Μας τρολάρουν ανελέητα.
Τελικά έχουμε καταλάβει γιατί δεν παίζουν τον Αλέξανδρο ; Τους έχει ποτέ ρωτήσει κανένας Έλληνας δημοσιογράφος; Διάβαζα πώς στο τρουπερ άρχισαν να κυματίζουν σημαίες των χωρών που παίζουν , μετά τη γιουχα που έφαγε η αγγλική σημαία σε Αργεντινή και Ιρλανδία,.για προφανείς λόγους. Παίζει κάτι αντίστοιχο με Άλεξ ;
Παραπάνω αναφέρθηκε ότι οι μεηντεν είναι καλύτερα προβαρισμενοι από μεταλλικά. Ναι μεν. Αλλά σε μικρότερο σετλιστ. Οι μεταλλικά βάζουν πολλά deep cuts ενώ οι μεηντεν όχι και τόσο… Και ειναι κρίμα…
Νόμιζα ότι ήταν από το κουλούρι αλλά τελικά όντως συνέβη, μάλιστα
Η συναυλία ήταν τόσο μεγαλειώδης που έφτασα 2-3 κλικ μακριά από να κλείσω και για Μπρατισλάβα το άλλο Σάββατο για να το ξαναζήσω, θυμήθηκα όμως κάτι λογαριασμούς που έχω απλήρωτους και λέω να αράξω στα κυβικά μου για τώρα. ![]()
Όποιος θέλει πάντως βγαίνει πίσω από 200 ευρώ από Αθήνα μαζί με εισιτήριο συναυλίας, αρένα 73 ευρώ οι τίμιοι σε πολύ μικρότερο venue. Εμάς μας γδύνουν κανονικά
Μ’αυτά που διαβάζω από χθες το βράδυ, και αφού δεν μπόρεσα να έρθω Ελλάδα (το πατρικό μου είναι δύο λεπτά από πλατεία ηλιουπολης γτχμ), έκλεισα για knebworth ![]()
νομίζω χρειαζόταν 1μ πιο ψηλά η σκηνή και +3 με 4db πιο δυνατά ο ήχος
τώρα είναι καλά τα καπνογόνα ; Τα βάζουμε στα βινετο προμο μας ;; ![]()
(καλά δεν υιοθετηθώ κιόλας, πλάκα κάνω)
Τώρα που το θυμήθηκα, σας φάνηκε και εσάς downtuned το Fear of the Dark ή ιδέα μου ήταν;
Γενικά ο Αρχηγός είναι διαχρονικά πολύ ξεροκέφαλος με το setlist , δεν μπορεί να διανοηθεί ότι θα έρθει ένας νέος φαν και δεν θα ακούσει κάποιο από τα κλασσικά, το έχει δηλώσει, οπότε δεν βγαίνουν εύκολα. Δεδομένου αυτού και ότι παίζουν 16 κομμάτια, δεν μένουν πολλά περιθώρια.
Επίσης, οι Maiden δεν ήταν ποτέ μπάντα που έπαιζε διαφορετικό σετλιστ ανά πόλη/χώρα όπως οι Metallica.
Δεν τους έφεραν όταν έπρεπε για να το ακούσουμε, οπότε πέταξε το πουλάκι τώρα.
Αλλά τι να λέμε, εδώ όταν το είπε ο Dickinson δεν ξέραμε τα λόγια ![]()
Χίλιες φορές Infinite Dreams που το είπαν μαγικά και έκαναν και πολύ ωραίο πρόλογο που κόλλησε με μεγαλέκο
13η φορά και 3η αυτού του τουρ (Δουβλίνο και Αρνεμ πέρσι) και ενώ είχα υψηλές προσδοκίες λόγω ελληνικού κοινού, ψιλοαπογοητεύτηκα από κοινό και ήχο.
Αρχικά, νομίζω ήταν το το πιο υποτονικό κοινό σε συναυλία τους στην Ελλάδα από το 2007 που τους είδα εδώ πρώτη φορά. Έφταιγε ότι ήταν αρκετός μη-σχετικός κόσμος (καλώς βέβαια, the more the merrier); Έφταιγε αυτό το κάγκελο ανάσχεσης πίεσης που κράτησε πιο “φανατικούς” οπαδούς πίσω; Έφταιγε μήπως ο μέτριος ήχος;
Το σετλιστ και οι ίδιοι σίγουρα δεν έφταιξαν πάντως.
Θυμάμαι 2008, 2011, 2018 (τουλάχιστον) έκανες κολύμπι από τη μέση της αρένας μέχρι και το κάγκελο από την τρέλα και τα πιτς. Βέβαια αυτές ήταν όλες στο χωράφι, δεν τους έχω ξαναδεί ΟΑΚΑ. Προχθές, ενώ υπήρχαν κάποια πιτς, ήταν κατά βάση κόσμος αγκυροβολημένος, και ψιλό σπασμένος αν χτυπιόσουν και το μαλλί σου έκρυβε τη θέα.
