IRON MAIDEN - The Book Of Souls European Tour 2016

ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ SIZE=1[/SIZE], ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;;;;

Ποια Ελλάδα μωρέ, το νοτιότερο σημείο που φτάνουν είναι η Γερμανία :)!

Ελλάδα είναι 24 % ΦΠΑ και 13 λοιπές χρεώσεις (εφοριας/ΑΕΠΙ κτλ) βγάλε το 1/3 απο τα κέρδη και 100.000 για χώρο και ξαναπροσπάθησε … ΔΕΝ. Εδώ ζητάνε 20 χαρτιά κάτι προχτεσινά φαντασματα … :stuck_out_tongue:

Βασικά σε 2,5 χώρες θα γίνει αυτή η περιοδεία… Οπότε για ποια Ελλάδα μιλάμε;

Μ. Βρετανία, Γερμανία και Βέλγιο… Ούτε αεροπλάνο δε θα χρειαστεί να πάρουν.

Επίσης θα γίνουν σε κλειστό χώρο, και αν κρίνω από το χώρο που θα γίνει στην Αμβέρσα (25 χιλιάδες χωρητικότητα) δεν ξέρω αν υπάρχει παρόμοιος χώρος διαθέσιμος στην Ελλάδα (το ΟΑΚΑ μόνο αλλά θα υπάρχει ημερομηνία ελεύθερη με τους τόσους αγώνες που έχει ο ΠΑΟ στο νέο σύστημα Ευρωλίγκας και η ΑΕΚ; )

Τέλος τα ακριβότερα εισιτήρια είναι 70 ευρώ και στον εξώστη (που βλέπεις μια χαρά) είναι 50 ευρώ άρα προφανώς ο τζίρος (χωρίς εφορία) θα είναι περίπου 1,5 μύριο.

Θα τους δω Δουβλίνο.

Shinedown αδιάφοροι πλέον, αλλά τους έχω άχτι ακόμα.

Ουσιαστικα ειναι βρετανικη tour συν Βελγιο και Γερμανια. Δεν μπορω να ξερω απο τωρα αν θα μπορω να παω να τους δω σε καποια απο τις ημερομηνιες αυτες, αλλα μου κανει πολυ εντυπωση που στην ανακοινωση λεει οτι δεν θα προσθεσουν αλλες χωρες στο συναυλιακο τους προγραμμα για το 2017, δηλαδη δεν θα παιξουν πουθενα το καλοκαιρι? Εκτος αν λενε ετσι τωρα και μετα ανακοινωσουν και αλλες συναυλιες.

Συνήθως όταν βγάζουν νέο δίσκο πρώτα δεν κάνουν μια περιοδεία για την προώθηση του κ μετά μία best of περιοδεία; πχ μετά την περιοδεία του A Matter Of Life And Death δεν είχαν κάνει τη Somewhere Back In Time tour; κ μετά την περιδεία για το Final Frontier δεν έκαναν το Maiden England; υπάρχει περίπτωση να κάνουν κ τώρα κάτι αντίστοιχο; (για εξωτερικό προφανώς)

Ναι αλλα η περιοδεια για τον νεο δισκο ειναι παντα 2 χρονια, οποτε απο το 2018 και μετα θα παιξει κατι τετοιο…

κ τότε θα λέμε: “μα αφού βγαίνουμε στις αγορές κ τελειώνουν τα μνημόνια γιατί δεν έρχονται οι Maiden;;” :slight_smile:
Υπάρχει πιθανότητα ο Dickinson μόνος του να κάνει κάτι (περιοδεία, δίσκο κτλπ όπως ο Harris με τους British Lion) ;

Για Ευρωπη λεει οτι δεν θα προσθεσουν αλλες…Το κοβω να βαζουν και τελη Ιουλιου με μεσα Αυγουστου και συναυλιες στην Αμερικη…

Φρανκφούρτη και δεύτερη Λονδίνο προστέθηκαν στην περιοδεία.

Ο Βρούτος είχε πει οτι θα κάνουν λίγες συναυλίες του χρόνου. Who knows.

2 μηνες και κατι μετα ας γραψω επιτελους τωρα που βρηκα χρονο για την συναυλια των Iron Maiden στο Βουκουρεστι στις 30 Ιουλιου. Την προηγουμενη εβδομαδα ειδα απο το YouTube το live τους απο το Wacken που ειχε μεταδωθει live μεσω streaming και το ειχα δει και τοτε στις διακοπες με Wi-Fi απο καφετερια (γιατι πρεπει να προσεχεις με τα δεδομενα στις διακοπες) και θυμηθηκα οτι δεν ειχα γραψει αναλυτικο post. Παμε λοιπον.

