House Of The Dragon [GoT thread]

ναι υπαρχουν, απλα κανουν γυρω στα 20 ευρω καθε τομος. και φαντασου οτι καθε βιβλιο ειναι δυο τομοι…

http://www.protoporia.gr/product_info.php/products_id/225507

μάλλον θα είναι παιχνιδάρα.

[SPOILER]

[/SPOILER]

Στη σελίδα του Ανούβι ανέφερε ότι θα ξαναβγεί το πρώτο βιβλίο σε επίτομη έκδοση, με νέο εξώφυλλο (βασισμένο στη σειρά για να πουλήσουμε και λίγο παραπάνω) και σε κάπως χαμηλότερη τιμή (30 ευρώ περίπου νομίζω).

Εγώ πάντως θα πρότεινα σε όσους θέλουν να διαβάσουν τα βιβλία να το κάνουν στα αγγλικά: και δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο και φθηνότερα θα σας βγει.

Επίσης, με βάση τα σχόλια που διαβάζω, θα έχουν πολύ πλάκα οι αντιδράσεις του κόσμου μέχρι το τέλος του κύκλου, αλλά δεν μπορώ να πω γιατί :stuck_out_tongue:

Ρε μη κοιτάτε τα σχόλια του κόσμου ειδικά στο tube, εκτός απο τα πάνω πάνω που έχουν και καλύτερη αξιολόγηση… Είναι τίγκα στα spoilers και προσωπικά την πάτησα άσχημα… (να φανταστείτε ψιλοξέρω τι θα συμβεί στο επόμενο επεισόδιο - ΜΑΛΛΟΝ - και μου την έχει δώσει! :PP)

Όσο αφορά τα βιβλία, στα αγγλικά τα βρίσκετε και με 10 ευρώ το ένα… Αλλά σε χαμηλότερης ποιότητας έκδοση ας πούμε σε σχέση με τις ελληνικές, ένα κοινό paperback. Πήρα το πρώτο έτσι, ωστόσο για τα υπόλοιπα μάλλον το κόβω να τα ψάχνω σε hardcover, στα αγγλικά πάντα (υπάρχουν, ακριβότερα όμως, αλλά ένας book geek όπως εγώ θα την έκανε τη θυσία).

Άντε, τρεις μέρες έμειναν, να δούμε τι θα δούμε με το 8…

Σε νοιώθω!

Παιδιά για τα βιβλία αγγλικά όποιος μπορεί! Είναι και καλό practice και γλυτώνεις πάνω απο 30 ευρώ για κάθε βιβλίο! Σκεφτείτε ότι κάθε βιβλίο κοστίζει στα αγγλικά περίπου 10 ευρώ το πολύ και στα ελληνικά βγαίνει σε 2 μέρη τα οποία κοστίζουν πάνω απο 20 ευρώ συνολικά περίπου 45 ευρώ το βιβλίο(χοντρικά όλη η σειρά στα αγγλικα κοστίζει 50 ευρώ ενώ στα ελληνικά 200+ ξέρω γω!!!). Άσε που και η μετάφραση όσο καλή και να είναι πάντα χάνει λίγο από το αρχικό κείμενο!!

Ευτυχώς πάντως το καταλάβαν και θα τα βγάλουν σε μονές εκδόσεις αλλά και πάλι το κόστος αγοράς θα είναι σχεδόν τριπλάσιο σε σχέση με τα αγγλικά.

8O8O8O
:eek:

WANT

Παλιά έβρισκες και τα αγγλικά hardbacks σε πολύ καλές τιμές. Δυστυχώς, τώρα πήραν κάπως την ανιούσα και κάποια εξαντλήθηκαν κιόλας.
Εγώ την πάτησα περισσότερο με τα hardbacks γιατί έχω πάρει σε καλή έκδοση το δεύτερο και το τρίτο βιβλίο (στην έκδοση με τις εικόνες που έχει και η ελληνική έκδοση του Abubis). Το πρώτο δεν το βρίσκω πια σε αυτή την έκδοση (τουλάχιστον έχω την αντίστοιχη paperback). Το τέταρτο δεν το έχω καν, αλλά τώρα που ψάχνω το hardcover έχει εξαφανιστεί…

THE KHALEESI IS HERE!!!

