Nevermore,no contest.
για να κλεισω το θεμα nevermore απο την πλευρα μου,ποτε δεν ειπα οτι ειναι γτπ!ωστοσο η προωθηση που εχουν ειναι μεγαλη σε σχεση με αυτο που αξιζουν(για μενα παντα)-αυτο δε σημαινει οτι αυτο που αξιζουν ειναι λιγο…απλα φρασεις οπως υπερ-ρεαλιστικη υποσταση που χρησιμοποιει ο χακος για να τους περιγραψει μου φαινονται υπερβολικες
ολο το χαμερ ειναι υπερβολικο και γενικα ο μεταλ τυπος, αυτη ειναι η δουλεια τους
:-s
ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΑΛΛΟ!
Εδώ απ’ το φόρουμ βλέπεις ότι το 90% των users είμαστε υπερβολικοί (κι εγώ μέσα σίγουρα). Γιατί να μην είναι το χάμμερ; ¶νθρωποι είναι και οι συντάκτες. Προτιμώ να εκφράζουν τις αδυναμίες τους παρά να τις συγκαλύπτουν για χάρη της αντικειμενικότητας.
Τώρα αν υπάρχουν άλλα συμφέροντα από πίσω, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο-και εγώ προσωπικά πιστεύω ότι ισχύει σε αμελητέο βαθμό
δεν ειπα οτι ειναι κακο, ειπα οτι ισχυει γενικα και οχι για 1-2 μπαντες, οχι οτι εχει καμια σημασια ειδικα σημερα
1 στους 100 πιτσιρικάδες που ακούνε metal θα ακούει Nevermore, οι υπόλοιποι 99 θα ακούνε κάποιο εκ των συγκροτημάτων που έγραψα παραπάνω. Το λέω γιατί κι εγώ πιτσιρικάς είμαι και ξέρω τι ακούει πολύς κόσμος στην ηλικία μου… και τώρα που το ξανασκέφτομαι είπα μεγάλο νούμερο για τους Nevermore.
Δεν ξέρω αν έχεις ακουστά τις έννοιες marketing, radio-friendly, easy listening / εύπεπτος, εφηβικό κοινό κλπ… #-o
Α, ξέχασα, ακούς metal από τις φασκιές και είσαι υπεράνω όλων στην κριτική ικανότητα… Χίλια συγγνώμη, αλλά αυτό το επιχείρημα που κάπου έγραψες μου θυμίζει το διανοητικό επίπεδο που είχαμε όλοι μας όταν πηγαίναμε νηπιαγωγείο (ναι, " όποιος το λέει είναι" κλπ. κλπ.).
Να θυμηθώ να κοιτάξω το γραμματοκιβώτιό μου μήπως έχει έρθει κανένα δέμα με δισκογραφία Nevermore, δωρεάν meet 'n greet με Nevermore κτλ. σταλμένο από το Metal Hammer… και ο νοών νοείτο…
ps. Δεν θυμάμαι να έχω ξαναγράψει σε τόσο επιθετικό τόνο εδώ στο rocking… αλλά μπούχτισα !
Προσωπικά μ’ αρέσουν οι Nevermore περισσότερο. Οι Iced Earth με είχαν κουράσει από την πολύ αρχή που προσπάθησα ν’ ακούσω. Περίμενα κάτι απίστευτο όταν έβλεπα την πλειοψηφία των ανθρώπων να τους βάζει στις αγάπημενες του μπάντες μαζί με ονόματα όπως metallica και maiden, αλλά δεν μπορώ να πω ότι με κάλυψε και πιστεύω ότι τελικά το απίστευτο που περίμενα ήταν η δουλειά που έχει κάνει η διαφήμιση. Το ίδιο έπαθα και με Blind Guardian. Καταλαβαίνω απόλυτα τι θέλει να πει ο Leviathan (ίδια ηλικία πρέπει να είμαστε). Για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις (γιατί απ’ ότι βλέπω οι Icedearthάκηδες παρεξηγούντε εύκολα) σκεφτείτε ότι είμαι 16 ετών, δεν τους πέτυχα στη στιγμή που βγάζαν άλμπουμ και κάναν το μεγάλο μπαμ και ότι γύρω μου βλέπω περισσότερο τ’ όνομα των Iced Earth ως αφρόκρεμα της μέταλ απ’ ότι των Nevermore και ότι κατά συνέπεια δεν άκουσα αυτό που περίμενα.
α)Δηλαδη θελεις να πεις οτι οι εννοιες αυτες αφορουν μονο συγκροτηματα που κανουν επιτυχια ενω συγκροτηματα οπως οι NEVERMORE ειναι υπερανω.Επισης αν δεν κανω λαθος το metal δεν ειναι μουσικη που απευθυνεται σε εφηβικο κοινο?
β)θα το εξηγησω αλλη μια φορα μπας και γινω κατανοητος: συνιθηζεται οποιος εχει μια αποψη για ενα συγκροτημα που δεν ειναι συμφωνη με την αποψη καποιων αλλων ,να θεωρειται απο αυτους τους αλλους ασχετος.Ο kiratzos με προετρεψε με προκλητικο τροπο να ακουσω καποιο αλμπουμ των NEVERMORE θεωροντας δεδομενο οτι μιλαω χωρις να ξερω.Αυτη του η σταση με οδηγησε να του απαντησω με το συγκεκριμενο τροπο.
Θα ηθελα να προτινω να διαφωνουμε με λιγοτερο επιθετικο τονο και χωρις χαρακτηρισμους του στυλ κωλοτρυπιδα, μαλακας κ.α. ωραια.
:lol2:
α)Δηλαδη θελεις να πεις οτι οι εννοιες αυτες αφορουν μονο συγκροτηματα που κανουν επιτυχια ενω συγκροτηματα οπως οι NEVERMORE ειναι υπερανω.Επισης αν δεν κανω λαθος το metal δεν ειναι μουσικη που απευθυνεται σε εφηβικο κοινο?
β)θα το εξηγησω αλλη μια φορα μπας και γινω κατανοητος: συνιθηζεται οποιος εχει μια αποψη για ενα συγκροτημα που δεν ειναι συμφωνη με την αποψη καποιων αλλων ,να θεωρειται απο αυτους τους αλλους ασχετος.Ο kiratzos με προετρεψε με προκλητικο τροπο να ακουσω καποιο αλμπουμ των NEVERMORE θεωροντας δεδομενο οτι μιλαω χωρις να ξερω.Αυτη του η σταση με οδηγησε να του απαντησω με το συγκεκριμενο τροπο.
Θα ηθελα να προτινω να διαφωνουμε με λιγοτερο επιθετικο τονο και χωρις χαρακτηρισμους του στυλ κωλοτρυπιδα, μαλακας κ.α. ωραια.
Όχι μη μας το κάνεις αυτό, το εμπεδώσαμε την πρώτη φορά!
Αυτό είναι δικής σου εμπνεύσεως και κατασκευής σόφισμα. Και για να μη λέμε ό,τι θέλουμε, οι Evanescence έχουν τόση σχέση μουσικά με τους Nevermore όσο έχουν οι Gorgoroth με το Μίκη Θεοδωράκη…
Κατανοητό ότι δε σ’αρέσουν οι Nevermore αλλά κάποια πράγματα που παρουσίασες σα δεδομένα (καλά για τα ιστορικά κομμάτια των Iced Earth ας μη μιλήσω, με κάλυψαν οι υπόλοιποι) είναι αστεία… τουλάχιστον…
Εν πάσει περιπτώσει, μάτια έχουμε και βλέπουμε ποιοι απολαμβάνουν την αναγνώριση από το κοινό όλου του πλανήτη, η οποία στο κάτω κάτω τους αξίζει και δεν υπάρχει επειδή “ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΟ HAMMER” όπως θέλουν να πιστεύουν κάποιοι. Που στην τελική αυτοί οι κάποιοι δεν έχουν μπει και στον κόπο να ακούσουν περισσότερο την διόλου εύπεπτη μουσική των Nevermore…
το να λες οτι υπερπροβαλλονται δε συνεπαγεται οτι λες οτι δεν αξιζουν!επισης μην λετε οτι καποιος δεν εχει ακουσει-καταλαβει-εντρυφησει στη μουσικη των νεβερμορ γιατι πολυ απλα δεν ξερετε αν ισχυει αυτο…
Οι πρώτοι διαθέτουν μια φωνάρα και οι δεύτεροi μια φωνάρα KAI ενα κωλοχερο οποτε ψηφίζω NEVERMORE
Ξεθάβινγκ…
Λοιπόν, IE θεωρώ οτι με μεγάλη διαφορά ο καλύτερος τους δίσκος είναι το Burnt Offerings( τον οποίο οι ίδιοι τον έχουν αποκηρύξει!!!#-o ).Επίσης έχουν να βγάλουν καλό δίσκο από το Dark Saga.
Nevermore αν εξαιρέσεις το TGE που δεν μου άρεσε(αλλά το θεωρώ κλάσεις ανώτερο από όλα τα IE στην μετά DS εποχή), δεν έχουν απογοητεύσει ποτέ.Άσε που έχουν μία ποιότητα σε όλες τις δουλειές τους.
Συνθετικά είναι λίγο αστείο να συγκρίνουμε.Και δεν έχει και νόημα αλλά και γιατί η πολυπλοκότητα δεν έχει να κάνει με το τι αρέσει στον καθένα.
Επίσης είναι αστείο να λέτε πως το σπρώξιμο των Nevermore δεν το έχει φάει άλλη μπάντα.Άρχισαν να τους σπρώχνουν όταν βγήκε το Dreaming(πολύ) και με έχει κουράσει κι εμένα απίστευτα.Αλλά το σπρώξιμο που έφαγαν οι IE με το Dark Saga, δεν θυμάμαι να το έχω ξαναδεί.Ήταν κάτι το απίστευτο.Κάτι σαν το ευαγγέλιο ένα πράγμα(φτου φτου φτου)!!!Αν έλεγες κακή κουβέντα για τους IE θα γλίτωνες το λιντσάρισμα μόνο αν ήσουν πολύ τυχερός!Εμετικές καταστάσεις.
Άλλο ένα πράγμα που με έχει κάνει να αντιπαθήσω τους IE(για το οποίο δεν ευθύνονται οι ίδιοι βέβαια), είναι η μαλακισμένη συμπεριφορά των καραγκιοζοπαδών τους που σε κάθε συναυλία τους, φωνάζουν, πριν τελειώσει το προηγούμενο συγκρότημα.Βλέπε '97 με Nevermore, σε ένα Rockwave και στο Rock em all.Αναφέρομαι βέβαια σε αυτούς που το έκαναν και όχι σε όλους.Απλά είναι μεγάλη μερίδα δυστυχώς!
Ωραίο poll…σα να λέμε αριστερό βυζί vs δεξί βυζί, ποιό προτιμάτε? Πάνω σε ποιά κοινή βάση στηρίζεται η σύγκριση? Στο ότι και τα δύο bands παίζουν metal? Ήμαρτον…και οι μέν και οι δέ είναι(ή ήταν) κατά κάποιον τρόπο μοναδικοί σε αυτό που κάνουν…τι να συγκρίνεις δλδ? Είναι καθαρά θέμα προσωπικής προτίμησης για δύο μπάντες που μουσικά δεν έχουν και τόσο σχέση, ατυχές το poll κατ εμέ…αλλά όπως κάθε poll που γίνεται για ψύλλου πήδημα σου δίνει μια ευκαιρία να πείς την γνώμη σου για τα αντίπαλα στρατόπεδα…
Οπότε έχουμε και λέμε… όταν σταμάτησαν να μαμάνε άγρια οι iced earth άρχισαν το μαμήσι οι Nevermore, τώρα και οι δυό κουράστηκαν και βαράνε μαμακία, απλά οι Nevermore ώς πιο νέοι ρίχνουν και κανέναν που και πού…πουτάνα τζούλια…ότι και να πώ καταλήγω να μιλάω για μαμήσια#-o
Θα συμφωνήσω λίγο με τον απο πάνω οτι δεν συγκρίνονται, αλλά θα την πω την μαλακία μου. Λολ.
Καταρχήν καμιά από τις 2 μπάντες δεν συγκαταλέγεται στις αγαπημένες μου. Η αλήθεια είναι οτι, κυρίως ως έφηβος, έχω ακούσει πααααάρα πολύ Iced Earth και φανατικά (μέχρι Something Wicked, μετά δεν ασχολήθηκα και μάλλον ούτε πρόκειται). Τους έχω δει και 2 φορές live, ωραία μπάντα στο είδος τους, Burnt Offerings το αγαπημένο μου. Από την άλλη, Nevermore έχω ακούσει τα πάντα, όχι όμως όλα διεξοδικά γιατί τους βαριέμαι και λίγο. ΟΜΩΣ πάντα είχα ένα αφάνταστο κόλλημα με το Dead Heart In A Dead World, το οποίο μάλλον μου αρέσει περισσότερο από οτιδήποτε Iced Earth. Οπότε πάρτε μια ψήφο.
εεεεε…οχι. [-X ο williams είναι από τους πιο ευφάνταστους drummers που έχω ακούσει.
βασικά, τεχνικά δεν πρέπει να συγκρίνουμε τις 2 μπάντες (οι nevermore είναι από τα πιο τεχνικά συγκροτήματα που κυκλοφορούν εκεί έξω)
από πλευράς riffing οι iced earth όλα αυτά τα χρόνια χρησιμοποιούν την ίδια πατέντα στις ρυθμικές…
εγώ ψηφίζω nevermore όσο και αν αγαπάω (για ιστορικούς λόγους) τους iced earth αν και μου φαίνεται ψιλομάταιη η σύγκριση…:?