Indie κυκλοφορίες

ωραία τα έλεγε ο nodi δύο χρόνια πριν.
φέτος κυκλοφορούν νέο άλμπουμ, το οποίο έχει ληκάρει στα 192 kbps.
περισσότερα λοιπόν σε λίγες μέρες…

το πρώτο single χορεύεται:

[U]Live Those Days Tonight[/U]

^^Καλη φαση τους ειχα ξεχασει αυτους. !Το ντεμπουτο των FF ηταν πολυ καλο και για το Pala ακουγονται καλα λογια ηδη,για να δουμε…

Πολυ ωραιο δισκακι ειναι και αυτο παντως.

[B]WYE OAK - Civillian[/B]

Eκ Βαλτιμορης (Maryland) μας ερχεται αυτο το indie duo.Aυτος ειναι ο τριτος τους δισκος,ο οποιος εχει κανει μεγαλη αισθηση και δειχνει να τους βαζει για τα καλα στον “indie χαρτη”.

Παιζουν [B]indie rock[/B] (νομιζω πως μπορουν να χαρακτηριστουν και [B]shoegaze [/B]group παρ αυτα) ,ηρεμες-γαληνιες μουσικες κατα κυριο λογο (με πολλες [B]indie pop/folk[/B] μελωδιες) χωρις ομως να λειπουν και πιο θορυβωδη ξεσπασματα (βλ. civillian,dogs eyes).Πολυ ωραια και συναισθηματικα τα φωνητικα της [B]Jenn Wasner[/B] (βλ. το υπεροχο/ιδιαιτερο/σπαραχτικο doubt ),που ειναι ενα απο τα ατου του δισκου.

Δν το εχω ακουσει πολυ ακομη,αλλα μετα απο καθε ακροαση μου αρεσει και περισσοτερο.Ομορφιες παντως …

>> [U]Civilian[/U]

>> [U]Dog Eyes[/U]

για το wue oak έχω ακούσε καλά λόγια, και τα δείγματα που πόσταρες μου αρέσουν. μιας και έχει κλείσει το magiska, και το nodata υπολειτουργεί, θα το ακούσω. δεν έχω και άλλες επιλογές…

και κάτι άλλο:
ρε συ pitchfork, έχεις βάλει άλλα κι άλλα στην κατηγορία best new music φέτος, γιατί όχι και το wild beasts? και τι πάει να πει 8.2? #fail

μετριο!
σε μερικα τραγουδια προσπαθησαν να βγαλουν στο studio το παρτυ που κανουν στα live τους.
σε αλλα εδωσαν μια balearic αυρα και σε καποια το μοντερνο αμερικανικο χιπστερομοδατο πιου πιου παει συννεφο…
λιγα τραγουδια ηταν κατι …
ουτε λογος συγκρισης με το ντεμπουτο τους :frowning:

βασικά ακούστε το ντεμπούτο των cults. άνετα ο indie pop δίσκος της χρονιάς.

το νέο friendly fires το βαρέθηκα πολύ γρήγορα. ένα δυνατό single και μετά το χάος. τίθεται θέμα δυνατοτήτων…

Exω κοντα ενα μηνα να γραψω κατι εδω, παρ οτι εχω ακουσει ενα σωρο νεες κυκλοφοριες.Τπτ καλο ομως.Να πω πως το καινουργιο [B]my morning jacket[/B] εχει 3 καλα τραγουδακια και τα υπολοιπα ειναι τρομερα αδιαφορα,ενω πραγματικα ασχολιαστο το καινουργιο [B]friendly fires[/B]!Μια ακροαση αντεξα ολη κι ολη.Δν τους ζητησε κανεις να βγαλουν μουσικαρες ,αλλα ενα jump in the pool No2 μπορουσαν …Τεσπα…

[B]PYGMY LUSH - Old friends[/B]