Εφτασα στο Βουκουρεστι την μερα της συναυλιας και αυτο ηταν λανθασμενη επιλογη οπως αποδειχτηκε γιατι δεν ειχα τον χρονο να χαλαρωσω και ημουν στην τσιτα ολη μερα, αλλη φορα τουλαχιστον 1 ημερα πριν την συναυλια το ταξιδι. Οπως ειχα ξαναγραψει κερδισα στην κληρωση του fan club για “First To The Barrier” και ημουν στο κεντρο στο καγκελο ακριβως μπροστα απο τον Dickinson. Παντα φροντιζω στις συναυλιες των Maiden να ειμαι σε οσο πιο καλη θεση γινεται και παντα τα καταφερνω, ημουν και αλλες φορες καγκελο αλλα ποτε τοσο κεντρικα. Οποτε απο την αποψη της θεσης ειχα την καλυτερη ever σε συναυλια Maiden. Απο εκει και περα επειδη ημασταν στον συναυλιακο χωρο απο πολυ νωρις η αληθεια ειναι οτι σκασαμε απο την ζεστη, γιατι ειχαμε φουλ ηλιο και υψηλη θερμοκρασια, μεχρι να πεσει ο ηλιος ηταν ζορικα. Οι Raven Age που ανοιξαν την συναυλια και ειναι η μπαντα του γιου του Steve Harris ηταν αρκετα συμπαθητικοι χωρις να ειναι βεβαια κατι το φοβερο. Ο γιος του αρχηγου καλος κιθαριστας παντως και ομορφοπαιδο. Γενικα ολα τα μελη της μπαντας ηταν δυναμικοι και πολυ κινητικοι εκμεταλλευομενοι φυσικα την τεραστια ευκαιρια που τους δοθηκε να παιζουν μπροστα στα μεγαλα ακροατηρια των Iron Maiden.

Με το που τελειωσε η εμφανιση τους οι παλμοι της καρδιας αρχισαν να ανεβαινουν μετρωντας αντιστροφα για την στιγμη που θα ακουγοντουσαν οι πρωτες νοτες του If Eternity Should Fail.

Και με το που εγινε αυτο, πανικος… Εντυπωσιακο ξεκινημα της συναυλιας με τον Dickinson να παιζει με τους καπνους και με το σκασιμο της μουσικης μετα την εισαγωγη να ξεχυνονται τα μελη της μπαντας στην σκηνη και να επικρατει πανδαιμονιο, ενθουσιασμος και πωρωση. Την 1 ωρα και 45 λεπτα που ηταν πανω στην σκηνη οι Iron Maiden απεδειξαν σε ολους γιατι ειναι η μεγαλυτερη μπαντα του γαλαξια. Εξαιρετικη αποδοση απο ολους, του 64χρονου Nicko McBrain το λεει ακομα η καρδουλα του και ηταν φοβερος, σε καποια γρηγορα κομματια ορισμενα σημεια τα επαιζε λιγο πιο αργα αλλα μιλαμε για πολυ μικρη διαφορα. Οι 3 κιθαριστες της μπαντας ηταν αψεγαδιαστοι, ο Janick Gers οπως συνηθιζει ηταν ο πιο ενεργητικος live με εντυπωσιακη σκηνικη παρουσια και συνεχη τρεξιμο και “ζογκλερικα”, ο Dave Murray χαλαρος, παντα χαμογελαστος στα αριστερα οπως κοιτας την σκηνη δεν εχασε νοτα και ο καλυτερος κιθαριστας των Maiden o λατρεμενος Adrian Smith ηταν χαρμα οφθαλμων και σκετη απολαυση να τον βλεπεις να παιζει ολα αυτα τα αγαπημενα σου τραγουδια με αυτο το ανετο και cool στυλακι του. Ο αρχηγος ο Μεγας Steve Harris ηταν αυτοκρατορικος, με απιστευτη ενεργεια, ετρεχε πανω κατω στην σκηνη, τραγουδαγε ολους τους στιχους και φυσικα εννοειται οτι παικτικα ηταν απλα αψογος, για σεμιναριο. Παμε και στον frontman Bruce Dickinson ο οποιος μετα την περιπετεια με την υγεια του καταφερε να βγει νικητης και να ειναι ξανα στην σκηνη. Ολες αυτες οι δυσκολιες που περασε μοιαζουν οχι μονο να μην τον πηγαν πισω απο πλευρας ορεξης και σκηνικης παρουσιας, αλλα να τον εκαναν να ειναι ακομα πιο παθιασμενος και να ζει στο απολυτο την καθε στιγμη. Για να ειμαι απολυτα ειλικρινης και επειδη ειναι η αγαπημενη μου μπαντα αλλα θελω να ειμαι αντικειμενικος στην αρχη της συναυλιας στα πρωτα 4 τραγουδια η φωνη του δεν ηταν οπως θα επρεπε αλλα σταδιακα βελτιωθηκε στο 5ο κομματι το The Red And The Black και απο τα επομενα 2 τα The Trooper και Powerslave οπως και στο υπολοιπο του live η φωνη του ηταν παλι η γνωστη αγαπημενη ΦΩΝΑΡΑ που τοσα χρονια μας προκαλει συγκινησεις. Αργησε λιγο να ζεσταθει αλλα μετα ηταν φανταστικος. Απο ορεξη και σκηνικη παρουσια οπως ειπα ηταν το κατι αλλο και τα εδινε ολα, ειναι γεννημενος για αυτο και δεν γινεται να μην σου προκαλεσει συναισθηματα και να μην σε εντυπωσιασει ο τροπος που χειριζεται το κοινο.

Το setlist ηταν γνωστο χωρις εκπληξεις, ειχαμε 6 κομματια απο το The Book Of Souls τα If Eternity Should Fail, Speed Of Light, Tears Of A Clown, The Red And The Black, Death Or Glory και The Book Of Souls τα οποια ηταν υπεροχα live οπως και στον δισκο και εδεναν με τα παλαιοτερα κομματια της μπαντας. Απο εκει και περα ειχαμε Children Of The Damned, Hallowed Be Thy Name και The Number Of The Beast απο το The Number Of The Beast, The Trooper απο το Piece Of Mind, Powerslave, Fear Of The Dark και Iron Maiden απο τους 3 ομωνυμους δισκους, το Wasted Years απο το Somewhere Ιn Time και τελος το Blood Brothers απο το Brave New World. Ολα ανεξαιρετως κομματαρες αλλα αν σταθω σε προσωπικα highlight αυτα ειναι τα Children Of The Damned (αν και σε αυτο ηθελα λιγο καλυτερη αποδοση απο τον Dickinson αλλα παιχτηκε νωρις, 3ο στη σειρα), Powerslave, Blood Brothers, Wasted Years και φυσικα το αγαπημενο μου τραγουδι ολων των εποχων το Hallowed Be Thy Name. Απο τα καινουρια κομματια του The Book Οf Souls καλυτερα live ηταν με σειρα προτιμησης τα The Red And The Black, If Eternity Should Fail και το ομωνυμο.

Τα σκηνικα ηταν οπως παντα εντυπωσιακα βασιζομενα στο concept των Mayans οπως και το artwork του δισκου με διαφορετικα backdrops σε καθε κομματι, φοβερο φωτισμο, γενικα ολα σε υψηλα Iron Maiden επιπεδα.

Και εδω θα πω και τα 2 παραπονα μου απο την συναυλια. Αρχικα στο Death Or Glory λογω των στιχων

“Turn like the devil
Shoot straight from the sun
Climb like a monkey
Out of hell where I belong”

ο Dickinson εβγαινε με ενα περιεργο σκουφακι-μασκα πιθηκου, ηταν σαν σκουφακι απο μπροστα και σαν μασκα πιθηκου απο πισω που φαινοταν οταν μας γυρναγε την πλατη και ειχε μπανανες στις τσεπες, πεταγε μπανανες στο κοινο κτλ. Ενταξει χαβαλες και ετσι αλλα δεν ξερω δεν μου κολλαγε το ολο σκηνικο για Maiden, καπως χαζο μου φαινοταν. Το 2ο παραπονο εχει να κανει με το γεγονος οτι υπηρξε τεχνικο προβλημα και δεν βγηκε ποτε ο δευτερος Eddie που εχουν στην περιοδεια, το μεγαλο κεφαλι απο το The Book Οf Souls το οποιο βγαινει στο Iron Maiden. Το περιμενα πως και πως και ξενερωσα εκεινη την στιγμη. Γκαντεμια αλλα συμβαινουν αυτα.

