ακριβώς…these colours don’t run και out of the darkness σίγουρα…
Εγω θεωρω οτι τα For the Greater Good of God και Pilgrim θα ειναι αυτα που θα ξεχωρισουν και θα αντεξουν στον χρονο.Το πρωτο επειδη ειναι ενα εξαιρετικο maiden τραγουδι σε στυλ Seventh Son,Alexander The Great,Rime of the ancient mariner κτλ και το δευτερο επειδη ειναι ενα κλασικο τραγουδι τους,με μεση διαρκεια,ωραιο ριφ και μελωδεια που θυμιζει powerslave εποχη.These colours don’t run,out of the shadows και Brighter than a 1000 suns θα τα αγαπησουν πολυ οι οπαδοι των maiden,αλλα στους υπολοιπους μαλλον δεν θα μεινουν για πολυ…Τα υπολοιπα τα θεωρω μεν πολυ καλα,αλλα δεν νομιζω να σταθουν σε βαθος χρονου,οπως λεει και ο TeenageIdol.
Το περίεργο με τους Maiden είναι ότι δεν μπορούν πια να γράψουν καλά γρήγορα κομμάτια. Νομίζω ότι το τελευταίο τους καλό κομμάτι-κεραυνός ήταν το Lord Of The Flies. Τα μετά μοιάζουν ολόιδια.
Πώς την παλεύουν και γράφουν ένα κορυφαίο οχτάλεπτο και δν μπορούν να γάψουν καλό τρίλεπτο δενμπορώ να καταλάβω…
Είναι απλό. Δεν τους εκφράζει και πολύ πλέον για αυτό και είναι 1-2 σε κάθε album. Το Different Worlds πιθανόν να τους δώσει βέβαια το airplay στην Αμερική, αλλά δεν το έχουν τόσο ανάγκη για να βγάλουν περισσότερα “μικρά” κομμάτια. Βγάζουν βέβαια και κομμάτια σαν το Rainmaker π.χ. που είναι super.
Επι την ευκαιρεία βγαίνει σύντομα το single και το videoclip του Different World και οι Maiden πιστεύουν από την μέχρι ώρας ανταπόκριση ότι θα έχει αρκετό airplay στο Αμερικάνικο ράδιο. Το videoclip θα είναι σε animated/computer φάση (Angel & The Gambler, Wildest Dreams).
Για το AMOLAD συμφωνείτε όλοι ότι θα μείνουν κανά 2 κομμάτια κλασσικά από αυτό το album, αλλά δεν συμφωνείτε ποιά θα είναι αυτά. Καλό αυτό…
Επίσης,
Ιn this week’s UK Top 40 charts IRON MAIDEN is sitting at #9 with their new album, A Matter Of Life And Death. Surprisingly, the band’s classic 1982 album, The Number Of The Beast, is charting at the #13.
Έτσι…
Απ δε αϊρονς λέμε!!!
Και έγινε και χρυσό στην Ελλάδα!! (όχι που δε θα γινόταν…)
Έτσι!!!
To τελευταίο κλασσικό κομμάτι των Maiden είναι το Fear Of The Dark
Εχουν ανεβασει στο www.youtube.com ενα βιντεο απο ερασιτεχνικη καμερα απο συναυλια των maiden στη βοστονη. Ο EDDIE ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΑΝΚ!!!
Ασυλληπτο… Το μονο που εχω να πω ειναι ενα τεραστιο ΜΠΡΑΒΟ στον κυριο Steve Harris και την παρεα του…
Υ.Γ.Θα τα πουμε το καλοκαιρι(Ελπιζω),αφου δεν ηρθατε τον χειμωνα…
Μην μας ξεχασετε εδω στην Ελλαδιτσα…
1)O dickinson exei dhlwsei gia ta mellontika sxedia ths mpantas oti dn 8a ginei tpt to 2007 apo merous synavliwn…
2)O harris exei pei oti dn ginetai na paizoun se oles tis xwres ka8e fora se mia tour kai etsi menoun e3w kapoies xwres pou prepei na pai3oun opws Ellada,portogalia(an 8ymamai kala) k kati alles…kai velgio nomizw…ayta…
Σαν maidenas κ εγώ ελπίζω να ξανάρθουν σύντομα αν κ δυστυχώς όπως είπε ο Clairvoyant666 πολύ δύσκολα θα έρθουν σύντομα στιν Ελλαδίτσα μας,οπότε μαζεύουμε λεφτά για εξωτερικό
Για εμας τους φοιτητες που ειναι καπως δυσκολο(αν οχι αδυνατο) να παμε εξωτερικο, τι να κανουμε?
Gia mas tous ma8htes kai idiaitera 3hs lykeiou pou einai adynaton na pame e3wteriko ti na kanoume?
κ εγώ φοιτητής είμαι,δε μαζεύουμε υπογραφές να τις στείλουμε στον Harris μήπως κ μας λυπηθεί?
Εγώ από την άλλη πιστεύω πως δε θα μείνει κανένα κλασσικό. Αφού δεν έμεινε από το “BNW” (που κατ’εμέ είναι σαφώς ανώτερο του “AMOLAD”) γιατί να μείνει από το τελευταίο; Βλέπετε να παίζουν κανένα τραγούδι από το “BNW” τώρα; 3 χρόνια περάσαν μόλις από το “DOF” και δεν παίζουν ούτε ένα κομμάτι του. Παρότι είχε δύο-τρία που πιστεύαμε πως θα έμεναν σίγουρα κλασσικά. Μπορεί τώρα να λέμε απίστευτο το “For The Greater Good…” ή εκπληκτικό το τάδε κ.ο.κ. όμως πιστεύει κανείς πως θα παίζουν κανένα από αυτά στην περιοδεία για τον επόμενο δίσκο τους; Εγώ πάντως όχι. Οπότε εφόσον δεν κάνει η ίδια η μπάντα την προσπάθεια να δοθεί διαχρονική αξία στα πιο πρόσφα κομμάτια τότε πιστεύω πως αυτά θα ξεχαστούν σε 2-3 χρόνια.
