Iced Earth - Live In Ancient Kourion

Το live που έγινε στην Κύπρο τον περασμένο Αύγουστο στο Αρχαίο θέατρο Κούριον στη Λεμεσού σε DVD Live !

Just after details of the new live DVD/CD “Live In Ancient Kourion” were revealed, Iced Earth posted a new trailer clip. The release comes on April 15, 2013 via Century Media Records in the following formats: Limited Edition Deluxe Book, which features the main show and a plethora of bonus content, standard DVD, Blu-Ray Disc, as well as the entire concert on a 2 CD set (4 discs in total!), as well as a 3 LP gatefold Vinyl package or as a standard 2CD set.

:smiley:

“Live in Athens” και τώρα “Live in Cyprus”, μας έχουνε μια αγάπη οι Iced Earth όπως και να το κάνεις! Καλό είναι πάντως, αποτελεί και διαφήμιση!

Πω εκεινο το Alive In Athens, ποσο γαμουσε ομως? Η μπαντα ηταν σε εξαιρετικη κατασταση, το κοινο τα εδινε ολα και ζηλευω απιστευτα οσους ηταν εκει τοτε…

…έτσι είναι…τώρα για το καινούριο dvd, θα το τσεκάρουμε, αν και πιστεύω ότι θά’ναι πολύ καλό κιαυτό:):!:

Ααααχ…δεν θέλω να το παίξω γαμάτος, αλλά…

[SPOILER]ΕΚΕΙ ΗΜΟΥΝΑ! 2ο cd για την ακρίβεια, αν και μου άρεσε περισσότερο το σετλιστ της πρώτης μέρας.[/SPOILER]

Μια πρώτη γεύση…

Ο γερο-Schaffer ξανάνιωσε…

Ε, ναι, έβαψε και το μούσι :stuck_out_tongue:

Πέρα από την πλάκα, όντως ξανάνιωσε μουσικά:D

Ο Schaffer με το βαμμενο μουσι ειναι 10 χρονια νεοτερος… Απο εκει και περα μου φανηκε αρκετα νευρικος ο Stu Block, πολυ περα-δωθε χωρις να κολλανε στο τραγουδι οι κινησεις του. Πως ηταν οταν ειχαν ερθει εδω? Γιατι το ειχα χασει λογω στρατου το live…:frowning:

Σαλονικα ηταν πολυ καλοι και προσωπικα αν και ειχα μια περιεργεια για τον Stu με αφησε καλη εντυπωση στο τελος.

Ο Stu είναι τρομερός frontman. Είχα πάει Gagarin την πρώτη μέρα που έπαιξαν, 18/11/2011 και με άφησε με ανοιχτό το στόμα. Άλλο στούντιο (δίνει και εκεί ρέστα) και άλλο live. Ήταν τρομερός. Και δε νομίζω ότι στους Into Eternity είχε επιβαρημένο live πρόγραμμα. Στους Iced Earth έπεσε κατευθείαν στα βαθιά με νέο άλμπουμ και αναπόφεκτες συγκρίσεις με τον θεό Μπάρλοου, παγκόσμια περιοδεία άνευ προηγουμένου, live αλμπουμ και DVD και στο καπάκι (απ’ ότι διαβάζω) νέο άλμπουμ προς το τέλος του 2013. Ο Ripper που ήταν σαφώς πιο έμπειρος δεν κέρδισε οπαδούς και έχω την εντύπωση ότι και στα live ψιλοέχανε πόντους (αν και δεν τον έχω δει ποτέ παρά μόνο στα Festivals of The Wicked), χωρίς να σημαίνει ότι τεχνικά υστερούσε αφού ο άνθρωπος έχει φωνάρα.

Δείγμα από [B][COLOR=“Blue”]DAMIEN[/COLOR][/B].

Ψιλοαπογοητεύτηκα με την ποιότητα του ήχου και γενικότερα το feeling που εκπέμπει, με δεδομένο ότι πρόκειτε για live. Ο κόσμος άφαντος, ή καλύτερα θαμένος. Θέλω να πιστεύω ότι η υψηλή συμπίεση που απαιτείται για ένα upload χαλάει το τελικό αποτέλεσμα, και ότι η τελική μορφή του live θα είναι πολύ καλύτερη στο CD/DVD/ΒΙΝΥΛΙΟ. Πάντως έχω αρχίσει να είμαι ολίγον απαισιόδοξος. Με το live clip του Dystopia χάρηκα μεν, αλλά και πάλι είναι προφανές ότι το στούντιο χαλάει το τελικό αποτέλεσμα.

Η φωνή του Stu όλα τα λέφτά.

Iced earth - Stromride !

