Iron Maiden, 20 Ιουλίου, Rockwave Festival

Να πω κι εγώ κρίμα για τους Volbeat οι οποίοι έπρεπε να παίξουν στη μεγάλη σκηνή, ελπίζω να έρθουν κάπου μονοι τους να τους δούμε. Είχαν φοβερή απόδοση, δεν έπρεπε να τους χαντακωσουν έτσι.

7 Likes

Καταλαβαίνω απόλυτα πως το λες και ίσως έχεις δίκιο. Όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν παίζει επειδή ο τύπος ήταν ακριβώς από πίσω μου και με το που βγαίνει η ανακοίνωση ξεκίνησε να πηδάει κόσμο και να σπρώχνει για να πάει στην μάνα του. Μιλάμε για νταγκλαρα 15-17 χρονών!!!
Ο τύπος σκαρφάλωσε στα κάγκελα και ζητάνε από τον κόσμο να τον χειροκροτεί… ισχύει αυτό που λες απλώς η συγκεκριμένη φάση είχε χαβαλε μιας και ο τύπος φαινόταν κοπριτης!

2 Likes

Ένας τύπος μπροστά μου είπε σε κάποια φάση ότι τελικά ο πιτσιρικάς βρήκε τη μητέρα του, δεν ξέρω αν εννοούσε άλλον ή το ζωντανό που λες εσύ, άκυρο, mea culpa, σφαλιάρες στον σβέρκο του Θανάση του Καλαμπόκα (!)

Τι να πω, όσο αντικειμενικός μπορώ να είμαι ως οπαδός, έχω την εντύπωση ότι οι Maiden είναι το μοναδικό συγκρότημα σε αυτό το επίπεδο που κρατάει σε τέτοια απίστευτα υψηλά standards την απόδοση του ζωντανά μετά από τόσα χρόνια. Δε θα αναφερθώ καν στο stage show. Όπως είπε και ένας φίλος νωρίτερα, αποτελούν μοναδικό φαινόμενο πια, φτου-φτου μην τους ματιάξω!

5 Likes

Βλέπω τα βίντεο και συγκινούμαι,αφού δεν μπόρεσα να πάω

4 Likes

Μετά τη χθεσινή λαοθάλασσα, θέλω να πιστεύω ότι θα σου δοθεί η ευκαιρία στην επόμενη περιοδεία να τους δεις και να συγκινηθείς από κοντά!

6 Likes

ωρες ωρες νομιζα οτι εβλεπα βιντεο απο youtube.

Απίστευτα πράγματα εχθές!
Απλά ισοπεδωτικοί! Ο Bruce κορυφαίος!
Ο κόσμος υπερβολικά πολύς. Πραγματικά δεν έχω ξαναδεί τόσο κόσμο. Δεν μπορώ να υπολογίσω πόσες χιλιάδες ήταν, αλλά όπου και να κοίταζες έβλεπες να γίνεται χαμός.
Το κοινό πραγματικά ήταν top και διψασμένο για τους θεούς! Αυτά τα κινητά να μην είχαμε και θα ήμασταν τέλεια…

9 Likes

αυτο με τα κινητα ηταν υπερβολικο σε καποιες φασεις…δεν μπορουσες να δεις τιποτα!

1 Like

Εκεί στο hallowed που είχαμε το κλασσικό πλέον scream for me Athens Και καπάκι τρέξιμο Harris να μας σημαδεύει με το μπάσο σαν καραμπίνα… Παραδόθηκα μετά από 100-110 λεπτά “κύματος”

Το τράβηξα και βίντεο να έχω να θυμάμαι. Αυτό και τον Ίκαρο τράβηξα επειδή λέτε για κινητά που γενικά έχετε δίκιο… Δεν μπορούσες να χαραμίσεις την κοντινή θέα για να βλέπεις απ τη κάμερα, έλεος με κάποιους αν και με το σπρώξιμο δεν γινόταν να τραβάς χαχα

ΜΕΤΑ-ΜΕΗΝΤΕΝΙΚΗ ΚΑΤΆΘΛΙΨΗ σήμερα. Και πονάω

6 Likes

Δεν είμαι ιδιαίτερα φαν των Μέιντεν, τους βρίσκω λίγο χαζοχαρούμενους (μην βαράτε, υποκειμενικό είναι αυτό), αλλά σίγουρα τους σέβομαι και αναγνωρίζω την πολύ μεγάλη αξία τους.

Τα είπατε όλα παραπάνω, ήταν μια πάρα πολύ δυνατή συναυλία. Καταλαβαίνω πως κάποιος φαν μπορεί να ενθουσιάστηκε ΠΑΡΑ πολύ. Κόσμος σίγουρα καμμιά 50αριά χιλιάδες, τι παπαριές ήταν αυτές για 36, πόσα κλέβεις την εφορία ρε Λώρη? Θα πάω μετά και στα θέματα οργάνωσης.

