Πάντως να πω ότι γέλασα δυνατά με το “Alexander the Great… Didn’t see the writing on the wall”
Ρε όντως το είπε τελικά; Και νόμιζα ότι παράκουσα
Το greek για το cunt όπως εγώ το καταλαβαίνω ήταν σαν το ρε στο μαλακά, δηλαδή όχι η ουσία της βρισιάς.
Αν έλεγε ότι μαλακές Έλληνες τρογλοι μπιχλες οκ εννοείται θα ήταν αλλιώς, έβρισε ένα συγκεκριμένο μαλακά.
Λίγα τραγούδια πριν τραγούδαγε για τον Ίκαρο και τρολαριζε για τον Αλέξανδρο, οκ. Και λίγα πιο μετά κράταγε την ελληνική σημαία.
Όσο για τα cocksucker, cunt οκ ναι λάθος τελείως, σεξιστικά, αλλά όποιος δεν έχει στα νεύρα του χρησιμοποιησει λέξεις οπως γαμημενος, αρχιδι, μουνι κτλ ας σηκώσει το χέρι. Εγώ (κακώς) τις έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές.
Εν ολίγοις, μαλακιστηκε ο Βρούτος ναι, αλλά μην τρελαθουμε κιόλας.
Κατι εντελως ασχετο. Επειδη το χω απορια. Ποσο ειχαν τα εισιτηρια στις δυο κατηγοριες της αρενας;
Η Β είχε 73+7 ευρω κρατήσεις
Φαντάζομαι η εν λόγω ελληνική σημαία είναι από την προσωπική του συλλογή και όχι prop του σόου, όπως και κάθε μια από τις χώρες στις οποίες παίζουν… καμ ον
H Β ειναι αυτο πισω;
Ναι σαφώς και το κάνουν παντού, δεν εννοούσα πως έχουν κάποια ιδιαίτερη αγάπη για την Ελλάδα
Αλλά ούτε και κάποιο ιδιαίτερο μίσος
Μαρεσει που μερικοί κάνουν σα να έπεσαν από τα σύννεφα για τον Ντίκινσον, λες και δεν ξέρουμε τόσα χρόνια τι π@π@ρας είναι και τι χαζομάρες έχει δηλώσει κατά καιρούς. Όσο μεγάλος καλλιτέχνης είναι, άλλα τόσα κόμπλεξ έχει. Και ναι τον θεωρώ μακράν τον καλύτερο της γενιάς του και βάλε. Σαν τύπος όμως δεν έχει σχέση με τον συμπαθεστατο και πάντα ταπεινό και down to earth Steve Harris. Ο οποίος με όσα έχει καταφέρει με την μπάντα ΤΟΥ θα είχε κάθε δικαίωμα να είναι ψωνάρα αλλά… Δεν.
Τι έχει δηλώσει κατά καιρούς ρε παιδιά για να ξέρουμε κι εμείς;
Προφανώς είναι ομαδική η δουλειά στους Maiden, όχι μόνο του Harris. Μόνος του δεν θα είχε καταφέρει τίποτα.
Προσωπικά, από κανένα σύννεφο δεν έπεσα χθες. Από το σύννεφο είχα πέσει το 18, που ολοκληρώθηκε μια ονειρεμένη συναυλία χωρίς την παραμικρή μανούρα εκ μέρους του, σε ένα venue μάλιστα, η κατάσταση του οποίου (σαρδελοποιηση, καπνογόνα σε αποσταση αναπνοής από πευκα γεμάτα ρετσίνι κτλ) θα δικαιολογούσε να κατεβάσει τα παντελόνια και να καταχεσει τη σκηνή από ακρη σε ακρη.
Φίλε μου είναι με τις μέρες του αυτό λέω. Μπορεί να τον πετύχεις σε τρομερή μέρα, μπορεί να είναι αγενεστατος. Και εννοείται δεν έχεις κανένα δικαίωμα να είσαι αγενής σε τέτοια επίπεδα, όσο δίκιο και να έχεις στην ουσία. Κατά καιρούς έχει κάνει χαζές δηλώσεις είτε αντιαμερικανικες, είτε για πολιτικά θέματα τύπου brexit, είτε απλά προκλητικές εναντίον άλλων συγκροτημάτων ή καλλιτεχνών πχ Metallica priest κλπ. Δεν είναι ότι τα πιστεύει απλά είναι ψώνιο και δε μαζεύει το στόμα του. Ξαναλέω ότι σαν τραγουδιστή τον έχω απίστευτα ψηλά.
Το οτι πρωτοείδα maiden το 88 στην ηλικια των 16 και χθες τους ειδα 12η φορα μαζι με τον γιο μου που τους πρωτοβλεπει στην ηλικια των 17 ειναι κατι ανεκτιμητο που μονο γκρουπαρες σαν τους maiden μπορεσαν να μας το προσφέρουν. Οι νεοτερες γενιές δεν θα ζησουν τετοιες στιγμές. Up the irons ! THIS IS MUSIC !!!
Η διοργάνωση ήταν επικοικώς απαράδεκτη Ε. Για να μπούμε στις κερκίδες (θύρα 9) περιμέναμε 100 χρόνια στα τουρνικέ (καλή ιδέα αφεντικό), από όπου μετά για κάποιο λόγο μπαινοβγαίναμε εξίσου δύσκολα. Ρωτήσαμε για το μερτς και μας είπαν ότι έχει ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΡΕΝΑ (βέβαια αυτό μας το είπε ένας γελοίος, τριμάλακας, τριπάπαρος σεκιουριτάς που όλο το βράδυ το έπαιζε g i joe και κάποια στιγμή που ήθελα να ζητήσω νερό και του έκανα νόημα μου ψέλλισε κάτι σαν άντε γαμήσου, υπέροχος πραγματικά) το οποίο δεν έβγαλε και πολύ νόημα γιατί πώς θα μπαίναμε εμείς στην αρένα (στην αντίστοιχη ερώτηση που του κάναμε μας παρέπεμψε όλο νάζι και χάρη στα αρχίδια του, γιατί όχι) και τελοσπάντων αφού τελείωσε το λαιβ και είδαμε ότι έχει μερτς σταντ απέξω, μας είπαν ότι έχουν κλείσει και ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι και να τα παραγγείλουμε από το σαιτ. Στο μεταξύ εγώ το γαμωμπρελοκάκι ήθελα να το αντικαταστήσω γιατί αυτό που έχω από το '18 έχει φθαρεί. Καλή ιδέα αφεντικό νούμερο 2, εγώ λεφτάκια θα έδινα, τεσπα.
Επίσης απαράδεκτη κατανομή του χώρου, απαράδεκτη, αν ήμουν standing b θα υπέφερα, στο μεταξύ όλο το γήπεδο τα ίδια λεφτά πλήρωσε πάνω κάτω αλλά αχανείς οι διαφορές στην μεταχείριση, πολύ κρίμα. Αν δεν ήταν η 6η φορά που τους βλέπω κι αν δεν ήταν και η 4η (και μάλλον λιγότερο καλή) σε αυτήν την ίδια περιοδεία θα έκλαιγα που τους βλέπω από κερκίδα, αλλά για τα δεδομένα της φάσης ήταν οκ η κατάσταση. Ήταν λίγο περίεργο να βλέπεις όλο αυτό το κενό του πλαϊνού της αρένας βέβαια και τον κόσμο στο βάααθος, γιατί σου έκοβε κάθε επαφή με τον παλμό κοινού και μπάντας και γενικά για μένα -που εννοείται πέρασα τέλεια, ούρλιαξα, έκλαψα, χτυπήθηκα- έμεινε μια επίγευση σα να τους είδα και να μην τους είδα ταυτόχρονα. Έχοντας δει και τους Peppers πριν λίγο καιρό στο London Stadium, κατέληξα ότι δεν μου αρέσουν τα λαιβ στα γήπεδα τελικά. (Εκεί btw το standing A τους ήταν μικρό, νορμάλ, πώς το λένε). Όπως και ότι, όπως είπε και ο @Dr_Love νομίζω, καλύτερα περισσότερα χρήματα και μπροστά γιατί προσωπικά αν δεν είμαι στο χαμό και σχετικά μπροστά/κοντά, δεν περνάω εξίσου καλά και γκρινιάζω κιόλας πάρα πολύ, δηλαδή κρίμα. Έχει την φάση του το να αράζεις πίσω ρε παιδί μου και να κοιτάς οθόνες/σκηνή/ό,τι βλέπεις, αλλά δεν είναι ακόμα καθόλου για εμένα. Επομένως, θα ήθελα πάρα πολύ να ήμουν standing A, ωστόσο δεν είχα, δεν γινόταν με τίποτα να διαθέσω αυτή την στιγμή αυτά τα χρήματα (το εισιτήριο της κερκίδας ήταν δώρο), οπότε όλα κουλ i guess. Εννοώντας, παρεβρέθηκα σε ένα λαιβ που και ήθελα πάρα πολύ λόγω παθολογικής λατρείας με την μπάντα αλλά και καθόλου δεν μπορούσα να πάω, οπότε το ότι έκατσε έτσι είναι, προφανώς, εκτιμητέο.
