Inception

δωσε του εσυ αλλη φορα μπατζετ φιλος…σε γαμευσε καλα ομως…

θα μπορούσε να το δείξει από μακριά ξέρω γω. τέλος το οφφτοπικ, βούλωνε.

OK, περιμενω το director’s cut με το edit σου…

[SPOILER]κοιτα και γω ετσι οπως το λες, σαν αναμνηση θα το δεχομουν περισσοτερο, παρα σαν εξιλεωση…δηλαδη αν δεχτω οτι η σβουρα δεν πεφτει αλλα συνεχιζει να γυριζει, ναι, θα ειναι αναμνηση, μιας και παγιδευμενος ισως στο Limbo ακομα, βλεπει πραματα που σχετιζονται με τη μνημη του και οχι ‘καθαρες δημιουργιες’…

απο την αλλη, τα παιδια δεν ειναι στην ιδια ηλικια-και αυτο το εμαθα πουστικα, γτ στο imdb εχουν κανει καστ σε 4 παιδια, 2 αρχικα και 2 αλλα για τη σκηνη του φιναλε,μεγαλυτερα κατα λιγο στην ηλικια- αλλα και αν παρατηρησει κανεις λιγο καλυτερα τα ρουχα τους, δεν ειναι τα ιδια με την παρελθοντικη εικονα…αυτο ισως ειναι και πιο ξεκαθαρο στο αν το φιναλε ειναι ονειρο ή οχι…

και παλι ομως απο την αλλη, υπαρχουν παρα πολλα αμφιλεγομενα στοιχεια τα οποια θα τα χωσω καποια στιγμη σε υπερποστ, γτ ακομα οκ, ειναι ολα φλου…

παντως σε ενα πιο clean-cut και ισως πιο συναισθηματικο φιναλε-απαντηση, πιο σχετικο με αυτο που λεμε ‘το ταξιδι’, επειδη εισαι και λοστακι:p, θα ελεγα απλα οτι καποιος θα μπορουσε να αρκεστει στο οτι ενας ανθρωπος που ειχε εμμονη με το που βρισκεται, αν παταει στην γη ή οχι-και γιαυτο σβουριζε συνεχεια στην αρχη τη σβουρα,με το οπλο στο χερι ετοιμος να αυτοκτονησει εαν δεν σταματουσε-, στο τελος που καταφερε τον στοχο του και εγινε ευτυχισμενος/εξιλεωμενος ταυτοχρονα, δεν γυρισε καν να κοιταξει αν η σβουρα σταματησε ή οχι και αρκεστηκε σε αυτη τη ‘πραγματικοτητα’ που μαλλον ηταν αρκετη για αυτον…[/SPOILER]

εδώ είναι όλο το νόημα της ταινίας.
μη το σκαλίζετε τόσο με το αν ήταν όνειρο ή όχι! ο Νόλαν το έχει μπλέξει πολύ γι’αυτόν ακριβώς το λόγο: να είναι ανοιχτές και οι δύο ερμηνείες και να υπάρχουν συζητήσεις επ’άπειρον.

[SPOILER]Κατανοητό. Και για μένα σε κάτι πιο συναισθηματικό πήγαινε απο ότι να εξιλεωθεί στην πραγματικότητα.

Μου αρέσει αυτό. Πάντως αυτό με τα παιδιά δεν το παρατήρησα, ούτε αν ήταν άλλα, ούτε ότι τα ρούχα ήταν διαφορετικά. 3 και μισή το βράδυ και μετά απο jumbo combo ήταν πολύ δύσκολο μάλλον![/SPOILER]

[SPOILER]και μενα μαρεσει αυτη η συναισθηματικη εξηγηση-‘απαντηση’ ας πουμε στο γριφο…χαχ,οσο για τα τζαμπο κτλ, και γω πουστικα τελειως τα ειδα αυτα:p οπωτε μαζι σου…

αλλα υπαρχουν οπως ειπα και πααρα πολλες γωνιες ακομα να το δει κανεις, τα οποια μπορουν να περιπλεξουν αφανταστα το πραγμα-απο το τοτεμ του Κομπ,το οποιο ΔΕΝ ηταν δικο του αλλα της Μολ(και απο εκει θα μπορουσε να πιαστει καποιος και να πει πως η Μολ ειχε δικιο, ειναι ξυπνια ενω αυτος εχει χαθει στη Limbo, χρησιμοποιοντας ενα ηδη ‘πειραγμενο’ τοτεμ),μεχρι τις μικροπαρατηρησεις με Κομπολ, κουστουματους κτλ και την εικονα των παιδιων του-…ισως τελικα να ειναι απλα πως θελει να δει κανεις το ποτηρι,μισογεματο ή μισοαδειο…