[SPOILER](και λέω σκέτο khaleesi και δεν αναφέρω το unburnt, γιατί άθελά μου ήμουν και είμαι ένα κινούμενο spoiler!.. ξεκινώντας από το username μου,… Μέχρι και τις κουβέντες μου περί aSoIaF γενικότερα και GoT ειδικότερα… Αλλά, όπως το?χω υποσχεθεί, προσπαθώ πάρα πολύ αυτήν την σποιλεριάστικη φάση μου, να την κρατάω σε ασφαλή επίπεδα)
[/SPOILER]

Πρώτα απ?όλα θα πω πόσο μεγάλο πράγμα είναι για μένα αυτή η μεταφορά στην μικρή οθόνη! Από κει που απλά «κυνηγούσα εικόνες» που να αφορούσαν την ιστορία για να δω κατά πόσο ο εκάστοτε καλλιτέχνης (ζωγράφος-γλύπτης κλπ) πλησίαζε την ιδέα και την μορφή που εγώ είχα ήδη στο μυαλό μου για τον κάθε χαρακτήρα αυτής της επικής σειράς, και μετά που μαζί με άλλους καμμένους ψάχναμε τους υποψήφιους ηθοποιούς για το κάστινγκ της τηλεοπτικής μεταφοράς, για να δούμε κατα πόσο ταιριαστοί είναι με τον κάθε χαρακτήρα… ξαφνικά τώρα διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια μου στην οθόνη του υπολογιστή όλες εκείνες οι σκηνές που ήδη είχα αγαπήσει. Βλέπω τους χαρακτήρες, τα κάστρα, τα χαρακτηριστικά αντικείμενα (σπαθιά, θρόνος, αυγά δράκων), τους «Άλλους», τον ΤΟΙΧΟ, τους ανταρόλυκους… τα γεγονότα… Όλα! Αχ…
Περιττό να πω ότι όσο έβλεπα τα επεισόδεια κάθε τρείς και λίγο πεταγόμουν από τη θέση μου και δάκρυζα από συγκίνηση…

Α! όσα παρακάτω δικά μου σχόλια έχω βάλλει σε “σπόιλερ” είναι για όσους δεν έχουν δει όλα τα επεισόδεια που έχουν προβληθεί. Αλλά όσοι τα’χουν δει, κι ας μην έχουν διαβάσει τα βιβλία, μπορούν να τα ανοίξουν άφοβα… νομίζω είμαι αρκετά φρόνιμη.

@Νephelie: όσον αφορά το επιτραπέζιο που ρώτησες πριν πολλέεες σελίδες

http://en.wikipedia.org/wiki/A_Game_of_Thrones_(board_game)

[SPOILER][/SPOILER]

Η αλήθεια είναι ότι μου τη σπάει πάρα πολύ όταν βλέπω ξεκατίνιασμα ανάμεσα σε γυναίκες. Αλλά όταν βλέπω άντρα να ξεκατινιάζεται πραγματικά ξενερώνω!
Προσωπικά δεν βρίσκω κάτι κακό σε όσα είπε ο Μάρτιν για το Lost.
Ο ίδιος ως «θεατής» του lost απογοητεύτηκε.
Και λογικό να φοβάται μήπως στο τέλος της επικής του σειράς δώσει παρόμοια απογοήτευση στους αναγνώστες (και πλέον και θεατές του).
Σε μεγάλα έργα και μεγάλες ιστορίες λογικό είναι να υπάρχει κίνδυνος να ξεχειλώσει μια ιστορία και όλοι να «διψούν» για ένα ικανοποιητικό τέλος. Αλλά!.. Το ότι είναι νέος ο Lindelof δεν τον δικαιολογεί να μιλάει έτσι για τον Μάρτιν, που ντάξει… Είναι γελοίο να συγκρίνουμε ποιος είναι ο ένας και ποιος ο άλλος.
Πραγματικά εξωφρενική η αντίδραση του Lindelof.
Ο Μάρτιν πάντα όταν μιλάει είτε στο journal του, είτε σε συνεντεύξεις είναι τόσο αφοπλιστικά γλυκός και ειλικρηνής! Αν κάποιος μιλάει έτσι για τον Μάρτιν, ε… Για μένα είναι τουλάχιστον ασόβαρος!
Και επειδή απο το λινκ που ήδη έχεις βάλει «χόρτασα» απο κατινίστικα σχόλια… Δεν μπήκα καν στον κόπο να δω το twitter του.

(παρεμπιπτώντος επειδή δεν έχω ψάξει τόσο πολύ το lost, αν και είχα κολλήσει όταν έβλεπα τους 2 πρώτους κύκλους στην τηλεόραση, είναι απλά ένα σενάριο ή υπάρχει σε σειρά βιβλίων??)

εχμ… Όχι μπλαμπλαμπλα… KHALEESI!

Χαίρομαι που σ?αρεσε η σειρά σε γενικές γραμμές!
Και ναι! Λατρεύουμε Emilia Clarke! και γενικά όλο το κάστινγκ που είναι διαμαντένιο!

Χαίρομαι κουκλίτσα μου που ψήνεσαι να τη δεις!!!
Και φυσικά ξέρεις απο ποιον θα την δανειστείς!!!

