Iron Maiden - The Book Of Souls

Εγώ πάντως δε θεωρώ τους AC/DC αποδεκτή με το στανιό εξαίρεση σε κάποιον ιδεατό κανόνα. Αν οι Maiden έβγαζαν ένα δίσκο ολόιδιο σε ύφος με το Piece of Mind π.χ. - και ήταν και καλός - θα τράβαγα τα βυζιά μου.

Α, και που σαι, Ιγνάτιε; Σόρι που σου έθιξα τη μπάντα ρε μαν.
Σου υπόσχομαι να το κόψω αν σταματήσεις κι εσύ να μου θίγεις τους Wolf, γιατί ειλικρινά δε μπορώ να το αντέξω αυτό.

Σύμφωνοι. Όμως εγώ απλά έθιξα ένα κομμάτι, όχι 15 χρόνια δισκογραφίας. Και γω ευχαριστιέμαι που και που το Ravenous και το Legions Of Bastards, κάποια τα είχα σταθερά σε playlist όταν έπαιζα Forza Horizon([emoji13]) αλλά από αυτό μέχρι να το συγκρίνω με Maiden, υπάρχει κάποια απόσταση. Τέλος πάντων καταλαβαίνω, δεν θα τους ξαναθίξω.

Καλά, κανένας δεν σχολίασε την αναφορά στην ταινία; [emoji13]

Εγώ χρησιμοποίησα πληθυντικό πάντως.

Δεύτερον, ποια Ιστορία τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια; Ποια κοινή γνώμη; Έχεις την εντύπωση ότι η κοινή γνώμη των μεταλλάδων είναι “όλα δέκα και το Virtual XI εννιά”; Γιατί ακόμα και στα δημοψηφίσματα του Χάμερ φτάσαμε να παίρνουν μεγαλύτερο ποσοστό σαν χειρότερο άλμπουμ της χρονιάς από ότι σαν καλύτερο. ΦΑΝΤΑΣΟΥ.

Γενικώς, δεν έχω καμία διάθεση να μπλέξω σε κουβέντα με αρρωστάκια των Maiden και μάλιστα στο θρεντ που αναμένουν με χαρά έναν νέο δίσκο αλλά είμαι και εγώ αρρωστάκι των Wolf και χόρτασα ειρωνεία από άτομα που δεν το κατέχουν. Γιατί αν ξεχωρίζεις το Legions… από την δισκογραφία τους (εύκολα το χειρότερό τους κι ας έχει τρεις κομματάρες - Fear of the Dark φάση!) και αγνοείς το Evil Star και το Black Flame, ε, δεν. Άσε που σε ένα παράλληλο σύμπαν, αν τραγούδαγε ο Dickinson το Desert Caravan θα είχαμε θύματα από οξεία συγκίνηση…

Καλά το ποστ ήταν όλο δικό σου, μέσα στην ειρωνεία, μιας και εσύ είχες τη συνήθεια να επικαλείσαι όλα αυτά, κάθε φορά που η προσωπική σου άποψη δεν αρκούσε, οπότε περίμενα να το πιάσεις και να μην το πάρεις στα σοβαρά.

Το που φτάσαμε είναι εν μέρει και ευθύνη τύπων σαν εσένα. Τουλάχιστον εσύ από το Χαμερ πήρες τελικά αυτό που σου αναλογούσε.

Τώρα βοήθησε με να κρατήσω την υπόσχεση μου. Οι αναφορές στα FOTD και VXI είναι σταγόνες μπροστά στον ωκεανό από χοντράδες που πρόλαβες να ξεφουρνίσεις στη σύντομη, ευτυχώς, θητεία σου στο Χάμερ, οπότε δεν αξίζει να ξανασχοληθώ μαζί σου. Αυτά για να μην ξεφύγουμε και άλλο από το θέμα.

Μα καταρχήν ποιός σύγκρινε Wolf με Maiden δλδ? Αυτό κατάλαβες από όλο το κατεβατό? Σαν τις γκόμενες που πιάνονται από μια λέξη …εντάξει γαμάνε οι Maiden αλλά τα διαμάντια τους από τα σκουπίδια τους ξεχωρίζουν ότι και να κάνεις. Και όντως “αρκεί η μουσική” για να καταλάβεις γιατί αναφέρθηκα σε Wolf, οι οποίοι σαφώς και δεν είναι Maiden, αλλά και οι ίδιοι οι Maiden, από 7th son και μετά εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις δεν είναι Maiden, ούτε κάν όμως.

