Ο καλά, θα κάνω καλό ποστ αυριο με λεπτομεριακή περιγραφή της εμπειρίας «Μαλακασσα στα 34 - το Οδοιπορικό ενός κορεσμένου και κουρασμένου από τη ζωή μεταλλά» να δείτε κει βιώματα και σκηνικά που ζήσαμε προχτές
25 λεπτά για αγορά μπύρας…25 λεπτά…έχασα τους μισούς volbeat…Πούστη λώρη μου έμειναν μάρκες…αλλά θα βρω έναν που φτιάχνει πλαστικά…θα βγάλω τις ίδιες και του χρόνου θα κερνάω όλο το terravibe σφηνάκια…
Έχω δει maiden ελλάδα το 99, το 2000, το 2011, και αγγλία στο brixton το 2002 και στο twickenham το 2008…
για κάποιο λόγο παραμένει αγαπημένη μου το 2000 αλλά προχτές ήταν πολύ κοντά στο απόλυτο…βοήθησε βέβαια και το ότι ο bruce δεν ξίνησε ούτε με τα καπνογόνα ούτε με τπτ…γενικά θεωρώ ότι οι maiden μας είχαν κάπως στη μπούκα και έπαιζαν εδώ λες και μας έκαναν χάρη…προχτές τπτ απ όλα αυτά δεν συνέβει…εκπληκτικοί.
Του χρόνου θέλουμε manowar όπως είπε ο αποπάνω.
Σ αυτό το μπουρδέλο του φεύγα σίγουρα φταίει και η τροχαία…Πάντώς πρώτη φορά είδα αυτοκίνητα παρκαρισμένα στο παράδρομο της εθνικής (πριν στρίψεις για μαρκόπουλο) που έφταναν ως το καπανδρίτη, χαρά στο κουράγιο σας.
Black sabbath ήταν αλλιώς το terravibe οπότε δεν μπορείς να συγκρίνεις το χώρο…Εκεί που τώρα είναι η ανατολική πύλη δεν είχε τόσο άπλα ισα ίσα πήγαινες στα vip.
Συμφωνώ ότι απο άποψη ανυπομονησίας κοινού συγκρίνεται μόνο με sabbath και metallica το 07.
Εκπληκτικός ο κόσμος που μάλλον κρατούσε δυνάμεις τη Πέμπτη για Παρασκευή.
Πάντα τέτοια
Είσαι ο δεύτερος που το επισημαίνει και παρ’ όλα αυτά δεν είδα αντιδράσεις από το Ghost Family (4-5 φανατικοί είναι εδώ στο φόρουμ).
Κι επειδή τώρα είδα ένα σχόλιο, βασικά καμία σχέση η μουσική αξία των Guns N’ Roses και των Ramones με τους Ghost. Σαν να συγκρίνεις τη βασίλισσα της Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης με τη Χετάφε και τη Λας Πάλμας.
3 λεπτά για αγορά μαρκών και μετά 10 λεπτά στο μπαρ, όπου όμως είχα την ατυχία να πέσω ΣΕ ΜΙΑ ΧΕΛΩΝΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΤΕΙ ΣΕ ΜΠΑΡΜΑΝ, μιας και η ουρά μου ήταν αυτή που “περπατούσε” πιο αργά από όλες τις υπόλοιπες.
Επίσης, έχετε πάει ποτέ στο εξωτερικό; Γιατί θα τρελλαθούμε λίγο εδώ πέρα. Έχω περιμένει 1,5 ώρα απλώς για να βγω από πάρκινγκ στο Μιλάνο. Έχω κοιμηθεί επί δύο ώρες+ στο αυτοκίνητο μέσα σε πάρκινγκ, περιμένοντας να αδειάσει για να φύγω, στην Αμερική. Φίλοι μου πριν έναν μήνα περπάτησαν πάνω από μία ώρα για να πάνε σε σταθμό τραίνου (γιατί ο κοντινός στο venue είχε κλείσει) και έκαναν συνολικά πάνω από 2,5 ώρες για να φτάσουν στο ξενοδοχείο. Μιλάμε για ένα event που γίνεται εκτός πόλης, σε μέρος χωρίς συγκοινωνία. Η μαλακία του Λώρη είναι αυτή που ανέφερε ο @Alejandro.m με τα τραίνα από Σφενδάλη. Έπρεπε να έχει κανονίσει να υπάρχουν τραίνα για να γυρίζει ο κόσμος Αθήνα.
Εννοείται μιλάω από τις 8 και μετά, όταν ξεκίνησαν οι Volbeat. Πιο πριν δούλευα και έψαχνα parking μια ώρα και έκανα ένα 30-45λεπτο γρήγορο περπάτημα για φτάσω, σόρρυ… Ρε μιλάμε για καταστάσεις απόλυτης ξεφτίλας, μην προσπαθείς να μου δικαιολογήσεις κάτι. Το μόνο που βγάζω ως συμπέρασμα, είναι ότι ή απλά ήσουν κωλόφαρδος ή πήγες στο Terra Vibe σχετικά νωρίς που δεν είχε μαζέψει τόσο κόσμο…
Edit: όχι δεν έχω πάει εξωτερικό. Αλλά αυτό θα πρέπει να επιτρέπει 40.000 κόσμο στο Terra Vibe που χωράει maximum 20.000?