Μ?αρέσει που επικοινωνούμε!

Εδώ είναι το θέμα…

[SPOILER]Έλεγε αλήθεια ή ψέμματα η Σέρσει στην Κάτλυν? Πόσο ειλικρινής ήταν απέναντί της? Έχοντας ήδη δει την σκηνή της «πτώσης» του Μπραν, τα σχόλιά της ήδη βάφονται με ένα χρώμα κακίας και κατινιάς. Προφανώς και η Σέρσει θέλει το παιδί αυτό να πεθάνει. Και όταν «θυμάται» το δικό της παιδί και μιλάει για τον θάνατό του… είναι σαν να εύχεται ολοφάνερα να πεθάνει κι αυτό… («little bird without wings? ).
Δυστυχώς είναι λίγο δύσκολο να απαντήσω χωρίς να χρησιμοποιήσω στοιχεία και από το βιβλίο, αλλά θα προσπαθήσω.
Η μία σκέψη είναι ότι η Σέρσει το αναφέρει αυτό το παιδί στην Κάτλυν για να «φανεί» στους θεατές η διαφορά που έχουν τα χρυσόμαλλα παιδιά που έχει τώρα, από το παιδί που χάθηκε που ήταν του Ρόμπερτ το οποίο είχε μαύρα μαλλιά. Και τονίζει το πόσο μεγάλη ήταν η λύπη της για αυτόν τον χαμό και ακόμα και η λύπη του ίδιου του Ρόμπερτ, προσπαθώντας να δείξει στην Κάτλυν ότι ο βασιλιάς την αγαπούσε πολύ. Στα βιβλία αναφέρεται αργότερα ότι τα νόθα που έχει σπείρει εδώ κι εκεί ο Ρόμπερτ είναι όλα με μαύρο μαλλί. Απλά εδώ φαντάζομαι το παρουσιάζει με τέτοιον τρόπο για να καταλάβουν πιο γρήγορα οι θεατές τι «περίεργο» συμβαίνει με τα παιδιά της Σέρσει και την αιμομικτική της σχέση με τον Τζέιμι.
Η άλλη σκέψη, είναι ακριβώς το γεγονός ότι η ίδια είναι υπαίτια για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Μπράν, οπότε κάνει μια προσπάθεια «κάλυψης» των γεγονότων με τον δικό της μοναδικό πανούργο τρόπο, για να μην την υποψιαστούν.
Επίσης, αξιοσημείωτες στιγμές είναι και η μακρυά ξανθιά τρίχα που βρήκε στον πύργο η Κάτλυν αργότερα, αλλά και η συζήτηση ανάμεσα στην Σέρσει και στον Τζέιμι όταν ήταν η κηδεία του Άρρυν, όπου του εκφράζει την ανησυχία της σχετικά με το τι γνώριζε ο νεκρός για την μεταξύ τους απαγορευμένη σχέση.
Βλέπουμε τον ψυχισμό των μελών του οίκου των Λάννιστερ να παρουσιάζεται σ?όλο το μεγαλείο του: δολοπλοκίες και δίψα για εξουσία, με αποτέλεσμα το μυαλό του θεατή να στρέφεται προς εκείνους. Εξάλλου είδαμε ξεκάθαρα και το πόσο κινδυνεύουν όσοι πάνε να μπλέξουν μαζί τους, από τις πρώτες σκηνές, με τον Τζέιμι να σπρώχνει τον Μπραν απο το παράθυρο. Αν δεν έχουν έλεος μπροστά σε ένα παιδί, τι θα τους σταματήσει??
Γενικά όσον αφορά τη Σέρσει και την συγκεκριμένη σκηνή ανάμεσα σ?αυτήν και την Κάτλυν: Την βλέπουμε σε μια προσπάθεια να δείξει την μητρική της πλευρά και την συμπόνοια της. Αλλά εδώ βγαίνει μια όμορφη αντίθεση:
Απο τη μία δε θέλει να πεθάνει ένα παιδί, από την άλλη δεν μπορεί να ρισκάρει να τον αφήσει να ζήσει…
[/SPOILER]

Όσον αφορά την Cersei, κι εγώ στην αρχή σκεφτόμουν ότι «όχι, έπρεπε να?ναι πιο bitch? αλλά τελικά με έχει πείσει η ηθοποιός ότι είναι Ο,ΤΙ πρέπει για τον ρόλο. Έχει μια φινέτσα που αρμόζει σε βασίλισσα, έχει κι αυτό το παγωμένο ειρωνικό χαμογελάκι… Είναι και πολύ όμορφη. Ναι, μ?εχει πείσει ότι είναι η ιδανική Cersei Lannister.

