Iron Maiden, 20 Ιουλίου, Rockwave Festival

Ο ήχος στα ντραμς ήταν τεράστιος. Ετριζαν τα σωθικά μας σε κάθε χτύπημα.

Είχα πάρα πολλά χρόνια να δω μεηντεν, τελευταία φορά ήταν το 2000 στην περιοδεία για το brave new world, δηλαδή 18 χρόνια πίσω.

Αυτό στο οποίο κατέληξα είναι ότι η σημερινή μπάντα έχει ξεπερασει την τότε μπάντα. Οδοστρωτήρας κανονικός, κάτι που τότε, το 2000, κατά την ταπεινή μου άποψη δεν ήταν.

Δεν ξέρω αν είναι ο ενθουσιασμός ή η αδυναμία μου στη μπάντα, θα έλεγα όμως ότι απόψε βίωσα το καλύτερο λάιβ της ζωής μου που εκτόπισε αυτό των Priest το 2001 το οποίο είχα στην πρώτη θέση μέχρι σήμερα.

Τέλος, να πω ότι μέχρι και η μπάντα έδειξε ξαφνιασμένη από το πλήθος του κόσμου, κάτι που δεν είναι φυσιολογικό καθώς έχουν παίξει άπειρες φορές σε μεγαλύτερο κοινό. Γενικά η μπάντα έβγαζε την εικόνα ότι απόψε ήταν κάτι “σπέσιαλ” και για εκείνους. Ή αυτό ή είναι εξαιρετικοί επαγγελματίες, μπράβο τους σε κάθε περίπτωση

5 Likes

Αλεξ, οπως τα λες πανω-κατω, απλα εγω ειμαι πιο ενθουσιασμενος, κυριως λογω του ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ Ντικινσον. Τι ηταν αυτο το πραγμα σημερα ρε;; Φοβερος!! Στα χαιλαιτς, εχουμε τα ιδια. Ικαρους, Ρεβελεισονς, Χαλογουιντ, Κλανσμαν, αλλα και Ιγκλς. Συμφωνω και με τον φιλο που ειπε για το Sign. Απειρος κοσμος, δεν εχω ξαναδει ποτε μου τοσον.

5 Likes

μόλις γύρισα σπίτι και μπανιαρίστηκα επιτέλους απ την τεράστια ταλαιπωρία της σημερινής ημέρας . Απ τις 14:00 στο πλαϊνό κάγκελο της δεξιάς πλευράς :metal::metal::metal:

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΣΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΜΕ ΛΟΓΙΑ

Θέλω μέσα απ την καρδιά μου να ευχηθώ " Πάντα τέτοια " αλλά ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι το σημερινό ήταν ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ . Δεν θα μαζέψουν ξανά οι Iron Maiden 36.000 κόσμο ( δια στόματος Μπρους ) και δε νομίζω να ξαναδω το κοινό ΤΟΣΟ ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟ ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΟ ΑΔΥΣΏΠΗΤΟ

Για μένα μακράν η καλυτερη συναυλία που έχω δει στη ζωή μου και σαφώς οι καλύτεροι μακράν Iron Maiden απ τις 3 που τους έχω δει . Ντάξει σκληρή μάχη με τους Helloween Pumpkins United

Ο κόσμος όχι απλά πολλής , αλλά παιδιά εγώ τρόμαξα για την υγεία μου και την σωματική μου ακεραιότητα . Μέχρι και τσιμπιματάκια στην χολή μου ένιωσα που έχω και το θεματάκι μου

Καλύτερα να βάζουν όριο και να ανακοινώνουν Sold out στις 28.000 - 30.000 κόσμου . ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ στρίμωγμα σπρώξιμο κλπ στην front row

Ξεκινάνω με πολύ μικρό review

Rollin Dice & WEB δεν είχα κουράγιο να δω . Μιλάμε ΓΙΑ ΖΕΣΤΗ τότε

Monument : Πολύ καλοί οι Iron Maiden των ( πολύ ) φτωχών και με τον Matt Hardy των Άνω Πατησίων για φροντμαν . Εμένα μου άρεσαν πολύ και με ζέσταναν . Έπαιξαν με άνεση , ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΑ και αν καμιά φορά η μια κιθάρα έθαβε την άλλη ( όταν η μια ρυθμικά - η άλλη σολο ) αλλά στις δισολίες διάολε ήταν κολασμένες . :+1:

Tremonti : Μπήκε με αέρα μεγάλου παίχτου και πήρε τα σκαλπ μας . Τεράστιος ήχος τεράστιος όγκος , ωραία κομμάτια και ανελέητο κοπάνημα . Απίστευτος συγχαρητήρια στον μεγάλο . Ο κόσμος ανταποκρίθηκε

Volbeat : Τι να πω γαμώ τον αντίχριστο τους . Έθαψαν μια πολύ σπουδαία μπάντα . ΔΕΝ ΚΟΥΝΗΘΗΚΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ απ την μεγάλη σκηνή για να τους δει . Και δυστυχώς αδιαφόρησαν πλην ελαχίστων να δώσουν σημασία . Εγώ έδωσα εννοείται . Τι να πω, μεγάλη αμαρτία και στεναχωρήθηκα που δεν τους απόλαυσα . Μεγάλη εμφάνιση απ τους Δανούς , φωνητικά ολόιδια με τις studio εκτελέσεις . Σα να έβαλαν ραδιόφωνο . ΣΕΒΑΣΜΟΣ . Μακάρι όσοι χάσατε Maiden να του δώσατε να καταλάβει . Με το soundcheck των θεών έχασα κάποια κομμάτια . Είμαι απόλυτα σίγουρος απ αυτά τα λίγα που άκουσα ( στην ένταση που φαντάζεστε ) ότι θέρισαν

**Η μεγαλύτερη μπάντα του γαλαξία μέχρι να ανακαλυφθεί εξωγήινος πολιτισμός ( και αν μπορούν να τους κοντράρουν :stuck_out_tongue_closed_eyes: **

Πολύ θεατρικός ο Bruce , τεράστια εμφάνιση από όλους . Ασύλληπτo επίπεδο σε σκηνικά , ήχο , σκηνική παρουσία . Μόνο μια άλλη μπάντα τολμά να συγκριθεί ( και να κερδίσει αν είσαι οπαδός τους λίγο περισσότερο απ όσο με τους Μεηντεν no prob φυσικά )

Το κοινό συγκινητικά τέλειο . Δεν έχω ξαναζήσει τέτοιο πράγμα . Σίγουρα βοηθάει που ήμουν τοοοοοσο κοντά μια τοοοοσο δύσκολη μέρα

Brucαρος ανεμίζει ελληνική σημαία :hushed:
Scream for me Athens . Scream for me Greece :``)
σκηνική απόδοση Sign of the Cross :astonished::astonished::astonished::astonished:

Αυτά δεν περιγράφω άλλο Mic drop

15 Likes

Μάλλον το καλύτερο λάιβ των Μέηντεν στην Ελλάδα από 2007 και μετά. Σίγουρα καλύτερο από το 08. Πραγματικά ο Bruce έχει ξανανιώσει! Αφύσικη επιστροφή! Γαμάτο σετλιστ γεμάτο χάιλάιτς! Ε προσωπικά περίμενα πώς και πώς Sign Of the Cross, Clansman, For The Greater, Icarus. Αλλά και οι σούπες γάμησαν. 7 χρόνια ήταν αυτά. Ο καλύτερος ήχος που έχω πετύχει σε συναυλία. Είχαμε αράξει μπροστά ακριβώς στον πύργο.

Πιο πριν Τρεμόντι ψιλοαπογοήτευση, τόσο χάλια ήχος, κιθάρες, μπάσο, ένας αχταρμάς, μονίμως βαβούρα. Λυτρωτικό το φινάλε. Κρίμα.

Τέτοιος συνωστισμός στην έξοδο πρώτη φορά. Αλλά άξιζε! Τρίτος εσπρέσσο στο δρόμο για Βέροια και έχουμε πολύ ακόμα. Άντε και του χρόνου!

10 Likes

Νταξει πηραν κεφαλια απλα και ομορφα, τι να λεμε. Ζησαμε ιστορια, χαλαλι την ταλαιπωρια.

