Inception

Eπειδη χαζευα λιγο μετα τη ταινια απο δω και κει γνωμες, σποιλερς κτλ, ας κανω λιγο λοιπον εδω τον ‘δικηγορο’ και γραφικο(μεηντενα?):p…

για το αν ξεχαστει ή οχι, ειδωμεν, παντως το κατωτερο πρεστιζ μια χαρα κρατει ακομα…αλλα με το αποπανω εισαι νομιζω λιγο υπερβολικος:p…εγω γουσταρα τη ταινια-οπως και τις υπολοιπες του Νολαν- διοτι εχω την εντυπωση πως μονο κλισεδιαρικος δεν ειναι…εκτος αν ειναι κλισε οτι οκ, στο μπατμαν ο μπατμαν κερδιζει, στο ινσομνια ο καλος μπατσος τρωει τον κακοποιο κτλ κτλ…ο τροπος αφηγησης μονο κλισε που δεν ειναι, οπως και-κλασσικα-το φιναλε και τα τριγυρω ψιψιψονια παραμενουν διφορουμενα και δεχονται πολυ μπλα-μπλα…

το θεμα ειναι, τι πας να δεις…πας να δεις κατι που ελπιζεις οτι θα σου αλλαξει την φυσικη των πραγματων, την κοσμοθεωρια σου ή τα πιστευω σου?
Καμια απο τις προηγουμενες του ταινιες δεν το εκανε αυτο, ουτε και αυτη θα το κανει…

Απο την αλλη, πας να περασεις καλα, να δεις μια τιμια ταινια απεναντι σου και κατι που σπανιως βλεπεις πια στο σινεμα του 2000 απο αμερικανικες υπερπαραγωγες, δηλαδη αυθεντικη δημιουργια και γνησιο μερακι απο τον δημιουργο του?+μια ταινια οπου μετα απο πολυ καιρο, θα σε κανει να μην παρεις τα ματια σου απο την οθονη και να αναφωνησεις στο τελος ‘πονανε τα μυαλα μας’?

Θα περασεις καλα και θα το ευχαριστηθεις…η ταινια ειναι μια ταινια δρασης-heist καλυτερα-, η οποια διαδραματιζεται μεσα στο μυαλο-με οτι αυτο μπορει να συνεπαγεται-, οπου μπορεις πολυ ευκολα αμα δεν προσεχεις να χασεις το μπουσουλα, να καταλαβεις παρολαυτα την συνεχεια αλλα το κενο που σου εμεινε οταν δεν προσεχες δεν θα κλεισει και στο φιναλε θα εχεις ερωτηματικα-σεναριακες τρυπες θα τα πει καποιος, ο οποιος θα ειναι λαθος προφανως-…

επισης, η τυπισα μας εχει πως ακριβως,με σφαλιαρες, κλωτσες, μπουκετα, ριψη αγελαδας, καμικαζι?:pεγω γυναικες δεν βαρω!!

δεν ξερω αν ειναι η καλυτερη του ταινια, σιγουρα ομως ειναι η πιο φιλοδοξη του και η πιο σεναριακα δουλεμενη…πιο πολυ και απο το μεμεντο ισως(που παραμενει η αγαπημενη μου ταινια του)…με απλα λογια, οσοι γουσταραν πρεστιζ,μεμεντο,δαρκ ναιτ, θα γουσταρουν και δω, simple as that…

επισης δεν ξερω αν το ειχα πει καπου, αλλα ειχα πολυ καιρο να δω ταινια οπου η προσωπικη ιστορια του πρωταγωνιστη δενει τοσο πετυχημενα και κομψα με την κεντρικη υποθεση…

ειχε πλακα χτες παντως στο σινεμα, μεσοβδομαδα τιγκα η αιθουσα και να μην ακουγεται κιχ, παρα μονο ενα μεγαλο,παρατεταμενο ‘ΟΟΟΟΟ’ στο φιναλε…

@tyler, θα σου απαντησω αργοτερα γτ θελει ωρα τωρα αυτο,οπως και γενικοτερα μια συζητηση-ερμηνεια του φιναλε…
παντως κατι που ηθελα να πω

απο την αρχη μου ειχαν φανει ιδιαιτερα ‘υποπτοι’ οι απροσωποι,κουστουμαρισμενοι αλα προβολες τυποι της ‘κομπολ’ που τον κυνηγουσαν στην ινδια, οπως και η σκηνη οπου φρακαρε στο στενακι-παραδοξο?:-k

εδιτ, χεηλ σε ΠΕΛΩΡΙΟ soundtrack ε

+ To οτι τον εμφανηστικε ο Σαιτο σαν απο μηχανης θεος στην σκηνη

πολυ σωστος, το ξεχασα αυτο

λεω να παω να το δω σημερα

θελω να δω τι λετε στα σποιλερ :stuck_out_tongue:

