Iron Maiden - The Final Frontier Tour

Τότε γεια σας από μένα ;ρ

Toυ χρονου :slight_smile:

Μακαρι αλλα 5-6 θα ειναι απο το ΤFF, σε 4 μερες θα ξερουμε… αλλα και παλι το σετ λιστ θα αλλαξει λιγο το καλοκαιρι.

Ο καθενας μπορει να μαντεψει πανω κατω το σετ λιστ. Παντως αυτο που κανουν θελει μεγαλη μαγκια η και κατι αλλο… :lol:

Ειπαμε του χρονου εσυ :lol:

εγω παντως ποτε δεν ειπα οτι θελω να παιξουν καινουρια αρα εγω δεν ειμαι ενας διπροσωπος Maiden φαν,απλα για μενα οι καινουριοι δισκοι δεν λενε οσο λενε οι παλιοι και εγω δεν τους εχω ξαναδει ποτε…οποτε δεν ειναι λογικο για τον δευτερο λογο να θελω να ακουσω κλασσικα?..αλλα εγω δεχομαι καθε αποψη κουβεντα να γινεται

Ο,τι και να κανουν θα τρωνε κραξιμο, αν παιζουν πολλα καινουρια ο κοσμος θα κραζει γιατι θα θελει τα κλασσικα, αν παιζουν τα κλασσικα θα λενε οτι ολο παιζουν τα ιδια… Για εμενα ενα μοιρασμενο setlist αναμεσα σε παλια και καινουρια ειναι η ιδανικη μεση λυση.

Καλησπέρα, χαίρετε, καλωσήρθα, καλώς σας βρήκα κλπ.

Πρώτο σχόλιο δικαιωματικά ανήκει στους θεούς

Δεν είναι άγνωστο ότι οι Maiden βαριούνται να προβάρουν κομμάτια που θα μας έστελναν αδιάβαστους και ότι προτιμάνε ασφαλή setlist κυρίως επειδή έχουν συνεχώς νέους οπαδούς που απλά δεν γίνεται να μην ακούσουν το Iron Maiden και το Number Of The Beast. Οι οπαδοί μένουν πάντα ανικανοποίητοι και δε νιώθουν ότι το συγκρότημα έχει ένα σχέδιο για τις συναυλίες. Όπως όταν ξεκίνησαν τη φάση με τα dvd και έκαναν ενδιάμεσες περιοδείες με παλιά κομμάτια, ενώ υποστήριζαν τους καινούριους δίσκους μετά από κάθε κυκλοφορία. Γι’ αυτό κι έσκιζε ο Bruce τα πλακάτ λες κι ο άλλος από κάτω δεν ήξερε σε ποια περιοδεία είχε πάει.

Βέβαια, έτσι κι αλλιώς κάνουν ό,τι γουστάρουν ακόμα κι όταν λένε άλλα.
π.χ. Περιοδεία AMOLAD 2007 και ανακοινώνουν επίσημα ότι στο δεύτερο σκέλος και για τα 25 χρόνια του Number Of The Beast θα παίξουν 5 κομμάτια από το δίσκο (μέχρι εκείνη τη στιγμή έπαιζαν τα συνήθη 3 Hallowed, Number, Run To The Hills).
Ανεβαίνω Σόφια να τους δω και εν τέλει παίζουν μόνο το Children Of The Damned επιπλέον, δηλαδή σύνολο 4.

Άλλο παράδειγμα: 2008, Somewhere Back In Time Tour δεύτερο σκέλος και ανακοινώνουν ότι θα παίξουν διαφορετικά κομμάτια από το προηγούμενο, τα οποία δεν θα ξαναπαίξουν ποτέ ξανά.
Ανεβαίνω Βελιγράδι, επική συναυλία, αλλά ο θεούλης Adrian κάνει ό,τι γουστάρει στην κυριολεξία. Με το που τελειώνει το Aces High μπαίνει με το 2 Minutes, ενώ κανονικά ήταν να παίξουν το Wrathchild. O Bruce ψαρώνει, κοιτάζει το setlist πάει στον Adrian και του ψυθιρίζει πόσο μαλάκας είναι. Αυτός τον γράφει στα παπάρια του, βάζει το κεφάλι μέσα στους ώμους κλασσικά και λιώνει την κιθάρα.