Στα δικά μου:
Είχα μια δουλειά στον Γέρακα η οποία τελείωσε στις 630. Το Waze (GPS) πάσχιζε να βρει δρόμο χωρίς κίνηση αλλά ματαίως, λόγω Παρασκευής και συγκεκριμένης ώρα, ακόμα και τα στενά στην Εκάλη και την Κηφισιά είχαν κίνηση. Μπήκα στα μισά των Volbeat. Όπως κάποιοι αναφέραν πιο πάνω, συμπαθητικοί και με πολύ καλό ήχο και φωνή αλλά δε νομίζω να πλήρωνα πάνω να τους δω σε δικό τους Show σε οποιοδήποτε χώρο. Αυτό το λίγο από όλα (blues, rock n roll, metal) μου έδειχνε μια μή-συνεκτικότητα.

Maiden τα είπατε τα περισσότερα, δεν περίμενα να ακούσω το 666… Το sign of the cross μου άρεσε. Σαν επιλογή το “Iron Maiden” γενικά το βρίσκω άκυρο, τόσο ως προς τη θέση που το παίζουν και γενικά σαν επιλογή σε ένα τόσο δυνατό setlist.

Στα περί οργάνωσης:
Επειδή δουλεύω σε αυτόν τον χώρο και συνεργάζομαι και με την DIDI (σπάνια) και την United( συνεχώς) που έστησε ότι δεν είχε έρθει από εξωτερικό ακούστε περιληπτικά τι πιστεύω:

Λόγω μεγάλης ανταπόκρισης, εξαντλήθηκαν τα εισητήρια τα οποία είχαν εκδόσει και αυτό απδυκνύεται από το γεγονός ότι η online προπώληση τελείωσε μερικές ώρες πρόωρα (την πάτησα γιατί περίμενα να πάρω 1 εισητήριο την τελευταία μέρα, τα υπόλοιπα τα είχαμε αγοράσει νωρίτερα). Online λοιπόν, no more tickets. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορούν να εκτυπώσουν άλλα μπλοκάκια (χάρτινα) και να τα δώσουν στο ticket house και στην πύλη, και μαύρα (εφορία) μάλιστα. Ενδεχομένως αυτό να συνέβη και νωρίτερα από την τελευταία μέρα στο ticket house. Στην πύλη, σε όσους δεν πληρώναν με κάρτα, επίσης μπορούσαν να δίνουν μαύρα εισητήρια.

Θα μου πέιτε, όλα αυτα είναι εικασίες… Ως τώρα ναι, αλλά ακολουθούν και αποδείξεις (το γαμημένος δικηγόρος έπρεπε να είχα γίνει).

Το γεγονός ότι βγάλαν παραπάνω εισητήρια τελευταία στιγμή αποδυκνύεται από το ότι δεν τα είχαν περάσει στο σύστημα με τα barcode. Τό εισiτήριο που αγόρασα με μετρητά από την πύλη, δεν εγκρίθηκε στο τουρνικέ και απλά μου το ανοίξαν. Το ίδιο και για πολύ άλλο κόσμο ο οποίος σε γενικές γραμμές, είχε εισητήρια με λευκό φόντο (τα βγάλαν άρον άρον δηλαδή).
Αυτο έχει και την ανάποδη του, καθώς πολύς κόσμος θα μπορούσε να μπαίνει με μούφα εισητήρια, αλλά δε νομίζω να υπάρχει τόσο παλαβός κόσμος, εφόσον το σύστημα υποτίθεται ότι είναι ηλεκτρονικό και μπορεί από το barcode να επιβεβαιώνεται η γνησιότητα. Το κέρδος ξεπερνά κατα ΠΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ τις ζημιές

Γι’ αυτό και έγραψα παραπάνω περί του Λώρη να κλέβει την εφορία. Καλά κάνει και την κλέβει, αλλά αν θες να βάλεις 30% παραπάνω κόσμο καλό είναι να υπάρχουν και οι υποδομές.

Τεράστιες ουρές στα bar, ανεφοδιασμός μπύρας με άδειασμα τενεκεδακίου, φαγητά και ποτά πλην μπύρας είχα εξαφανιστεί, γενικά μεγάλη ανοργανωσιά.