Το σκηνικό με τον Bruce δεν το πολυκατάλαβα εκείνη την ώρα. Κατάλαβα ότι σταμάτησε, κατάλαβα ότι γύρισε πιο μετά, είδα στις οθόνες Murray και Harris να κοιτάζονται κάπως και να ψάχνονται και λέω α οκ θα έγινε πάλι τπτ με κάνα καπνογόνο. Για το οποίο παρεμπιπτόντως δεν ξέρω αν έχω και καμία σοβαρή γνώμη. Δικαίωμα και του άλλου να μην γουστάρει μία, δικαίωμα να ξενερώσει, ίσως όχι με αυτόν τον τρόπο, ίσως και ναι, αλήθεια, δεν έχω ιδέα. Εμένα προσωπιικά μ’αρέσει το εφέ, μ’αρέσει να νιώθω τον χαμό, μ’αρέσει να νιώθω ότι το κοινό είναι λυσσασμένο, όμως ταυτόχρονα θέλω όλοι να είναι απολύτως ασφαλείς και δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι εφικτό στην πράξη. Κι αυτό είναι μέρος ενός γενικότερου προβληματισμού μου για το κοινό και τα λαιβ πλέον, εδώ και παντού. Δηλαδή, θα ήθελα να έχω βιώσει σκηνικά 90s early 00s και να είχα μια εμπειρία του τι πάει να πει “ελληνικό κοινό”. Ταυτόχρονα ο κόσμος προχωράει μπροστά, στην Ευρώπη τουλάχιστον όλοι φέρονται πολιτισμένα -εδώ το ψάχνουμε-, υπάρχει το θέμα με τις πεσμένες αντιδράσεις, τις αποστάσεις, τα κινητά και οκ μπορεί καλώς να συμβαίνουν όλα αυτά και απλώς έτσι να είναι τα πράγματα. Ίσως κι εμείς να κουβαλάμε κάποιο κατάλοιπο ότι για να περάσουμε καλά να πρέπει σώνει και ντε να ζοριστούμε ρε παιδί μου. Δεν θέλω να πω κάτι συγκεκριμένο με αυτό, απλώς όντως υπάρχει ένας συγκεχυμένος προβληματισμός στο κεφάλι μου σε σχέση με την σύγκρουση της εποχής και της πάλαι ποτέ “επικινδυνότητας” του μεταλ. Ενηγουεη, να χαμε να πούμε.
Αυτό πάντως που πάλι κάποιος είπε παραπάνω, ότι ένας Μεξικανός είπε ότι το κοινό χτες ήταν το καλύτερο μέχρι τώρα, το επιβεβαίωσε ο (φερόμενος ως) drum tech του McBrain που ήταν μετά στο Old Boy (όπου έγινε το αληθινό πάρτυ σλας η απόλυτη ξεφτίλα και που αν δεν ξανακόλλησα κοβιντ στο λαιβ θα κόλλησα εκεί δεν παίζει), ο οποίος βέβαια είπε ότι περιμένει πώς και πώς τα λαιβ στην Λατινική Αμερική και πως εκεί είναι πάντα τα καλύτερα έβερ (έλα σώπα). Πολύ θα θελα btw κάπως κάπου κάποτε να παρεβρεθώ σε μεταλ συναυλία εκεί ε… ΠΩ. Α μας έδωσε και κάτι περιβραχιόνια του mcbrain κι αφού δεν πήρα το γαμωμπρελόκ, κάτι είναι και αυτό. ;p
Στα του αξουαλ λαιβ τώρα μετά από όλο αυτό το λογύδριο, δεν έχω να πω και πολλά γιατί ξερωγω, maiden είναι, πάντα θα μου αρέσουν, ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΤΛΙΣΤ, πάντα τα λέβελ της απόδοσης θα είναι υψηλά και πάντα, όσο θα είναι καλά τα παλικάρια, θα προσπαθώ να τους βλέπω όσο μπορώ.
εδιτ : Για μένα, ουδεμία σύγκριση με το '18
εδιτ 2 : (τελικά είχα κι άλλα να πω χα!) Κορυφαίες στιγμές revelations, flight of icarus, iron maiden, aces high
Αν πρέπει με κάτι να ξεκινήσω να πω για το χθεσινό live είναι βέβαια η συγκίνηση να βλέπεις 50000 κοσμο να απολαμβάνει αυτήν τη μεγάλη μπάντα, να ακους ξανα αυτούς τους ύμνους που ουσιαστικά συνοδεύουν τη ζωη σου εδω και 30 χρόνια. Αξιολόγηση σε ζητήματα όπως διοργάνωση, θεμα με το καπνογόνο, απόδοση κάποιων μελών της μπάντας, standing a και b κλπ περνουν τουλαχιστον για μένα σε δευτερη μοιρα.
Παρακολούθησα τους IRON MAIDEN πρωτη φορά το 1995 στο Περιστέρι χωρις τον Bruce, με 7-8000 κόσμο στη χειρότερη ίσως φαση της καριερας τους. Δε θα μπορούσα ποτε να φανταστώ πως 27 χρόνια μετα θα ζούσα αυτο το έπος.
Κορυφαία στιγμή για μένα η γέφυρα του μπάσου στο iron maiden απο τον τιτάνα Steve Harris.
Mεγαλε σε ευχαριστουμε για ολα
Λυκαβηττο και κλειστο Περιστεριου εχει καταφερει χωρις τον Μπρους, να τα λεμε αυτα
Προφανώς και ο Μπρους έχει τεράστιο μερίδιο, αλλά βασικός συνθέτης και καθοδηγητής ήταν πάντα ο Harris. Εν τω μεταξύ λατρεύω τον Μπρους και φαίνεται σαν να τον κράζω απλά λέγοντας μερικά αυτονόητα…
Η ισορροπια της προσβολης οταν απευθυνεις σε καποιον μια απο τις λεξεις “μουνι” η’ “αρχιδι” δειχνει οτι μαλλον δεν ειναι ο σεξισμος το προβλημα πισω απο αυτες.
Και ο Μπρους έχει κάνει το ίδιο, να τα λέμε αυτά.