Το κοινο ηταν πολυ εκδηλωτικο και σε γενικες γραμμες μια χαρα αν εξαιρεσεις καποιους απροσαρμοστους Ρουμανους που ειχαμε πισω μας που απλα ουρλιαζαν και επιναν ασταματητα και δεν ενιωθαν πολυ. Τσακωθηκα με εναν απο αυτους και τους την ειπαν και καποιοι αλλοι γυρω, γυρω και μετα ηρεμησαν ευτυχως. Ειχε οπαδους απο Ελλαδα αλλα και απο Βουλγαρια, Ιταλια και τις υπολοιπες γειτονικες χωρες, ενω ειδα και πολλους γνωστους απο το Fan club απο Γαλλια, Ρωσια, ημουν διπλα απο ενα παλικαρακι απο την Ινδονησια, πολυσυλλεκτικοτητα οχι αστεια…

Εβλεπα το ολο θεμα που δημιουργηθηκε στο ιντερνετ στην Ελλαδα με τα σχολια του Dickinson περι του ελληνικου πολιτισμου και δεν ηξερα αν επρεπε να κλαψω ή να γελασω, μιλαμε για την απολυτη παραπληροφορηση και μερικη καταγραφη των γεγονοτων. Η αληθεια ειναι ως εξης.

Πεταξαν στον Dickinson μια ελληνικη σημαια διπλωμενη, ειπε “What the fuck is this”, οταν την ανοιξε χαμογελασε και ειπε “εχουμε πολυ κοσμο απο την Ελλαδα σημερα εδω”, μετα ειδε και την δικια μας σημαια που την ειχαμε κρεμασει στο καγκελο και λεει “να και αλλοι απο την Ελλαδα εδω, πρεπει να ειναι η συναυλια με τους περισσοτερους ελληνες σε αυτη την περιοδεια”. Αφου ρωτησε ποσοι ειναι απο Ελλαδα, ποσοι απο Βουλγαρια, ποσοι απο Ρουμανια, πριν προλογισει το The Book Οf Souls που εχει να κανει με την χαμενη αυτοκρατορια των Mayans μας δειχνει και λεει αυτολεξει “Now the greeks, now there was a great civilization, but now maybe not so great” και αρχισε να μιλαει για σπουδαιες αυτοκρατοριες που δεν υπαρχουν πλεον για να καταληξει στους Mayans. Και κατι που σε πολλα site δεν αναφερθηκε καν ειναι οτι μετα ειπε για το βρετανικο μουσειο που κλεβει πραγματα απο αλλους πολιτισμους και δειχνοντας προς τα εμας ειπε “I know you can have your marbles back”. Δεν υπηρχε τιποτα το μεμπτο και αναληθες στα λεγομενα του και απλα δεν το συνεχιζω, ολα τα υπολοιπα ειναι γελοιοτητες και “αντικειμενικη ενημερωση”…

Αρα συνοψιζοντας μιλαμε για μια ακομα εκπληκτικη Iron Maiden συναυλια που θα μου μεινει αξεχαστη, απλα προσωπικα την κατατασω ενα κλικ πιο κατω απο προηγουμενες φορες λογω του προβληματος με τον Eddie, λογω της φωνης του Dickinson στα πρωτα κομματια, του λιγο ακυρου σκηνικου με το Death Or Glory, της κουρασης απο το ταξιδι και την τρελη ζεστη και των απροσαρμοστων Ρουμανων που μου χαλασαν για λιγα λεπτα αυτο που ζουσα.

Γενικα ομως μιλαμε για μια ακομα συναυλια-εμπειρια ζωης, Iron Maiden σας ευχαριστουμε που υπαρχετε.

UP THE IRONS!!!

Υ.Γ. Ακουω το Transylvania τοσα χρονια και επειδη ειναι και instrumental παντα με εκανε να φανταζομαι την Τρανσυλβανια, τα βουνα, τα δαση, τα δεντρα και φυσικα τον Κομη Δρακουλα. Ποσο μαγικο ηταν που την επομενη μερα πηγαμε με ενα αμαξι που ειχαμε νοικιασει στην Τρανσυλβανια και στην διαδρομη προς το καστρο του Δρακουλα ακουγαμε το τραγουδι την ωρα που βλεπαμε τα πανεμορφα τοπια… Εκεινη την ωρα ολα αυτα που φανταζομουν τοσα και τοσα χρονια τα εβλεπα μπροστα μου, μαγευτικη η μουσικη, μαγευτικα και τα ταξιδια.

Επειδη ημουν και γω με την παρεα μου διπλα (στα δεξια, στον Αρχηγο) αυτοι οι βλακεςηταν Ιταλοι( just for the record:p).Παντως το κοινο προσωπικα μου φανηκε το πιο ξενερωτο απο καθε αλλο, τουλαχιστον απο τις γυρω χωρες.

Μαλλον εννοεις αλλους, εμας αυτοι που ηταν πισω μας ηταν Ρουμανοι στα σιγουρα. Γενικα το κοινο μια χαρα ηταν απλα οταν εισαι κοντα σε ανθρωπους που συμπεριφερονται σαν ζωα κυριολεκτικα σου χαλαει οσο να 'ναι εστω και προσωρινα η διαθεση.