φχαριστωωω
τελικά πήγε κανείς στο Plissken να πας πει τι έγινε(και πως ήταν οι Furs και οι Puritans)?
wtf?κανείς δεν πήγε? :-s
εγώ τελικά δεν κατάφερα να πάω, αλλά για τους these new puritans άκουσα πως η εμφάνισή τους ήτα παραπάνω εξωστρεφής απ’όσο έπρεπε.δεν είχαν δηλαδή και τόσο συνοχή.για τους handsome furs δε γνωρίζω…
και σε κάτι που σίγουρα σας αφορά, το pitchfork ξεκίνησε το αφιέρωμα στα 100 καλύτερα κομμάτια της χρονιάς.πάρτε τα 51-100:
[SPOILER]lady gaga στο 55. \:D/8)[/SPOILER]
ορίστε και οι θέσεις 1-50:
http://pitchfork.com/features/staff-lists/7895-the-top-100-tracks-of-2010/6/
νούμερο 1 το ‘round and round’ από ariel pink’s haunted graffiti.ομολογώ πως δεν το περίμενα, και για να πω την αλήθεια δε με ξετρελαίνει και τόσο…
χαίρομαι για το ‘rill rill’ των sleigh bells στο νούμερο 14 (το θεωρώ το καλύτερο του δίσκου τους), μιας και περίμενα κανένα ‘infinity guitars’.
ΥΓ: kanye west στο 2 και στο 6.δε χρειάζεται πολλή σκέψη για το ποιο θα είναι το album της χρονιάς για το pitchfork.
ξεκολλατε με pitchfork κ.λ.π. φτιαχτε τισ δικεσ σας λιστες !!!
εγώ έχω φτιάξει λίστα με τα καλύτερα albums, την οποία την πόσταρα και στις καλύτερες κυκλοφορίες:
[SPOILER]
1.[B]Arcade Fire[/B] - The Suburbs
2.[B]Dax Riggs[/B] - Say Goodnight To The World
3.[B]Weekend[/B] - Sports
4.[B]Cippled Black Phoenix[/B] - I, Vigilante
5.[B]Deerhunter[/B] - Halcyon Digest
6.[B]Kylesa[/B] - Spiral Shadow
7.[B]Jonsi[/B] - Go
8.[B]Caribou[/B] - Swim
9.[B]Sufjan Stevens[/B] - The Age of Adz
10.[B]The National[/B] - High Violet
11.[B]The Besnard Lakes[/B] - The Besnard Lakes Are the Roaring Night
12.[B]Women[/B] - Public Strain
13.[B]Male Bonding[/B] - Nothing Hurts
14.[B]Best Coast[/B] - Crazy For You
15.[B]65daysofstatic[/B] - We Were Exploding Anyway
16.[B]The Black Angels[/B] - Phosphene Dream
17.[B]No Age[/B] - Everything In Between
18.[B]Crocodiles[/B] - Sleep Forever
19.[B]Liars[/B] - Sisterworld
20.[B]Interpol[/B] - Interpol
21.[B]These New Puritans[/B] - Hidden
22.[B]John Grant[/B] - Queen Of Denmark
23.[B]Kings Of Leon[/B] - Come Around Sundown
24.[B]Darkstar[/B] - North
25.[B]The Stone Foxes[/B] - Bears & Bulls
26.[B]Belle & Sebastian[/B] - Write About Love
27.[B]Ida Maria[/B] - Katla
28.[B]Avey Tare[/B] - Down There
29.[B]Zola Jesus[/B] - Stridulum II
30.[B]Black Mountain[/B] - Wilderness Heart[/SPOILER]
αυτόν τον καιρό ετοιμάζω και λίστα με τα καλύτερα τραγούδια.και συμφωνώ με αυτό που λες, αλλά το pitchfork είναι κάτι σαν θρησκεία…
αν και έχει μια μανία με το hip hop, πάντα περίμενα τις λίστες του, και έχω μάθει πολύ καλές μουσικές από αυτές.
double post, γιατί βλέπω πως δεν κινείται το thread.
η χρονιά τελείωσε, οι απολογισμοί έγιναν, και ήδη προετοιμαζόμαστε για την επόμενη.ο πρώτος καλός δίσκος του 2011 έρχεται από την αγγλία, και από τους the go! team.
