Indie κυκλοφορίες

Έφτασε η περίοδος όπου δημοσιεύονται οι λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς και η πρώτη που βρήκα είναι αυτή από το ηλεκτρονικό κατάστημα των θρυλικών δισκοπωλείων της rough trade. Τα περισσότερα ονόματα που συμπεριλαμβάνει ανήκουν στον ευρύτερο χώρο της indie μουσικής για αυτό και παραθέτω εδώ την αρχική εικοσάδα της λίστας :

1. Caribou - Swim
  2. Gil Scott-Heron - I’m New Here
  3. These New Puritans - Hidden
  4. Caitlin Rose - Own Side Now
  5. Phosphorescent - Here’s To Taking It Easy
  6. Darkstar - North
  7. Charlotte Gainsbourg - IRM
  8. Gold Panda - Lucky Shiner
  9. Wild Nothing - Gemini
  10. Tame Impala - Innerspeaker
  11. Broken Bells - Broken Bells
  12. Avi Buffalo - Avi Buffalo
  13. The National - High Violet
  14. Emeralds - Does It Look Like I?m Here?
  15. Beach House - Teen Dream
  16. Voice Of The Seven Thunders - Voice Of The Seven Thunders
  17. Perfume Genius - Learning
  18. Crocodiles - Sleep Forever
  19. The Black Keys - Brothers
  20. The Morning Benders - Big Echo

Εντός της εβδομάδας ίσως έχουμε και την λίστα του Uncut.

αυτα
και στην δικια μου μακρια λιστα… :stuck_out_tongue:

το [I]Gold Panda - Lucky Shiner[/I] ενδιαφερον chillwave διαμαντακι 8) και απο Αγγλια κιολας O_o

τα boldαρισμένα είναι αυτά που έχω ακούσει.και συμφωνώ σε όλα.δισκάρες.άλλα περισσότερο, και άλλα λιγότερο.εγώ θα έβαζα πάντως deerhunter και no age…

και μιας και κάποια posts πριν ανέφερα και τους women, να ποστάρω και αυτό εδώ:

[B]Lower Dens[/B] - Twin-Hand Movement

οι lower dens από το maryland της βαλτιμόρης είναι η μπάντα της ιδιαίτερης folk τραγουδοποιού jana hunter, και αυτό είναι το ντεμπούτο τους.πάρα πολύ καλό shoegaze-ίζον dream rock, που σε σημεία post punk-ίζει αρκετά, και τα φωνητικά στο δίσκο αποκτούν δεύτερο ρόλο.κάποιοι τίτλοι τραγουδιών είναι φτιαγμένοι για να προκαλέσουν (‘a dog’s dick’, ‘two cocks’), και μετά από κάποιες ακροάσεις συνειδητοποιείς πως το “twin-hand movement” είναι ένας δίσκος που αν και δεν έχει τις τυπικές δομές catchy τραγουδοποιείας, είναι απόλυτα εθιστικός.

[B]Blue & Silver[/B]

[B]Hospice Gates[/B]

http://www.myspace.com/lowerdens

Η πρώτη εικοσάδα για την N.M.E. :

1. These New Puritans :Hidden
  2. Arcade Fire : The Suburbs
  3. Beach House : Teen Dream
  4. LCD Soundsystem : This Is Happening
  5. Laura Marling : I Speak Because I Can
  6. Foals : Total Life Forever
  7. Zola Jesus : Stridulum II
  8. Salem : King Night
  9. Liars : Sisterworld
  10. The Drums :The Drums
  11. The National : High Violet
  12. Caribou : Swim
  13. Gayngs : Relayted
  14. The Fall : Your Future, Our Clutter
  15. Yeasayer : Odd Blood
  16. Grinderman : Grinderman 2
  17. Factory Floor : Untitled
  18. Warpaint : The Fool
  19. MGMT : Congratulations
  20. Deerhunter : Halcyon Digest

μόνο εμένα το νούμερο 1 του nme μου φαίνεται too much? :-k
πολύ καλός δίσκος το “hidden”, αλλά όχι και για πρωτιά.

