Iron Maiden - Senjutsu

Συμφωνώ με τους φίλους mpa και Paoktsis.

Όποιος λεει ότι είναι ο,τι καλύτερο μετά το BNW ας ξαναβάλει μια τα DOD και AMOLAD μπας και ηρεμήσει

Θεωρώ το δίσκο αρκετά καλό και τονίζω τα σημαντικά παράπονα μου:
α) Θάψιμο Bruce στη μίξη και λογική κόπωση στη φωνή
β) Υπερβολικά μεγάλες συνθέσεις οι οποίες παίρνουν πολύ κόψιμο. Κάποιοι στη μπάντα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι ο Ραχμανιμοφ για να γράφουν συνεχόμενη 10λεπτη σύνθεση επιπέδου (το γράφω στην υπερβολή του για να γίνω κατανοητός). Είναι αδιανόητα δύσκολο να γράψεις σύνθεση 10 λεπτων που δεν έχει επαναλήψεις και δεν κουράζει. Προφανώς το κάνανε στο παρελθόν αλλά όταν δεν έχεις έμπνευση καλό ειναι να μην το τραβάς από τα μαλλιά.
γ) Λείπει το μεγάλο κομμάτι που δεν κρατιεσαι να το τραγουδήσεις με εξαίρεση το darkest hour.

Σκεπτόμενος όλα τα παραπάνω καταλήγω ότι είναι καλύτερο από το FF μόνο και υποδεέστερο των λοιπών δίσκων μετά τo reunion.

1 Like

Γιατί χαλιέσαι που δεν συμπίπτουν τα γούστα σου με κάποιους? Get over it, για μένα ας πούμε μέρα με τη μέρα βλέπω ότι το Senjutsu αποκτά πολύ μεγαλύτερη αξία πλέον και από το BNW και το AMOLAD, το DOD αδιάφορο ήταν πάντα όπως και το FF. Για μένα είναι συγκινητικά καλό αν και είναι νωρίς ακόμη, κάτσε να περάσουν μερικοί μήνες τουλάχιστον και εδώ είμαστε να κάνουμε κωλοτούμπες :stuck_out_tongue:

Περι ορεξεως κολοκυθοπιτα, αλλα καλυτερο το Book Of Souls απο το Senjutsu?
Ειδικα οταν εχεις γραψει αυτο λιγο πιο πανω?

Οσον αφορα αυτο:

Ποια και κυριως ΠΟΣΑ τραγουδια των Maiden αραγε πληρουν αυτην την συνθηκη στα παλια, και ποσα στα reunion albums τους?

Για μενα προσωπικα αυτα θα ηταν τα εξης, και παιρνω ως ελαχιστη διαρκεια τα 9 λεπτα γιατι θελω να συμπεριλαβω ολα τα τεραστια τραγουδια με επικο χαρακτηρα που εχουν (και κοπηκε στο νημα το Alexander The Great) :

Classics + Blaze
Rime Of The Ancient Mariner 13:45
Seventh Son Of A Seventh Son 9:52
Sign Of The Cross 11:16
The Clansman 9:06
The Angel And The Gambler 9:51

Μονη αστοχια σε 20 χρονια το Angel And The Gambler νομιζω για τον περισσοτερο κοσμο, που προσωπικα μου αρεσει αλλα το βαζω ως το μονο βαρετο τεραστιο τραγουδι των Maiden στους πρωτους 11 δισκους, τα αλλα ειναι εκπληκτικα.

Reunion
Dream Of Mirrors 9:21
The Nomad 9:06
For The Greater Good Of God 9:23
The Legacy 9:20
Isle Of Avalon 9:06 (κουραση)
The Talisman 9:03 (απιστευτη κουραση)
When The Wild Wind Blows 10:59 (δεν το εχω ακουσει ΠΟΤΕ ολοκληρο)
The Red And The Black 13:33 (ωραιες ιδεες, πλατιαζει τρελα)
The Book Of Souls 10:27 (υπνος βαθυς)
Empire Of The Clouds 18:01 (δεκαοχτω λεπτα… ΟΧΙ)
Lost In A Lost World 9:31
Death Of The Celts 10:20 (μπααααα)
The Parchment 12:39
Hell On Earth 11:19

Και σε αυτα δεν συμπεριλαμβανω τα τραγουδια που ειναι απο 8 εως 9 λεπτα, οπως για παραδειγμα τα Dance Of Death, Paschendale, Brighter Than A Thousand Suns, Satellite 15, The Man Who Would Be King, If Eternity Should Fail και Senjutsu, που ανεβαζουν τον αριθμο των μεγαλων σε διαρκεια τραγουδιων στα reunion σε 21 μολις σε 6 δισκους. Νομιζω το προβλημα ειναι ξεκαθαρα η ποσοτητα, η οποια επηρεαζει και την ποιοτητα.