4:37

Λίγα τραγούδια μετά κι ενώ ο Bruce έχει ντυθεί με τη στολή για το Trooper, o Adrian αρχίζει το Wasted Years. Ακούγεται μια φωνή από πίσω “Wrong!! Get your eyes fucking checked”, κόβει το ριφ και μπαίνει κανονικά. Ό,τι να 'ναι τα παλικάρια…

Όσο γι’ αυτή την περιοδεία, ας παίξουν όλο τον καινούριο, ας παίξουν b-sides, ας παίξουν γκολφ επί σκηνής. Να πάρουμε τη δόση μας θέλουμε…
Έχουμε κλείσει Βερολίνο και Άρνεμ, και περιμένουμε Βαλκανικές ημερομηνίες να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Είναι κανείς άλλος για βορά;

Βερολίνο έχω κλείσει και εγώ.

Ναι έχεις δικιο. Θυμαμαι eddie rips up που παιξαν ΧΙΛΙΟΠΑΙΓΜΕΝΑ!
Murders in the Rue Morgue
Another Life
Prowler
Remember Tomorrow
Where Eagles Dare
Drifter
Die with Your Boots On

τα βαριεστημενα γομαρια…

Ώραια το ξεκίνησες (ανικανοποίητους οπαδούς), περιοδεία για νέα άλμπουμ, προώθηση dvd.
Ο bruce το συγκεκριμένο πλακατ το έσκισε γιάτι ήταν η πρώτη φορά που οι maiden παίζαν ολόκληρο αλμπουμ τους. Τραγούδια τύπου trooper, notb, rth δεν είχαν λείψει για πάνω από 10χρόνια(at least) σε περιοδεία.

Τώρα όμως…

So what? Και το alexander the great έχουν “υποσχεθεί” ότι θα το παίξουν αλλα και πάλι τίποτα!(όχι πως με καίει)
Και στην τελική, ο κόσμος ([B]A matter of the beast tour [/B] λεγόταν και ήταν το 3ο σκέλος)
δεν νομίζω να περιμενε το 5ο τραγούδι για να τιγκάρει το download για 4η headline φορα ε;

Kαι πάμε στο άκυρο της υπόθεσης…

Και; Τι; Παίζαν για 7 μηνες το ιδιο σετλιστ με μια συγκεκριμενη σειρα.
κανουν διαλλειμα και μετα ξανα on the road. Mπερδευτηκε ο smith με το setlist. Λοιπον; τι παει να πει αυτο; οτι δεν προβαρουν και οτι βαριουνται…δεν ξερω τι;;

Μα καλα! Με τόσο κορόιδεμα που σου εχουν ριξει θα πας να τους ξαναδεις;;;;;;

Τι ηθελες να δειξεις με το ποστ σου αυτο; την ενοχληση σου για κατι; για την “κοροιδια” των maiden ή πως απλα γνωριζεις καποια trivia αγνωστα σε μας;

11 Ιουνίου Sonisphere Τσεχίας με Korn, Cavalera Conspiracy.

ωωωωωχ…δεν μαρεσει αυτο…λες να αλλαξε το πακετο;
Τουλαχιστον αρχιζουν και “κατεβαινουν” προς τα μερη μας οι ανακοινωσεις…

Αδερφέ Fake7 ευχαριστώ για το θερμό καλωσόρισμα.

Όταν λέω ότι βαριούνται εννοώ ότι π.χ. δεν προβάρουν 30 κομμάτια σε κάθε περιοδεία για να αλλάζουν setlist σε κάθε πόλη, όπως κάνουν οι dream theater για παράδειγμα. Και πέρα από τα 7-8 δεδομένα κομμάτια το setlist εμπλουτίζεται με κάποια καινούρια κι έτσι δεν είχαμε εκπλήξεις από τη στιγμή που ξεκινούσε η περιοδεία.