Φίλε η μουσική δεν είναι μπάλα. Δεν είναι μαθηματικά. Είναι κάτι υποκειμενικό. Σε άλλους μπορεί να λένε περισσότερα πράγματα οι Wolf από τους Maiden post-BNW.

Και εδώ που τα λέμε, οι κριτικές στους Maiden (που είναι η αφορμή για τη διαμάχη) ήταν πάντα γενναιόδωρες (μιλάω για τα άλμπουμ μετά τα κλασσικά). Άλλοτε σωστά. άλλοτε όχι.

Xαχαχα, that escalated quickly!

Σίγουρα δεν έπιασα την ειρωνεία, γιατί όπως είπες, τα επικαλούμαι αυτά, φυσικά και παίζουν ρόλο. Για την “Μουσική που Αρκεί” πάντως υπήρξε και η δική μου ειρωνική απάντηση για τα στάδια, το οποίο δεν απευθυνόταν σε σένα μιας και δεν επικαλέστηκες ποτέ κάτι τέτοιο. Αλλά τι να πεις, ας μην χαλάμε τις καρδιές μας άλλο.

Πρώτη φορά κολακεύομαι τόσο πολύ από ποστ που μου την λέει πάντως.

Μα αυτό ακριβώς υποστήριζα μερικές σελίδες πιο πίσω. Αλλά μπορεί να ισχύει και από τις δύο πλευρές, χωρίς κανένας από αυτούς που γουστάρουν είτε το ένα είτε το άλλο να πρέπει να χαρακτηριστεί αρρωστάκι. Μπορεί να σου αρέσει οτιδήποτε, μπορεί να μην σου αρέσει οτιδήποτε. Αν είναι όμως να αρχίσουμε τους χαρακτηρισμούς, έχω και εγώ έμπνευση.

Και τέλος πάντων, αν έγινε κάτι - που δεν νομίζω να έγινε - ήταν ανάμεσα σε μένα και τον Γρακχο. Το θέμα δεν υφίσταται πλέον.

Α, εντάξει, εσύ θίχτηκες από το “αρρωστάκι”. ΟΚ. Αν πραγματικά σε πείραξε, σου ζητάω συγγνώμη αλλά ελπίζω να με πιστέψεις όταν λέω ότι το χρησιμοποιώ για συνώνυμο του “φανατικού οπαδού” και δεν το χρησιμοποίησα για τον εαυτό μου προσβλητικά επίσης.

Από εκεί και πέρα βέβαια, όχι, δεν έγινε κάτι, ποστ σε ένα φόρουμ είναι, δεν είναι δα και το (αποτελεσματικό!) σαμποτάζ των Iron Maiden!

Εδώ ρε νομίζει ότι όντως τον παρακάλεσα να μην πιάνει στο στόμα του τους Wolf!

Δεν είναι δύσκολο ρε συ, με τέτοιο καταιγισμό από μετριότητες, μπορώ να αλλάζω μπάντα κάθε μέρα.

Ρε συ ιγνάτιε, από όταν γεννήθηκες έχουν να βγάλουν οι Maiden δίσκο με @@, γιατί το κουράζεις τώρα, δεν υπάρχει λόγος. 26 χρόνια πέρασαν και ακόμα περιμένουμε μια γαμημένη σύνθεση και ένα γαμημένο ρίφφ, αυτό λέμε και γιαυτό γκρινιάζουμε. Οι Wolf σε δέκα χρόνια μέσα κατάφεραν και έβγαλαν τα ριφφ και τις συνθέσεις που ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να έχουν βγάλει οι maiden, αυτή είναι η αλήθεια και η πίκρα ταυτόχρονα. Δεν είναι άποψη μου, είναι γεγονός, χτύπα τον κώλο σου όσο θές αλλά η μουσική όπως είπες αρκεί για να το καταλάβεις και να το χωνέψεις.

Α νταξ, αφού βγήκε το πόρισμα και είναι γεγονός, δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε. Χαραμίζεσαι στο φόρουμ εσύ. Είσαι για μεγάλα πράματα. Πρέπει να απευθύνεσαι στα πλήθη και από κάτω να βαράνε προσοχές.