απλά δε πιστεύω σε δέκα χρόνια, οι νέες μπάντες θα έχουν καταφέρει να κρατήσουν το ενδιαφέρον του μεταλλά (πάνω από 40 χρονων σε δεκα χρονια), και τα φεστιβάλ θα ναι τύπου πολλά μεσαία ονόματα με κάποιο πιστό κοινό, από τα μεγάλα ονόματα που έχουν μείνει ίσως μπάντες τύπου mastodon και gojira θα μπορούν να μαζέψουν πάνω από 15χιλ. στην Ελλάδα
Γι αυτό το metal πρέπει να γίνει και λίγο mainstream, όχι με την κακή έννοια, με την καλή. Αν είναι να ακούμε μόνο 80s μεταλ ε σορρυ αλλά σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει μεταλ
Μου τέλειωσαν τα λάικς. Περισσότερα σε 45 λεπτά.
αν μιλάμε για τον ίδιο χώρο στο μιλάνο που είχα δει system of a down το 11, είχα πάει με το μετρό κομπλέ, αλλά στο γυρισμό περίμενε πάνω από πέντε χιλιάδες κόσμος εκεί οπότε το πήραμε ποδαράτο μέχρι το ξενοδοχείο, κανα τρίωρο πλας.
Παίρνεις τον δρόμο από Σφενδαλη και βγαίνεις είτε στα Κιούρκα και μπαινεις εθνική αλλα αν εχει κίνησης πας από παράδρομο…
Η άλλη λύση είναι να βγεις Τατόι…
Του χρόνου θέλω Alter Bridge στη θέση των Volbeat και Ritchie Blackmore αντί Priest.
Eγω παρομοιο σκηνικο με φετος. Metallica me 35+ και Manowar με κανα 10-15αρι
Σωστός που το επισημαίνεις. Όσο τέλεια διοργάνωση και να ‘χεις, όταν μιλάμε για >30000 κόσμο θα φας ταλαιπωρία. Σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Γι’ αυτό και πλέον αποφεύγω τέτοια γκιγκς όσο μπορώ.
Για εξωτερικό μόνο μια φορά σε ανοιχτό χώρο στη Ρώμη
Χειρότερος χώρος, ανώτερη εξυπηρέτηση σε όλα, καλύτερη έξοδος μπρος πίσω, εύκολα στο μπαρ όλα
Μέσα μεταφοράς ανεκτά σαν απόσταση το πρόβλημα δεν αφορούσε το φεστιβάλ που ταλαιπωρηθηκαμε
Βέβαια ήταν πολύ μικρό. 18000 είχε ανακοινώσει ο Ντίκινσον
ουτε το wacken το αντεχω
Σπίτια μας ρε, αραχτοί, live streaming, όχι μαλακίες σιγά μην ξενυχτίσω κιόλας, την επόμενη μέρα στο Youtube. Και μεγάλη χάρη θα τους κάνω…
Εγώ έχω φάει μια ώρα να βγω από το Hyde Park. Να βγω, με τα πόδια. Από το πάρκο που κάθε μέρα μαζεύονται εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου. Γιατί; γιατί όταν 40-50.000 κόσμου μετά κινούνται ταυτόχρονα, ΌΤΙ υποδομές και να υπάρχουν δεν είναι αρκετές. Εδώ ρε μάγκες μπλόκαρε η εθνική. Δεν υπάρχει φεστιβάλ (τουλάχιστον σε αυτά που πήγα εγώ με αμάξι) που να μην έχω φάει μια ώρα και στο φεύγα.
Για το Μιλάνο, αν μιλάτε για το Rho που είναι τεράστιο εκθεσιακό κέντρο, ναι υπάρχει μέτρο το οποίο όμως τα μεσάνυχτα παπαλα. Στους Metallica έφυγα την ώρα του Creeping death για να το προλάβω και μαντέψτε, έκανε 4-5 στάσεις μέχρι την πρώτη ζώνη και σταμάτησε εκεί.
Σε άλλο φεστιβάλ στο πάρκινγκ του γηπέδου μπάσκετ πάλι στο Μιλανο ακόμα χειρότερα, κρεμόταν γυμνά καλώδια, σκουριασμενα κάγκελα, μια εισοδο/έξοδο.
Άλλο φεστιβάλ στον ιππόδρομο της Ρώμης είχε ένα τρένο 2 χιλιόμετρα μακριά και τους απατεώνες ταριφες. Για το αεροδρόμιο που είναι κοντά τίποτα, μια ώρα ποδαρόδρομο.
Για φεστιβάλ εκτός πόλεων μην τα συζητάμε. Θες τουλάχιστον ένα δίωρο για να βγεις.
Δεν αγιοποιω φυσικά το Λωρη, μετά τη ριζουπολη το 99 έλεγα δε θα ξαναπατήσω. Αλλά στο μονοπώλιο πατάει και παρέχει τα ελάχιστα. Η ταλαιπωρία στο φεύγα όμως δεν αποφεύγεται, ότι και να κάνει.
Τα πλαστικα μπουκαλια με καπακι κιολας δν τα αφηνουν πλεον σχεδον σε κανενα φεστιβαλ, συνηθως σου αφηνουν ενα τετρα πακ των 100 ml, και αρκετα φεστιβαλ στο βελγιο εχουν πλεον και metal detectors. Δν λεω οτι ειναι σωστο η λαθος, αλλα θα πρεπει να συμβιβαστεις. Τουλαχιστον στα περισσοτερα εχουν και τις αναλογες εγκαταστασεις με τσαμπα νερο.