να αναφέρω και ένα δίσκο από το παρελθόν, μιας και τον ξέθαψα αυτές τις μέρες:

[B]Snow Patrol[/B] - Songs For Polarbears (1998 )

το ντεμπούτο των snow patrol δεν έχει θέση στο alternative thread, αλλά εδώ.οι επιρροές τους τότε ήταν από το αμερικάνικο indie rock των early 90’s, και από μπάντες όπως οι pavement και οι sebadoh.ουδεμία σχέση δεν έχουν οι snow patrol του τότε με τους snow patrol του τώρα.οι 14 συνθέσεις του δίσκου είναι περιπετειώδεις και συναρπαστικές, σε αντίθεση με τις προβλεπόμενες, καλογυαλισμένες και ανιαρές του σήμερα.από τα καλύτερα indie rock ντεμπούτα των late 90’s.

[B]Starfighter Pilot[/B]

[B]Get Balsamic Vinegar…Quick You Fool[/B]

ναι να αλλαξει θεση με το 15 γιατι τα παταει ολα χαμο το odd blood 8)

καλό είναι, αλλά θαρρώ πως all hour cymbals δεν είναι.
για να μην πω να αλλάξει θέση με το 2 και γίνομαι γραφικός (:p), θα πω να αλλάξει θέση με το 3, γιατί όσο το ακούω, μ’αρέσει ολοένα και περισσότερο.

ε βεβαια, μην ξυρισουν τα hipster μουστακια και πεταξουν τα vintage ρουχα, αμεσως να πεσει πανω το pitchfork και οι οπαδοι του να πουν πως παλιοτερα ηταν καλυτεροι… [-X

sorry φιλος

δεν συμφωνω

βρισκω παρα πολυ εμπνευσμενες τις σημερινες συνθεσεις τους
καλογυαλισμενες ναι
και προβλεψιμες
αλλα φοβερα δουλεμενες
και πιασαρικες με την καλη εννοια!

δεν αντιλεγω οτι το ντεμπουτο τους ειναι πολυ καλο
αλλα
ειναι σαν να μιλαμε
για το kill em all
και το black album

το ντεμπούτο τους ήταν λίγο πιο rock.και γι’αυτό και το προτιμώ.
αλλά το ξύρισμα των hipster μουστακίων και η αποποίηση των vintage ρούχων, θα μπορούσαν να έλειπαν. :stuck_out_tongue:

απλά στο ντεμπούτο τους βλέπω μια μπάντα που έχει όραμα και ορμή, και που θέλει να πειραμαματιστεί με τον ήχο της.που τις συνθέσεις τις όσες φορές και να τις ακούσω, πάντα θα ανακαλύψω κάτι καινούριο.από ένα σημείο και έπειτα όμως, άρχισαν να γράφουν μουσική με τις τυπικές ποπ δομές τραγουδοποιίας, και η μουσική τους γινόταν ολοένα και λιγότερο κιθαριστική.μπορεί να είναι ποιοτική pop/rock, αλλά εμένα μου κάνει λίγο dull…

double post, γιατί εθεάθη και η λίστα του myspace us για τα καλύτερα του 2010:

http://www.myspace.com/music/blog/2010/11/29/the-best-albums-of-2010-2

γενικά νομίζω πως είναι αρκετά καλή λίστα.μόνο μη δει ο nodi το νούμερο 1. :stuck_out_tongue:

^ ^ ιδεα δν εχω για το νουμερο 1 :-k για δωσε λιγο ινφο !!!

τα είχε πει και ο nodi:

ψυχεδελική indie, με αρκετά κύμβαλα που σε σημεία αγγίζουν τον όρο ‘world music’.μπορεί να προτιμώ λίγο περισσότερο το ντεμπούτο τους, και να θεωρώ κάπως too much να είναι νούμερο 1, αλλά είναι πολύ καλός δίσκος.
αυτό είναι το indie pop που θέλουμε.

το videoclip του [B]Madder Red[/B] μου θύμισε λίγο το video του ‘mad about you’ των hooverphonic.πρωταγωνιστεί και η kristen bell…

ναι το χα δει αλλα για καποιο λογο το χα προσπερασει …θα τσεκαριστει, thanks!