MAIDEN vs WOLF, τελικά αυτό το φόρουμ ακόμα και στα χειρότερά του δεν απογοητεύει ποτέ όποτε είναι να βγάλει νέο δίσκο ο Χάρις.

κάποιοι γκρινιάζανε και όταν βγάζανε τα κλασικά τους πάντως… να θυμήσω παλιότερο ποστ μου που έλεγα περι πλήκτρων σε ένα thread, είχα πάρει το somewhere in time το 1987 (αφού το έλιωνα σε κασσέτα για ένα χρόνο) και οι “μεγάλοι” μου λέγανε: πολλά πλήκτρα μικρέ! Γιατί το αγόρασες… :lol:

Εγώ απλά βρήκα μια καλή αφορμή για να πειράξω τον Γράκχο, εντελώς για πλάκα. Κάποιος λέει κάτι και πετάγομαι εγώ απαντώντας παραλλάζοντας τον τίτλο ενός τραγουδιού. Συνηθισμένα πράγματα.

Εγώ να ξεκινήσω σύγκριση Maiden vs Οποιονδήποτε δεν παίζει. Τώρα πχ ακούω το Fortress των Alter Bridge. Δισκάρα, μπαντάρα, τους έχω δει και λάιβ αλλά τη γκαβλα που μου βγάζει πχ το Final Frontier, δεν μου τη βγάζει. Φαντάσου να μην με πολυψήνει και η μπάντα.

Ούτε που μπορώ να το φανταστώ :!:

Ε, δεν θα έλεγα ότι είναι η ίδια φάση ακριβώς… Σε λίγα χρόνια δηλαδή το Final Frontier θα μνημονεύεται επάξια δίπλα στο Somewhere in Time και το βίντεο του Different World θα συγκινεί όσο και το Wasted Years; (άσε δε πόσα χιλιόμετρα μπροστά είναι από το Sharknado 3).

Ασχέτως του χαμού που προηγήθηκε πάντως, το Maiden vs Wolf στέκει μια χαρά σαν ερώτημα, τα τρία πρώτα Wolf έχουν βασική επιρροή τους Maiden (ειδικά τα δύο πρώτα) και τυχαίνει (κατά τη γνώμη μου ντε) να είναι και πολύ καλύτερα από κάθε αντίστοιχη κυκλοφορία των Maiden. Φυσικά μπορείς να πεις ότι το ντεμπούτο ξεσηκώνει ξεδιάντροπα τις πατέντες των Maiden, συχνά αυτούσιες, αλλά έχει και φοβερή έμπνευση και πάθος (συν speed + τζούρες MF που του δίνουν αρκετή προσωπικότητα για να μην τους πεις κλώνους) που το καθιστούν πολύ απολαυστικό. Κανονικά θα έπρεπε όλοι οι Μεηντενάδες να γουστάρανε αλλά οι μισοί τους είδαν και εχθρικά ακόμα τότε (2000). Ποιος ξέρει γιατί…

Μετά που παγιώσανε το δικό τους ύφος πάντως, απλά εδραιώνονται σαν μια από τις καλύτερες heavy metal μπάντες των τελευταίων δεκαπέντε ετών. Και εγώ πιστεύω ότι όπως ο χρόνος δικαίωσε το Somewhere in Time και το Ample Destruction ξέρω γω, έτσι θα δικαιώσει και αυτά. Παραείναι καλοί δίσκοι για να μείνουν στην αφάνεια, που δεν έχουν μείνει και τόσο, έτσι κι αλλιώς…

Γνώμη σου.Για μένα πχ το BNW στέκει άνετα δίπλα στα 80’s και αυτό έχει να κάνει καθαρά με τα γούστα του καθένός.Τράβα πες σε ένα παιδί που το πρώτο του ήταν το DOD πχ ότι είναι πατάτα άλμπούμ.Για το παιδί αυτό το DOD μπορεί να είναι ο κοσμός όλος.Τι κάθεσαι και μας λες τώρα δλδ?Αν πιστεύεις ότι οι maiden έχουν να βγάλουν τραγούδι απο το seventh son πολύ καλά κάνεις και γούστο σου και καπέλο σου.Αυτό δεν σημαίνει ότι ισχύει για όλους μας

Κείνοπουσουλέωγωρε:p

Από τη μία τα γούστα του καθενός από την άλλη τα στάδια, διαλέχτε επιτέλους να ξέρουμε τι μαλακίες να λέμε.