Αυτοι εδω οι Αμερικανοι πρεπει να ναι πολυ μπερδεμενη ιστορια.Κοιταζεις λιγο το βιογραφικο τους και βλεπεις πως στο ντεμπουτο τους παιζανε κατι μεταξυ post hardcore και screamo.Φυσικα το old friends ελαχιστη σχεση εχει με αυτα τα ακουσματα.Αυτο που εχουν κρατησει απο τα παλια ειναι μονο τα [B]Postαρισματα[/B] αλλα βεβαια σε πιο ηπιους ηχους.Η τωρινη μουσικη τους νομιζω πως ως [B]indie folk[/B] χαρακτηριζεται πιο ευστοχα.Εχουμε μελαγχολια, ατμοσφαιρα ενω τα δυνατα σημεια σχεδον απουσιαζουν.Λεω σχεδον γτ στον δισκο υπαρχει το πανεμορφο ρυθμικο [B]January Song[/B] αλλα και το [B]admit [/B]σε μια ταχυτητα κατω.Κατα τ αλλα μιλαμε για ενα καθαρα κιθαριστικο αλμπουμ με φοβερες συνθεσεις που σου κολανε στο μυαλο,ενω αν του δωσεις πολλες ακροασεις ,το αγαπας απ την αρχη ως το τελος.Αν θα θα το παρομοιαζα με καποιο αλλο γκρουπ θα ηταν οι [U]folk [/U][B]Okkervil River[/B] Εν παση περιπτωση το ακουμε σιγουρα,απ τα καλυτερα ιντι της χρονιας imo.!

Δειγματα >> [B][U]admit[/U][/B] και το εκπληκτικο 7λεπτο post-rock-Ιζων [B][U]pals[/U][/B]

Μιλάμε για μπαντάρα, άμα ο κόσμος ήταν δίκαιος θα ήταν πολύ ψηλά.

Ομολογω δν τους ηξερα αλλα το Ολντ Φριεντς ειναι πολυ-πολυ καλος δισκος.

Ασχετως μουσικου στυλ τσεκαρουμε και τα δυο πρωτα αφοβα Rip ?

Το ντεμπούτο (bitter river) που λες μπορεί να σου φανεί λίγο παράξενο γιατί υπάρχει αυτό το indie/folk/accoustic/πες το όπως θες που παίζουν (πλεον) οι pygmy lush (hurt everything, big black river) αλλά επίσης τραγούδια σαν τα foul mouth mother και malady savvy που βγάζουν τις hardcore ρίζες τους.

Στο επόμενο album (mount hope) δεν υπάρχει αυτή η ποικιλομορφία του προηγούμενου. Είναι στο στυλ του old friends.

Έχω ακούσει δεκάδες φορές το old friends και πιστεύω οτι είναι η καλύτερη κυκλοφορία τους, αλλά όπως και να 'χει αξίζει να ακούσεις και τα προηγούμενα τους.

Δες αυτό το live, ειδικά το its a good day to hide (από το split με τους turboslut) είναι εκπληκτικό.

Στίχους μπορείς να βρεις εδώ

:thumbup: :thumbup:

Kατατοπιστικοτατος !Θενκς !

αυτο που ακουω τωρα kaiser chiefs , future is medieval τι ειναι καινουργιο ?

πολυ καλο παντωσ καλυτερο απο οτι θα περιμενα με μερικες κομματαρες που αναμενεται να ακουγονται για πολυ καιρο

20 κομματια με ποικιλια ηχων … μπραβο στα παλικαρια παρ’οτι ποτε φανατικος τους

^^

Nαι καινουργιο ειναι και εσκασε απο το πουθενα!Εγω το χω παρατησει τις τελευταιες μερες αλλα 3-4 φορες που το ακουσα βρηκα αρκετα καλα κομματια οντως.Σιγουρα παντως δν ειναι τοσο κακο οσο λενε οι πρωτες εντυπωσεις.