Για την ταλαιπωρια, ουσιαστικα το μεγαλο προβλημα ηταν μεχρι να βγεις απο τον χωρο (μας πηρε κανα μισαωρο), μετα οπως ελεγα και χτες αμα πηγαινες να παρκαρεις στην Μαλακασα απο πισω η απο την Ανατολικη εξοδο την πατησες γιατι απο εκει φευγουν τα λεωφορεια, εμεις το βαλαμε προς Αυλωνα, κανα 40λεπτο με τα ποδια (μονος μου θα ηταν μισαωρο) αλλα φυγαμε χωρις την παραμικρη κινηση προς τα πανω και στην πρωτη εξοδο στροφη προς Αθηνα. Φαινεται παντως οτι τα ορια του Τερα Βαημπ ειναι εκει, 30-35 χιλιαδες, πιο πανω γινεται ασχημη η κατασταση. Επισης εμει που ημασταν αριστερα οπως κοιτας την σκηνη ημασταν αρκετα πολιτισμενα, αυτοι που ηταν δεξια, που φαγανε ολον τον κοσμο που πηγε να δει Volbeat πρεπει να εφαγαν πολυ στριμωξιδι, το εζησα στους Μεταλλικα το ‘11. Η διοργανωση παντως ηταν καλη αν εξαιρεσουμε την εντελως αδικαιολογητη καθυστερηση 45’ για να βγουν οι Μεηντεν. Και στο πηγαινε φαγαμε τρελο πακετα, πανω απο μια ωρα απο το Χαλανδρι για να βγουμε Εθνικη οδο γιατι ειχε ανατραπει ενα αυτοκινητο (πως σκατα τα καταφερε στο συγκεκριμενο σημειο δεν καταλαβαινω) μετα την Κηφισια.

3 Likes

δεν ξέρω αν πλέον τους αγγίζουν τέτοια πράγματα αλλά ο Μπρους κάποια στιγμή είπε ( ίσως και εν μέσω τραγουδιού ;;; ) " Greece , wow, what the fuck ?? " ή κάτι παρόμοιο τεσπα

5 Likes

Γύρισα σπίτι πριν κάνα 40 λεπτό και μεγάλη ταλαιπωρία 1 ώρα και δεν κουνιόταν τίποτα. Δεν τους προλαβα όλους αλλά είδα Volbeat που ήθελα πάρα πολύ καλοί αλλά με πολύ μικρή ανταπόκριση από το κόσμο anyway εύχομαι να είναι αλλιώς. Και πάμε στους θεούς!!! Πρώτη φορά που βλέπω Maiden, δεν έχω καταλάβει τι έχω δει σοβαρά, συγκίνηση απλά!! Bruce θεός απολαυστικός σε πολύ καλή φόρμα και η φωνή του ήταν μια χαρά. Smith και Murray πολύ καλοί και αυτοί με όρεξη πολύ όπως και ο αρχηγός φυσικά ο Steve πάνω κάτω συνέχεια!! (Μαζί με Bruce). Drums εξαιρετικος ήχος (Το ίδιο και με τους Priest) η μόνη ένσταση είναι ο δημόσιος υπάλληλος ο Gers. Εύχομαι του χρόνου Metallica να αφήσουμε τα κοκαλα μας εκεί :stuck_out_tongue::stuck_out_tongue:

3 Likes

2 ωριτσες χαλαρα στο παρκινγκ 3 μεχρι να κουνηθει το οτιδηποτε

1 Like

Βιωματικό λαιβ, μόλις επιστρέψαμε θεσσαλονίκη. Δεν ξέρω τι να πω, πονάει όλο μου το σώμα, αυτό που ένιωσα σε σημεία με τον κόσμο ήταν τρελό. ήμασταν αριστερά μεριά καμια 30 μετρα απο το καγκελο και γύρω μου όλοι κλαίγανε και ουρλιάζανε μαζί με εμένα. Αληθινή Κατάθεση ψυχής. Τυχεροί που το ζήσαμε.

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να συμβαίνουν τέτοια πράγματα το 2018! ΑΡΡΩΣΤΟ!!!