Όσον αφορά τους Άλλους, εγώ δεν τους φανταζόμουν πιο άσπρους… Αλλά πιο αέρινους… Δεν ξέρω… Ίσως είχα επιρρεαστεί απο εικονογραφίες…

Στην τηλεοπτική τους απόδοση όμως φαίνονται να?χουν περισσότερη «σάρκα»… Αν και τώρα που το σκέφτομαι μια χαρά χειροπιαστούς τους περιγράφει στο βιβλίο…

A, @Red Viper, stanley… >>
προσέχετε με όσα λέτε γιατί σποϊλεριάζετε.
Το ξέρω ότι είναι πειρασμός να ΜΗΝ μιλάς για όσα ήδη έχεις πορωθεί άσχημα! ΑΛΛΑ! Στην προκειμένη περίπτωση πραγματικά δεν είναι σωστό. Οκ στα τελευταία ποστς δεν έχετε πετάξει τίποτα βαρύ, αλλά επειδή αρχικά αναφερθήκατε σε διάφορα πρόσωπα και στοιχεία που ντάξει δε λέει… Είναι κρίμα να μην αφήνεις τον άλλον να το δει με τη σειρά που τα αναφέρει το βιβλίο και να «τραβάς» την προσοχή του αναφέροντας διάφορα που δεν είναι η ώρα τους.
Ή βάλτε σπόιλερς, ή πείτε τα με π.μ.

χαχαχαχαχαχχα!!! Θεός! Έλιωσα!

Μου ταίριαξαν και οι 2. άαντε ο Βάρυς μου φάνηκε πιο σουλουπωμένος απ?ο,τι περίμενα… Αυτό που ανέφερες κι εσύ ίσως να ήθελα παραπάνω… Να είναι πιο γλοιώδης…
Όσο για τον Τζον που αναφέρει και ο Red Viper το «αλογομούρης». Ως τέτοια αναφέρει και την Άρυα. Ότι μοιάζουν οι 2 τους.
however, εγώ είμαι ικανοποιημένοι και με τους 2. (ίσως με την άρυα είμαι ΥΠΕΡικανοποιημένη)

Α, ωστε εσύ ευθύνεσαι για το ότι έφυγαν τα θαυμαστικά από τον τίτλο ΜΟΥ!???

Ναι! ο Renly[B] είναι gay. [/B]
Ο ίδιος ο Μάρτιν έχει πει για τον Renly και τον Loras
«Yes, I did intend those characters to be gay.»

Χαμογελώ !

[SPOILER]και ναι ρε γαμώτο! Εκείνο το σημείο με τον Ντρόγκο και τον Βισέρυς το?φχαριστιέσαι! Πως να το κάνουμε! Ήταν απλά ΓΑΜΑΤΟ και πανέξυπνος τρόπος να τον τιμωρήσει αλλά και να του «φορέσει» το ΄χρυσό στέμα του βασιλιά. Δεν έχυσε ούτε μια σταγόνα αίμα, καθώς απαγορευόταν στην Vaes Dothrak.

http://www.youtube.com/watch?v=WYwH_8tPOGg

Και όσον αφορά αυτό που λες για το χαστούκι… πάρε gifάκι να 'φχαριστηθείς θέαμα!

[/SPOILER]

Ντάξει, πολύ λυπάμαι να διαβάζω τέτοια σχόλια για τη σειρά.
Τι να πω, μετά απο 7 επεισόδεια, και ακόμα δεν έχεις «πειστεί».
θα?ναι κρίμα βέβαια να το παρατήσεις τώρα που είναι στην αρχή.
Αλλά… Ντάξει… Οκ.
Έχεις άλλα στανταρτς και άλλα πράγματα που απαιτείς σε μια σειρά φάνταζυ.

[SPOILER]Βέβαια απο την άλλη, δε σου κρύβω ότι: θα γελάω, επειδή ξέρω τι χάνεις…
[/SPOILER]