Οταν ειχαν το πολυ 1 επικο τεραστιο τραγουδι στους δισκους απο τα παλια, συνηθως το τραγουδι αυτο ηταν οχι απλα εξαιρετικο, αλλα οπως βλεπουμε απο την πρωτη λιστα αναμεσα στα καλυτερα τους. Στην δευτερη λιστα βλεπουμε πολλα δευτερα κατα την γνωμη μου, γιατι οταν βαζεις 3-4 μακροσκελη τραγουδια σε καθε δισκο, αυτο γινεται. Ολα υποκειμενικα ειναι φυσικα, αλλα για μενα το προβλημα ειναι ξεκαθαρα πολυ πιο εντονο στα Final Frontier και Book Of Souls.

3 Likes

5 Likes

Αν τα φωνητικά του Bruce ήταν σε επίπεδο BNW, τα solo ήταν ποιο εμπνευσμένα και συνθέσεις όπως τα Τhe Parchment και Death Of The Celts ήταν αρκετά μικρότερες σε διάρκεια μπορεί και να συμφωνούσα.

με το φτωχό μου το μυαλό, τα σόλο στην μεγάλη τους πλειοψηφία πλησιάζουν το άριστο, αλλά περί ορέξεως…

5 Likes

Να πω απλά ότι λατρευω τον ήχο που έχουν οι κιθάρες

2 Likes

Προφανώς και το Book of Souls έχει τα ίδια προβλήματα αλλά εκεί τουλάχιστον υπάρχουν πιο πολλά τραγούδια που σου μένουν (πάντα υποκειμενικό αυτό). Για μένα μόνο το Darkest Hour μου το βγάζει αυτό το συναίσθημα να θέλω να τραγουδήσω.

Συγγνώμη ρε παιδιά δε χωράνε σε 7 λεπτά οι ιδέες του Harris; Το afraid to shoot strangers στα 7 λεπτά μια χαρα δεν ήτανε;

Κρίνοντας από τα credits για μένα οι λοιποί συνθέτες πλην Harris έσωσαν το δίσκο.

https://www.facebook.com/732537416824301/videos/585814582600328

1 Like

Για μένα σίγουρα πολύ καλύτερο απο book of souls και final frontier. Καλύτερο και απο το dod.

Είναι κοντά στο επίπεδο των amolad, bnw αλλά ο χρόνος θα δείξει αν τα φτάνει.

Οι μεγάλες διάρκειες των τραγουδιών δεν με κουράζουν στα περισσότερα κομμάτια.

7 Likes

Όσο περνάει ο καιρός πιστεύω ότι το Stratego και το Darkest Hour είναι οι κορυφές του δίσκου. Πορωτικα για διαφορετικούς λόγους το καθένα με πολύ καλές ερμηνείες από Bruce.

Τον αγαπώ

5 Likes

Έχω ΚΟΛΛΗΣΕΙ με τα The Parchment, Hell on Earth και το σόλο από το Darkest Hour, στο repeat…

5 Likes

Ναι και σόλο writing επίσης για μένα.
Μπορεί και το καλύτερο του τα τελευταία 20 χρόνια

Κοντά 2 μήνες μετά την κυκλοφορία του δίσκου δηλώνω ακόμα ενθουσιασμενος με αυτό που δημιούργησε η μπάντα. Τον δίσκο τον ακούω απο την αρχή μέχρι το τέλος χωρίς skip. Η τοπ τριάδα μου εξακολουθεί να παραμένει η ίδια (Hell on earth, the Parchment, Lost in a lost world) ενώ έχει ανέβει πολύ το Death of the celts. Το Darkest Hour εξακολουθεί να μην με κερδίζει πάντως.
Ίσως ο πιο μελωδικός τους δίσκος. Και ο ήχος εξαιρετικός

10 Likes

Συμφωνώ απόλυτα, και εγώ χωρίς skip τον ακούω και η πρώτες μου εντυπώσεις παραμένουν οι ιδιες, πρόκειται για μεγάλη δισκαρα.

Τα δικά μου αγαπημένα είναι νομίζω αυτά που είναι και των περισσότερων, senjutsu, darkest hour, parchment, hell on earth. Τα Stratego,wotw και Days of future past δίνουν μια παραπάνω αμεσότητα στο δίσκο, τα lost in a lost world και time machine είναι πολύ ωραίες XF/BNW στυλ συνθέσεις και το Death of the Celts γαμαει μέσα στη ροή του δίσκου. Είχα μικρό καλάθι, πριν βγει έλεγα πως από το νέο Maiden περιμένω 3-4 κομμάτια να έχω να ακούω κάτι που μου το είχαν δώσει και το FF και το BoS, αλλά τελικά το 2021 oι Maiden μας έδωσαν έναν καταπληκτικό δίσκο με αιχμή του δόρατος τα μελωδικά κιθαριστικα leads, χαριζοντας συγκινήσεις που δεν περιμέναμε οι περισσότεροι θεωρώ.

8 Likes
9 Likes

Μετά από αρκετές ακροάσεις έχει αρχίσει να μου αρέσει το Lost in a lost world. Θεωρώ με λίγο edit θα ήταν υπέροχο.

Τα Time Machine και Days of future past μου φαίνονται ψιλό αδιάφορα με λίγες καλές ιδέες μέσα.

Όλα τα υπόλοιπα κομμάτια τα ακούω ευχάριστα και ξεχωρίζω Stratego/Darkest Hour/Hell on earth.