Μήπως επειδή οι Maiden είναι μεγαλύτερο όνομα;
Και νανουρίσματα να κυκλοφορήσουν, θα έχουν περισσότερη συζήτηση και περισσότερες πωλήσεις.
Το Final Frontier που είναι ίσως μέσα στους 1-2 χειρότερους δίσκους τους είχε μπει στα charts. Όχι επειδή άξιζε από πλευράς ποιότητας. Απλά το έβγαλαν οι Maiden.
Οτι ολοι δεχομαστε πως το Meliora ειναι αριστουργημα κι ετσι δεν χρειαζονται αψημαχιες και αναλυσεις επι των αναλυσεων.
Νομίζω το λέει πολύ ωραία ο Mc Brain σε μια πρόσφατη συνέντευξη το:[I] I suppose, you know, we could go fart in a paper bag and most people would go, ‘Cor, that’s a bit alright. It’s not bad, is it?’ [Laughs]
[/I]
Κάλο είναι. Προφανώς έχω τις ενστάσεις μου και θα μπορούσε να είναι πολύ πιο μαζεμένο και κάπου ξεφουσκώνει, αφού όσο κι αν ξεφεύγει απο τις μανιέρες σε σημεία, άλλο τοσο ΔΕΝ ξεφεύγει. Αλλά θα αγοραστεί σαν προσθήκη στην ήδη υπάρχουσα δισκογραφία, χωρίς περιστροφές και χωρίς να πιάσει πολύ σκόνη σαν το FF. Κάλα μέσα στη χρονιά, υπάρχουν για τ αυτιά μου άκρως ανώτερες κυκλοφορίες. Και όχι, το Ghost, δεν το θεώρω καν αριστούργημα.
Το Praying Mantis που του έβαλε ένα 6άρι το Hammer απο “πολιτική” είναι απίστευτα καλό.
Το “The Judgement” των Scanner, φοβερό. Επίσης σε επιπεδα Candlemass/Solitude Aeturnus το “Sorcerer - In The Shadow of the inverted cross”. Μεγάλη Ηττα. Το δίπολο Symphony X, Darkology μέσα στο κατακαλόκαιρο ισωπέδωσε και ίσως για μένα να κοντραριστεί για το πιο καλό της χρονιάς. Ντάξ, Syndown και ο Sir Allen, λαρύγκια απο άλλη διάσταση. Το Enforcer πιο μέτσολ και πιο καλό απο ποτέ με ταχύτητες να πέφτουν και πιο πολλές μελωδίες ήταν πολύ ευχάριστο. Μου άρεσε πολύ το “The Gentle Storm - The Diary” των Lukasen/Gisbergen. Πολύ μελωδικό και ότι να τραγουδήσει αυτη η γυναίκα το κάνει να ακούγεται τέλειο. Αυτό που πήγε πολύ άκλαυτο και υπόγειο είναι το Ghost Ship Octavius στο οποίο γαμάτο power με έξυπνες ιδέες και μελωδίες μπολιάζεται. Πραγματικά καλόσ δίσκος που πήγε ακλαυτος. Το “Steve Hackett - Wolflight” ήταν άλλη μια φοβερή στιγμή μέσα στη χρονιά. Απίστευτος κιθαρίστας και παρακαλάει να έρθει Ελλάδα, αλλά … Τέλος απογοήτευση απο Motorhead, (τυπικά οκ αλλά ο Λεμ πιέζεται τραγικά και μεσα στο στούντιο.) Το Queensryche ενώ περίμενα άλλα, πολύ αδιάφορο και χωρίς ρεφραίν, περιέργως πως ο Tate πολύ πιο παλέψιμος. Το “Atom By Atom” των Satan που πάλι πήρα αυτί “σκίζει”. Μεγάλο έπος το “Fall Of Persephone” δεν χρειάζεται να ναι ενα κομμάτι 40 λεπτά για να είναι επικό ή προγκ. To Maiden σ όλα αυτά θα το έβαζα μεν αλλα πιο πολύ τιμητικά, και όχι γιατι μου έφυγε η μαγκιά. Και φυσικά διοτι ακόμα και αγκωμαχώντας ελαφρώς, ο dickinson παραμένει ένα απο τα “αηδόνια” της σκηνής.
Οι Maiden είτε μας αρέσουν είτε όχι είναι ακρογωνιαίος λίθος της σκηνής μαζί με Priest, Motorhead και όσους άλλους έχουν γράψει χιλιόμετρα και διπλό αριθμό album στη σκηνή. Μόνο σεβασμό μπορούμε να δείχνουμε και να ψιλοσυγχωρούμε αν βγάλουν καμιά μπαρουφίτσα. Ποτέ δε γουσταρά τη νοοτροπία πρώην δισκοπώλη/μαγαζάτορα, που έβγαλε απο “παρουσιάση” δίσκο, κλασσικότατου γκρουπ επειδή δεν του άρεσε και ο κόσμος του ζήταγε κλασσικούρες, αλλα την άλλη μέρα που το πούλαγε, έλεγε “γαμάτο” … αλλα ας μην ανοίξουμε συζήτηση για συμφέρονται κτλ. Γουστάρουμε αυτο που ακούμε, κι αυτό έχει σημασία. Να περνάς καλά με τη μουσική. (Σορρυ που ξεφεύγει λίγο απο το topic)
Το Enforcer το άκουγα όταν είχε βγει. Λίγο η ξεραΐλα εκείνης της εποχής, λίγο οι ‘‘επιρροές’’ από άλλες μπάντες σε κάποια κομμάτια που έκαναν την ακρόαση πιο ευχάριστη, νταξ παλευόταν αλλά μέχρι εκεί. Υστερεί πολύ σε σχέση με το Diamonds. Δεν παίζει να το συγκρίνω με το Book Of Souls. Και 30 άλμπουμ να με έβαζες να διαλέξω για φέτος, που δεν έχω ξετρελαθεί κιόλας με τη συγκομιδή, θα έψαχνα με το στανιό κάποιο άλλο από το να καταλήξω σε αυτό. Με το Ghost δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθώ σοβαρά. Προτιμώ να ρισκάρω να χάσω μία δισκάρα. Όταν ακούσω και βαρεθώ όλα - όμως όλα - τα άλλα, μπορεί να βάλω να ακούσω κανα κομμάτι.