Γενικά, ήθελα να πω σε πολλούς που ίσως η σειρά με την πρώτη ματιά δεν τους γεμίζει το μάτι ότι… Εεεε… Μη βιάζονται να βγάλουν αρνητικά ή αδιάφορα συμπεράσματα…Γιατί είναι κρίμα! Και επίσης δε θα βγουν καθόλου χαμένοι αν ασχοληθούν και με τα βιβλία!
Αλλά από την άλλη, μπορεί το γεγονός ότι κάποιοι δεν είχαν καμία επαφή με τα βιβλία πριν δουν τη σειρά να προβάλλεται, ίσως τους φάνηκε «πακέτο»…
(και αναφέρομαι σε όσους δεν ενθουσιάστηκαν με τη σειρά, και όχι σ?εκείνους που έχουν ήδη πορωθεί και προβλέπεται ατελείωτο κάψιμο με καμάρι!!!)
Γιατί υπάρχουν πολλά πρόσωπα, πολλές λεπτομέρειες που ίσως με το πρώτο μάτι δεν πολυκάθονται… Αλλά! Να μην το παρατήσουν! Εγώ προσωπικά εγγυώμαι ότι είναι απίθανο να απογοητευτούν από τον Μάρτιν!..
Βέβαια, δεν θέλω να είμαι απόλυτη, γιατί το αν θα αρέσει γενικά η σειρά αυτή εξαρτάται από το τι περιμένει ο καθένας να είναι… Τι είδος ιστοριών του αρέσουν, τι είδος βιβλία-ταινίες προτιμάει… Γιατί μπορεί τα γούστα του να είναι μακρυά απο το στυλ του Τραγουδιού της Φωτιάς και του Πάγου… Οπότε θα είναι και λογικό να αφήσει μερικούς θεατές αδιάφοροους.
Αλλά αν γενικά σας γοητεύει το fantasy, τότε θα πέσει πόρωση! Trust me!
Κι αν όχι εμένα, απλά κ μόνο κοιτάξτε ότι η πλειοψηφία των reviews της σειράς είναι πολύ -πάρα πολύ! θετική.

[SPOILER]

:p[/SPOILER]

ρε συ ellanor, σβήσε κανά pm.
το γράφω εδώ γιατί ξέρω ότι θα το δεις. ;p

α, σβήσε και αυτό το post μετά…

χμ. επικό ποστ το αποπάνω. μόλις είδα τα τρία πρώτα επεισόδια (κρέντιτς σε ρεντβάηπα!). παρόλο που συνεχώς διάβαζα διθυραμβικά και εγκωμιαστικά σχόλια για την σειρά, αρχικά ήμουν κάπως επιφυλακτικός και δίσταζα να την ξεκινήσω, όχι τόσο για την ποιότητά της, καθώς ήμουν σίγουρος για αυτήν λόγω της συμμετοχής του ίδιου του μάρτιν, όσο για το ενδεχόμενο ταύτισης ή όχι του κόσμου του βιβλίου όπως τον είχα φανταστεί προσωπικά με αυτόν που θα παρουσιαζόταν στην σειρά.

ομολογώ πως απογοητεύτηκα σε ένα βαθμό, ειδικά στο τρίτο επεισόδιο. βέβαια, αυτή η σχετική απογοήτευση σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με θέματα σκηνοθεσίας, πλοκής ή σεναρίου. αντιθέτως, αυτά είναι άψογα. ειδικά (υποθέτω πως) κάποιος που δεν έχει διαβάσει τα βιβλία και άρα δεν έχει σχηματίσει ήδη τους χαρακτήρες στο μυαλό του, θα τα βρει εκπληκτικά, αφενός επειδή δεν κουράζουν καθόλου, ίσα ίσα οι σκηνές διαδέχονται πολύ φυσικά η μια την άλλη και, αφετέρου επειδή το σενάριο είναι τρομερά ακριβές και δεν αφήνει περιθώρια δημιουργίας ερωτημάτων και χασμάτων στην ιστορία.

[SPOILER]τελοσπάντων, προσωπικά απογοητεύτηκα στο κάστιν. πρώτον, είχα φανταστεί εντελώς διαφορετικά την σέρσει. όχι μόνο εμφανισιακά (πού είναι τα ΠΡΑΣΙΝΑ μάτχια ναπούμε!!), αλλά και στο στυλ, όχι απαραίτητα πιο μπιτς, αλλά σίγουρα πιο πονηρή και ύπουλη με έναν γοητευτικό τρόπο. δηλαδή η σέρσει που είχα φανταστεί ξερωγώ όχι μόνο θα γελούσε στα μούτρα της τηλεοπτικής αλλά θα τη μαστίγωνε για παραδειγματισμό. τζέημι και τύριον αρκετά εύστοχοι τολμώ να πω, είναι όπως τους φαντάστηκα, ειδικά ο τύριον θεούλης. επίσης μου φάνηκε αρκετά πιο μεγάλη σε ηλικία η μυρσέλλα, εάν όντως ήταν αυτή που κατάλαβα. αντίθετα ο τζόφρυ μου φαίνεται πολύ μικρός, αν και ντάξ, είναι όσο σπασαρχίδας πρέπει.
ο νεντ πάλι εντελώς διαφορετικός, τον είχα φανταστεί πιο επιβλητικό, ολιγόλογο, πιο ηγεμονικό γενικά από ότι παρουσιάζεται και σίγουρα πάντα σοβαρό και αγέλαστο (με την καλή έννοια πάντα). παρόλαυτα παίζει πολύ καλά. κάτλυν σίγουρα πιο νέα και πιο μελαγχολική, όμως και αυτή παίζει πολύ καλά.
τζον και ρομπ πακέτο μεγάλο λέμε, καμία σχέση, ειδικά ο τζον που ήταν από τους αγαπημένους μου χαρακτήρες και στη σειρά τον αντιπάθησα, σα πιθήκι είναι. μπραν θεούλης και άρυα ΓΑΜΑΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΛΕΜΕ. πραγματικά είναι ακριβώς όπως την φανταζόμουν. α, και ο σύριο μορφή, αν και μέχρι τώρα τον έχω δει σε μια μόνο σκηνή που κάνει σα καθυστερημένο. ο πήταϊρ δείχνει να είναι χαζός και μπουνταλάς, σε αντίθεση με τον έξυπνο και πολυμήχανο μικροδάχτυλο.

νταϊνέρυς υπέροχη, αυτό ακριβώς τιποτάλλο, μεγάλη αγάπη έτσι και αλλιώς. ο σερ τζόρα πολύ τζόβενος, δεν του τόχα, βισέρυς λιγότερο παρανοϊκός από ότι περίμενα, ντρόγκο ιδανικός, όπως και γενικά όλοι οι ντοθράκι. απλά τους είχα φανταστεί πιο άγριους μεν, λιγότερο απολίτιστους δε.
ο βάρυς μου φάνηκε αρνάκι και αγγελούδι, τον περίμενα πιο πανούργο. επίσης στα συν το τείχος που είναι συγκλονιστικότατο, οι άλλοι, ο αρκούδος και η ΠΩΡΩΜΕΝΗ αλυσίδα του παησέλ.

ΜΕΓΙΣΤΕΣ απογοητεύσεις σάντορ, σερ ίλυν, σάνσα και αίμον. αυτός ο ΦΛΟΥΦΛΗΣ κυνηγόσκυλο?! αυτός ο ΑΚΑΚΟΣ γεράκος με αναπηρική σύνταξη σερ ίλυν?! αυτή η ΑΣΚΗΜΗ σάνσα?! αυτός ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ αίμον?! γκαντέμ![/SPOILER]

ένιγουέη, μόνο τα τρία πρώτα έχω δει έτσι κιαλλιώς, ακολουθούν άκρως ενδιαφέροντα επεισόδια, όντως πρόκειται για αξιόλογη σειρά και προτείνω σε όσους την βρίσκουν γοητευτική να διαβάσουν οπωσδήποτε τα βιβλία (αν είναι δυνατό πριν δουν την σειρά :p).

Εγώ δεν είπα οτι ο Renly δεν είναι gay. To πρόβλημα μου δεν είναι αυτό! Απλά θεωρώ ότι ο Renly που δείχνουν δεν ανταποκρίνεται στον Renly των βιβλίων! Όχι όσον αφορά τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, αλλά στο πόσο φλούφλη σε εισαγωγικά τον δείχνει! Είναι μια στερεότυπη σύγχρονη εικόνα ενός soft μιμουαπτ gay, ενώ ο Renly στα βιβλία παρουσιάζεται γενναίος και γενικά πρότυπο για τον πολύ κόσμο! Ουσιαστικά ως συνεχιστής της κληρονομιάς του αδελφού του τον Robert πριν αυτός παρακμάσει.

Βασικά, ο Lindelof δε δικαιούται να μιλάει μετά το τέλος που έδωσε στο Lost. Και γραμμή να μην είχε γράψει στη ζωή του ο Martin, θα ήταν θεούλης μόνο και μόνο για την ατάκα “pull a Lost”.
Το Lost βασίζεται στο σενάριο της τηλεόρασης, είχαν βγει και μερικά βιβλία σχετικά με τη σειρά (νομίζω ότι είχε κυκλοφορήσει πραγματικά ένα μέχρι πρότινως ανύπαρκτο βιβλίο που διάβαζε ο Sawyer στην παραλία), αλλά τώρα δεν ξέρω αν αξίζει να διαβαστεί κάποιο.
Από την άλλη, για να είμαστε δίκαιοι, ούτε ο Martin έχει δώσει ακόμα τέλος στη σειρά του, αλλά πιστεύω ότι ξέρει που το πάει. Ίσως και γι’αυτό να το καθυστερεί, γιατί μετά από τόσο καιρό, και αφού είδε και όλες τις θεωρίες στο ίντερνετ, θα πέτυχε και κάποια αρκετά κοντά στην πραγματικότητα και θα ψιλοξενέρωσε.
Κάτι που φυσικά δεν έγινε στο Lost γιατί κανένας δεν ήταν αρκετά λοβοτομημένος για να φανταστεί το τέλος που έδωσαν.