Η φάση με το dvd, που πολλοί την έκραξαν, εμπίπτει στην ίδια κατηγορία. Φυσικά κι έπαιξαν κάποια κομμάτια που δεν είχαν παίξει ποτέ, άλλωστε γι’ αυτό έγινε το σκηνικό, αλλά και πάλι ίδιο κι απαράλλαχτο ήταν το setlist στην περιοδεία. Το πρόβαραν και τέρμα. Για τους maiden μιλάμε, έχουν γύρω στα 150-200 κομμάτια, κι όλα θα δημιουργούσαν πανικό στις συναυλίες, ειδικά τραγούδια της πρώτης περιόδου που δεν τα έχει ακούσει live το 99% όσων πάνε στις συναυλίες τους εν έτει 2005 ή 2011. Δεν θα ήθελες εκεί που περιμένεις αυτά που είδες ότι έπαιξαν και στην προηγούμενη συναυλία να σου πετούσαν κανένα άκυρο και να αρρώσταινες; Αυτό μου έχει λείψει από τους maiden κι ήθελα να το δηλώσω.

Όσο για τα περιστατικά στις άλλες περιοδείες είχα φύγει από το θέμα της “βαρεμάρας” και ξεκίνησα με τη φράση “Έτσι κι αλλιώς κάνουν ό,τι θέλουν κι ας λένε άλλα”.

Νομίζω ότι δικαιούμαι να το λέω εφόσον βγάζουν επίσημη ανακοίνωση για 5 κομμάτια από το NOFTB κι εν τέλει παίζουν 4. Είναι σα να σου ανακοινώνει το αφεντικό σου εγγράφως ότι θα πάρεις 5% αύξηση και στο ταμείο ανακαλύπτεις ότι σου έδωσε 4%. Προφανώς δεν περίμενα αυτό για να τους δω έξω ούτε οι Άγγλοι για να πάνε 4η φορά στο Download (κι επειδή βλέπω πως είσαι ακριβολόγος και διορθώνεις δηκτικά εμάς τους αδαείς, μάλλον σου ξέφυγε να πεις ότι ήταν 2η φορά download, τις προηγούμενες 2 ήταν monsters of rock. Ναι ξέρω, είναι η μετεξέλιξη της ονομασίας του ίδιου festival, όπως και η A Matter Of The Beast Tour ήταν μετεξέλιξη της AMOLAD tour, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται μάλλον άξιζε να μου το πετάξεις με bold λες και θα με έκαιγε ο eddie στον ύπνο μου αν δεν διορθωνόταν η ανακρίβεια).

Για το πλακάτ μόνος σου το είπες ότι κάποια κομμάτια είχαν να βγουν πάνω από δεκαετία και το ανέφερα προς υπεράσπιση της μπάντας ότι έχει ένα σχέδιο. Αυτή την περιοδεία ο καινούριος δίσκος, την επόμενη μια ειδική για τα παλιά. Κι ο καθένας κάνει τα κουμάντα του. Κι ο μαν με το πλακάτ τα μπέρδεψε λίγο. Θεωρείς υπερβολική την επιθυμία μου (και όχι απαίτηση) όμως όταν περνάνε από την πόλη μου και δεν είναι η πρώτη μέρα της περιοδείας να μην ξέρω τι με περιμένει; Έστω μια αλλαγή κομματιού, κάτι αναπάντεχο.

Όσο για το “άκυρο” της αναφοράς μου στην συναυλία στο Βελιγράδι, εξήγησα πιο πάνω γιατί το ανέφερα, εμπίπτει στην κατηγορία “κάνουν ό,τι θέλουν” κει ειδικά ο θεός Adrian που καύλωσε, πήρε φόρα κι έπαιζε τα δικά του (κυριολεκτικά μόνο δικά του κομμάτια βιαζόταν να παίξει). Ακόμα κι εκεί όμως έπαιξαν Children Of The Damned, Sanctuary, Phantom Of The Opera, δηλαδή κομμάτια που είχαν παίξει και στην Eddie Rips up (τα δύο τελευταία, το children στην A Matter Of The Beast Tour) κι όχι κάτι ανεπανάληπτο. Προσωπικά θα προτιμούσα να έπαιζαν οτιδήποτε στη θέση του Fear Of The Dark τότε και κυρίως κάτι από το Somewhere Back In Time, τον πιο αδικημένο δίσκο στα setlist τους. Αλλά προφανώς θεώρησαν ότι έπρεπε να βάλουν κάτι να προσελκύσει και τη νεότερη γενιά οπαδών σε αυτή την περιοδεία.