ελπιζω νεξτ νταιης να το βαλω λιγο κατω και να γραψω μια ΑΠΟΨΑΡΑ:p…[/SPOILER]

επισης, μολις αρχισα να σκεφτομαι κατι παρα πολυ περιεργο, μια ταυτιση της ταινιας νοηματικα με το 8μιση του Φελινι και τον ιδιο το Νολαν στη θεση του Ντικαπριο, αλλα θα το σκεφτω καλυτερα πριν πω τη μαλακια μου…

Ο Di Caprio ειχε δηλωσει σε συνεντευξη οτι η ταινια μπορει να συγκριθει πιο πολυ με το 8 1/2 παρα με το Matrix σε φαση οτι ειναι καπως αυτοβιογραφικο!

Ρε παιδια

το ζήτημα είναι ότι ο Ντι Κάπριο πηγαίνει προς τα παιδιά του πριν καν δει αν όντως θα πέσει η σβούρα γιατι έτσι ήθελε το υποσεινήδητό του είτε είναι ξύπνιος είτε κοιμάται. Αλλά ακόμα και αν η σβούρα τελικά έπεφτε ποιος μας λέει εμάς ότι δεν είναι και αυτό κατασκεύασμα στο “τέλειο όνειρό του” ώστε να μην πειστεί ότι όσα ζει δεν είναι ψέμματα; Άλλωστε η σβούρα δεν είναι δικιά του…

Επίσης, ένα άλλο ερώτημα είναι

όταν γυρνάει σπίτι, που είναι η γιαγιά των παιδιών με την οποία μιλούσε στο τηλ.; Αν ο Ντι Κάπριο είναι ξύπνιος πρόκειται για σεναριακή αφέλεια αλλά μήπως επειδή ΔΕΝ είναι ξύπνιος, το υποσεινήδητό του την ξεχασε;

Αihet, καλη φαση τοτε, απο την αρχη κατι τετοιο μου ειχε ερθει στο μυαλο, μιας και ο Νολαν ‘εφτιαξε’ εμφανισιακα τον Ντικαπριο προκλητικα ολοιδιο με αυτον…(επισης μπορει κανεις ευκολα να παραληλησει καθε μελος της ομαδας με ενα αντιστοιχο ενος κινηματογραφικου συνεργειου-για οσους εχουν δει δλδ το 8 1/2 καταλαβαινουν)…ειδωμεν…

Αθηναιον
Αττικον
Απολλων

Που να παω και γιατι.Πειτε.

(Σκατα στα village/mall.Ουτε φραγκο δεν δινω γιατι ειναι κονσερβοφαση-μπες δες φυγε)

ε αττικον εχει και μια χλιδα που παντα με ελκυε:oops:

εγώ αττικόν πήγα (btw φοιτητικό εισιτήριο 6 ευρώ) και όποτε πάω μπορώ να πω πως μένω ικανοποιημένος.τώρα, ανάμεσα σε αττικόν και απόλλων (μιας και είναι στο ίδιο μέρος), θα επέλεγα απόλλων γιατί έχει πιο μεγάλη οθόνη.πάντως αττικόν και απόλλων έχουν και μεγάλες αίθουσες και πάντα είσαι άνετα.
το αθήναιον μου κάνει σαν μικρογραφία του village και γενικά το ψιλοβαριέμαι.

Ρε και εγω Αττικόν το είδα!! Στην πρώτη προβολή, των 8 παρα 10, είμασταν μετρημένα άτομα, αν ήσουν σε αυτή παίζει και να σε είδα… :stuck_out_tongue:

σε αυτή ήμουν.8)

Ε, πες μου τωρα πως ησουν και στην σειρά μπροστα από εκεινη που καθόταν μόνος του ένας τύπος που έβηχε πολύ περίεργα…

τι ομορφος γκαιη χιπικος ερωτας προ των πυλων…:hippy:

εκεί ήμουν.:hippy:

Στην ιδια σειρα καθομασταν…8)

αν φοράς γυαλιά, καθόμουν τρείς θέσεις αριστερά σου.8)