Σε αυτό έχεις δίκιο, ιδίως στις πρώτες εμφανίσεις του. Ο Renly στα βιβλία έδινε την εντύπωση ενός πολύ αγαπητού στον κόσμο ευγενή με αυθύπαρκτα κίνητρα, όχι κάποιον που να επιβεβαιώνει τη φράση “το πουλί σέρνει καράβι” για την οικογένεια Tyrell. Στο τελευταίο επεισόδιο φαίνεται να βρήκε κάπως καλύτερα το ρόλο του.
Πάντως, με το Red Viper ως nickname θα πρέπει να είσαι αρκετά ανεκτικός στις σεξουαλικές ιδιαιτερότητες του καθενός :stuck_out_tongue:

Και για τον φίλο της οικογένειας των Ατρειδών από πάνω, δεν καταλαβαίνω πως αυτό εδώ: http://awoiaf.westeros.org/images/5/53/Ilyn_Payne.PNG
μοιάζει με άκακο γεράκο!! Ο Άεμον ούτε εμένα μου αρέσει πολύ, θυμίζει περισσότερο ρωμαίο συγκλητικό, παρά τον άνθρωπο που είχα στο μυαλό μου.

Χαχαχα! Καλό;) Δεν με νοιάζουν πραγματικά! Εξήγησα ποίο ήταν το θέμα μου!

Μόνο για όσους έχουν διαβάσει όλα τα βιβλία:

[SPOILER] Όσο για τον Red Viper κρίμα πραγματικά γιατί είχε πολύ potential! To σκηνικό με τον Mpuntain είναι ίσως η καλύτερη μονομαχία που έχω διαβάσει…προσπαθούσα πολύ να μην διαβάζω ταυτόχρονα τις πιο κάτω σειρές για δω τι γίνεται…[/SPOILER]

Έχοντας ξεκινήσει να διαβάζω και τα βιβλία, διαπιστώνω με ευχαρίστηση πως οι όποιες αλλαγές δεν είναι καθόλου σε βάρος της σειράς. Γιατί ναι μεν κάποιες σκηνές μπορεί να λείπουν, ή δεν παρουσιάζονται οι σκέψεις των χαρακτήρων (κάτι αδύνατο να γίνει στην οθόνη), ωστόσο έχουν προστεθεί νέες, ενδιαφέρουσες σκηνές και η σκηνοθεσία μαζί με τα σκηνικά δένουν τέλεια με το στόρυ.

Επίσης ένα ακόμα σχόλιο σύγκρισης βιβλίου-σειράς:

[SPOILER]Παρατήρησα ως τώρα πως ο ρόλος της Σάνσα έχει όντως μειωθεί σε σχέση με το βιβλίο, με την έννοια οτι εκεί βλέπουμε τα πράγματα απο τη δική της οπτική και κάπως δενόμαστε περισσότερο με τον χαρακτήρα της, σε σχέση με τη Σάνσα της σειράς, που μάλλον σπαστική πετυχαίνει να φανεί - ως τώρα τουλάχιστον.

Ωστόσο στη σειρά έχει δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στον χαρακτήρα της Σέρσει - σε σχέση με το μισό του πρώτου βιβλίου που έχω διαβάσει ως τώρα πάντα. Και αυτό είναι ένα συν της σειράς. Και ναι, θεωρώ και γω πως η επιλογή της συγκεκριμένης ηθοποιού είναι η πλέον κατάλληλη. Όχι τόσο bitch, περισσότερο αντιφατική, σχεδόν φτάνεις να τη συμπαθείς σε ορισμένα σημεία - μόνο και μόνο για να τη σιχαθείς ακόμα περισσότερο μετά.[/SPOILER]

Κατα τ’ άλλα, ένα [B]τοπ-10 στιγμών[/B] (plus one :P) απο τα επεισόδια 1-7 για μένα. Για να περάσει η ώρα. :stuck_out_tongue:

[SPOILER]10 - H Ντενέρις μπαίνει στο μπάνιο, ενώ πριν τη γδύνει και τη χουφτώνει ο αδερφός της, επεισόδιο 1. Δε χρειάζεται να το εξηγήσω περισσότερο. :stuck_out_tongue:
9 - O λύκος του Μπραν ορμάει στον επίδοξο δολοφόνο του και τον ξεσκίζει κανονικά, επεισόδιο 2.
8 - Η Άρυα λέει στον πατέρα της “that’s not me”, όταν της λέει πως θα μεγαλώσει και θα γίνει κυρά με γιούς ιππότες κλπ. Επεισόδιο 4 (νομίζω)
7 - Οι “συνάδελφοι μαύροι” του Τζον στην εξάσκηση προσπαθούν να μη χτυπήσουν τον Σαμ και δίνουν την πιο αστεία/γελοία μάχη ως τώρα! Επεισόδιο 4. (ε ναι, γέλασα σ’εκείνη τη σκηνή :P)
6 - Η Ντενέρις απειλεί τον Βισέρυς πως την επόμενη φορά που θα της πάει κόντρα θα τα βρει σκούρα, λέγοντας πως είναι μια khaleesi των dorthraki, Επεισόδιο 4.

