Iron Maiden - The Book Of Souls

Και το ακους και 4 του μηνα το τσιμπας κιολας για ακροασεις οπως πρεπει :smiley:

Όπου να ναι θα ληκάρει, δεν μπορεί!

Έτσι. Και μετά πηγαίνουμε εδώ http://www.rocking.gr/forum/showthread.php?t=243&page=1572&p=1679791#post1679791. Στόχος να γεμίσουμε τουλάχιστον 3 σελίδες με Book Of Souls. :smiley:

Ο συγκεκριμένος έχει το μόνιμο μέλημα να θέλει να γράφει σαν οπαδός και σαν “λόγιος” ταυτόχρονα και αυτό σπάνια το επιτυγχάνει, από την άλλη όμως, θα διατυπώσει τις προφανείς αλήθειες (π.χ. ότι οι Maiden είναι “η καλύτερη μπάντα όλων των εποχών”) που άλλοι, σαν υπερβολικά ψαγμένοι και “υπεράνω”, διστάζουν να γράψουν.

Το συγκεκριμένο κείμενο, αν εξαιρέσεις τα αναμενόμενα πλέον σε βαθμό να μην εξοργίζουν πια, ορθογραφικά λάθη (μα “αυθαρσία”, “γελοτοποιός”;! Ένας επιμελητής κειμένων δεν τους βρίσκεται;) είναι ενθουσιώδες μεν, προσεκτικό στις διατυπώσεις του δε, ενώ η αναφορά στους “πωλητές οδοντικού νήματος από τη Μοντάνα” ήταν ένα έξυπνο κλείσιμο του ματιού για τους παλιότερους.

Επί του προκειμένου τώρα, δεν μπήκα στη διαδικασία να ακούσω καν το πρώτο single αυτή τη φορά. Θα περιμένω να ακούσω το δίσκο ολόκληρο, κατά κανόνα στη ροή ενός album τα κομμάτια αποκαλύπτονται στην πραγματική τους διάσταση ? αυτό τουλάχιστον είναι το σύνηθες για τις metal κυκλοφορίες. Άλλωστε, κάτι παραπάνω από μια εβδομάδα απομένει, δεν είναι και μεγάλο το διάστημα!

Ισχύει!!Όταν διάβαζα παλιότερα το hammer γράφανε για τους Maiden ότι είναι σπουδαία μπάντα ενώ για τους metallica γράφανε ότι είναι η μεγαλύτερη καλύτερη κτλ μπάντα όλων των εποχών κτλ…και γω σαν κλασσικός maiden -ας σπαζόμουνα απίστευτα με κάτι τέτοια…και για να προλάβω μερικούς ΟΠΟΙΟΣ πιστευει ότι οι Metallica έιναι η μεγαλύτερη μπάντα όλων των εποχών να πάει να το γράψει στο thread των metallica…oxι εδώ…ΕΔΩ ΜΟΝΟ MAIDEN ΡΕ ΜΟΥΝΙΑ :stuck_out_tongue:

Εφόσον δεν κάνει κριτική για οτιδήποτε από Maiden ο Τσουνταρος, όλα καλά.

Το ότι το άλμπουμ αποθεώνεται στις διάφορες κριτικές μέχρι στιγμής δεν είναι περίεργο, μια τεράστια μπάντα σαν αυτούς με θηρίο δισκογραφική και με τον αποδεδειγμένα εξαιρετικό marketing μηχανισμό τους σε πλήρη επίθεση θα ήταν περίεργο να μην αποθεώνεται.

Πιθανότατα βοηθάει και το γεγονός ότι μετά από κάποιους μέτριους δίσκους αυτός είναι ίσως ανέλπιστα καλύτερος οπότε μπορούν να πατήσουν κάπου.

Είναι τελείως χαζό εξάλλου να επηρεάζεται κάποιος από κριτικές, όλες τους αμφιβόλου αξιοπιστίας και κινήτρων αφού μόλις κυκλοφορήσει θα μπορεί να το ακούσει στο internet και να αποφασίσει μόνος του.

Μεγάλης διάρκειας τραγούδια εξάλλου και σε κλασικό heavy metal είναι δεδομένο ότι θα κάνουν κοιλιά, πόσες φορές πια να ακούσεις το ρεφρέν και πόσα σόλος να έχει για να γεμίσει το χρόνο;

Δισκογραφικά δεν περιμένω τίποτα αξιόλογο πλέον από αυτούς, μακάρι να μας εκπλήξουν ευχάριστα.

Το speed of light πάντως έπρεπε να είναι instrumental, ωραία riffs και μελωδίες αλλά μόλις προστίθεται η ερμηνεία μου φαίνεται ασυνάρτητο.

αυτο που εχω καταλαβει ως τωρα ειναι οτι εχει 1 μετριο κομματι το '‘the man of sorrows’'αντε βαρια βαρια το ‘‘speed of light’’.βαση των reviews παντα.

αν το speed of light θεωρειται μετριο κομματι,τοτε μπορει να εχουν καποια βαση τα reviews.