απο αύριο πάλι, ώρα να κάνουμε κανά μπάνιο

6 Likes

Αδικαιολόγητη δεν τη λες, με αυτό που έμαθα πως γινόταν στην εθνική και στις εισόδους την ώρα που ήταν να βγουν οι Maiden θα ποδοπατιόταν κόσμος

3 Likes

Μα το είπε και ίδιος ο bruce αργήσαμε “να βγούμε για να προλάβετε να έρθετε όλοι” ! πολύ σώστο ήταν .όχι αδικαιολόγητο

6 Likes

Καλαμποκας οεοεοε οεοεοε οεοεοε καλαμποκας οεοεοε οεοεοε οεοεοε

8 Likes

Τρομερη μπουκα με Aces High,ισοπεδωτικος Βρασιδας, φοβερή ατμόσφαιρα,γαμω τα κινητα

10 Likes

Απλά τα πράγματα απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι ο πρώτος είναι πρώτος…

4 Likes

?? τι εννοεις φιλε μου

συ-γκλο-νι-στι-κο λαιβ, δεν ξερω αν ειν η καλυτερη φορα τους ελλαδα, ειν πολυ πιθανο.

4 Likes

Είπα να μην ποσταρω γιατί δεν υπάρχουν λόγια για αυτό που είδαμε αλλά η βλακεία είναι ανίκητη, τα γίδια που φωνάζατε ρυθμικα το όνομα του παιδιου ήταν πολύ δύσκολο να καταλάβετε ότι δεν ήταν ο εικοσάχρονος κολλητός σας για να του κάνετε χαβαλε για την πουτανα τη μάνα του αλλά κάποιο 10χρονο που χάθηκε και δεν ήξερε πού να πάει μέσα στον όλο χαμό ε; Κερδίσατε επάξια το χθεσινό βραβείο καθυστέρησης μέσα από τα χέρια του Λώρη, μπράβο

7 Likes

Μετά από 18 χρόνια 2 πράγματα έχουν αλλάξει, πρώτον πονάει όλο μου το κορμί και δεύτερον κάποια κομμάτια τα έπαιξαν ένα κλικ πιο αργά από τότε. Κατά τα άλλα είναι θεοί ρε . Ο Bruce είναι φαινόμενο αεικίνητος, καλύτερος και από έφηβος. Τεράστιος, γίγαντας, ανυπέρβλητος, μυθικός, θεοθεος λέμε ρε παιδί μου τώρα!
Σε γενικές γραμμές κόψανε κωλους, και αυτοί και το κοινό, είχα καιρό να δω τόσο παθιασμένο κοινό, το είχαμε ανάγκη.
Ήχος φοβερός και μπράβο και για τις 2 μέρες. Διοργάνωση γενικά καλή, χωράει βελτιώσεις αλλά μια χαρά. Σετλιστ αναμενόμενο μεν γαμάτο δε με κάτι Revelations , Flight of icarus, Where Eagles Dare, Hallowed…να είναι τα highlights για μένα. Άντε και του χρόνου…ξέρετε :wink:

Up the irons!

8 Likes

Τους έχω δει 4 φορές Ελλάδα. 2005,2007,2008, 2011 και πλέον 5 με τη χθεσινή. Ποτε, ΠΟΤΕ, Π-Ο-Τ-Ε- δεν είχαν τέτοια απόδοση. Μέχρι εχθές πίστευα ότι το live στο οποίο είχα διασκεδάσει πιο πολύ ήταν το 2007 στους Metallica. Μετά το χθεσινό όλα έσβησαν. Σετλιστ ίσως το καλύτερο τους ever. Πολλές εκπλήξεις, πολλά κρυμένα διαμάντια και τόσο καλά δομημένο που ακόμα και τα χιλιοπαιγμένα ανέβαιναν 100%.

Highlight της βραδιάς για μένα ήταν το Clansman. Του έδωσε άλλο hype ο Bruce με την (δυστυχώς μοναδική) ομιλία του.

Tremonti παντελώς αδιάφοροι, Volbeat ένα από τα καλύτερα ανερχόμενα ονόματα του σκληρού ήχου. Θυσίασα την κ@ύλα της front row στους Maiden για πάρτη τους και το άξιζαν, ειδικά από τη στιγμή που έρχονται πρώτη φορά Ελλάδα. Πρέπει να τιμούνται αυτές οι μπάντες, ώστε να γουστάρουν να ξαναέρθουν στο μέλλον.

ΥΓ. Τι κόσμος θεέ μου. Τι ώθηση; Μακράν του δεύτερου, το καλύτερο κοινό στην Ευρώπη. Πάντα τέτοια παιδιά.

ΥΓ2 Γαμώ το χωράφι και την ανοργανοσιά

5 Likes

Ελληνιδα μαμα > Iron Maiden :stuck_out_tongue:

5 Likes