Γιατί πολύ απλά όλα τα σπόιλερς που ανοιγαμε εκείνη την ημερα υποτίθεται οτι αφορούσαν το επeισόδιο 3x09. Αυτό.
Δεν τρολάρω καθόλου και όπως είπα και πριν διαβάζω σποιλερ αβέρτα. Δεν έχω πρόβλημα μ αυτό και ούτε μειώνει την έκπληξη η την διασκέδαση μου στο ελάχιστο.
Σεβαστό να μην θέλει κάποιος να ξέρει τι θα γίνει στην συνέχεια, απλά θεωρώ ότι υπερβάλλετε.
πειράζει που λυπήθηκα μόνο για τον λύκο και όχι για τους γαλαζοαίματους;
εγω δεν το καταλαβα ετσι και γι αυτο εβαλα ολοκληρη προειδοποιηση απο πανω… το θεωρω χαζο να συνεχιζεται αυτη η κουβεντα απο τη στιγμη που το εσβησα κιολας (λες και ειναι το μοναδικο σποιλερ το δικο μου που σας πειραξε)… δεν ξαναμιλαω γι αυτο…
ΕΛΑ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΓΑΜΗΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ
Ξέρετε ότι έχω επιλέξει να απουσιάζω από το φόρουμ τους τελευταίους μήνες (και δεν ξέρω ως πότε, τι να γίνει, βαρέθηκα), ωστόσο, ήθελα ένα ποστ να το γράψω για το σημερινό επεισόδιο τουλάχιστον. Από κείνα τα χαλιά που κάποιοι αγαπάτε να διαβάζετε!
Μπαίνω λοιπόν στο θρεντ μετά από καιρό, διαβάζω τα ποστ και… γάμησε τα. Σπόιλερ παντού, παράπονα από εκείνους που[U] δεν τα γουστάρουν και με το δίκιο τους[/U] γαμώ την τρέλα μου, και γενικά, μια πουτάνα όλα - και από τα τελευταία ποστ, λιγότερα από τα μισά παρουσιάζουν ενδιαφέρον ουσιαστικά.
Α ρε φόρουμ.
Τέλος πάντων, μεγάλη ανάλυση-εντυπώσεις μου από το επεισόδιο. Για τα παιδιά που ενδιαφέρονται. Τα σπόιλερ αφορούν το επεισόδιο, όχι τα βιβλία, κάνω ωστόσο αναφορές στην “φιλοσοφία” του Μάρτιν ως συγγραφέα, φιλοσοφία που υπάρχει αντίστοιχα στην σειρά - δεν λέω γεγονότα από τα βιβλία πάντως.
[SPOILER]
Ήξερα τι θα γίνει, ήμουν προετοιμασμένος, ωστόσο ήταν το μοναδικό επεισόδιο που ζήτησα να το δω με παρέα, και όχι μόνος μου. Ήταν τέτοια η συναισθηματική αντίδραση μου, θυμάμαι, όταν είχα διαβάσει το κεφάλαιο του Γάμου στο βιβλίο, που έχει αποτυπωθεί μέσα μου ως μία από τις εντονότερες (με την αρνητική έννοια) εντυπώσεις που μου έχει επιφέρει ποτέ ανάγνωσμα. Ήθελα να σταματήσω να διαβάζω μετά, είχα αηδιάσει με την εξέλιξη των γεγονότων και έπιανα να χάνω το ενδιαφέρον μου (καθώς οι ήρωες που γούσταρα εξαρχής, οι Σταρκ, αποδεκατίζονταν).
Η σειρά αποτύπωσε πέρα ως πέρα την [B]μαυρίλα[/B] της σκηνής. Οι σκηνές της σφαγής έχουν αποτυπωθεί μέσα μου και ξέρω πως θα μείνουν στη σκέψη πολύ κόσμου που το είδε, ως μία από τις δυνατότερες στιγμές σε έργα/σειρές αυτού του στυλ.
Η πρόσθετη δολοφονία (στην κοιλιά, θεε μου) της Ταλίσα και η σκηνή που πεθαίνει ο καημένος ο Greywind ενισχύουν ακόμα περισσότερο την όλη μαυρίλα.
Καταλαβαίνω πως κάποιοι μπορεί και να το “ευχαριστήθηκαν”, εγώ πάντως το έβλεπα νιώθοντας μια ενόχληση στο στομάχι θα λεγα. Έχει να κάνει με το πόσο έχεις δεθεί με τους χαρακτήρες και τον σκοπό τους.
Στο τέλος τίθενται ερωτήματα (ερωτήματα που ούτε τα βιβλία μου έχουν απαντήσει). Τελικά, ο κύριος Μάρτιν τι επιθυμεί να μεταδώσει στα άτομα που βλέπουν τη σειρά ή διαβάζουν τα βιβλία? Την ξέρουμε την απάντηση, την γνωρίζαμε από παλιά: η πραγματικότητα του σύμπαντος του είναι σκληρή, αδίστακτη, ένας κόσμος στον οποίο δεν επικρατούνε απαραίτητα οι “καλοί” μα οι πονηρότεροι, ή απλά οι τυχεροί. (σκεφτείτε πως γεγονότα θεωρητικά “τυχαία” αλλάζουν πλήρως τους χαρακτήρες και την στροφή των γεγονότων - βλέπε περίπτωση Jaime). Πως τα πράγματα δεν είναι άσπρο-μαύρο, πως οι καλές πράξεις μπορεί να οδηγήσουν στα αντίθετα τους αποτελέσματα, κλπ κλπ.
Με λίγα λόγια, μια πραγματικότητα που προσιδιάζει θα λέγαμε με μια “ωμή” καταγραφή της ίδιας, αιματοβαμμένης και τίγκα στην αδικία, ανθρώπινης ιστορίας.
Ωστόσο, διαβάζοντας και τα βιβλία, έχω την αίσθηση μήπως το έχει παρακάνει σε σημεία. Θα πρέπει λοιπόν η Άρυα για άλλη μια φορά να φτάνει στην πηγή και να μην πίνει νερό? Και αν κρίνω και από την συνέχεια, αναρωτιέμαι αν στο τέλος ο ίδιος ο συγγραφέας δεν γνωρίζει που θέλει να καταλήξει και απλά διαιωνίζει μια κατάσταση στην οποία απλά οι αξίες δεν μετράνε. Ένα μηδενιστικό σύμπαν εν ολίγοις. Κάτι που δεν με προσελκύει προσωπικά.
Ωστόσο η σειρά δεν έχει τελειώσει ακόμα. Είμαστε μόλις στα μισά. Η συνέχεια ίσως δικαιώσει κάποιους, αν και εγώ προσωπικά έχω τις επιφυλάξεις μου. Ποιός ξέρει, ίσως όταν έχουν τελειώσει όλα να διαπιστώσουμε πως ακόμα και γεγονότα όπως ο αποδεκατισμός των Σταρκ είχαν τελικά μια κάποια μορφή δικαίωσης και ένα νόημα μέσα στο όλο. Πως δεν ήταν απλά στιγμές χάους, πεταμένες ίσα για να σοκαριστεί ο κόσμος και να πει “πωπω, πόσο “εναλλακτικός” συγγραφέας είναι ο Μάρτιν”.
Γιατί οι μεγάλοι συγγραφείς είχαν πάντα εκείνην την συνθετική ικανότητα που επέτρεπε να δένουν όλα τα κομμάτια σε ένα Όλο πλήρες νοήματος. Στο οποίο όλο ακόμα και η Τραγωδία παίζει τον ρόλο της - αργά ή γρήγορα θα επέλθει η Κάθαρση.
Στον κόσμο του Game of Thrones δεν το έχουμε δει ακόμα αυτό. Μένει να διαπιστώσουμε αν θα το δούμε τελικά. Ο καιρός θα δείξει.
[/SPOILER]
ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΠΟΙΛΕΡ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΠΟΙΛ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΝΟΡ
[SPOILER]δεν εχω διαβασει τιποτα αλλα απο οσο εχω καταλαβει απο σποιλς που εχω φαει, γινεται τουμπανος και ο Σνοου και -κυριως- η Αρυα. Και ισως εκει θα ερθει η δικαιωση των Σταρκ. Ολα αυτα τα γεγονοτα οπου η Αρυα ηταν μαρτυρας ισως συντελουν στο να φορτωνει εκεινη σιγα σιγα ωστε να γινει πολυ τουμπανη και πολυ πικραμενη για να κανει το ντου να εκδικηθει για ολους και για ολα. Και οσο περισσοτερες συμφορες βιωνει τοσο περισσοτερο σκληραινει.[/SPOILER]
Ανοίχτε το σπόιλερ (του λέρις και το δικό μου) μόνο όσοι έχετε διαβάσει τα βιβλία.
[SPOILER]
Δε θέλω να σου αποκαλύψω τι γίνεται, αλλά δεν απέχει και πολύ από αυτό που λες. Αν και ακόμα δεν έχουμε δει το τέλος των βιβλίων, επομένως ακόμα και αν εξελίσσεται με τον τρόπο που έχεις μάθει, δεν είμαστε βέβαιοι πως θα κρατήσει έτσι μέχρι τέλους.
Πάντως, ναι, στο τέλος πραγματικά δεν έχουν μείνει και πολλοί, ώστε να δένεσαι μαζί τους και να τους στηρίζεις… Ο Τζον, η Άρυα, καναδυο ακόμα… Ελπίζω πραγματικά το τέλος της σειράς, όποτε έρθει, να φέρει κάποια μορφή δικαίωσης.
[/SPOILER]
Σπόιλερ για όσους βλέπουν τη σειρά, δεν αφορά τα βιβλία (αφορά το τελευταίο επεισόδιο):
[SPOILER]
Εξαιρετική η τελική ερμηνεία της Michelle Fairley (Catelyn). Kαι πόσο χειρότερα έκανε τα πράγματα τελικά η δολοφονία της Ταλίσα και η σκηνή που την κρατούσε ο Ρομπ. Χειρότερα, καθώς δεν υπάρχει στο βιβλίο η συγκεκριμένη σκηνή. Όπως δεν απεικονίζεται και η σκηνή με τον καημένο τον λυκάκο.
Τελικό συμπέρασμα:
Μας γάμησε ο πούστης ο Μάρτιν.
THE NORTH SHALL NOT FORGET… (τι north δλδ, δεν έμειναν και πολλά τώρα, χαχα)
[/SPOILER]
[SPOILER]Αυτο που ξερω ειναι οτι γινεται ασασιν κ τυφλωνεται οποτε φανταζομαι θα γινεται τρελο τουμπανι κ θα παει να κανει χαμους[/SPOILER]
Αυτό.
Από τη στιγμή που το thread ανήκει στο “Κινηματογράφος & Τηλεόραση” και μάλιστα πλέον αναφέρεται και ρητά “εκτενή σχόλια για βιβλία ΜΟΝΟ στο thread των βιβλίων”, μόνο ποζεριά βγάζουν τα spoilers από τα βιβλία.
Οπότε ας νιώσουν ανώτεροι -για κάποιο παράξενο λόγο- μια κι έξω όσοι τα έχουν διαβάσει κι ας αφήσουν τους υπόλοιπους να συζητήσουν σαν άνθρωποι.
Ήμαρτον με τα “SPOILER ΒΙΒΛΙΟΥ” κλπ, δε διαβάζεται πλέον το thread.
είστε απλά αστείοι εσείς που σβήνετε τα post
Μακαρι να ταν αυτο το μονο αστειο πραγμα στο θρεντ
Σποιλερ για το 9 επεισοδιο.
[SPOILER]στο τελος του 5 σκοτωνεται η αρυα μετα απο εντολη του ταιγουιν επειδη την πιασαν οταν πηγε να σκοτωσει τον τζοφρυ ,φορωντας αλλο προσωπο οπως εκανε ο τυπος που της εδωσε το νομισμα.
δε σας χαλασε γατακια που δεν εχετε διαβασει το βιβλιο.[/SPOILER]
Δεν μπορώ να καταλάβω ποιο είναι το πρόβλημα σου. Εσύ γαμάς το θέμα περισσότερο από εμάς. Λέμε όχι σε σχόλια για βιβλία στο θρεντ και σποιλερς και συνεχίζεις και γράφεις. Παράλληλα μας θεωρείς κουραστικούς που συνεχίζουμε και συζητάμε το θέμα των βιβλίων στο θρεντ, και που δεν μας αρέσει αυτό που γίνεται. Ε κόφτε το να σταματήσουν και οι άλλοι.
Αλλά εντάξει δεν θέλω ούτε να συζητήσω άλλο, ούτε να μαλώσω με κάποιον. Ας συνεχίσει όπως θέλει αυτό το θρεντ.
Μην το ανοιξει οποιος βλεπει μονο τη σειρα.Εχετε ξεφυγει ετσι?
Τι μας λεγαν στο σχολειο;;η γνωση ειναι δυναμη.
Ισχυει 8)
Ο λογος που μαλακιζεστε ποιος ειναι?
Επειδη εμεις που εχουμε διαβασει τα βιβλια γαμαμε και σας χωνουμε ολους.
:lol:
Ειναι πολυ κακο αλλα εχω κλασει στα γελια με Εlric…
On topic
Τα spoiler ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ,αλλα εγω μεχρι να διαβασω ολα τα βιβλια δεν εμπαινα σε κανενα απτα 2 thread γιατι ξερω οτι παντα καποιος,εστω και χωρις να το θελει οπως ο ilovemetal,θα κανει τη κουτσουκελα…
Το επεισοδιο θα το δω σημερα.
Γενικα καντε ενα σχολιο πανω στη 3η season συνολικα.Εμενα μαρεσε πολυ μεχρι τη μεση και ειχα μεγαλυτερες προσδοκιες αλλα η 2αδα 6-7 με χαλασε πολυ.
Αρκετα πραγματα [B]εξτρα[/B] απτο βιβλιο ενω κοβουν αλλα κι αλλα.
Αν ειναι δυνατα τα 2 τελευταια επεισοδια,που θα ειναι,η καταταξη ειναι ως εξης
s01>s03>s02 κατα τη γνωμη μου.