Indie κυκλοφορίες

[SPOILER]

[/SPOILER]

με τους suede δεν έχω ασχοληθεί ποτέ επισταμένα.είμαι άλλωστε της αμερικάνικης σχολής στο indie…πάντως αυτό το best of είναι μια καλή ευκαιρία για να τους ψάξω καλύτερα, και εξ όσων έχω ακούσει από αυτούς, η επιλογή των τραγουδιών φαίνεται πολύ καλή.

[SPOILER]

[/SPOILER]

το ντεμπούτο των courteneers μου είχε φανεί ψιλοαδιάφορο.δεν έχω ακούσει το νέο τους δίσκο, αλλά για να πω την αλήθεια το κομμάτι που πόσταρες δε με έψησε και τόσο να αλλάξω γνώμη γι’αυτούς.:stuck_out_tongue:

πάμε και σε κάποιες ενδιαφέρουσες καινούριες κυκλοφορίες:

[B]Sun Airway[/B] - Nocturne Of Exploded Crystal Chandelier (2010)

οι sun airway από την philadelphia κυκλοφορούν αυτές τις μέρες το ντεμπούτο τους, το οποίο βαδίζει στα χνάρια της ψυχεδελικής pop των animal collective.μετά την επιτυχία του “merriweather post pavilion” πολλοί θέλησαν να αδράξουν ένα κομμάτι από αυτήν, και έτσι ξαφνικά ξεπήδησαν ένα σωρό μπάντες που παίζουν το ίδιο πράγμα, χωρίς να προσθέτουν κάτι καινούριο στο συγκεκριμένο ήχο, και χωρίς καμία προσωπικότητα.το ντεμπούτο των sun airway ανήκει στις κυκλοφορίες που ξεχωρίζουν από αυτό το hype.

το πρώτο videoclip του δίσκου:

[B]Put The Days Away[/B]

και το κομμάτι που ανοίγει το δίσκο:

[B]Infinity[/B]

http://sunairway.com/

[B]The War On Drugs[/B] - Future Weather EP (2010)

οι the war on drugs είναι επίσης από την philadelphia, και φέτος κυκλοφόρησαν ένα ep.indie/folk rock αρκετά κοντά στους arcade fire (κυρίως) και στον neil young (δευτερευόντως), θα αρέσουν σίγουρα στους οπαδούς των καναδών (ένας από τους οποίους είμαι κι εγώ).το ‘the history of plastic’ που κλείνει το δίσκο είναι από τα καλύτερα indie τραγούδια που έχω ακούσει φέτος, και αν βασιστούν σε τέτοια κομμάτια, μπορούν άνετα να κάνουν επιτυχία.

[B]Baby Missiles[/B]

[B]Comin’ Through[/B]

http://www.myspace.com/thewarondrugs

Eπιτρέψτε μου να επιστρέψω για λίγο σε προηγούμενες συζητήσεις…
Indie ακούω εδώ και κάτι μήνες, έχω λατρεψει τον ήχο της ως μουσική και την ατμόσφαιρά της ως έννοια/ιδέα… Ακόμη όμως δεν μπορώ να προσδιορίσω με ακρίβεια τι είναι indie…

Το πρώτο indie κoμμάτι που άκουσα ποτέ, και μάλιστα χωρίς να ξέρω ότι είναι indie, ήτανε το Fuck Forever των Babyshambles. Δεν χρειάστηκε πολύ καιρός ώστε να αρχίσω να ψάχνομαι και να προσπαθώ να βρω ένα όνομα γι’αυτόν τον νέο, για τα δικά μου αυτιά, ήχο… Έψαξα, βρήκα κι ύστερα ήρθαν τα κολλήματα με Libertines, Babyshamble, Dirty Pretty Things. Ακολούθησαν Pavement, Arctic Monkeys, Razrolight, Strokes, Κοοks, Franz Ferdinand κι έπειτα Airborne Toxic Event, Arcade Fire, Interpol, Radio Dept. και ολίγον Killers και Subways.

Ακολουθώντας την προσπάθεια του spawn7 να ορίζω το indie ως ‘ιδεολογία’, θα έλεγα με πολλούς δισταγμούς πως είναι κάτι σαν -ας το πούμε- σύγχρονα 60s…

Γνώμες; Τα λέω καλα ή παπαριές λέω;:stuck_out_tongue:

Καλα τα λες ρε…

Απλα να αναφερω κατι που ηθελα να πω για καποια που ειπωθηκαν κατι σελιδες πισω οπως το οτι μερικοι ακυροι καλλιτεχνες και μπαντες θεωρουνται indie χωρις να ειναι και ο καθε πικραμενος κοτσαρει ενα indie μπροστα κτλ, απλα να ξερατε πως η πλειονοτητα αυτων που θεωρειτε πως δεν ειναι indie διοτι ειναι σε μεγαλες δισκογραφικες, οταν ξεκινησαν στους πρωτους δισκους τους ηταν σε ανεξαρτητες και απο εκει ισως εχει μεινει το indie, περα απο το indie ως ηχος.

εισαι ωραιος, κατι τετοιο ειχα στο μυαλο μου
μου εστειλε πμ και ο χορρορ για ενα μπλογκ, οποτε με φτιαξατε μια χαρα, ευχαριστω παιδες :hippy:

απο τα βαθη του indie thread το επαναφερω! Γιατι εβγαλαν δισκο τελικα!

