Ε όχι δα. Μου αρέσουν περισσότερο οι Metallica παρά οι Maiden, αλλά ως προς την απόδοση είναι η μέρα και η νύχτα. Οι Μaiden είναι αξιοπρεπείς και τιμάνε τα λεφτά που χρεώνουν για εισιτήριο βγαίνουν προβαρισμένοι και παίζουν τα κομμάτια τους σωστά ή έστω πολύ κοντά στη στουντιακή τους εκδοχή. Αντιθέτως οι Metallica δεν είναι μια προβαρισμένη μπάντα. Δεν παίζουν δεμένα, τα κομμάτια είναι πολύ αλλαγμένα στις ζωντανές εμφανίσεις (τα τύμπανα εντελώς και οι κιθάρες του James πολύ μιας και έχει σταματήσει να παίζει κάποια ριφφς ολόκληρα).
Μακάρι οι Metallica να έπαιζαν επίσης το ίδιο σετ καθε μέρα αν είναι να παίζουν τα τραγούδια τους σωστά, παρά αυτό.
8η φορά η χθεσινή και νομίζω μπαίνει με σχετική ανεση δίπλα σε αυτές των ‘99 & ‘18.
Setlist infinite όνειρο, απόδοση μπάντας πολύ καλή (ο φιλος drummer έτσι κι έτσι) και Bruce ε-ξ-α-ι-ρ-ε-τ-ι-κ-ό-ς φωνητικά και ευδιάθετος, ο ηχος καλος στην 30 (ψιλό-χάλια στους Anthrax), το hunt for red flare σωστό ως σκέψη και αποτελεσματικό στην πράξη, κόσμος ο περισσότερος που είχαν ποτέ στην Ελλάδα, η μετάβαση από τα Σαιξπηρικης εποχής backdrops σε led screens ανεβάζει τη συνολική εμπειρία παρα πολλά levels και overall μιλώντας, φοβερό entertainment value.
Δεν νομίζω ότι θα είναι η τελευταία φορά που τους βλέπουμε, αλλά αν όντως αυτή ήταν η τελευταία, ήταν σίγουρα αντάξια 50 ετών γαμωσυνης. Up the Irons!!
Το δεν μπορώ να κρίνω το έγραψα γιατί τους metallica δεν τους ακούω τόσο συχνά (όχι σε live, γενικώς) ενώ οι maiden είναι στα ακούσματα μου πολύ περισσότερο οπότε δεν έχω την ίδια εξοικείωση με τα τραγούδια.
Απλά ειλικρινά και οι δύο συναυλίες μου φάνηκαν πολύ καλές με τους iron maiden πολύ πιο ενεργητικούς στη σκηνή, πιο πολύ κέφι να το πω έτσι και με περισσότερες αντοχες
Τελικά ίσως αρνητικός πρωταγωνιστής,αν μπορούμε να πούμε κάτι τέτοιο τέλος πάντων, ήταν το υποτονικό κοινό. Πολλά κινητά ανά χείρας και συγκριτικά πχ με το 18 πολύ λιγότερο πάθος. Μόνο στο τραγούδι τα πήγαμε καλά. Ίσως και να είναι ο λόγος που αυτή η συναυλία δεν ξεπερνά αυτή του 18 συνολικά ΑΝ και οι Maiden χθες ήταν καλύτεροι απ’ότι πριν 8 χρόνια.
Μακάρι να είχαν επιλέξει εμας για να βιντεοσκοπήσουν το λαιβ αντι του Παρισιου.
Που θα αφησουν τα κινητα εκτός τελειως
Το οτι μπαινει στη συζήτηση με το 18… δείχνει το τι ζήσαμε χθες.
7η φορα που τους ειδα.
Τη βαζω νο2 αυτη, πίσω απ του 18… οχι λογω αποδοσης μπαντας… λογω κοινου και λογω Nicko που τον λατρευω.
Δεν υπάρχουν λογια για τον Ντίκινσον ειλικρινά.
Ο τύπος ειναι ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ.