Ααα,μπαινεις και τα λες και εδω >> http://www.rocking.gr/modules/forum/showthread.php?p=1162430#post1162430

Ακούστε το ρε

πριν 3 χρονια ειχα γνωρισει τους bodies of water με το a certain feeling και το ειχα για κορυφαιο της χρονιας 2008 ειχα παθει πλακα

φανταστειτε τι εχω παθει τωρα με το νεο τους twist again που το θεωρω 2 κλασεις ανωτερο…

το τελευταιο των dears , degeneration street πρεπει να ειναι και το καλυτερο τους

αντιθετα η προσπαθεια των sons and daughters με το mirror mirror σε πιο σκοτεινους ηχους μαλλον απετυχε παρ’ολα αυτα την εγραψαν τη τραγουδαρα rose red

Nico Vega [2009]




Έστω εδώ επειδή χορεύουμε με Gravity αν και κανονικά έμπαινε στο αλτερνατιβ.

Επίσης σε πιο ινδι πράμματα, αναμένουμε καινούριο Blitzen Trapper, American Goldwing λέει.

Στις 11 Ιουλίου κυκλοφορεί ο τρίτος δίσκος των Horrors με τίτλο “Skying”, και αν κρίνω από το [U]Still Life[/U], θα μιλάμε για έναν από τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς.

Το περιμένουμε να διαρρεύσει αυτές τις μέρες.

για να δουμε γιατι για εμενα το strange house με το primary colours ηταν η μερα με τη νυχτα (ξερω ξερω … οι καλυτερες κριτικες ηταν για το primary…)

Οι [B]The Horrors[/B] παντως πριν δυο χρονια προοριζονταν για το next big thing της Βρετανικης indie σκηνης (ναι οκ το χουμε ακουσει παμπολλες φορες αυτο =Ρ).Στο Reading παιζανε νωρις το απογευμα στη δευτερη (ΝΜΕ) σκηνη και ειχαν μαζεψει -εντυπωσιακα- παρα πολυ και ενθουσιωδη κοσμο για τα δεδομενα τους.

Τους ειχα τσεκαρει τοτε εν αναμονη του live, αλλα δν με ειχαν κερδισει να πω την αληθεια.Τωρα ακουσα το still life και εντυπωσιαστικα .!Ευκαιρια να τους ξανατσεκαρω.

Κατα τα αλλα και με την ευκαιρια να πω για καποια δισκια που εχω ακουσει ολον αυτον τον καιρο.

  • Καταρχας ο Ριπ εχει δικαιο,[B]πρεπει [/B] να ακουσετε το καινουργιο [B]Pygmy Lush[/B],εκπληκτικος δισκος και ισως ο καλυτερος indie της χρονιας για μενα προς το παρον,μετα απο το απειρο λιωσιμο που του χω ριξει.

  • Ακουσα τον δισκο του[B] Miles Kane[/B] (colour of the trap),o oποιος εχει το σουπερ χιτ [B]come closer[/B] και δυο-τρια καλα κομματια ακομα.Ψιλομετριος.Για οποιον του διαφευγει ο Miles Kane εχει φτιαξει μαζι με τον Αlex Turner των Arctic Monkeys τους [B]The Last Shadow Puppets[/B].Ο δισκος του μοιαζει πολυ με αυτον των τελευταιων αλλωστε.

  • Επισης το καινουργιο των [B]Τhe antlers[/B] ειναι αξιολογο αλμπουμ.Δν ειναι βεβαια καθολου των γουστων μου και το παρατησα νωρις.Πολυ καλος δισκος ειναι αυτος των [B]Manchester Orchestra[/B] (simple math) που γενικα ειναι καλη και σταθερη μπαντα.Μετριο ως συμπαθητικο το τελευταιο των [B]Death Cab For Cutie[/B] (codes and keys) με το σινγκλ [B]you are a tourist[/B] να ξεχωριζει απο τα υπολοιπα.

Αυτα.

Το “The Rip Tide” των Beirut δε φαίνεται να συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του συγκροτήματος και να εκπληρώνει τις προσδοκίες, με το καλύτερο κομμάτι του δίσκου να είναι το East Harlem, το οποίο το έχουμε ακούσει ήδη εδώ και ένα μήνα.

Από την άλλη, το “Skying” των Horrors φαίνεται να είναι ορόσημο για το 2011, και για την πορεία του βρετανικού ήχου στα 10’s εν γένει.

[SPOILER]Περισσότερα πατώντας πάνω στην υπογραφή μου.[/SPOILER]