Iron Maiden - The Book Of Souls

Με παρεξήγησες, εγώ θα ήθελα αντί για το καλοφτιαγμένο τίποτα των γκοστ να συζητάμε σχετικά με το τελευταίο SATURNALIA TEMPLE.

Πότε θα συνειδητοποιήσεις όμως ότι όσες φορές και να τους αναφέρεις, πάλι μόνο εσύ θα τους ακούς εδώ μέσα :!:

Και πολύ καλά θα κάνω, δεν είναι όλα για όλους :!:

Τσουρέκια μας τα κάνατε

We’re even then :!:

Τι ήβεν, 3 σελιδούλες γκοστ, ούτε εσείς που τους ακούτε δεν τους πιστεύετε. :stuck_out_tongue:

Ρε ιγνατιούλη εγώ για τους Ghost έγραψα μια φράση ξέρω γω

Μα στη Θεσσαλονίκη όλη την προηγούμενη βδομάδα δεν το έβρισκες πουθενά. Δέκα κομμάτια φέραν οι εγκέφαλοι ; Μόλις χθες το βρήκα και το τσίμπησα. Αλλά στην τελική ποιος τα γ@μ@ τα τσαρτς - ειδικά τα ελληνικά !

Και Λαρισα τα ιδια, απο την περασμενη Πεμπτη δεν υπηρχε. Μαλλον αυριο για οποιον ενδιαφερεται.

11 μέρες παραγγελία για την deluxe έκδοση, τελικά έφτασε σήμερα στα Public Κορίνθου, με χελωνίτσα.

Ακριβώς…από την πρώτη μέρα το ψάχνω τώρα που ήρθε σαλονικα δεν έχω χρόνο και ακόμα δεν το έχω πάρει

εγω το ειχα παραγγειλει την προηγουμενη εβδομαδα απο παμπλικ και εκανε 3 εργασιμες να ερθει…αρκετα πιο γρηγορα απο οτι περιμενα…

Από τη μία λες να στηρίξεις τα δισκάδικα και να μην παραγγείλεις από το ίντερνετ ή από τα γαμωπάμπλικ γιατί είσαι ρομαντικός και θα σου λείψει η βόλτα και το ψάξιμο δίσκων στα ράφια, αν δε σου λείπει ήδη δηλαδή.

Και από την άλλη, Θεσσαλονίκη έχεις το ΑΡΧΙΔΙ τον Τζο που ανοίγει το μαγαζί όποτε στον πούτσο του γουστάρει και σου μιλάει μόνο αν έχει κέφια εκείνη τη μέρα, τον Αλόουν που έφερε το Maiden 2 βδομάδες αργότερα και αντί για 20 που έλεγε αρχικά τελικά το πουλάει 24,5 επειδή έτσι, αν δε σας αρέσει να το πάρετε από αλλού.

Είπα να το παραγγείλω από μέταλ έρα λοιπόν που μαζί με ταχυδρομικά θα έβγαινε όσο να κατέβω με το λεωφορείο να πάω σε έναν από τους 2 ΜΑΛΑΚΕΣ που έχουμε στη Θεσσαλονίκη.
Παίρνω τηλέφωνο την Πέμπτη, αύριο θα το στείλουμε. Τελικά είχε τελειώσει και δεν μου το είπαν, έγινε 2η παραλαβή την Τετάρτη, το έστειλαν Πέμπτη (μια βδομάδα μετά) και ήρθε σήμερα, 12 μέρες αργότερα. Που δεν θα είχα και μεγάλο πρόβλημα, αλλά πες το μου ρε ΠΑΠΑΡΑ ότι περιμένεις να έρθει πάλι και δεν το έχεις, τι μου λες θα το στείλω αύριο, καθυστερημένε;

Να πάτε να γαμηθείτε όλοι, να κατεβάσετε στόρια, να βάλετε ένα λουκέτο στο μαγαζί και ένα στον κώλο σας και μετά να κλαίγεστε που δεν σας σεβάστηκε ο κόσμος και κατέβαζε από το ίντερνετ η έκανε παραγγελίες από το εξωτερικό.

bastard εσύ χρειάζεσαι λουκέτο στον κωλαρίνο σου, από τότε που σε είχα διαλύσει στο ΧΑΞΜΠΟΛ.

Σε κανένα όνειρο θα το είδες:!:

Έλα να παίξουμε ένα μονό στα πέντε, θα σου βάλω πέντε γκολάκια

πλάκα-πλάκα αν αφαιρέσουμε όσες σελίδες ΔΕΝ μιλάνε για το άλμπουμ, παίζει το thread για τους Ghost να έχει περισσότερες :stuck_out_tongue:

καποτε σκεφτομουν ετσι ακριβως…να στηριξω τα δισκοπωλεια…ε πλεον στηριζω την τσεπη μου…προτιμω αυτα τα 2 ευρω λιγοτερα να τα φαω σε σπορια…

Χα, χα, αλήθεια είναι αυτό, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα τον πετύχεις ανοιχτό τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Και είναι απαράλλαχτος εδώ και 20 χρόνια όταν πήγαινα σαν φοιτητής στο μαγαζί του!
Τελικά είναι Τζο ή Τζώρτζ;

Επί της ουσίας τώρα, είναι απαράδεκτο να θες να αγοράσεις δίσκο και να μην τον βρίσκεις. Ήθελα να ήξερα, οι κατ? όνομα επαγγελματίες του χώρου, τόσο πια δεν μπόρεσαν να προβλέψουν τη ζήτηση; Λες και πρόκειται για κάποιο πρωτοεμφανιζόμενο γκρουπάκι και υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες!

Ωραια τα λες φιλε αλλα ποιος σε ακουει

Τις τελευταίες 3 μέρες έκανα ένα τεστ: δεν άκουσα καθόλου το “Book of Souls”, ώστε να δω αν μου έχει “αφήσει” τίποτα μετά από μία βδομάδα συνεχών ακροάσεων. Και τελικά, σήμερα που το ξαναέπιασα, ακουγόταν ακόμα καλύτερο.

Δεν ξέρω τελικά τι είναι καλύτερο, τα άλμπουμς που σε πιάνουν με τη μία ή αυτά που χρειάζονται χρόνο. Δε λέω ότι το “Book of Souls” είναι τόσο “progressive” :stuck_out_tongue: ή πολύπλοκο, αλλά 92 λεπτά δίσκος δε χωνεύεται εύκολα. Τις 3 τελευταίες μέρες λοιπόν, κατέβασα και άκουσα επανειλημμένα το νέο Ghost, επηρεασμένος από την κουβέντα εδώ. Αυτό με έπιασε αμέσως! Την πρώτη μέρα σκέφτηκα ότι πρέπει να αγοραστεί πάραυτα το CD, τη δεύτερη ήμουν σε φάση “OK, δεν είναι κακό” και την τρίτη το έκανα delete και επέστρεψα στο “Book of Souls”.

Δεν έχω κάτι εναντίον των Ghost, το πρώτο άλμπουμ το είχα αγοράσει τότε και το επισκέπτομαι πού και πού, αλλά όπως έγραψε ένας φίλος παραπάνω, είναι ένα “καλοφτιαγμένο τίποτα”. Όποιος συγκρίνει με Blue Oyster Cult, μάλλον δεν έχει ακούσει Blue Oyster Cult, για μένα την καλύτερη αμερικάνικη μπάντα των 70’s. Το “Spectres” για παράδειγμα θα σου ξυπνήσει τα εγκεφαλικά κύτταρα ακόμα και μετά από 40 χρόνια (σχεδόν), το “Meliora” μετά από 3 μέρες είναι καλή υπόκρουση για όταν πλένω πιάτα στο σπίτι μου.

Γενικά, κάτι Ghost, Enforcer κλπ είναι σαν rock/metal boybands, δημιουργήματα της Σουηδικής μουσικής βιομηχανίας (respect μεν, αλλά πολύ τσιχλόφουσκα). Επειδή έζησα 5 χρόνια σε αυτή τη γαμάτη χώρα, υποστηρίζω ότι οι Σουηδοί είναι ανεκδιήγητοι φλώροι. Ο νεότερος κανονικός μεταλλάς πρέπει να είναι ο Leif Edling**. Η μουσική είναι εξαγώγιμο προϊόν της χώρας και μπράβο τους, αλλά για αυτούς το καλοφτιαγμένο metal από την καλοφτιαγμένη electro/pop δεν έχει μεγάλη διαφορά. Καλοί μουσικοί (ως παίκτες), καλά στούντιος, καλές παραγωγές. “Καλοφτιαγμένο τίποτα” λοιπόν, βρίσκουμε 5 άσχετους μεταξύ τους καλούς παίκτες, τους γράφει τα κομμάτια ένας “Φοίβος” και τους ονομάζουμε “Ghost” - πουλώντας χιούμορ-σατανισμό - ή “Enforcer” - πουλώντας νοσταλγία/NWOBHM. Εννοείται κι ότι τους ντύνουμε/χτενίζουμε ανάλογα.

Πάμε στους Maiden λοιπόν, οι οποίοι δε φτιάχτηκαν από image makers και έγιναν η καλύτερη/μεγαλύτερη metal μπάντα μόνο με τη μουσική τους και την απόδοσή τους στη σκηνή. Δε βάφτηκαν, δε μασκαρεύτηκαν. Κυκλοφόρησαν 7 σερί αριστουργήματα (κανείς άλλος…) με το έβδομο να είναι το Καλύτερο Άλμπουμ στην ιστορία του metal. Μετά από τότε, κάθε νέος δίσκος κρίνεται από το πόσο απέχει από τα 7 πρώτα και οι οπαδοί ελπίζουν να πάρει τον τίτλο του “καλύτερου μετά-Seventh Son εποχής δίσκου”.

Το “Book of Souls”, αν ήταν 75 λεπτά, θα ήταν αναμφισβήτητα το καλύτερο μετά-Seventh Son άλμπουμ των Iron Maiden. Αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη. Βγάλε τελείως το “The great unknown” και το “The man of sorrows” (αν και τα solos είναι πολύ καλά και στα δύο), κόψε και 2-3 λεπτά από ανούσιες επαναλήψεις εδώ κι εκεί και να το! Καλύτερο από BNW και AMOLAD, καλύτερο ίσως και από το X-Factor. Τα υπόλοιπα τρώνε σκόνη ακόμα κι από το 92-λεπτο “Book of Souls” χωρίς να κόψεις τίποτα. Προφανώς όμως, δε φτάνει “Accident of Birth” και “Chemical wedding”, αν και οι συνθέσεις του Dickinson δείχνουν ότι το “έχει” για ένα ακόμα προσωπικό άλμπουμ που θα μας πετάξει τα μάτια. Σε αντίθεση με ότι έγραψα πριν μερικές μέρες μετά τις αρχικές ακροάσεις, το “Empire of the clouds” είναι αριστούργημα τελεία και παύλα. Μακάρι να είναι υγιής ο Μπρουσάκος.

Πάντως, δεν περιμένω να κυκλοφορήσουν κάτι καλύτερο στο μέλλον, τα χρόνια περνάνε για όλους. Το “Book of Souls” είχε τη φιλοδοξία να είναι το “magnum opus” της μετά-Seventh Son εποχής και ίσως να τα κατάφερε, αν και έχει τις αδυναμίες του. Κι επειδή δεν έχει νόημα να βγάλουν δίσκο 113 λεπτών σε 5-6 χρόνια, ας βγάλουν έναν τύπου “No prayer” (αγαπημένο κι αυτό), απλά και ψιλο hard rockίζοντα κομμάτια 4-5 λεπτών. Ή ας βγάλουν ένα δίσκο με κλανιές να τρολάρουν τους haters. Εγώ θα το αγοράσω και πάλι. :smiley:

** edit: Ξέχασα και τον Μιχαλάκη τον Όκερφελντ. Μεγάλη παράλειψη.