Καλη Ιδεα…
Εγώ από την άλλη πιστεύω πως δε θα μείνει κανένα κλασσικό. Αφού δεν έμεινε από το “BNW” (που κατ’εμέ είναι σαφώς ανώτερο του “AMOLAD”) γιατί να μείνει από το τελευταίο; Βλέπετε να παίζουν κανένα τραγούδι από το “BNW” τώρα; 3 χρόνια περάσαν μόλις από το “DOF” και δεν παίζουν ούτε ένα κομμάτι του. Παρότι είχε δύο-τρία που πιστεύαμε πως θα έμεναν σίγουρα κλασσικά. Μπορεί τώρα να λέμε απίστευτο το “For The Greater Good…” ή εκπληκτικό το τάδε κ.ο.κ. όμως πιστεύει κανείς πως θα παίζουν κανένα από αυτά στην περιοδεία για τον επόμενο δίσκο τους; Εγώ πάντως όχι. Οπότε εφόσον δεν κάνει η ίδια η μπάντα την προσπάθεια να δοθεί διαχρονική αξία στα πιο πρόσφα κομμάτια τότε πιστεύω πως αυτά θα ξεχαστούν σε 2-3 χρόνια.[/quote]
Χμμ το setlist των Maiden δεν μπορεί να τα χωρέσει όλα και κατ’ εμέ δεν αποτελεί στοιχείο διαχρονικότητας. Όταν στην περιοδεία δεν υπάρχει κομμάτι από το Somewhere In Time δεν μειώνει την αξία του. Δεν λέω ότι υπάρχει κομμάτι στο AMOLAD, σήμα κατατεθέν σαν το Fear Of The Dark π.χ. αλλά για μένα ο δίσκος έχει την αύρα που έχουν μεγάλοι δίσκοι προηγούμενων δεκαετιών.
Δεν χρειάζεται ο δίσκος να είναι πρωτοποριακός, ανατρεπτικός ακραίος ή πειραματικός για να είναι κάτι το ξεχωριστό. Εμένα μου αρκεί η καλή μουσική. Δυστυχώς, η λογική που επικρατεί και έχει περαστεί στον κόσμο είναι πως (σχεδόν) όλα είναι αναμασήματα και αποθεώστε είτε αυτά που ακούγαμε εμείς παλιά, είτει το πιο περίεργο, ψαγμένο κλπ που κυκλοφορεί στην μουσική αυτή.
Εδώ συμφωνούμε απόλυτα. Είναι αλήθεια πως υπάρχει μια αδικαιολόγιτη προκατάληψη ενάντια σε καινούργιους δίσκους “παλιών” συγκροτημάτων. Κάποιοι δυσκολεύονται να καταλάβουν πως ακόμα και στα 50 υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να γράψουν καταπληκτική μουσική. Σε καμία περίπτωση δεν ανήκω στην κατηγορία που προσπαθεί να περάσει αυτά που λες. Απλά προσωπικά το AMOLAD δε με τρέλανε-χωρίς πάντως να πιστεύω πως είναι κακός. Για να μη με πεις κολλημένο όμως σου λέω πως πχ το BNW το θεωρώ απίστευτο δίσκο και ένα από τα 5 καλύτερα των Maiden.
Πάντως πριν φτάσουν στο σημείο να μην παίζουν τίποτα από το “Somewhere…”, περάσαν αρκετές περιοδείες στις οποίες το τιμούσαν. Και όπως και να χει απ’όσο ξέρω δεν είναι από τους αγαπημένους δίσκους του Bruce οπότε…
Το AMOLAD δε μπορώ να πώ οτί με τρέλανε αλλά μου άρεσε που προχώρησαν σε αλλαγές όσο αφορά τον ήχο τους…Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Cozy,το BNW ήταν απλά ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ δίσκος!Πάντως οι maiden κάνουν κάτι που αν δε κάνω λάθος δεν έχουν ξανακάνει στο παρελθόν,στις όσες συνλίες έχουν κάνει μέχρι τώρα παίζουν αποκλειστικά κομμάτια του καινούριου δίσκου,που σημαίνει ότι προσπαθούν να κάνουν κάποια απο αυτά τα τραγούδια αν οχι σήμα κατατεθεν τουλαχιστον να κρατήσουν…άσχετο,δείτε μια αυτο το κλιπάκι μέχρι το τέλος http://www.youtube.com/watch?v=Ok6R57INraU,είχα ακούσει για αυτο το σκηνικό αλλα δεν ήξερα αν υπάρχει σε κλιπ,καράφλιασα!
κι εμένα δε με τρέλανε ο δίσκος…αλλά προσκυνώ τα these colour’s don’t run,out of the darkness…κομματάρες…
Cozy einai logiko na mhn pai3oun tragoudia apo to BNW kai DOD giati sthn twrinh periodeia h8elan na pai3oun olo to album.ara 10 nea kommatia 8a epaizan sthn periodeia.kai eprepe na pai3oun k kapoia klassika.ara dn ginotan na pai3oun parapanw…sthn epomenh periodeia mallon 8a pai3oun kai apo to BNW kai apo to DOD…