Ισοβαθμία: Ο Khal Drogo ενώ φοράει τη “χρυσή κορώνα” στον Viserys, Επεισόδιο 6.

5 - Ο Τύριον “απολογείται” στο Eyrie, μπροστά στην Catelyn και την παλαβή αδερφή της, επεισόδιο 6.
4 - Ο Τύριον χαστουκίζει τον Τζόφρει (πάρτα ρε μαλακιστήρι!), επεισόδιο 2.
3 - Ο βασιλιάς Ρόμπερτ χαστουκίζει τη Σέρσει (πάρτα μωρή άρρωστη!), επεισόδιο 6.
2 - Ο Mountain αποκεφαλίζει το άλογο και μετά μονομαχεί με τον Hound, επεισόδιο 5.
1 - Το ξέσπασμα του Khal Drogo, επεισόδιο 7.

Bonus η μονομαχία Ned-Jamie (που ο δεύτερος αποδεικνύει πόσο κick-ass πολεμιστής είναι καρφώνοντας άσπλαχνα στο μάτι τον Jory). Kαι η σκηνή με το ξέσκισμα του ελαφιού απο τον Tywin.

Πφ, τελικά δεν φτάνουν ούτε 10. Και δεν έχει καν τελειώσει η σήζον.[/SPOILER]

Όπως λέει η ίδια στο τρίτο επεισόδιο: “Not a queen… A KHALEESI”. :PPP

Πιστεύω πλέον ο κόσμος το έχει εμπεδώσει. :stuck_out_tongue:

Μιας και λέμε για σκηνές να πω μια αγαπημένη από την σειρά και μια που λείπει και θεωρώ ότι είναι η μεγαλύτερη παράληψη!

[SPOILER]Αγαπημένη λοιπόν σκηνή ήταν όταν η Catelyn είναι στο δωμάτιο του Bran και τον προσέχει όσο είναι σε κρίσιμη κατάσταση και μπαίνει ο Jon τον οποίο αντιπαθεί μιας και είναι ο εξώγαμος γιος του άντρα της και του δείχνει την απέχθεια της με απαίσιο τρόπο! Πραγματικά εκεί συγκινήθηκα που το είδα αυτό μπροστά μου γιατί αποτελεί χαρακτηριστική πτυχή του Jon, αλλά πιο πολύ συγκινήθηκα και πραγματικά δάκρυσα γιατί σκέφτηκα τι έχουν να περάσουν αυτοί οι άνθρωποι! Πραγματικά συμπάσχω και δεν το λέω ειρωνικά![/SPOILER]

Μεγάλη απουσία για μένα ήταν μια συγκεκριμένη σκηνή την οποία όταν είχα διαβάσει αποφάσισα μέσα μου ότι ο Μάρτιν είναι κορυφαίος συγγραφέας και θεωρούσα αδιανόητο να λείπει! Είναι στο πρώτο επεισόδιο όταν ο Tyrion βγαίνει από το γλέντι έξω και βρίσκει τον Jon και τον παρηγορεί που είναι μπάσταρδος κτλ. Στο βιβλίο το σκηνικό αυτό τελειώνει με αυτές τις γραμμές που δυστυχώς δεν υπάρχουν στην σειρά:

?Remember this, boy. All dwarfs may be bastards, yet not all bastards need be dwarfs.? And with that he turned and sauntered back into the feast, whistling a tune. When he opened the door, the light from within threw his shadow clear across the yard, and for just a moment Tyrion Lannister stood tall as a king.

Η αλληγορία της σκιάς του Tyrion η οποία για μένα είναι προφητική για το μεγαλείο αυτού του χαρακτήρα σε συνδυασμό με τα λόγια του ήταν κάτι το καταπληκτικό!

[SPOILER]Εκει επρεπε να αφησουν και τη τελευταια στιχομυθια παντως που ραγιζει καρδιες

[I]He was at the door when she called out to him. ?Jon,? she said. He should have kept going, but she had never called him by his name before. He turned to find her looking at his face, as if she were seeing it for the first time.
?Yes?? he said.
?It should have been you,? she told him. Then she turned back to Bran and began to weep, her whole body shaking with the sobs. Jon had never seen her cry before.[/I][/SPOILER]

[SPOILER]Pumpkin τι είπες ρε φίλε! Το είχα ξεχάσει! Ανατρίχιασα μόνο που το διάβασα εδώ! Πραγματικά κρίμα που την κόψαν!![/SPOILER]