Αγαπημένη μπάντα της Inner Ear Records

η inner ear από την πάτρα είναι αυτήν τη στιγμή η εταιρεία που διαθέτει τα πιο καυτά ονόματα στην indie/alternative σκηνή της ελλάδας, και αποδεικνύει ότι τα τελευταία χρόνια η πρωτεύουσα της αχαϊας είναι η νούμερο 1 πόλη στην ελλάδα στον τομέα μουσική. περισσότερες πληροφορίες εδώ.
τεσπα, βάζω τα ονόματα στο poll, ούτως ή άλλως οι μπάντες είναι νέες και οι περισσότερες έχουν μόνο ένα δίσκο στο βιογραφικό τους, και ελπίζω το thread να μην έχει την τύχη που φαντάζομαι.

edit: αφήνω εκτός τους last drive και τους film, γιατί είχαν κάνει όνομα ήδη πριν υπογράψουν στην inner ear, και επειδή το poll θα ήταν λίιιγο άνισο με τη συμμετοχή τους σε αυτό…

edit: αφήνω εκτός τους last drive και τους film, γιατί είχαν κάνει όνομα ήδη πριν υπογράψουν στην inner ear, και επειδή το poll θα ήταν λίιιγο άνισο με τη συμμετοχή τους σε αυτό…[/QUOTE]

Συγχαρητήρια για το thread, και πολύ σωστή η επιλογή σου να αφήσεις απ’έξω τα 2 αυτά ονόματα.
Σίγουρα, η Inner Ear είναι αυτή τη στιγμή η πιο ελπιδοφόρα κίνηση για την ελληνική ροκ σκηνή γενικότερα!
Από το poll, αγαπημένοι μου είναι οι Electric Litany. Δεν θα ψηφίσω όμως, μέχρι να έχω μια πλήρη εικόνα κ από τους υπόλοιπους καλλιτέχνες.

ε σιγά μην έβαζες την πιο ιστορική εν ενεργεία μπάντα της χώρας με τους υπόλοιπους ωρέ!! Τεσπα, ωραίο πολλ, αν και ένα δυο ονόματα δεν μου λένε τίποτα!

Ψήφισα Monovine γιατί πολύ απλά οι τύποι τα σαρώσαν όλα. Δισκάρα βγάλαν.
Κατά τα άλλα, υπάρχουν και άλλες εταιρείες με πολύ αξιόλογα ονόματα όπως η Spinalonga (βλ. Semen of the Sun) και άλλες βεβαίως βεβαιως.

η spinalonga έχει και τους misuse, στους οποίους έχω ιδιαίτερη αδυναμία. σίγουρα πάντως το breakthrough της inner ear μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα είναι αξιοζήλευτο.

εγώ τώρα είμαι μεταξύ των monovine και των baby guru, οι οποίοι κυκλοφόρησαν και οι δύο τρομερά ντεμπούτα φέτος. τελικά θα ψηφίσω οριακά monovine λόγω της αγάπης μου για τα 90’s, αλλά και επειδή τους είδα και live όπου είναι εξίσου καλοί. στα συν το εξαιρετικά προσεγμένο artwork του δίσκου τους.

3/3 για Monovine.

Λίγο πολύ τις έχω ακούσει τις μπάντες,και νομίζω ότι οι monovine είναι η πιο αξιόλογη από αυτές.

Πολύ καλοί και οι Baby Guru όσο αφορά το δίλλημα,αλλά υπερτιμώνται λίγο έχω την εντύπωση

οντως πολυ καλο το πολλ! ψηφισα Electric Litany γιατι εκτος απο το πολυ καλο τους αλμπουμ τον Απριλη που τους ειδα live γαμησαν και με ενθουσιασαν! πολυ καλοι και αγαπημενοι και οι Monovine! απο τις υπολοιπες μπαντες εχω πολυ μικρα δειγματα

τους Monovine τους έχω δει κάποιες φορές live και αν ξέρατε για τι μουσικούς μιλάμε στα τύμπανα και στο μπάσο (εχμ να ταν και το κανονικό όργανο) δεν θα σας έκανε έκπληξη. το review για το δίσκο ανέβηκε σήμερα.

είδα baby guru live και ήταν εξαιρετικοί κι αυτοί. το review για αυτό είναι λίγο παλιότερο.

οι περισσότερες μπάντες του label είναι παντως “not my cup of tea”.

Κάνει τρομερή δουλειά στο artwork και ειδικά με τα βινύλια.

Αν και έχω ακούσει περίπου τις μισές μπάντες απ’το poll, το ρίχνω σε Baby Guru γιατι το φετινό τους αλμπουμ είναι πολύ πολύ αξιόλογο, ειδικά σε ένα είδος (kraut/psych rock) που δεν πολυτραβάει εδώ. Ε είμαι και σε kraut/psych mood τον τελευταίο καιρό οπότε… 8)

Επίσης πολύ καλή είναι και η δουλειά των Monovine και των Abbie Gale (αν και δεν είναι ακριβώς του γούστου μου).

Moνο με τους Μονοβαην εχω ασχοληθει, οι οποιοι οντως ΓΑΜΑΝΕ.

