Iron Maiden @OAKA 16/07/22

Όντως, αλλά δε νομίζω ότι επέλεξαν αυτοί τις φωτογραφίες, ακόμα όμως και στην περίπτωση που γινόταν αυτό, μπορώ να καταλάβω τον λόγο. *

Σχετικά με την - δίκαιη, εν μέρει - αντίδραση του Μπρους που κράτησε λίγα λεπτά, ικανά όμως να καταστρέψουν το τραγούδι και τη διάθεση της πλειοψηφίας του ακροατηρίου που τα έσκασε χοντρά για να τον δει, και αυτό είναι το μόνο λάθος που του καταλογίζω, καταλαβαίνω, άνθρωπος είναι, νεύρα έχει, όρια επίσης, αλλά φαντάσου αν κάθε εργαζόμενος/επαγγελματίας/υπάλληλος που τα έπαιρνε στο κρανίο με ένα αγενή, άξεστο α ου α να γαμάει τη διάθεση των υπολοίπων με μούτρα, προσβολές, αυθάδη ξετσιπωσιά, κάπου όπα δλδ, και ας έχει όλα τα δίκια με το μέρος του. Εκεί έγκειται ο επαγγελματισμός κάποιου, ειδικά του Μπρους που μετράει σαράντα χρόνια σε αυτό το επάγγελμα και έχει διαχειριστεί πολύ χειρότερες καταστάσεις από την χθεσινή. Όχι για δέκα, είκοσι, πενήντα καντς να αψηφούμε σαράντα χιλιάδες κόσμο, ανάμεσά τους πολλά μικρά παιδιά, εφήβους και νέους που έβλεπαν για πρώτη φορά τους Μειντεν και ήταν αχρείαστο να ζήσουν όλη αυτήν την παράνοια και από τους μεν και από τους δε.

Αν προσωπικά πιστεύω ότι ο Μπρους είναι ρατσιστής ή απλώς μαλάκας: τίποτα από τα δύο. Σίγουρα όμως η αντίδρασή του ήταν αντιεπαγγελματική και ασεβής προς τους υπολοίπους, του το δίνω όμως γιατί ο άνθρωπος δεν το έκανε εσκεμμένα, ούτε το κράτησε μανιάτικο, διεκπεραίωσε άψογα το κομμάτι του στο επόμενο τραγούδι και ως το τελευταίο ακούσαμε έναν επαγγελματία με ε κεφαλαίο. Όσον αφορά την ψυχική διάθεση, λόγικό να είναι πεσμένη και από τις δυο πλευρές.

*Τα καπνογόνα για όσους τα έβλεπαν χωρίς να τα εισπνέουν απέπνεαν ένα κλίμα μαχητικότητας και ενεργητικότητας, όπως ανέφερε και η λύκαινα, και είναι ωραίο να τα βλέπεις, στην πράξη όμως είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα, όταν, δε, τα ανάβεις μέσα σε ένα μπούγιο ανθρώπων είναι και εξαιρετικά επικίνδυνο. Για αυτούς τους ίδιους η πράξη τους είναι μαγκιά και ο Μπρους ένα φασισταριό που μισεί τους Έλληνες (καντς) και δεν χάνουν την ευκαιρία να τον κράζουν και να υπερηφανεύονται σθεναρά για τη μαλακία που τους δέρνει. Κάθε απόπειρα διαλόγου μαζί τους είναι μάταιη και ανώφελη.

Ευελπιστώ να τους ξαναδώ σε καλύτερες συνθήκες (σπόντα για την εταιρία διοργάνωσης - σε σημείο με καλύτερη ορατότητα, πχ εμείς οι ΑΜΕΑ είμαστε μια ζωή καταδικασμένοι να παίρνουμε τα αρχίδια μας, από άποψη ορατότητας και ήχου, δεν γαμιέται όμως, είμαστε μια αμελητέα μειοψηφία που μας κάνουν την υπέρτατη τιμή να μας παρέχουν και έκπτωση, σε όλα, από πάνω - τουλάχιστον υπήρχε έλεγχος στη πύλη μας, μην τα θέλουμε και όλα δικά μας).

Τα θετικά όμως υπερτερούν κατά πολύ των όποιων αρνητικών. Μπάντα φορμαρισμένη, άξιο κοινό που δεν κατάφεραν πενήντα μαλάκες να εκθέσουν παρά μονάχα τους εαυτούς τους, και όλα τα άλλα σαγήνη, με εξαίρεση την ανοργανωσιά της εταιρίας και τις κλασικές αρπαχτές, από μέρους των μουσικών και του πλήθους που μας χάρισαν υπέροχες στιγμές που θα μνημονεύονται χρόνια, μαζί με τις μεγαλειώδεις στιγμές του Μπρους να ξεβαπτίζει χωρίς έλεος τους καντς.

