλιξη) που δείχνει ότι τους συμπαθεί κι ίδιος? και περνάνε το τοίχος ε σε ένα επεισόδιο. γτπ. [/SPOILER]
μπορώ να κάθομαι να γράφω 1000000 πράγματα που τα έχουν κάνει σκατά. και σημαντικά πράγματα,όχι παπαρίτσες.
και άλλο το κωμικές ατάκες, που είχε ο τύριον και στην πρώτη σεζόν πχ, άλλο το σε κάνω γκίμλι. χίουμορ από χιούμοε έχει διαφορά. άλλο το λέω ατάκες με χιούμορ κι άλλος παρουσιάζω τον γκαφατζή της ζούγκλας.
όσο για τον στάννις, δε το συζητάω καν. στο βιβλίο παρουσιάζεται με έναν χ τρόπο, και δυναμικά κιόλας που τον γνωρίζεις βιβλίο με το βιβλίο καλύτερα, και εδώ τον έχουν κάνει να τρέχει πίσω απτα φουστάνια της άλλης, σε λίγο θα τον βάλει να ξυρίσει και το μουστάκι.
[SPOILER]και δεν είναι τυχαίο που υπάρχουμε τόσοι φανμπόιδες του στάννις ε! τώρα που θα βρει χρήμα θα τους γαμήσει όλους, γκοοοοοοοοοου στάννιςςςςςςςςς:p [/SPOILER]
Συμφωνώ απόλυτα με Elric. Το 3ο βιβλίο είναι απλά καταπληκτικό. Το ενδιαφέρον του είναι μονίμως στο τοπ και αυτοί το έχουν αραιώσει όσο δεν πάει. Πολύ κακές επιλογές. Πχ και εγώ αναρωτιέμαι τα ίδια με τον Ελρικ όσον αφορά τα Wildlings και τον Jon. Δηλαδή άμα με αυτό το υλικό κάνουν τέτοιες επιλογές τρέμω στο τι μπορεί να δείχνουν για το 4ο και το 5ο…
παιδια σας κατανοω αλλα ας ειμαστε και λιγο ρεαλιστες. καμια μεταφορα δεν εγινε φτυστη οπως το βιβλιο. το μεγαλο φαουλ κατε με ειναι η διαρκεια. με 56 λεπτα, σορρυ κιολας αλλα δεν βαινει το βιβλιο. αυτα που ειδαμε εμεις διαβαζοντας μεσα απο το pov του καθε χαρακτηρα δυσκολα περναει στην οθονη. ωστοσο εδω που εχει φτασει το πραμα νομιζω οτι η σειρα θα ειναι συνεχεια στα υψη μεχρι το 10ο επισοδιο.
red viper κ elric για σας και μονο
[SPOILER]για το θιον αν δεν κανω λαθος δεν υπηρχε pov στο 3ο βιβλιο, οποτε οτι συμβαινει ειναι ετσι κι αλλιως και για μας πρωτοφανες. σωστα? και κατι που λεει οτι ο τοξοτης ειναι ο ραμσευ, τον ειπε μπασταρδακι ο αλλος πριν τον σκοτωσει.[/SPOILER]
Πρέπει και επιβάλλεται να συγκρίνεται η σειρά με τα βιβλία. Δεν γίνεται να διαστρευλώνονται τα γεγονότα, κι όταν πρέπει να διαστρευλωθούν τουλάχιστον να διατηρείται η σωστή ατμόσφαιρα και το συναίσθημα. Στην προηγούμενη σεζόν βίασαν από τα μάτια την σκηνή στο House of the Undying και δεν κατάλαβε κανείς πόσο σημαντική ήταν. Έλειψε όλη η κλειστοφοβική ατμόσφαιρα και η ένταση της καταδίωξης από το στόρυ του Jon Snow. Έλειψαν τεράστια κομμάτια από το story της Arya. Δεν έχω πρόβλημα να αλλάζουν τα πράγματα αρκεί να γίνεται σωστα. Το έκαναν με τους διαλόγους Arya-Tywin και ήταν απολαυστικό και πετυχημένο. Το έκαναν με την εμφάνιση των white walkers και το αποτέλεσμα ήταν 2 εξαιρετικές σκηνές (η τελευταία περσινή και η πρώτη φετινή). Τέλος πάντων, ακόμα περιμένω πως και πως το κάθε επεισόδιο και γουστάρω λίγο-πολύ αλλά είναι γεγονός ότι μετά την εξαιρετική πρώτη σεζόν που δεν είχε κατά την γνώμη μου κανένα από τα παραπάνω προβλήματα, όλα τα επόμενα είναι σταθερά κατώτερα.