Παντως, οσον αφορα το σχολιο μου (το οποιο νομιζω χρησιμοποιησα και σε αναφορα μου στο φορουμ για το γκρουπ), στο οποιο αναφερθηκες, δεν ηταν σε καμια περιπτωση υποτιμητικο ε. :wink:

qft.
έχω πάρει το βινύλιο των baby guru και ξέρω. :country:
πάντως κάτι δεν κατάλαβα καλά στο σχόλιο με το μπάσο και το κανονικό όργανο.

να μην ξεχάσω τέλος να αναφέρω και τη μαριέττα φαφούτη, η οποία κυκλοφόρησε φέτος το ντεμπούτο της από την inner ear το οποίο είναι εξαιρετικό για το χώρο στον οποίο κινείται.

edit: ωραία τα λέει και ο από κάτω για τους burgundy grapes. ακόμη δεν έχω ξεπεράσει ότι την τελευταία φορά που έπαιζαν live αρρωστησα και δεν κατάφερα να τους δω.

Αν και θα μπορούσα να έχω αγαπημένους τους Abbie Gale αφού γνωρίζω μέλος τους, πέρα από το πρώτο τους, δε μου έκαναν ποτέ το κλικ μουσικά. Πλέον βέβαια είναι το πιο φορμαρισμένο γκρουπ στη φάση τους, και μουσικά και εμπορικά.

Από τους άλλους δεν έχω καμία επαφή, ίσως κακώς.

Συνεπώς το κουκί πέφτει στους Burgundy Grapes που είναι υπέροχο σχήμα, και το μίνιμαλ ινστρουμένταλ ρομαντικό στυλάκι τους ταιριάζει γάντι με την αφαιρετική ψυχοσύνθεση που σε διακατέχει ώρες ώρες. Από τους λίγους που είδα ζωντανά μόνος μου και δε μετάνιωσα που δεν είχα παρέα.

Κατσε να στα πω εγω που ειμαι ονλαην, γιατι μου τα 'πε στο λαηβ. :stuck_out_tongue:

Εννοει οτι ο μπασιστας τους ειναι εξαιρετικος.

Αλλα ειναι ακομα καλυτερος οταν παιζει πληκτρα, που ειναι το “κανονικο” του.

Outshined, καλα δεν τα 'μαθα;;; :smiley:

και γιατί ακριβώς κάνεις quote το κομμάτι με τη φαφούτη? :stuck_out_tongue:

ενδιαφέρουσα πληροφορία πάντως. δεν το ήξερα. η αλήθεια είναι πως όντως η σκηνική του παρουσία φέρνει σε πληκτρά, αλλά ας μείνει στο μπάσο. αφού μια χαρά τα πάει. μοιάζει λίγο και με τον novoselic ε?

Electric Litany πολύ καλοί, Flakes συμπαθώ πολύ, αλλά αγαπημένη μπάντα για πολλούς και διάφορους λόγους Baby Guru. Επίσης πολύ καλός και ο Boy.

Καλά τα ονόματα του πολλ, με αδυναμία και εγώ σε Electric Litany και Baby Guru, αλλά

  1. λείπει ο Boy και
  2. ο καλύτερος δίσκος που έχω ακούσει από την Inner Ear, μάλλον είναι ο φετινός του Δεληβοριά!

2L8
είμαι φανμπόης.

σκέφτηκα να βάλω και felizol/boy και δεληβοριά και φαφούτη, αλλά είπα να το περιορίσω στις μπάντες. γι’αυτό και έμειναν εκτος poll.
πάντως πράγματι, μπορεί να μη θεωρώ το φετινό του δεληβοριά τον καλύτερο δίσκο που έχει βγάλει μέσα στη χρονιά η inner ear, αλλά μάλλον πρόκειται για ό,τι καλύτερο έχει κυκλοφορήσει ο ίδιος.

Horror, ο μπασίστας των Monovine είναι τρομερός μουσικός και πιθανολογώ πως μπορεί να γράψει μουσική και με χαλασμένη μελόντικα ή φλογέρα.

Όταν τον πρωτογνώρισα όντως πλήκτρα έπαιζε και είναι σχετικά επίκαιρο ποιός ηταν το “πρότυπό” του τότε. Μάλιστα, για όσους λίγους είχαν ιδέα ήταν πληκτράς σε μια μπάντα που λεγόταν Nerd Alert και προσωπικά δεν έχω ξανασυναντήσει αντίστοιχη ελληνική μπάντα ποτέ.-

Βέβαια αυτά είναι παρελθόν, αλλά τον έχω δει σε ακουστικό live με Monovine να παίζει ακορντεόν π.χ.

Iron_aris. Το ίδιο βράδυ μου είπε ακριβώς το ίδιο άσχετο άτομο και σκέφτηκα γράφοντας το review πως πρέπει να το αναφέρω μιας και δεν ήταν μάλλον τυχαίο.

Φυσικά και δεν είναι υποτιμητικό, γιατί δεν μένουν στις ξεκάθαρες αναφορές τους.

Παίζει ο καλύτερος δίσκος να είναι του Θανάση Παπακωνσταντίνου άμα πάμε και στους ελληνόφωνους??

Λέω γω τώρα :roll:

ίσως, αλλά σε γενικές γραμμές δεν είμαι μεγάλος φαν ούτε του ελληνόφωνου, ούτε του παπακωνσταντίνου.
οπότε λέω να μείνω στους monovine και τους baby guru. :stuck_out_tongue: