Eπειδη χαζευα λιγο μετα τη ταινια απο δω και κει γνωμες, σποιλερς κτλ, ας κανω λιγο λοιπον εδω τον ‘δικηγορο’ και γραφικο(μεηντενα?):p…
για το αν ξεχαστει ή οχι, ειδωμεν, παντως το κατωτερο πρεστιζ μια χαρα κρατει ακομα…αλλα με το αποπανω εισαι νομιζω λιγο υπερβολικος:p…εγω γουσταρα τη ταινια-οπως και τις υπολοιπες του Νολαν- διοτι εχω την εντυπωση πως μονο κλισεδιαρικος δεν ειναι…εκτος αν ειναι κλισε οτι οκ, στο μπατμαν ο μπατμαν κερδιζει, στο ινσομνια ο καλος μπατσος τρωει τον κακοποιο κτλ κτλ…ο τροπος αφηγησης μονο κλισε που δεν ειναι, οπως και-κλασσικα-το φιναλε και τα τριγυρω ψιψιψονια παραμενουν διφορουμενα και δεχονται πολυ μπλα-μπλα…
το θεμα ειναι, τι πας να δεις…πας να δεις κατι που ελπιζεις οτι θα σου αλλαξει την φυσικη των πραγματων, την κοσμοθεωρια σου ή τα πιστευω σου?
Καμια απο τις προηγουμενες του ταινιες δεν το εκανε αυτο, ουτε και αυτη θα το κανει…
Απο την αλλη, πας να περασεις καλα, να δεις μια τιμια ταινια απεναντι σου και κατι που σπανιως βλεπεις πια στο σινεμα του 2000 απο αμερικανικες υπερπαραγωγες, δηλαδη αυθεντικη δημιουργια και γνησιο μερακι απο τον δημιουργο του?+μια ταινια οπου μετα απο πολυ καιρο, θα σε κανει να μην παρεις τα ματια σου απο την οθονη και να αναφωνησεις στο τελος ‘πονανε τα μυαλα μας’?
Θα περασεις καλα και θα το ευχαριστηθεις…η ταινια ειναι μια ταινια δρασης-heist καλυτερα-, η οποια διαδραματιζεται μεσα στο μυαλο-με οτι αυτο μπορει να συνεπαγεται-, οπου μπορεις πολυ ευκολα αμα δεν προσεχεις να χασεις το μπουσουλα, να καταλαβεις παρολαυτα την συνεχεια αλλα το κενο που σου εμεινε οταν δεν προσεχες δεν θα κλεισει και στο φιναλε θα εχεις ερωτηματικα-σεναριακες τρυπες θα τα πει καποιος, ο οποιος θα ειναι λαθος προφανως-…
επισης, η τυπισα μας εχει πως ακριβως,με σφαλιαρες, κλωτσες, μπουκετα, ριψη αγελαδας, καμικαζι?:pεγω γυναικες δεν βαρω!!
δεν ξερω αν ειναι η καλυτερη του ταινια, σιγουρα ομως ειναι η πιο φιλοδοξη του και η πιο σεναριακα δουλεμενη…πιο πολυ και απο το μεμεντο ισως(που παραμενει η αγαπημενη μου ταινια του)…με απλα λογια, οσοι γουσταραν πρεστιζ,μεμεντο,δαρκ ναιτ, θα γουσταρουν και δω, simple as that…
επισης δεν ξερω αν το ειχα πει καπου, αλλα ειχα πολυ καιρο να δω ταινια οπου η προσωπικη ιστορια του πρωταγωνιστη δενει τοσο πετυχημενα και κομψα με την κεντρικη υποθεση…
ειχε πλακα χτες παντως στο σινεμα, μεσοβδομαδα τιγκα η αιθουσα και να μην ακουγεται κιχ, παρα μονο ενα μεγαλο,παρατεταμενο ‘ΟΟΟΟΟ’ στο φιναλε…
@tyler, θα σου απαντησω αργοτερα γτ θελει ωρα τωρα αυτο,οπως και γενικοτερα μια συζητηση-ερμηνεια του φιναλε…
παντως κατι που ηθελα να πω
απο την αρχη μου ειχαν φανει ιδιαιτερα ‘υποπτοι’ οι απροσωποι,κουστουμαρισμενοι αλα προβολες τυποι της ‘κομπολ’ που τον κυνηγουσαν στην ινδια, οπως και η σκηνη οπου φρακαρε στο στενακι-παραδοξο?:-k
εδιτ, χεηλ σε ΠΕΛΩΡΙΟ soundtrack ε