Αυτο τι ειναι? Το google δεν με βοηθαει ιδιαιτερα. Σορρυ που συνεχιζω off topic αλλα θα με φαει η περιεργεια…
Εντιτ: Α ειναι κομματι απο το Σαταν…για να δουμε
Αν σ’αρέσουν οι Satan είναι μια απο τα ίδια (σε πολυ καλό επίπεδο) με λίγο πιο speed/riff σε μέρη απ ότι στα κλασσικά τους. Σαν το EP αν τραγούδαγε ο Ross.
[B][SIZE=5]ΒΓΑΛΑΝΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΟΙ SATAN;!
ΕΛΑ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ ΑΥΤΟΣ ΕΙΣΑΙ! ΝΑ 'ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΜΟΥ ΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗ ΜΕΡΑ![/SIZE][/B]
(Πάω να το βρω. Άντε, ν’ ακούσουμε επιτέλους λίγο γαμάτο χέβι μέταλ)
Μήπως γιατί το meliora είναι το 1ο αξιόλογο άλμπουμ που βγάζουν;
λογικά δεν έχει διαρεύσει. Εγώ ακούω αρκετά επειδης γνωρίζω ένα φιλαράκι που γράφει κάπου και καβατζώνεται πρόμο. (οχι οτι παλλά δεν διαρρέουν)
Εγω που μεγάλωσα με metal church , heavy load , warlord , sepultura ,Metallica , maiden , Motörhead , nuclear assault, paradise lost , omen,testament , sentenced και το δεύτερο κύμα του BM δεν μπορω να ακούσω ghost ! Απλά και όμορφα
Άκου εκει αριστούργημα !
Συμφωνώ με τα χίλια φιλε
*Υποθέτω οτι δεν το λες για μειντεν αλλα για τους άλλους που αναφέρθηκαν πιο πάνω . *
Ε καλα εσυ μεγαλωσες με μετσολ…οι ghost προσεγγιζονται απο μια πιο κλασσικ ροκ/προγκ (με μπολικο χιουμορ) οπτικη γωνια. Εκτος απο το ντεμπουτο που ειναι ετσι κι αλλιως απαραδεκτο (πλην του ριτσουαλ)
Νομίζω οτι μιλώντας για κλασικ ροκ και προγκ τοποθετούμε purple , wishbone ash ,zeps , Hendrix , Rush , camel , yes , Ted , blue oyster ,cream και παρα πολλα αλλα . Εννοείται οτι ακομα και τωρα οι δίσκοι τους ειμαι επίκαιροι και αποστομωτικά τέλειοι . Επειδή ομως αναφέρεις και το χιούμορ όσον αφορά τους γκοστ συμφωνώ και μαζι σου .
- αλλα μη ταγαμησουμε και ολα*
Για ποιους, τους Ghost; Μια χαρά είναι οι Ghost.
Όχι, πράγματι για τους Maiden ήταν η μπηχτή
Μετά τους γουλφ, ας πούμε και για τους γκοστ στο θρεντ του μπουκ οφ σοουλζ, το παραλήρημα καλά κρατεί.
Στο Ν 3 στα Ελληνικά charts το book of souls…Ξεφτίλα ρε
Χάσαμε από μία συλλογή ό,τι να ναι και από τον Νταλάρα. Ρε μήπως μετράει μόνο το 3ήμερο ΠΣΚ εκείνης της βδομάδας; Αν είναι έτσι, από βδομάδα μάλλον πρώτοι.
Prog σαν τι ? Emerson Lake ? Eloy ? Genesis πριν το γυρίσουν στο ποπ/ροκ ? Τπτ πιο καμμένα Εγγλέζικα και άλλα ? Νταξ, εδω έχουν βγάλει prog τους anathema, οπότε … Και ή ατάκα οτι καλύτερο έχω ακούσει. Οκ. Μεταξύ 3 δίσκων, βλέπε κανα ανκολ, τπτ άλλα, σατανοκάλτ, με τη γκόμενα του καθήντραλ, και αυτού, ίσως. αλλα πάλι γιατί ν ακούσω γκοστ, κι όχι κάτι της εποχής. https://www.youtube.com/watch?v=42YQQavRE3k Τα ράσα κάνουν τον ΠΑΠΑ.
Aν και το τραβαμε με τους γκοστ και ενοχλουμε τον chrisP που θα ηθελε 150 σελιδες “Ρε σεις ποσο γαμει το if eternity should fail”, εγω αναφερθηκα κυριως σε κλασσικ ροκ ( βλεπε blue oyster cult). To prog σαν ορο τον χρησιμοποιησα πιο πολυ για την ενορχηστρωση των infestissumam kai Meliora. Αν μιλουσαμε με ορους progarchives, θα μιλουσαμε για “prog related”. Αυτα απο μενα και σορρυ για τον εκτροχιασμο του θρεντ…