[B]The Go! Team[/B] - Rolling Blackouts
το σεξτέτο από το brighton, έξι και χρόνια μετά το εξαιρετικό ντεμπούτο του που τους έβαλε με τη μία στο χάρτη, κυκλοφορεί το γενάρη τον τρίτο του δίσκο.είναι πραγματικά δύσκολο να περιγράψεις τη μουσική των the go! team.παίζουν κάτι σαν noise funk, με αρκετά urban hip hop και indie rock στοιχεία.η τραγουδίστριά τους, ninja, είναι ένας από τους παράγοντες που έχουν συμβάλλει στην επιτυχία που έχουν σημειώσει.το “rolling blackouts” είναι καλύτερο και πιο εμπνευσμένο από το (αρκετά καλό) “proof of youth” του 2007.υπάρχουν μέσα κάποιες instrumental συνθέσεις με πνευστά, που πραγματικά σου φτιάχνουν τη διάθεση.και γενικά ο δίσκος είναι τρομερά feelgood.να σημειωθεί και η συμμετοχή της bethany cosentino στο [B]Buy Nothing Day[/B], η οποία φαίνεται πως εξαργυρώνει την επιτυχία της με τους best coast.
νομίζω πως θα παίξει σε αρκετές λίστες στο τέλος του 2011.
το πρώτο single:
[B]T.O.R.N.A.D.O.[/B]
Το σαητ που παρακολουθώ εγώ όσον αφορά τις χιψτεριες είναι τo μπλογκ The Fire Note, το οποίο έβγαλε και τη λίστα του για τη χρονιά.
1.The National-High Violet
2.Arcade Fire-THe Suburbs
3.Deerhunter-Halcyon Digest
4.The Black Keys-Brothers
5.LCD Soundsystem-This Is Happening
6.Vampire Weekend-Contra
7.Best Coast-Crazy For You
8.Tame Impala-Innerspeaker
9.The Tallest Man On Earth-The Wild Hunt
10.Boston Spaceships-Our Cubehouse Still Rocks
11.Grinderman-2
12.Sufjan Stevens-The Age Of Adz
13.Wavves-King Of The Beach
14.Titus Andronicus-The Monitor
15.Sleigh Bells-Treats
16.Surfer Blood-Astro-coast
17.The Drums-s/t
18.Superchunk-Majesty Shredding
19.The Greenhornes-Four Stars
20.Lab Partners-Moonlight Music
Νταξ κάποια πράγματα στιλ wavves και best coast η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να τα ακούσω, αλλά στηρίζουμε σίγουρα Tampe Impala, The Tallest Man On Earth και Grinderman. Νταξ και arcade fire προφανώς, αλλά έχει γίνει τόση συζήτηση ήδη.
Ένας από τους πιο ανήσυχους και καινοτόμους καλλιτέχνες της τελευταίας 15ετίας, ο Καναδός Daniel Bejar επιστρέφει μέσω των Destroyer με το [I]Kaputt[/I], το οποίο και κυκλοφορεί στις 25 Ιανουαρίου από την Merge Records. Ο ίδιος είχε φροντίσει με το περυσινό ep [I]Bay Of Pigs[/I] να προιδεάσει τους φίλους του σχήματος για μία πιο ηλεκτρονική ηχητική κατεύθυνση. Και αυτή η υποψία επιβεβαιώνεται ήδη με το άκουσμα του εναρκτήριου Chinatown, όπου έχω την αίσθηση πως οι Steely Dan του [I]Aja[/I] συναντούν τους Prefab Sprout του [I]Steve McQueen[/I] σε ένα διακριτικό ηλεκτρονικό περίγυρο. Και αυτός είναι ο τόνος που διαπερνά όλες τις συνθέσεις του δίσκου. Η ιδιότυπη ερμηνεία του Bejar και το ιδιαίτερο ηχόχρωμα της φωνής του ενδεχομένως ξενίσουν όσους τον ακούσουν για πρώτη φορά, είναι όμως αυτή η διαφορετικότητά του που συνεισφέρει στο εξαίσιο τελικό αποτέλεσμα. Ανανεώνοντας και εμπλουτίζοντας για μία ακόμη φορά τον ήχο και την συνθετική διάσταση των Destroyer, χωρίς παράλληλα να εμπλέκεται στην ατελέσφορη αναζήτηση του μοντέρνου και πειραματικού στην οποία επιδίδονται συστηματικά οι νεόκοποι θιασσώτες της indie μουσικής σκηνής, ο Bejar παραδίδει έναν πραγματικά σημαντικό δίσκο που διαθέτει όλες εκείνες τις προυποθέσεις για να καταστεί στο μέλλον κλασικός.