Μακαρι να ναι το πιο αδυναμο του δισκου,απλα να ηταν το πιο “εμπορικο” λογω της διαρκειας του και να αναγκαστηκε να γινει single

παντως και στα προηγουμενα αλμπουμ τους τα διαμαντακια τους τα ειχαν στους δισκους,απλα συγκεκριμενα ο προηγουμενος ειχε πολυ μικροτερη συνοχη σε σχεση π.χ με το A Matter of Life and Death η Brave New World

Έχεις κι εσύ τα δίκια σου.

Είναι εύκολα καλύτερο απο το προηγούμενο. Το οτι είναι μακρόσυρτα πολλά και μεγάλα σε διάρκεια δεν είναι κακό, αρκεί το ρεφραίν να είναι καλό (πχ στο Blind Guardian το τελευταίο δεν είχε σοβαρα ρεφραίν) και σε αρκετά είναι. Ο ήχος, κακό, δεν τον λές, λίγο ξερός, λίγο μπουκωμένος εδω κι εκεί καποιεσ κιθάρες, αλλά η παραγωγή είναι θέμα γούστου. Δεν είναι κακή, δεν είναι τέλεια (για τα γούστα μου) Στο BNW είχαν καλή και στο DOD. Ισώς να έβαλε χεράκι ο Harris, και αυτό είναι στα μείον, αλλά δεν είναι αθλια. Το “empire” έχει καμποσες όμορφες στιγμές, αλλά, πολύ μεγάλο, δεν το πολυέπιασα. δηλαδή νομίζω και λίγο πιο μικρό γινόταν, αλλα το τερμάτισαν…κάνει ένα δυο καλά τουμπαρίσματα σε κάμποσα μέρη ο mcbrain μεσα στο δίσκο σε κάποια απο τα μεγάλα και κάπως τα σώζει. Αντιγράφουν και λίγο τον εαυτό τους σε μέρη, τις δικές τους πατέντες, αλλα πιο πολύ σαν tribute, δεν βασίζουν εντελώς κομμάτια, αλλά σε μέρη ίσως πείς, ωχ το “τάδε” μάλλον ψιλοβούτηξε εδώ… βαριόντουσαν να γράψουν ? καυλαντίζανε ακούγωντας παλιά και θέλαν να κάνουν κάτι παρόμοιο; Οι maidenάδες θα το αποθεώσουν, εδώ αποθέωσαν το FF, που ειλικρινα ήταν ΚΑΚΟ. Απλά αυτη τη φορά την παλεύει, ο δίσκος μια χαρά και ας είναι τεράστιος. Έναν καλό δίσκο βγάζει… μπορεί να μην αρέσουν όλα, αλλα λογικά θα αρέσουν τα περισσότερα. Για μένα είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό τα ρεφραίν που κάνουν ένα κομμάτι καλό, κακό ή μέτριο… αν όλα είναι γαμώ και το ρεφραίν πατάτα, ξενερώνεις. Αν έχεις ένα καλό ρεφραίν, ανεβάζει όλο το κομμάτι και πολλές φορές σώζει την παρτίδα. Αν όλα είναι γαμω… τότε καραγουστάρεις. Γενικά το φυλλάνε σαν κόρη οφθαλμού 1-2 μέρες πρίν απο κανένα early preorder λογικά θα βγεί, στο ευρύ κοινό στα μυστήρια sites. btw, μπόλικα απο αυτά έχουν τελευταία διάφορα “viruses” ή άλλες μαλακίες… οπότε be careful. Όσο για κάποιους που λέγανε τα leaks απο τα b-sides νεο δίσκο. Ανεκδιηγητοι.

thanks για τις πληροφορίες :thumbup: Μια βδομάδα έμεινε…

PrimalRage κανεις δεν μπερδεψε τα b-sides για το καινουριο. Εγω καταλαβα απο τις διαρκειες οτι κατι δεν παει καλα και το διεγραψα πριν καν το ακουσω θεωρωντας οτι τα κομματια ειναι κομμενα. Το γιουβαρλακι απλα εγραψε ποια κομματια ανεβασε το τρολ στους Ρωσους ως το Book Of Souls. Να καταλαβαινουμε και τι διαβαζουμε.

Δεν λέω για έσας απλά εδώ φίλος, μου κάνει έχω το καινούριο maiden στο αμάξι και σκάει το kill me ce soir :stuck_out_tongue: χαχα.

Ειδικά στο Judgement Day ο Dickinson ξεκάθαρα γερασμένος μιμείται τον Blaze…

LOOOL!!! Ο φιλος σου δεν εχει ιδεα την ειναι οι Maiden μου φαινεται!

ντάξ τα κλασσικά τα ξέρει . b-sides τωρα… είναι πιο casual ακροατής .

Δεν το ριππαρει κανενα καλο βραζιλιανακι να το απολαυσουμε και μεις?

Δεν περιμενω κατι ισαξιο με τα παλια απλως να ειναι πιο εντιμο απο το προηγουμενο