14 Likes

Περί φασαίων: Οι maiden δεν βγάζουν από το setlist ποτέ το trooper & fear of the dark οπότε ξεκινήστε το κράξιμο από αυτούς που ταΐζουν τους φασαίους. Πλάκα κάνω προφανώς απλά ποτέ δεν κατάλαβα γιατί μια συναυλία είναι μόνο για die hard fans και γιατί η γνώμη τους μετράει παραπάνω. Εμπειρία είναι για τον καθένα ξεχωριστά και ανάλογα με τις απαιτήσεις του θα κρίνει αν πέρασε καλά και την ποιότητα του live (Είναι λογικό ένας περαστικός να λέει ότι γάμησαν επειδή άκουσε απλά και μόνο το trooper που το κακό;). Γενικά παράπονα του τύπου κακή διοργάνωση ή κακός ήχος νομίζω τα καταλαβαίνουν όλοι έτσι κ αλλιώς

Περί καπνογόνου: Νομίζω όλη η κουβέντα έγινε επειδή είπε ο Μπρους Greek count και όχι σκέτο count. Μπορεί να το είπε γιατί ήταν στην Ελλάδα, μπορεί και να είχε και κάτι άλλο στο μυαλό του, επειδή όμως πολλή ανάλυση έχει πέσει νομίζω πως όλοι συμφωνούμε στα βασικά. Ότι δηλαδή ο τύπος έκανε μαλακία και γενικά τα καπνογόνα αν και γαμάτα για την ατμόσφαιρα είναι επικίνδυνα για την υγεία και από την άλλη ο Ντίκινσον θα μπορούσε να το αντιμετωπίσει πολύ καλύτερα και επαγγελματικά. Δεν χρειάζεται περεταίρω κουβέντα νομίζω ας μείνουμε στα μουσικά.

3 Likes

Επειδη πληρωνεις, δε σημαινει οτι ο αλλος ειναι αρκουδα και πρεπει να χορευει οπως του βαρας το ντεφι. Το οτι “εχασε” το The Number Of The Beast καποιος που πληρωσε για να το δει, ειναι απο τα τελευταια που θα επρεπε να μας απασχολουν.

Σε καθε περιπτωση θα γινοταν κουβεντα, απλως διαφορετικη. Γενικως, κουβεντα να γινεται :grin:.

Περι φασαιων, ας τσιλαρουμε λιγο, μια χαρα ειναι να ερχονται στις συναυλιες οποιοι θελουνε, εισιτηρια υπαρχουν για ολους. Επισης, χωρις φασαιους δεν υπαρχουν μεγαλα live στην Ελλαδα, παρτε το χαμπαρι. Δε βγαινουν, η εξισωση δε λυνεται.

20 Likes

Καλημέρα. Δεν έχετε πάει σε συναυλία που είτε δεν είχατε ιδέα από τις μπάντες ή ξέρατε 1-2 κομμάτια? Γιατί να είναι διαφορετικό για τους Μέηντεν? Πραγματικά με ενοχλεί ο όρος φασαίος, πληρώνει ο άλλος, δεν έρχεται τζάμπα.

4 Likes

Ο Θανασακης ξέρουμε εάν ήρθε εχθές;

2 Likes

Καλά τα λες, και εδώ νομίζω προσφέρεις τη λύση της παρεξήγησης: ο Dickinson θέλοντας να επιδαψιλεύσει επαίνους στον ενθουσιώδη οπαδό, τον αποκάλεσε έναν Έλληνα Καντ, τον παραλλήλισε δηλαδή με τον σπουδαίο φιλόσοφο Ιμμάνουελ Καντ (Immanuel Kant)! Προφανώς διέκρινε ότι ο κραδαίνων το καπνογόνο fan είχε εντρυφήσει τουλάχιστον στην “Κριτική του καθαρού λόγου” π.χ.
Συνεπώς καμια βρισιά, καμια πικρία!

21 Likes

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

Με αυτήν την πανοραμική λήψη πάντως επιβεβαιώνεται η αστοχία στον διαμοιρασμό του χώρου. Ταιριάζει το “πίσω δεν χωράει, από μπροστά κολυμπάει”

7 Likes

ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω, πως το κατεφεραν αυτο λες και θελει πτυχιο σε Αεροδιαστημικη για να το κανεις σωστα.ναι μεν στο A φαινεται να ειναι πιο ανθρωπινες συνθηκες απο την μια πλευρα τουλαχιστον, απο την αλλη στην Β ειναι ο ενας πανω στον αλλον.