το από πάνω είναι η πρώτη μου επαφή με τους destroyer, και αν και μου άρεσε η μουσική, τα φωνητικά όντως με ξένισαν αρκετά.θα του δώσω κι άλλες ευκαιρίες όμως, μιας και έχω ακούσει και από άλλους καλά λόγια, και αυτό το είδος δε με αφήνει και τόσο αδιάφορο.
ωραία παρουσίαση πάντως.
να πω ότι από τον indie χώρο μου άρεσε αρκετά και το νέο των decemberists, για το οποίο θα μιλήσω στο εγγύς μέλλον.
Μου κάνει πολύ εντύπωση γιατί εμένα μου φάνηκε πολύ μέτριο. Έχεις ακούσει τα προηγούμενα album τους?
εγώ δεν το βρήκα τόσο κακό.αθώα, ταξιδιάρικη folk, που σε κάνει να θες να πας να μείνεις στην αμερικάνικη ύπαιθρο.δεν ανακαλύπτουν την πυρίτιδα, και σίγουρα έχουν και καλύτερες στιγμές.από το “hazards of love” πάντως, είναι άνετα καλύτερο.να αναφερθώ και σε κάτι το οποίο περιμέναμε καιρό, και που μου έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον τις τελευταίες μέρες:
[B]Tennis[/B] - Cape Dory (2011)
οι tennis από το denver του colorado είναι η μουσική σύμπραξη ενός ανδρόγυνου, της alaina moore και του patrick riley.ξεκίνησαν ένα ιστιοπλοϊκό ταξίδι στην ανατολική ακτή, και είπαν να γράψουν κατά τη διάρκειά του κάποια κομμάτια που θα αποτελέσουν το soundtrack του.αυτό που παίζουν είναι κάτι σαν μια μίξη των περσινών κυκλοφοριών των beach house και των best coast.πάναπλη surf rock με αρκετές δόσεις dream pop, που σε φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στο να μετακομίσεις κοντά σε κάποια ηλιόλουστη παραλία της california.κάποια κομμάτια του δίσκου είχαν ακουστεί μέσα στο 2010, με το ‘marathon’ να έχει ήδη γίνει ένα μικρό χιτάκι.
οι 10 συνθέσεις του δίσκου είναι απλές, αλλά εξαιρετικές και ανέμελες όσο πρέπει, και το “cape dory” γίνεται αυτόματα ο απόλυτος καλοκαιρινός δίσκος για το 2011.
Δεν με πείθεις οτι έχεις ακούσει το hazards of love.
μα δεν έχω λόγο να πω ψέμματα.από decemberists έχω ακούσει τα πάντα εκτός από τα “her majesty the decemberists” και “picaresque”.και το “hazards of love” αν και έχει τα 5 ‘hazards of love’, κάπου στη μέση ψιλοβαριέμαι.το καινούριο το βρίσκω αρκετά πιο country και εσωστρεφές, κάτι το οποίο το εκτιμώ ιδιαιτέρως.σαν να μπαίνεις σε ένα bar της αμερικανικής επαρχίας το χειμώνα για να ζεσταθείς, και ενώ πίνεις το ποτό σου, να βλέπεις κάποιους τύπους να ανεβαίνουν στη σκηνή με τις κιθάρες τους, διηγόμενοι ιστορίες βγαλμένες από τη ζωή τους.that’s all.
από ποιο δίσκο προτείνετε να ξεκινήσω τους Decemberists?Υπάρχει κάποια προτίμηση?
από το “crane wife” θα έλεγα.όπως είπα δεν έχω ακούσει όλους τους δίσκους τους, αλλά από όσους εχω ακούσει είναι με διαφορά ο καλύτερος.
το hazards of love ειναι το καλυτερο, μην τον ακους δεν ξερει…
εδιτ: λικαρε νεο iron & wine
τόσο πολύ σας αρέσει το hazards of love?δε λέω ότι είναι κακό, αλλά είναι ένας δίσκος που αντικειμενικά παίρνει 3 στα 5 αστεράκια.σε αντίθεση με το crane wife που παίρνει τουλάχιστον 4 γεμάτα.ξέρω πως μόλις ακούσει και τους δύο δίσκους, θα κερδίσω.δεν έχω να φοβηθώ τίποτα. 8)
κατά τα άλλα, συνεχίζουμε να λιώνουμε το cape dory των tennis.peace. :hippy: