Iron Maiden - Senjutsu

Αντικειμενικά όλα τα κομμάτια είναι πολύ καλά. Λογικό στον καθένα μας άλλο να αρέσει περισσότερο και άλλο λιγότερο. Μέσα στο σύνολο του δίσκου το κάθε κομμάτι δυναμώνει. To Death of the Celts ανέβηκε και για μένα στην πορεία. Πως γίνεται να μην γουστάρει κανείς στο σημείο με τα σολαρισματα!

1 Like

Φαντάζομαι από το intro και γενικά το theme του κομματιού αν και περισσότερο θυμίζει Hell on earth για μένα…όπως και να χει gamay

1 Like

Ολη η εισαγωγη μεχρι και το σημειο που αρχιζει να τραγουδαει ο Bruce θυμιζει αρκετα την εισαγωγη του Clansman (χωρις να ειναι ομως σχεδον ιδια, οπως η εισαγωγη των Talisman- Time machine). Και το γενικοτερο στυλ του κομματιου επισης που ειναι επικο για εναν λαο που αγωνιζεται κτλ, ειναι καπως αλλεγκρο και ευθυμο (σχετικα ε) σαν συνθεση και οι διαρκειες ειναι παρομοιες…εχουν και ενα σημειο που θυμιζει παρα πολυ (το 1:13 περιπου του DotC θυμιζει αρκετα το 5:10 του Clansman) για ολα αυτα ειναι λογικο σε αρκετους η πρωτη σκεψη που μας ηρθε την πρωτη φορα που το ακουσαμε να ειναι “clansman”. Εμενα το μεσαιο τμημα εκει γυρω στο 6ο λεπτο μου θυμιζει καπως και το αλλέγκρο τμήμα του Rime of the ancient mariner εκει κάπου στο 09:00-11:00, χωρις βεβαια να μπορω να εντοπισω το γιατι, ισως απλα να ειναι καποιο μικρο lick και να ψαχνω ψυλλους στα αχυρα.

Δεν ειναι Clansman βεβαια στο συνολο, απλα το θυμιζει. Και ειναι απο τα κομματια που με τις ακροασεις κερδιζουν ποντους. Και επισης συμφωνω

5 Likes

Αν πιάσουμε τα σημεία των Maiden που “μοιάζουν” (=εννοώ είναι ίδια) μεταξύ τους, είτε σε δομή, είτε στις πλάτες πίσω από τις μελωδίες, είτε οι ίδιες οι μελωδίες, δε θα τελειώσουμε ούτε αύριο. Αλλά όχι, το Clansman έχει αυτό το θεϊκό clean lead στην εισαγωγή του που πρώτον το κάνει κομματάρα και δεύτερον το κάνει διαφορετικό από το Death of the Celts συγκεκριμένα. Και έχει και το “Freedoooom” που οκ…

4 Likes

Ειναι σιγουρα πολυ διαφορετικα, το αν το θυμιζει ή οχι συζηταμε :wink:

Το θυμισε σε αρκετους παντως, μεχρι και σε reviews το διαβασα πως θυμιζει Clansman, απλα προσπαθησα να δικαιολογησω το γιατι.

Αλιμονο αν μετα απο 17 δισκους δεν ειχαν σημεια που να μοιαζουν (ή και να ειναι ιδια ακομα!).

Πολύ όμορφη εκτέλεση

5 Likes

Το death of the Κelts μοιάζει με το clansman όσο μοιάζει το be quick or be dead με το futureal ξερωγω

5 Likes

Ειπαμε το Death of the celts ειναι Thin Lizzy

2 Likes

Φαντάζεστε κ εσείς ν ακούτε ζωντανά κάποια κομμάτια του δίσκου ή μόνο εγω είμαι πιο γραφικός κ από τουρίστα που φοραει t shirt με την λέξη ouzo;

Για παράδειγμα ασπουμε τι έχει να γίνει στο time machine στο χοροπηδηκτο σημείο με την μελωδία στις κιθάρες;

Gers να κάνει ζογκλερικα
Harris με την βερμούδα ζωσμενος με το οπλοπολυβο…εχχμμμ μπάσο να χοροπηδάει
Smith κ Murray κάπου εκεί ανύπαρκτοι αλλά χαμογελαστοί
Nicko νταξ δεν βλέπουμε αλλά ακούγεται το χτύπημα στα πιατινια
Bruce ανεβασμένος στα μόνιτορ να πάρει καμία ανάσα

Κ εμείς τα οοοοο οοοοο να παίρνουν κ να δίνουν σκόνη ιδρώτας μπλούζες στο χέρι σαν ανεμιστήρας λα μπομπονερα φάση χαμογελα αγκωνιες μπουκάλια στο κεφάλι ιπτάμενα κινητά στο αέρα πανδαισία.

Mono maiden.

14 Likes

Διάβασα μια συνέντευξη του Nicko που έλεγε μερικά ενδιαφέροντα πραγματάκια:

1. Τα μεγάλα κομμάτια δεν τα κάνουν σκόπιμα, και εν μέρει αποδίδει τα πολλά λεπτά στο ότι πρέπει να χωρέσουν τρεις κιθαρίστες στα σόλο π.χ.

2. Για τουρ του Senjutsu δεν έχουν σχέδια, επικεντρώνονται στο Legacy of the Beast και όχι στο νέο άλμπουμ. Είπε μάλιστα ότι, όπως έμεινε το άλμπουμ στον πάγο λίγα χρόνια, έτσι μένουν και τα πλάνα για την περιοδεία του. Άρα, υποθέτω εγώ, αν τους δούμε του χρόνου, μάλλον θα δούμε μια επανάληψη όσων έγιναν το '18, εκτός κι αν αποφασίσουν να μην χάσουν τη δυναμική του άλμπουμ και προσθέσουν μερικά κομμάτια, ίσως δύο μεγάλα

4 Likes

Μετά από κάτι χρόνια επιστρέφω για να πω ότι μ αρέσει το άλμπουμ και ότι όντως μετά από πολλά χρόνια νιώθω αυτό το φίλινγκ. Σαν να βαράνε καμπανάκια…Μια συγκίνηση ρε παιδί μου. Αν θυμηθώ θα πω και πιο αναλυτικά αν και λίγο πολύ έχουν ειπωθεί τα πάντα…

14 Likes

Πάμε για μια βλασφημία, αλλά οκ. Το πρώτο μισό το δίνεις στους Primordial και το δεύτερο το αφήνεις στους Maiden καλώντας το ιππικό. Αυτό.

1 Like

Μετά από πολλές ακροάσεις θα ήθελα να μοιραστώ την γνώμη μου για αυτήν την νέα κυκλοφορία η όποια ομολογώ πως με έχει διχάσει.

Στις πρώτες ακροάσεις το άλμπουμ μου άφησε καλές εντυπώσεις και θα έλεγα ότι ήταν ότι καλύτερο κυκλοφόρησαν οι Maiden από το Brave New World και μετά. Μου άρεσε η ατμόσφαιρα και ο γενικότερος ήχος του δίσκου, η διακριτική επανεμφάνιση των πλήκτρων και αρκετά από τα τραγούδια.

Στην πορεία όμως και μετά από αρκετές ακροάσεις τα πράγματα δυστυχώς άλλαξαν προς το χειρότερο. Το κυριότερο πρόβλημα για μένα νομίζω πως είναι η πλέον κουρασμένη φωνή του Bruce η οποία με βγάζει από την ατμόσφαιρα κάποιων τραγουδιών, ιδικά όταν πάει για ψηλότερα φωνητικά. Κάποια παραδείγματα είναι τα Days of Future Past και Lost in a Lost World, αλλά ακόμα και ένα σημείο στο Hell on Earth. Άλλο πρόβλημα είναι η εμμονή με την μεγάλη διάρκεια τραγουδιών, η οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι ανούσια με συγκεκριμένες μελωδίες να επαναλαμβάνονται και να κουράζουν. Η συνολικά μεγάλη διάρκεια του άλμπουμ και η απόφαση τα μεγαλύτερα τραγούδια να μπουν στην σειρά το ένα μετά το άλλο δεν βοηθούν καθόλου. Ιδικά τα Τhe Parchment και Death Of The Celts με κουράζουν πολύ κυρίως λόγο διάρκειας και επανάληψης μελωδιών.

Η τελική εντύπωση είναι διχασμένη. Το άλμπουμ συνεχίζω να πιστεύω ότι είναι ένα από τα καλύτερα στην μετά Brave New World εποχή ,αλλά με αρκετά ελαττώματα. Τα τραγούδια που τελικά μπορώ να χαρακτηρίσω πολύ καλά είναι τα Darkest Hour, Hell On Earth, The Writing On The Wall και το Senjutsu. Τα υπόλοιπα έχουν κάτι που με χαλάει σε βαθμό που δεν μπορώ ποια να τα ακούσω με ευχαρίστηση. Το ξέρω ότι οι περισσότεροι διαφωνείτε αλλά ήθελα να το βγάλω από μέσα μου.