3 Likes

Τόσα χρόνια γράφω και διαβάζω στο rocking (13 νομίζω με ενα μικρο διάλειμμα κάπου στο 14-16), δεν έχω ξαναπετύχει τόσο αδιάφορη και κακογραμμένη ανταπόκριση συναυλίας απο το κομμάτι που αφορά τους μέιντεν στην προχθεσινή συναυλία. Με το σχόλιο για lord of lost ταυτίζομαι, ο Παντελής τα λέει πολύ ωραία (και αντικειμενικά) για airbourne παρόλο που έχει επανειλημμένα τονίσει στο φορουμ οτι τον χαλάει πολύ οτι είναι κόπιες των acdc,αλλά για μειντεν περίμενα να διαβάσω μια ανταπόκριση ανάλογη της φοβερης τους εμφάνισης. Αντ αυτού πήρα ενα τελείως διεκπεραιωτικό σχόλιο, σαν ξεπέτα. Διάβασα πολύ πιο εύστοχες τοποθετησεις από τα πολλά μίνι ριπόρτ των χρηστών στο φόρουμ. Συνήθως δεν παρακολουθώ ποιος γράφει τι και σπανίως διαβάζω ανταποκριση απο λαιβ που δεν εχω παει (ή θα ήθελα να παω) για να κρίνω τον ή την συγκεκριμενο-η, μπορει να ετυχε

3 Likes

Προσωπικά, ούτε που έδωσα σημασία αν τραγούδησε άρρυθμα ή όχι το τραγούδι, όμως δεν αλλάζει ότι πολλοί άλλοι στενοχωρήθηκαν για πενήντα κοπανημένους που αποφάσισαν να γράψουν στ’ αρχίδια τους την μπάντα και τον κόσμο που πλήρωσε να την δει. Πιστεύω ότι ο Ντίκινσον θα όφειλε να το πάρει αλλιώς. Το θέμα είναι ότι πέντε μπροστινοί χάλασαν τη διάθεση 40k -συν 6 που ήρθαν να παίξουν εδώ και όχι να εισπνέουν τους καπνούς πενήντα ατόμων, αλλά βρε Μπρους, αγάπη μου, πως τσιμπάς σαν πρωτάρης, ας τους έβριζε και ας το διαχειριζόταν αλλιώς. Δεν είμαι σίγουρη κιόλας. Είμαι βέβαιη ότι στη σαρανταετή πορεία του έχει ζήσει πολύ σοβαρότερες καταστάσεις απ’ αυτήν που τον ανάγκασε να “κάψει” ένα τραγούδι. Τουλάχιστον κράτησε λίγο.

8 Likes

Ο συντάκτης ενδιαφέρεται περισσότερο οι Metallica να σπάσουν το ρεκόρ προσέλευσης κόσμου παρά να γράψει για την συναυλία.

2 Likes

Σε γενικές γραμμές κάπως έτσι όπως τα λέει κ ο τύπος εδώ είναι.

3 Likes

Το εβλεπα σημερα το πρωι. Εντελως φαουλ οταν αναφερεται στο Jamez (παρολο που ειναι δηλωμενος μεγαλος fan των Metallica), του ξεφυγε μια τεραστια μαλακια που ελπιζω και ο ιδιος να την καταλαβε. Σε παρα πολλα απο τα αλλα εχει πολυ δικιο, ειδικα σε οτι εχει σχεση με τους διαοργανωτες. Οσοι ενδεχομενως θυμαστε αναλογο κραξιμο ειχε ριξει και το '18 στην ελεινη διοργανωση στο χωραφι.

2 Likes

Ναι, απαράδεκτο σχόλιο, για να μην πω κάτι χειρότερο. Κι επίσης, προς το τέλος αυτοχρίζεται ιερομάρτυρας, τύπου “όλα εγώ πια” κλπ, αλλά σε γενικές γραμμές έχει δίκιο, γι΄ αυτό και το πόσταρα.

1 Like

Εμετικό το σχόλιο για τον Χέτφιλντ, κάπου του ξέφυγε και νόμιζε ότι έπαιζε στο Μικρό Ψάρι του Οικονομίδη ρε φίλε

1 Like

Έλα εμετικό σχόλιο για τον James, καμία δικαιολογία, πούλο και report.Θες να τον κριτικάρεις, πες για τις δηλώσεις περί πολέμου στο Ιράκ και διάφορες άλλες αμερικανιές, όταν μιλάς έτσι είσαι μαλάκας μεγάλος και δε σε σώζει το Μετάλλικα φανμποιλίκι.

2 Likes

Δε λέτε και σ’ εμάς τους πολυάσχολους (!) που είναι αυτό το σχόλιο που δεν προλαβαίνουμε να δούμε 40 λεπτά video.

2 Likes

Οπως το θυμαμαι, απαντησε σε καποιους (υποθετικους ή μη) που θα ελεγαν “ο χετφιλντ αποκλειεται να εκανε κατι τετοιο” (σαν το Ντικινσον δηλαδη) με το οτι ο Χετφιλντ ειναι (κατα λεξη) μπεκρουλιακας και πως βγαινει σε live μεθυσμενος και κατι τετοια.

Εμετος.

20:28, απόσο ξέρω ο συγκεκριμένος διαβάζει και το φόρουμ, ας τοποθετηθεί αν θέλει, γιατί με τέτοια αντίδραση και αυτόν τον χαρακτηρισμό έχασε το δίκιο του (see what I did there?)