Έχει μήπως αλλάξει προς το πιο ήρεμο η μέταλ συναυλιακή κουλτούρα στην Ελλάδα;
Σε κάθε περίπτωση Γ Α Μ Η Σ Α Ν πάλι και περάσαμε φοβερά. Και για μένα είναι πραγματικά αδιανόητη έμπνευση το τι κάνουν σε αυτήν την ηλικία. Σε μια περίοδο που με απασχολεί έντονα το θέμα της ηλικίας και του γήρατος (λόγω γονέων, φίλων γονέων, θέματα υγείας, και λίγα δικά μου υπαρξιακά) these dudes show the fucking way.
λοιπον να προσπαθησω να πω και εγω λιγο την δικια μου εμπειρια.
Ειναι αδιανοητο αυτο που συμβαινει με τον Βρασιδα, γιατι καθε χρονο που τον βλεπω ειναι και καλυτερος. Προχτες ηταν η 10η φορα που τους ειδα (1995, 1996, 1998-με Blaze, 1999, 2014, 2016, 2018, 2022, 2025) και αλλες 4 φορες τον Bruce με το προσωικο του σχημα (97, 98, 02,24).
-για μενα η καλυτερη εμφανιση του ηταν και παραμενει αυτη του 1998 στο κλειστο του Περιστεριου.
Δεν τιθεται θεμα συγκρισης με τους Metallica, και οι δυο ειναι μεγαθηρια και περνας καλα και στους 2 για διαφορετικους λογους. Μακαρι να ειχα τα χρηματα και το κουραγιο να τους ακολουθω και να τους βλεπω καθε μερα ή σε καθε σταση της περιοδειας τους. Δεν θα ειχα κανενα προβλημα.
Παμε λοιπον
Σετλιστ, μυθικο ενα και ενα, με μια διαφορα απο περσι το Inffite Dreams που ηταν το συναυλιακο μου αποθημενο και ενα απο τα 5 καλυτερα τραγουδια των θεων (hallowed by the name, Poweslave, Stranger in Stranger land και Seventh Son τα αλλα).
Tα βιντεο που παζιυν απο πισω, ειναι οτι καλυτερο εχω δει, δενουν απιστευτα και ο Bruce “παιζει” εκπληκτικα με αυτα!
Αποδοση και ενεργεια απιστευτη απο ολους τους. Η κατασταση μου σε καποια φαση, με εκανε να κλεισω για λιγο τα ματια να ξεκουραστω γιατι απο τοση ωρα ορθοσταστασια πονουσα, και οι Rescuer που εκαναν βολτες στο κοινο , με σκουντησαν να δουν εαν ειμαι καλα. -αλλο ενα συν στα περι τις διοργανωσης.
Περασα πολυ καλα, και αξιζε ολο τον κοπο και κουραση, - και η γκρινια που ακουω καθε ωρα στο σπιτι εχω ριξει ρολα κανονικα- χαχαχαχαχαχα…
To υλικο του video wall ηταν νέο η το ιδιο με τις προηγουμενες συναυλιες τους?
Ιδιο με περσι
…κάτσε ρε φίλε, πρέπει να τραβήξουμε και κανένα story…
Μουφα λαηβ… ουτε ενα συρτακι δεν παιξανε ή ενα παιδια του πειραια ρε αδερφε λογω φαηβαλ φορ κιολα, ή εστω ενα ξυλινο σπαθι
Τεσπα η μπαντα γαμω ηταν (ψιλοεσφαξαν το κιλλερζ στο τελος κ ενα αλλο που δεν θυμαμαι, αλλα κατα τ’αλλα μπομπα)
Ωστοσο τα μεγαλα λαηβ του τυπου “τι ζησαμε ρε” εξαρτωνται κ απο την αλληλεπιδραση κοινου κ μπαντας, κ στο συγκεκριμενο λαηβ το κοινο ηταν μετριο προς κακο!
Ωραια ηταν παντως, να μας ξαναρθουν
Δεν θα γραψω ποσες φορες τους εχω δει! ![]()
Ευχαριστω για ολα μπανταρα!
Σεκιουριταδες στην αριστερη μερια γαμιεστε!
Up the irons!
Εγω για το κοινο εχω διαφορετικη αποψη παντως σε σχεση με την προηγουμενη φορα(εκει που καθομουν τουλαχιστον).Μπραβο σ αυτους που σεβαστηκαν την επιθυμια της μπαντας κ δεν εβγαλαν κινητο
Κι εγω εκει π ημουν το κοινο ηταν πολυ θερμο, δεν καταλαβα καποια πτωση σε σχεση με αλλες φορες.