[B]The Bright Light Social Hour
[/B]

γρηγορα-δυνατα φωνητικα που ξαφνικα που και που κατεβαζουν ρυθμο, χαζοχαρουμενο καποιες φορες ανεβαστικο καποιες αλλες, με ολιγον soul και blues αισθητικη, ομορφα κιθαριστικα σολακια και εκνευριστικα πιανιστικα. Αυτοι οι αταλαντοι hipsters εβγαλαν σιγουρα κατι παραπανω απο οτι περιμενες. To back and forth ακομα και μετα απο τοσες πολλες ακροασεις παραμενει το ιδιο απολαυστικο.

[B]ΚΑΙ[/B]
οσοι ειστε απο πατρα να πατε να ακουσετε την τιμια indie funkιζουσα μπαντα [I]the heavy[/I]

Αυτοί οι αποπάνω που λέει ο νόντι είναι ωραίοι, όντως να πάτε.
Οι ημερομηνίες στο λαστφμ είναι λίγο κουλές ε.

edit: Και για του λόγου το αληθές, έπαιξαν στον σιχαμένο, δείτε!!

Πάντως το συγκεκριμένο είναι πολύ συμπαθητικό

πάμε λιγάκι στο πρόσφατο παρελθόν, για να ξεθάψουμε μια δισκάρα, που δεν έχει αποκτήσει τη δημοσιότητα που της αξίζει:

[B]Enon[/B] - High Society (2002)

το “high society” είναι ο δεύτερος δίσκος των νεοϋρκέζων high society, και άνετα ό,τι καλύτερο έχουν κυκλοφορήσει.ο δίσκος είναι κατά βάση indie rock, αλλά έχει τόση ποικιλία, που ακούγεται εύκολα πολλές φορές στη σειρά, και από ετερόκλητους μουσικά ακροατές.υπάρχουν πολλά ηλεκτρονικά, υπάρχει punk, ένα υπέρβαρο μπάσο, ενώ τα φωνητικά της toko yasuda σε κάποια τραγούδια δίνουν μέχρι και ένα trip hop feeling.γενικά, εδώ μέσα θα ακούσεις από τις κλασικές μπάντες του us indie rock, μέχρι eels και blur.15 κομμάτια, όλα ένα και ένα.τον λατρεύω αυτόν το δίσκο.
προτείνεται ανεπιφύλακτα και στον haliseco που είχε ζητήσει κάτι από indie.

[B]In This City[/B]

[B]Window Display[/B]

[B]Pleasure And Privilege[/B]

[B]Carbonation[/B]

Ωραίοι και οι Εnon!Θα τους τσεκάρω

http://nalyssagreen.com/

Πρέπει να σας είχα μιλήσει για την Nalyssa.
Το cd προσφέρεται free από την καλλιτέχνιδα.Ακούστε να αποκτίσετε και ιδία άποψη:D

πολύ νέκρα έπεσε…:lol:

να παρε :stuck_out_tongue:

[CENTER][B]Girls - Broken Dream Club[/B]

[/CENTER]

Απο τους πιο γλυκους και ομορφους δισκους που εχω ακουσει φετος.
Τραγουδια σε στυλ ειμαι 15 χρονων εχω παει σε παρτυ και χορευω με την κοπελα που εχω δαγκωσει την λαμαρινα τις τελευταιες ωρες του παρτυ που εχουν χαμηλωσει τα φωτα.
Alternative περιγραφη, χορος του σχολειου αμερικανιλα και ετς αλλα τα παλαια τα χρονια οχι τα συγχρονα.
Πνευστα και slide διαχυτα στον δισκο απογειωνουν τα τραγουδια παρεα με τις πανεμορφες συνθεσεις.
Μυρωδια απο αλλη εποχη…

[I]Thee Oh So Protective One[/I]

[I]Substance[/I]

καλά τα λέει ο από πάνω.πολύ καλός ο δίσκος των girls.ας μη μείνουμε όμως μόνο στα κορίτσια, και ας πάμε να κοιτάξουμε λίγο και τι κάνουν οι γυναίκες (:p):

[B]Women[/B] - Public Strain

οι καναδοί women είχαν στρέψει πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους με το πολύ καλό προ διετίας ντεμπούτο τους, και φέτος επιβεβαιώνουν το θόρυβο που έγινε γύρω από το όνομά τους.παίζουν indie rock στα όρια του post punk, και με lo-fi αισθητική.σε σημεία θυμίζουν λίγο sonic youth.τώρα που θα μπουν και τα κρύα, το “public strain” τις τραβάει τις ακροάσεις του…

[B]China Steps[/B]

[B]Locust Valley[/B]

[B]babyshambles[/B] shotter’s nation
[B]the libertines[/B] up the bracket
i[B]nterpol[/B] Turn on the Bright Lights
[B]editors[/B] In This Light and on This Evening
με εμφανη προτιμηση στον pete doherty :wink:

σωστος για women πολυ καλοι

σε παρομοιο στυλ frankie rose and the outs

Το "in this light and on this evening "με ξένισε.Και μιλάμε για major Editors fan

αφου ειναι με διαφορα ο χειροτερος δισκος τους

οι πειραματισμοι μας φαγανε…

Aπό την άλλη είναι και ο πιο δημοφιλής στο ευρύ κοινό.Μήπως απλά είμαστε οι “παράξενοι”:smiley:

αμφιβαλλεις οτι αν βγαλουν ενα bad romance με gaga θα γινουν ακομη πιο διασημοι στο ευρυ κοινο ?

τοτε ναι ειμαστε παραξενοι που παιξανε munich , all sparks ,spiders , racing rats κ.λ.π

προσεξε δε σημαινει οτι αν δεν βγαλουν τετοιεσ κομματαρες αλλα λιγοτερο καλες δεν θα ειναι οκ , αλλα η λογικη περι ευρυ κοινου δεν…

Μακάρι να ξαναέρθουν πάντως.Δεν έχω καταφέρει να τους δω ακόμα:(