Τώρα στα περι επιστροφής… Επειδή είμαι παθών, σας παραθέτω τον τρόπο για να μην έχετε ποτέ πρόβλημα ειδικά αν πάτε σε μια βατή ώρα (όχι σαν εμένα που πήγα στις 830). Αλλά και εγώ παρότι ήρθα πολύ αργά, σε μισή ώρα είχα εξαφανιστεί από την Μαλακάσα ΚΑΙ χωρίς διόδια ΚΑΙ κάθισα και κάνα τέταρτο στο χωράφι προτού αρχίσω το περπάτημα.
Οδηγόντας στην Αθηνών -Λαμίας ( ή μέσα από Κηφισιά/Εκάλη αν έχει κίνηση στην διασταύρωση Αττικής οδού με την Λεωφόρο Κηφισού). Βγαίνετε στην έξοδο Αγ. Στέφανος-Κρυονέρι και συνεχίζετε στην παλιά εθνική οδο Αθηνών-Θεσ/νίκης (παράλληλος της νέας). Βάζετε στο GPS σας αυτό το σημείο “38.2299247,23.8160628” αν το ξεπεράσετε, τον ήπιατε. Πρέπει να παρκάρετε πάνω στον δρόμο, πριν από αυτό το σημείο.
Αν θέλετε να μιλήσουμε για το ιδανικό σημείο, το σημείο “38.233118, 23.833918” είναι κατα τη γνώμη μου η τέλεια θέση parking. Μπορεί να είσαι 1,5 χιλιόμετρα από το Terra vibe, αλλά δεν κολλάς ποτέ.

2 Likes
3 Likes

Πληροφοριακα μονο καποιος που ειχε παει και sabbath και χτες να πει αν ο κοσμος ηταν ιδιος,λιγοτερος η περισσοτερος.Κατα τα αλλα οτι εχετε πει ολοι για μειντεν.Εγω θα τονισω παλι τις απαραδεκτες συνθηκες παρκιν και κοσμου οταν ξεπερναει τις 25000 μαξιμουμ.Επισης με χορηγο χαινεκεν 5ε η μπυρα αντε και γαμηθειτε.τελος θετικοτατο διημερο απο πλευρας ονοματων με τη πρωτη μερα ομως για μενα να κερδιζει για τη τριαδα φωτια που υπηρχε.

1 Like

Επισης επειδη διαβασα το κειμενακι του φιλου πιο πανω εκανα ακριβως το ιδιο πραγμα.Πηγα και ηρθα απο αγ στεφανο πολυ ευκολα και γρηγορα

Στο fear of the dark δεν ήξερα που πάταγα. Ανατριχίλα…

3 Likes

Νομίζω η θεατρικότητα του Μπρους με το ντύσιμο του και το βαθύ μπλε προς μαύρο σκηνικό ανέβασε την εμπειρία ενός χιλιοπαιγμενου χιτ

Σημαντικό αυτό που κάνουν για να έχει ενδιαφέρον

Κρίμα να μη μιλάμε για Volbeat. Επιβάλλεται να τους φέρουν και στο επόμενο Rockwave αν είναι εφικτό. Στη μεγάλη σκηνή γιατί πολλά παιδιά που συζητούσαμε έλεγαν το ίδιο με μένα. Ότι θέλαμε πολύ να τους δούμε αλλά δεν μπορούσαμε και να θέλαμε δλδ, να μετακινηθούμε

Ακόμα και μεγαλύτεροι σε ηλικία που έχουν ζήσει Φιλαδέλφεια 88, άκουσα να λένε ότι η χτεσινή εμφάνιση είναι πολύ πολύ ψηλά. Δεν θα πω γραφικότητες αλλά γούσταραν με την ψυχή τους και οι γερόλυκοι

6 Likes

6 Likes

Πολύ σωστό. Oi Volbeat στη μικρή ήταν λες και έβλεπες καμιά μπάντα της γειτονιάς. Στη μεγάλη και με τον κόσμο που περίμενε για Maiden θα ήταν τουλάχιστον 50% καλύτερη εμπειρία. Ούτως ή άλλως τα σκηνικά των Maiden ήταν στημένα. Δεν νομίζω να ενοχλούσαν πολύ τα marshallάκια που έχουν συνήθως οι Volbeat. Κρίμα, κρίμα και πάλι κρίμα γιατί είναι και μπαντάρα και έπαιξαν απίστευτα και γούσταραν πολύ και τον κόσμο. Νομίζω μάλιστα τους έκανε και εντύπωση η υποδοχή μας, για πρώτη φορά live στη χώρα μας

2 Likes

Δεκτον, αλλα θα μπορουσαν να ενημερωσουν τον κοσμο.

Φιλος που τους ειδε Graspop φετος μου ειπε οτι ηταν πολυ καλυτερα χτες και απο αποψη κοσμου (αναμενομενο οκ, αφιονισμενος ο κοσμος χτες πραγματικα) αλλα και απο αποδοση της μπαντας. Ο Μπρους ειδικα στα 60 του ειναι σε επιπεδα Dio, δεν πιστευα αυτο που ακουγα πραγματικα.

Ποσο ιδανικο ανοιγμα για συναυλια ειναι αυτο το γαμημενο το Aces High ρε σεις, πωπωπω.

7 Likes

Αν ηταν καποιος πολυ μικρος, δε νομιζω να περιοριζοντουσαν στο να αναγραψουν κατι στις οθονες, απο τη στιγμη που το παιδι ισως να μη μπορουσε καν να διαβασει. Σιγα το “ατοπημα” που φωναξανε μερικοι το ονομα. Ισως τον ξυπνησανε κιολας.

2 Likes