Iron Maiden @OAKA 16/07/22

Εκει θα ανεχόμουν τη χρήση καπνογόνου σε λαιβ. Αν τους το έσβηναν στη μάπα. Ή έστω στα χεράκια που χουφτώναν.

10 Likes

Ετσι ακριβως. Εχει χιλια δικια με τους μαλακες αλλα η αντιδραση του ειναι ελεεινη. Δεν σαμποταρεις ρε μαλακα κομματι σου για να εκδικηθεις τον κοσμο, παμε καλα? Και τον συμπαθω παρα πολυ τον Μπρους αλλα αυτο ηταν τρομερα αντιεπαγγελματικο. Στην τελικη σταματα το κομματι οπως το '99 με την χλεπα, πολυ πιο τιμια αντιδραση ηταν…

5 Likes

Παντως αυτο που μενει είναι το κλαμα για οσους το χασαμε αφου τα σκηνικα ηταν απίστευτα, παιχτηκαν ιστορικα κομματια, βλεπεις τον harris κ τον χαιρεσαι ρε παιδακι μου 67 χρονών κ γουσταρει κ λες δεν γίνεται ρε φιλε πως να νιωθει που ξεκινησε 18χρονω παιδακι κ τωρα βρίσκεται εδω; κ νταξ θα μας παρουν τα ζουμια οταν κρεμάσουν τα παπούτσια τους.

11 Likes

Φανταστείτε στο Woodstock '99 που είχαμε σεξουαλικές κακοποιήσεις και βιασμούς.

Κάπως άσχετο, αλλά αρκετά μπροστά (7η-8η σειρά ή κάτι τέτοιο) και ελαφρώς δεξιά στο arena B που ήμουνα ήταν ένας από τους πολύ γραφικους τύπους που πετυχαίνεις σε συναυλίες.

Ο τύπος ήταν άρρωστος για τους airbourne, παίζει να ήξερε κάθε στίχο τους, τραγούδαγε δυνατά σε όλο το live τους και ανάμεσα στα κομμάτια φώναζε με μέταλλο προσκυνήστε τα καγκουρό (είναι Αυστραλοί στην καταγωγή)

Όσο για όταν ήρθε η ώρα και βγήκαν οι Maiden, συνέχισε το τρελό παρτάκι και πριν την αρχή κάθε νέου κομματιού φώναζε (βροντοφωνα) παίξτε πριζοοονεεεεερ

Κλάμα

15 Likes

Ρίχνω αρκετά λεφτά στο να είναι ο “Phantom Lord” του '99, όπως τα περιγράφεις…

2 Likes

καλός ήχος και ενδεικτικό βιντεάκι για το γενικότερο κλίμα

4 Likes

24 Likes

Σοβαρά τώρα χουφτώματα ?
Έχουμε 1991 μήπως ; πιο πίσω ;

1 Like

Οαση,απολαυση και απεραντη ευτυχια αυτο που ζησαμε χτες.

9 Likes

Αυτό.

Ισχύουν όλα όσα λέγονται (εκτός αυτών για κακό ήχο, γιατί ο ήχος ήταν τέλειος στους Maiden, μπροστά τουλάχιστον), αλλά όταν είσαι μέσα στο μακελειό όλες οι πιθανές απογοητευτικές λεπτομέρειες περνάνε στα ψιλά και προσωπικά δε μου αμαυρώνουν την εικόνα. Ήταν φοβεροί!

9 Likes

Το χαρήκαμε πολύ χθες εγώ και η παρέα μου. Οι maiden είναι σε φόρμα αναλογικά της ηλικίας τους και δεν έχουν να αποδείξουν τίποτα σε κανέναν, έχουν γράψει και γράφουν τη δική τους ιστορία στις τοπ μπάντες of all time.
Για μένα τα μειον της χθεσινής, έχουν να κάνουν καθαρά και μόνο με την high primotions.
Απαράδεκτος διαχωρισμός standing A+B. Αν το ξεραμε ότι το είχατε σκαρφιστει έτσι, να μας το λέγατε. Δώσαμε 80€ ρε φίλε, δώσε και 10 μέτρα πιο μπροστά. Άθλιο.
Και το βασικότερο:
Μηδαμινός έλεγχος στις εισόδους, εξού και τα γνωστά φαινόμενα με τους ουγκανους.
Δηλαδή εάν είχε έρθει κάποιος ψυχακιας με κανενα όπλο και μας έκανε bataclan έτσι επειδή του την βαρεσε, τι θα λέγαμε σήμερα; Το θεωρούμε πλέον απιθανο να συμβεί με τόσους πειραγμενους που κυκλοφορούν;;; Τεράστιο φάουλ για μένα στους διοργανωτές.