εγώ τη στιγμή που έβλεπα αυτή τη σκηνή, πίστευα πως ήταν όνειρο.ο τρόπος που όλοι στρέφονταν πάνω στον cobb, μοιάζει με τον τρόπο που οι προβολές επιτίθεντο σε όσους προσπαθούσαν να επέμβουν στο υποσηνείδητο.βασικά, ποιός ο λόγος να του επιτίθονται έτσι στην πραγματικότητα?για λίγο πίστευα πως συνάντησε τον eams μέσα σε όνειρο του saito.εκτός και αν δεν είναι όνειρο.ή εκτός και αν ολόκληρη η ταινία είναι ένα όνειρο…

Α και κατι που με τρωει να το πω:p

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, μετα απο 6 χρονια ανεκδιηγητης βλακειας, ΑΡΙΘΜΟΙ που οντως εχουν καποια σημασια και ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ…:p:p

να το μαλακισω λιγο?
με μια συζητηση που ειχα με εναν φιλο μου μες την πλακα ειπαμε.
Μηπως τα ονειρα συνεχιζαν μετα το τραινο και επαιξε τον κυριο charls για να μαθει απο τον σαιτο αυτα που ηθελε και μετα πηγαινε απο επιπεδο σε επιπεδο ολη η ταινια :lol:
ή πανε να παιξουν πουστια στον ντικαπριο “ο σαιτο” για να μαθουν αν σκοτωσε την γυναικα του και αλλες μαλακιες :stuck_out_tongue:
Μπορουμε να βγαζουμε σεναρια μεχρι αυριο :p8)
Και στην τελικη ποιος ειναι ο σαιτο μας ειπε? Ή ετρωγα ποπ κορν και δεν το ειδα?:lol:

δε βγάζεις νόημα μαν

μα αυτο ειναι το θεμα, να βγαζω σεναρια που ειναι δυσνοητα για να μπερδευτει και αλλο το πραμα :har:

δεν προσπαθω να εξηγησω κατι, ειπα στην αρχη “να το μαλακισω λιγο?” :wink:

Παιδια μην αναρωτιέστε αν οι ερμηνείες και τα σενάριά σας για την ταινία και ειδικά για το φινάλε είναι σωστά ή όχι. Όλα στέκουν. Όλα. Και αυτό είναι η μαγκια του Νολαν. Ότι σου κάνει… Inception ώστε όταν ξυπνήσεις (βγεις από την αιθουσα) να έχεις στο μυαλό σου την σκέψη που θα σου έχει φυτέψει αυτός. Δηλαδή “τι σκατά έγινε εκει μέσα”; Σου κάνει Inception και το πετυχαίνει. Πάμε και για δευτερη προβολη εννοείται… :stuck_out_tongue:

Να πω και την αμαρτία μου όμως… Ο Νόλαν είναι πολύ καλός, “το έχει” που λέμε, οι ταινίες του έχουν ατμόσφαιρα, έχουν μυστήριο, έχουν ΣΕΝΑΡΙΟ αλλά… είναι λίγο παραπάνω εμπορικός από ότι πρέπει. Οι σκηνές δράσης για παράδειγμα διαρκουν παραπάνω από ότι θα έπρεπε και έχουν έναν mainstream χαρακτήρα που δεν ταιρίαζει στο κοινό που έχει δημιουργήσει απαιτήσεις από τον Νολαν. Το Inception είναι μια παρα πολύ καλή ταινία. Αν όμως θυσίαζε λίγο την maintstream δράση της για να ήταν λίγο παραπάνω εγκεφαλική (όχι πως δεν ήταν έτσι κι αλλιώς) δεν θα μιλάγαμε απλά για μια πάρα πολύ καλή ταινία. Θα μιλάγαμε για τους νέους “12 Πίθηκους”. Για αριστούργημα δηλαδή. Αν ο Νόλαν γραψει στα @@ του το εμπορικό κομμάτι των ταινιών του θα απογειωθεί.

Περιμένουμε το νέο Μπατμαν με πολύ μεγάλη αγωνία μετά τα χθεσινά, ε…

απο την αλλη ομως βεβαια, οταν στο ‘εμπορικο’ κομματι του εχει δραση επιπεδου dark knight και batman begins, ή σκηνες οπως

To γαμηστερο ξυλικι Αρθουρ-προβολων σε μηδενικη βαρυτητα στο ξενοδοχειο

ειναι και κατα μια εννοια κριμα να το περιορισει…αλλα κλαιν, εμενα προς το παρον με καλυπτει οπως εχει:p

καλά, ας βγάλει κάνα φράγκο παραπάνω, καλό είναι κι αυτό.

γιατί αν βγάλει τους νέους 12 πίθηκους, ούτε το 10% δε θα πάει σινεμά…

από τις πιο “προχώ” σκηνές δράσης έβερ.ειδικά στο σημείο που αναποδογυρνά το φορτηγό και όλα ηυρίζουν, οι μάχες σώμα με σώμα είναι επικές.