2 Likes

Εγώ πάντως μετά από αμέτρητες ακροάσεις μπορώ να πω ότι δεν έχω περάσει καλύτερα με άλλο δίσκο των maiden στη μετα reunion εποχή και ο λόγος είναι απλός , μου αρέσουν όλα τα τραγούδια , δεν κάνω skip πουθενά . Η φωνή του bruce ναι αρχίζει να δείχνει σημάδια κόπωσης , κάτι το οποίο είναι λογικό και αναμενόμενο (άνθρωπος είναι όχι θέος).
Παρόλα αυτά μας χαρίζει μαγικές στιγμές.
Σε ότι αφορά τις διάρκειες παραδόξως δεν χαλάστηκα (όπως στο BOS) και είμαι και της σχολής ότι πάνω από 5 με 6 λεπτά το τραγούδι χάνει το νόημα του.

6 Likes

Τον ακουσα λιγες φορες τον δισκο,δεν μπορω να πω πως με ενθουσιασε πολυ…

Δινει την εντυπωση πως μαζεφτηκαν για τζαμ καποιες μερες και οτι ηχογραφουσαν οτι ιδεα τους ερθει στο κεφαλι,καλο,κακο η μετριο το ριχναν μεσα. Λειπει polishing απτον δισκο και trimming σε μετρια σημεια που κρατανε πολυ. Γενικα μου φανηκε σαν να ηχογραφηθηκε σε αυτοματο πιλοτο,χωρις επιμερους βελτιωσης των συνθεσεων στην διαρκεια της δημιουργιας

Πασχει απτα ιδια προβληματα που επασχε το Book of Souls. Στο παρελθον οι μειντεν φτιαχναν 10λεπτα τραγουδια,τα οποια ειχαν ιδεες μεσα για 3 singles. Τωρα φτιαχνουν 10λεπτα με ποιοτικες ιδεες μισου. Δυστυχως δεν μπορω να ακουσω 10λεπτα κομματι πχ για το σημειο στο 5ο λεπτο

Και αν υπαρχει Χ ποιοτικος χρονος μεσα στο αλμπουμ,λογω του οτι το ξεχειλωνουν με μετριες καταστασεις ενδιαμεσα,σπιλωνει και τον καθαρα ποιοτικο χρονο πιστευω.

Στα κορυφαια του αλμπουμ Stratego,Days of Future Past και Writing on the Wall γιατι κυμαινονται σε εννιαια ποιοτητα κατα την διαρκεια τους και δεν ξεπερνουν τα χρονικα ορια που θα πρεπε. Στα υπολοιπα υπαρχουν λαμψεις της ποιοτητας των μειντεν σε μεγαλα διαστηματα μετριοτητας

5 Likes

Οκ τεραστια αληθεια… προσωπικα το Parchment το λατρευω, αλλα σε αυτο συμφωνω απολυτα για τα υπολοιπα μακροσκελη τραγουδια του Senjutsu, ακομα και για το Hell On Earth, που μου αρεσει μεν, αλλα δεν με εντυπωσιαζει δε.

Τα lost in a lost world και time machine η αλήθεια είναι παίρνουν λιγο editing, θα τα έκαμα 5-6λεπτα, όπως ένα κλικ θα έκοβα λίγο και από την εισαγωγή του death of the celts.

Από τα Parchment, Senjutsu και Hell on earth δεν θα έκοβα δεύτερολεπτο. Ούτε και από τα μικρότερα σε διάρκεια κομμάτια.

Άσχετο, αλλά πόσο γαμάτα τύμπανα παίζει ο mcBrain στο parchment (και σε άλλα κομμάτια, αλλά στα parchment και senjutsu νομίζω παίζει τα ωραιότερα)

4 Likes

Εγώ προσωπικά όσο τον ακούω τόσο περισσότερο μου αρέσει

Τουλάχιστον προς το παρόν. Ίσως μετά κορεστω δεν ξέρω

Μέχρι στιγμής εξακολουθω να τον θεωρώ πολύ πολύ μεγάλο δίσκο

9 Likes

Ακολουθεί σεντόνι σχετικά με τον δίσκο(αν είναι καλός ή οχι, αν χρειαζόταν να γίνει editing σε μερικά τραγούδια ή αν οι Maiden ανακυκλωνουν ιδέες κτλ )

Summary

Ο δίσκος γαμαει

15 Likes

MONO MAIDEN RE MOUNIA :love_you_gesture:

9 Likes