Ανεπανάληπτος performer…
Ενατη φορα χτες,παρεα ομως με τους πιτσιρικαδες και τον κουνιαδο μου.Κυριλε στην 8,δεν αντεχω πλεον αρενες κτλ.Κοσμος πολυς,σιγουρα περισσοτεροι απο το 2022 και μαλλον περισσοτεροι κι απο το 2018,γυρω στους 50.000.
Ο ηχος στους Anthrax ηταν εμετικος,σχεδον με επιασε πονοκεφαλος.Στους maiden βελτιωθηκε αισθητα,δεν συμμεριζομαι την αποψη οτι ηταν χαλια εκει στην 8.Μια χαρα ηταν.
Αν αυτο το setlist το ειχαμε το 2018,live το οποιο ειχε τον καλυτερο ηχο που εχω ακουσει ποτε,θα μιλουσαμε για επος.Στο Infinite εφυγαν δακρυα,ανατριχιλα στην απιστευτη θεατρικοτητα του Rime.
Bruce με διαφορα ο καλυτερος frontman ολων των εποχων,στα 68 του κανει απιθανα πραγματα.Το ιδιο κι ο αρχηγος.Smith μου φανηκε οτι εχανε καποια μερη,Murray αλανθαστος.Ο νεος ντραμερ διεκπεραιωτικος.
All in all,η χτεσινη συναυλια ηταν η μεγαλυτερη(απο ολες τις αποψεις) metal ολων των εποχων στην Ελλαδα.
Maiden ειναι,απλα η μεγαλυτερη μπαντα στην ιστορια του συμπαντος με διαφορα απο την δευτερη.
Το μοναδικο ισως αρνητικο,το οποιο με ενοχλει παρα πολυ και δυστυχως δεν φαινεται να αλλαζει,ειναι οι εξωφρενικες τιμες στο merch.Θα ακουστει κλισε αλλα δεν γινεται ρε παιδια ενα μπλουζακι 50e κι αν θες και για τον πιτσιρικα να σου φευγει ενα κατοσταρικο για πλακα.Γι’αυτο γουσταρω τα μικρα live σε μικρα κλαμπ κι οσο μπορω θα στηριζω μικροτερες μπαντες…
Η μανία του κοινού το 2018 ήταν ανεπανάληπτη, δεν νομίζω οτι θα δούμε ποτέ κάτι αντίστοιχο (τουλαχιστον σε μεγάλη συναυλία).
Οι Anthrax άψογοι, έπρεπε να παίξουν 20 λεπτά παραπάνω. Χαμηλά στην 27 που ήμουν δεν είχα θέμα με τον ηχο τους.
Για τους Maiden δεν έχω να γράψω πολλά ,οι άνθρωποι ειναι υπεράνθρωποι.
Παντως, το γεγονος οτι ακουγοντας το Fear of the Dark, το μυαλο του ελληνα θα παει ορωτα στον Ανδρεα Κωλετση και μετα στους Maiden, λεει πολλα και για εμας και για τον “δευτερο Dickinson”!
Για την απίστευτη βραδιά που ζήσαμε νομίζω με έχετε καλύψει με τις περιγραφές σας οπότε δεν έχω να προσθέσω κάτι.
Ήθελα μόνο να ρωτήσω επειδή δεν έχει αναφερθεί από κανεναν.Με το ύψος της σκηνής,δεν έχει κανείς σας παράπονο;Ήμουν περίπου στη μέση της αρένας-και λίγο πίσω-και τον Bruce τον έβλεπα μόνο οταν ανέβαινε στο δεύτερο επίπεδο της σκηνής.Οκ,δεν είμαι και το πρώτο μπόι αλλά ακομη και από ανοιγματα ανάμεσα σε κεφάλια πολύ δύσκολα διακρινόταν καποιο μέλος.
Απλά ρωτάω αν είναι φυσιολογικό ή όντως θα έπρεπε να είναι λίγο πιο ψηλά η σκηνή.
Πιστεύετε και εσείς ότι ο Smith, οταν ο Dickinson είπε ότι το νέο τραγούδι στο setlist δεν είναι το Alexander, έπαιξε την αρχή του ριφ του Alexander ή ήταν ιδέα μου;