και στο τέλος-τέλος, αν θέλετε κάτι αποκλειστικά εγκεφαλικό δείτε χάνεκε ξέρωγω…η δράση δεν είναι απαραίτητα κακή.ειδικά αν είναι τόσο πρωτοποριακή.

Ας μη συγκρίνουμε το αριστούργημα Memento, με το αρκετά καλό Μπάτμαν και το καλούτσικο Inception. Καταρχάς στο memento έβλεπες μια ταινία με πραγματικούς χαρακτήρες και ανθρώπους, που είχαν πάθη, συμφέροντα και χαρακτήρα. Το Inception έχει χαρακτήρες με ανύπαρκτο βάθος και ανάθεμα αν οι σεναριογράφοι αναρωτήθηκαν ποτέ “αυτή η ατάκα ταιριάζει στο χαρακτήρα μας;”. Ούτε maidenάς δε θα έλεγε πως στο inception το σενάριο είναι πιο δουλεμένο. Πόσο δε, όταν το σενάριο του memento σου αλλάζει όλη την πλοκή κάθε 10 λεπτά, ενώ στο Inception το πήραν πολύ πιο straight away, ενώ θα μπορούσε να είχε κάνει παπάδες με το χρόνο (με κόστος όμως να γίνει δυσνόητο).

Και κλισέ δεν είναι μόνο το “ο καλός και το Αιγάλεω να κερδίζουν”. Κλισέ ήταν όλοι οι χαρακτήρες. Από τον παππού στο νεκροκρέβατο μέχρι τον πρωταγωνιστή. Κλισέ ήταν τα περισσότερα σκηνικά, αφού μόνο που δε τα είχαν ξεπατικώσει από PC games (βλέπε 3ο level και medal of honour), κλίσε είναι να βάζεις αχρείαστες σεναριακά μάχες που κουράζουν μόνο και μόνο για να βάλεις εφέ, γραφικά και slow motion στη ταινία σου που φέρνει εισιτήρια και πάει λέγοντας. Είμαι βέβαιος πως και τα 2-3 αστεία της ταινίας, μπήκαν στο σενάριο στο τέλος, ως τσόντα κι αυτό γιατί αποφάσισαν πως πρέπει να υπάρχει και ένα αστείο στη ταινία.

Η ταινία ήταν κάργα κλισεδιάρικη. Απλά ήταν καλοφτιαγμένα κλισέ.

καλα,μπορει και οχι για ολα ομως αλλα τεσπα,κουβεντα να γινεται(μαλακια γτ συμφωνα με τα παραπανω, το 98% των ταινιων που βγαινουν ολο το χρονο ειναι κλισε και τις βλεπομε ομως:( )…(+η σεναριακη δουλεια για να στησει ολο αυτο το πραγμα και να μοιαζει παραλληλα εφικτο και αληθοφανες ειναι αξεπεραστη οπως και ναχει…)

Δε διαφωνώ. Σχεδόν όλες οι ταινίες του hollywood είναι κλισεδιάρικες (μη σου πω και 99%). Και τις βλέπω και με χαρά. Απλά ξέρω πως δύσκολα ο Νόλαν θα επιστρέψει στην εκτός Hollywood σκηνή και δε μπορώ να χαρώ για αυτό. That was my point.

Edit: +1 σε manson. Με αυτή τη σεναριακή ιδέα, θα μπορούσε να είχε κάνει mindfuck movie που θα έμενε στην ιστορία.

Πάντως όταν η “Αριάδνη” (Έλεν Πέιτζ) είπε: “Τωρα σε ποιανού ακριβώς το μυαλό μπαίνουμε;” πρέπει να εξέφραζε όλο το σινεμά… :stuck_out_tongue:

Εγώ πάντως με τον Καρβου συμφωνω μόνο όσον αφορά τις αχρείαστες μάχες, άντε και τα αστειάκια. Γενικά η ταινία ΔΕΝ ήταν κλισέ…

Και επίσης Lupin

o Βatman ΔΕΝ νικάει στο τέλος του Dark Knight… :stuck_out_tongue:

Δεν λέω ότι ειναι κακή η δράση. Απλά βλέπω ταινίες ανάλογες όπως οι “12 Πίθηκοι” ή το “Dark City” ξερω’γω και ενώ το Inception θα μπορουσε να είναι κάτι αντίστοιχο και ίσως ανώτερο προτιμάει να είναι μεν κάτι αντίστοιχο αλλά στο λίγο πιο mainstream.

Η ταινία μου άρεσε πάντως, ε… Μην μου βγει και το όνομα… :stuck_out_tongue:

το dark city τι το ανέφερες μωρέ. η ταινία γάμησε, αλλά η τελική μάχη ήταν ψιλοαστεία :lol:

τραβα να δεις αν ερχομαι στους Strangers…

το σκηνικό στο αέρα ήταν προχειροφτιαγμένο και ΣΚΑΣΕ ΦΙΛΕ.