λοιπόν, ξέρετε τι; την επόμενη φορά γιατί δεν μοντάρουμε ένα γαμημένο βίντεο από τα iphones όλων σας και αυτό θα είναι το dvd σας, αν αυτό θέλει ο κόσμος.

[…]

οπότε θέλω τον ήχο της κιθάρας μου να είναι εκεί! δε θέλω να βγαίνει από μια σκατένια marshall καμπίνα, από σκατένια μικρόφωνα και προενισχύσεις! κανείς δεν θέλει να το κάνει αυτό. επόμένως στους ανθρώπους που έχουν πρόβλημα με αυτό μπορώ να πω "ε μια χαρά! πραγματικά, μην το αγοράσετε, δε με ενδιαφέρει!

[…]

για ένα κοινό σε ανοιχτό χώρο, δεν υπάρχει τρόπος να μπορέσεις να πιάσεις αυτήν την ένταση, έτσι ώστε να νιώσεις πραγματικά ό,τι ήταν εκεί. θα μπορούσα κάλλιστα να έχω φτιάξει ψεύτικους ήχους από κοινό και να τους έχω βάλει εκεί μέσα. αυτό είναι κάτι που κάνουν πολλές μπάντες σε live δίσκους, εμείς όμως δεν το κάναμε.

από τη συνέντευξη στο χάμμερ. ντόμπρος Schaffer που δεν έβαλε ψεύτικους ήχους για να μην κοροϊδέψει τους οπαδούς του, οπότε έβγαλε ένα live dvd χωρίς καθόλου ήχο από το κοινό.

ευτυχώς γιατί έχουν μαζευτεί πολλά πράγματα για αγορά τώρα τελευταία και δεν έβγαινα οικονομικά.

Δεν νομίζω να υπάρχει άλλη μπάντα που να πειράζει τόσο τις live ηχογραφήσεις στο studio όσο το κάνουν οι Iced Earth.

Anthem !!

Ψοφιος εντελως ο ηχος,λες κ κανουν προβες backstage ακουγεται.:?

κάνουν “hey hey” από το κοινό και δεν ακούγεται κιχ…

κρίμα, από το τρέηλερ φαινόταν ότι θα μπορούσε να είναι κάτι μεγάλο.

Ποσο γαμουσε το Anthem στο δισκο, στο video ακουγεται ξενερωτο, ανευρο, αγευστο και αποστειρωμενο. Ασε που μπαντες σου βγαζουν πιο πολλη ενεργεια ακομα και στο προβαδικο. Απογοητευση και το περιμενα αυτο το dvd για να δω πως ηταν στην περιοδεια μιας και ειχα χασει το live στην Αθηνα.

Ήμουν, είμαι και θα είμαι κάθετα αντίθετος σε στημένες συναυλίες οι οποίες προηχογραφούνται και επεξεργάζονται με σκοπό την κυκλοφορία. Η τακτική του¨πάμε εκεί να ηχογραφήσουμε τη συναυλία να τη κυκλοφορήσουμε σε CD/DVD και δε συμμαζεύεται" είναι λάθος και άστοχη.

Αντιθέτως θα είμαι πάντα υπέρ να ηχογραφούνται 5 ή 10 ή και παραπάνω συναυλίες κατά τη διάρκεια μίας παγκόσμιας περιοδείας και στο τέλος να επιλέγεται η καλύτερη συναυλία ή τα καλύτερα αποσπάσματα από ολόκληρη τη περιοδεία δημιουργώντας ένα πλήρες σετλιστ. Δόξα τω Θεό οι Iced Earth έδωσαν ουκ ολίγες συναυλίες τα τελευταία 2 χρόνια. Όργωσαν τον πλανήτη στη κυριολεξία, και δεν αξιώθηκαν να μαζέψουν υλικό παρά μόνο στη Κύπρο σε μία στημένη συναυλία.

Δε θάβω το άλμπουμ (το οποίο το βρήκα απλά καλό), αλλά θα μπορούσαν και καλύτερα. Κάποιες εκτελέσεις (πχ I Died For You, When the Night Falls) τις βρήκα πολύ καλές. Τα φωνητικά είναι άψογα σχεδόν σε όλο το άλμπουμ, αλλά δυστυχώς το στουντιακό πείραγμα στις κιθάρες είναι εμφανές και ενοχλητικό, ενώ ο κόσμος ανύπαρκτος από έλλειψη μικροφώνων (δεν νομίζω οι Κύπριοι να μη φώναζαν).

Για την ακρόαση απαιτείται το οπτικό μέσο για να καταλάβεις ότι είναι συναυλία.

Μόνο για τους φανατικούς συλλέκτες Iced Earth.