:roll: 8)

αρκετα περιεργη λιστα.
εχει και titus (σφιγνομαι για να βγαλω φωνη σαν του bruce springsteen) andronicus μεσα :blink: μωρ μπραβο…

Οτι ναναι λιστα το μαηπσεης, πραγματι.

ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΟΜΩΣ OI CIRCA SURVIVE ΣΤΗ ΔΕΚΑΔΑ!!!

όντως, πολύ καλό το φετινό δισκάκι των circa survive.στα της λίστας, αυτό το νούμερο 4 σε b.o.b. με ξινίζει κάπως (τι κάπως?αρκετά δηλαδή :p), αλλά έχει arcade fire στο 3 και beach house στο 14, οπότε κλάιν…
πάντως είναι λογικό να είναι ψιλο-ό,τι νά’ναι η λίστα, μιας και είναι του myspace, το οποίο δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο μουσικό προσανατολισμό.γενικά είναι πιο “ψαγμένη” από ότι την περίμενα.
και αυτός ο titus andronicus κι εμένα δε μου έχει κάτσει τόσο καλά.με το φετινό του δίσκο απέκτησε μεγάλο hype, αλλά μου φαίνεται κάπως υπερβολικό.και ναι, φαίνεται ξεκάθαρα πως ο springsteen είναι η βασική του επιρροή… :stuck_out_tongue:

καλα δε ξερω τι παριστανει βασικα.

δηλαδη ναι, δεν εχει ταυτοτητα το μαησπεης, αλλα μου φαινεται το παραχεσανε

πιανω ενα αρκετα μεγαλο vibe συνομωσιας της φασης, ‘χωνουμε οτι δηθενια βγηκε και δεν βγηκε φετος μπας
και τραβηξουμε πισω ολους οσους καβαλησανε το buzzwave (νιεχ) και παρατησαν το σαητ μας’

μενα μαρεσουν οι λιστες του last.fm που βγαινουν απο αγνες στατιστικες , και οχι απο μαρκετιν κολπα, διαθεση ψαγμενιας ή οτιδηποτε αλλο. Την τεταρτη βγαινει και η τελευταια δεκαδα

εδιτ: μαλακια ειπα, την τεταρτη βγαινει το 20-10, και μετα την αλλη βδομαδα τα υπολοιπα

πφφφφ.

http://www.last.fm/bestof/2010/about

Αφού το ρίξατε σε λίστες, ανασκοπήσεις κ τα ρέστα, ποια είναι τελικά τα σημαντικότερα άλμπουμ της χρονιάς; Ας πούμε για πέρυσι μου έρχεται να πω Animal Collective και xx. Λογικά φέτος οι Arcade fire που τράβηξαν πολλά φώτα πάνω τους (ψιλοάδικα :p), αλλά για πείτε κ άλλα 2-3 που ξεχώρισαν. Φέτος δεν έχω ακούσει σχεδόν τίποτα, γι’αυτό ρωτάω βλακείες βραδιάτικα

είναι οφθαλμοφανές πως το myspace κάνει μια τελευταία προσπάθεια να αποφύγει το θάνατό του.απλά ως λίστα είναι αρκετά alternative/indie στο σύνολό της, και αν και σε κάποια δε συμφωνώ (ειδικά ως προς τις θέσεις), είναι μια αντιπροσωπευτική λίστα για το 2010.
τώρα, φέτος σαφώς οι arcade fire λαμβάνουν το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας (δίκαια 8)).από εκεί και πέρα, δίσκοι που ξεχώρισαν όπως οι περσινοί των animal collective και xx, νομίζω πως είναι το “halcyon digest” των deerhunter, το “teenage dream” των beach house και το “everything in between” των no age.ως καλύτερο ντεμπούτο, θα ψήφιζα το “crazy for you” των best coast.
αυτά.θεωρώ πως υπήρχαν αρκετές καλές κυκλοφορίες φέτος στο είδος, αλλά όχι κάτι άλλο που να ξεχωρίζει τόσο όσο αναφέρεις.