10 Likes

Και σε συνέχεια των τελευταίων μηνυμάτων, όσο περνάνε οι ώρες και βλέπω ξανά τα βιντεάκια κλπ, μένουν μόνο οι πανέμορφες στιγμές που ζήσαμε!!

Μέσα σε λίγες εβδομάδες είδαμε Manowar, Priest και Maiden, και απλά νιώθω τυχερός που είμαι καλά και αυτοί επίσης για την ηλικία τους και βλέπουμε από κοντά ακόμα μερικά από τα εφηβικά μας ειδωλα!!

10 Likes

Λίγα λόγια κι από μένα,

Απ’τα εύκολα στα δύσκολα:

Προσωπικά ο ήχος με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο. Απόλυτα. Ένιωθα ότι ακούω μουσική σπίτι μου με cancelling noise ακουστικά. Την ίδια ώρα, φίλη στην κερκίδα είπε τα χειρότερα για τον ήχο. Μπορεί να ήταν ζήτημα location και ακουστικής όμως.

Συμφωνώ ότι η έναρξη ήταν κάπως μιας και τό Senjutsu (θεωρώ ότι) δεν το έχει αγκαλιάσει ιδιαίτερα ο κόσμος, ίσως και δικαιολογημένα -αλλη κουβέντα αυτή.

Δεν ξέρω τί γινόταν στο standing A από πλευράς χώρου, οξυγόνου, ξύλου κλπ, εγώ συνειδητά πήγα standing B γιατί δεν διανοουμαι στην ηλικία μου (είμαι μικρός, συγκριτικά με παρά πολύ κόσμο πού ήταν χθές στο ΟΑΚΑ -36 χρόνων μόλις) να με σπρώχνουν ή να μην μπορώ να δω από τά καπνογόνα. Καί δεν τό λέω σαν boomer αυτό, μια χαρα ένσημα έχω καί σε πέταλα καί γήπεδα, αλλά ρε φίλε, είναι αμετακίνητο δικαίωμα τού καθενός να μην θέλει καπνα καί ασφυξία μέσα στα μούτρα τού*. Την στιγμή πού είναι σαφές ότι dude, τα καπνογόνα δεν επιτρέπονται. Τέλος πάντων, δεν θά κάτσω να γράψω κώδικα καλής συμπεριφοράς σε metal lives, απλώς μου φαίνεται κουραστική μόδα αυτή η φάση με τα flares.

Το setlist ήταν σχεδόν αναμενόμενο, αν και θά ήθελα το Trooper καί τό Aces High στην κανονική διάρκεια καί όχι στο encore. Ψιλά γράμματα παρόλα αυτά, αυτή μου η επισήμανση.

Σε ότι αφορά τις τιμές του merch μου φαίνονται περισσότερο αστείες παρα εξωφρενικές. Δηλαδή μου προκαλεί γέλιο η ιδέα ότι κάποιος είπε “να βάλουμε 40€ το μπλουζάκι” και ο έχων το γενικό πρόσταγμα είπε “ναι, καλή ιδέα”. Δεν αγοράζω/φοράω μπλούζες συγκροτημάτων πλέον οπότε με αφήνει λίγο αδιάφορο αλλά κατανοώ ότι υπάρχουν και πιτσιρικάδες που παίρνουν δύο πόντους μπόι όταν φοράνε την μπλούζα της αγαπημένης τους μπαντας. Οπότε λίγη λογική δε θα έβλαπτε κανέναν.

*Σε ότι αφορά τό cheesy περιστατικό, θα πω τα εξης,

Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο εκάστοτε Dickinson επάνω στη σκηνή εκείνη την ώρα πού εμείς κοπανιομαστε εκείνος δουλεύει. Εμείς είμαστε σε ενα live, εκείνος είναι στη δουλεια. Πιστεύω ότι για το αν θα έπρεπε να τό χειριστεί όπως τό χειρίστηκε ή διαφορετικά η αλήθεια είναι -ως συνήθως - κάπου στη μέση. Όλα τα υπόλοιπα, αν ήταν καλύτερο/χειρότερο αυτό τού 18, πού καί αν χάλασε τό live, είναι λιγάκι θέματα εσωτερικής κατανάλωσης και σε δουλειά να βρισκόμαστε.

Πέρασα καλά, δεν έκλαψα τά λεφτά μου, όλα καλά, συνεχίζουμε.

21 Likes

15 Likes

Ξαναμπαναρετε τον βλακα

9 Likes

^^Αυτό ακριβώς. For life αυτή τη φορά.

1 Like

Παίζει να γουστάρει το μπινελίκι…

Ωραία περάσαμε πάντως χθες παρά τα παρατράγουδα. Το “Greek cunt” οριακά ρατσιστικό από τον Bruce, μάλλον τον τσούζει που πληρώνει περισσότερα μετά το Brexit. Ξυδάκι

4 Likes

Όταν ξεκινάει το Sign of the Cross

14 Likes