Τέλος, δεν είπα πουθενά ότι με κοροϊδεύουν, ίσα ίσα είπα ότι είμαι πρεζάκι και θέλω τη δόση μου και μένω ευχαριστημένος με ό,τι κι αν παίξουν και δεν πρόκειται να διαμαρτυρηθώ ούτε να φτιάχνω dream setlists για μια μπάντα με δισκογραφία πάνω από 30 χρόνια λες και είναι το προσωπικό μου juke box.
Τα trivia τα αναφέρω για να δείξω ότι και οι ίδιοι κάνουν ώρες ώρες ό,τι νά ‘ναι και γι’ αυτό τους γουστάρω και για να γίνει συζήτηση γενικότερα, αλλά εσύ με πήρες από τα μούτρα. Νομίζω ότι όλοι όσοι γράφουμε εδώ είμαστε maidenάδες, θεωρείς επίδειξη γνώσεων τη συζήτηση για το συγκρότημα;
Στις συναυλίες πάω έτσι μωρέ, επειδή βλέπω κι άλλους να πηγαίνουν και δεν θέλω να μείνω έξω από τις εξελίξεις. Είμαι και λίγο βλάκας και δεν ασχολούμαι με το συγκρότημα, απλά είδα έξω από το σπίτι μου μια ωραία αφίσα της περιοδείας κι είπα να αγοράσω εισιτήρια.

Astaldo τα ενοίκια στο Βερολίνο είναι χαμηλά. Από το να τα δίνεις στην easyjet κάθε μήνα πιάσε ένα δωματιάκι και μείνε εδώ. Θα κάτσεις όλο το δεκαήμερο μέχρι waters και Soad?

1ον Να μην βλεπεις το setlist της περιοδειας.
2ον Περιοδειες τυπου metallica και theater δεν μαρεσουν. Δεν θελω ο φιλανδος να εχει ακουσει το another life και εμενα να μου βαζει το running free. Κανουν μια περιοδεια που παρουσιαζεται με το ιδιο ονομα σε καθε πολη. το set θα ειναι το ιδιο. Γιατι δηλαδη ο αργεντινος να εχει ακουσει fallen angel και out of the silent planet live;

σορρυ φιλος αλλα οταν βαζεις τετοια παραδειγματα για αποδειξη του “oi maiden κανουν οτι θελουν” προκαλεις!

σορρυ και πάλι, δεν το συνηθιζω, αλλα ο δισκος λεγεται[I] Somewhere In Time [/I]:wink:

#-o ελεος…

ειπες και στα 2 προηγουμενα ποστς σου οτι οι οπαδοι ειναι ανικανοποιητοι,σωστα;
Ακομα, οταν παιξαν ολοκληρο το amolad εγιναν σκηνικα με το πλακατ.
Δεν καταλαβαινω. σορρυ. Δηλαδη πιστευεις οτι αυτος που λεει [I]Play more classics[/I]…θα ικανοποηθει με ενα sea of madness? αφου ουτε καν θα το ξερει!

Τις υπολοιπες σαλτσες που εγραψες δεν τις σχολιαζω. Ασε τα κατεβατα και μπες στο νοημα.
Εισαι fanboy οπως και εγω. τελος

kati ksereis esy. Gia pes… (sorry gia greeklish, den exei ellhnika o ypologisths)

11/2 αρχίζει το tour αυτό ξέρει :wink::wink:

1ον Να μην βλεπεις το setlist της περιοδειας.
2ον Περιοδειες τυπου metallica και theater δεν μαρεσουν. Δεν θελω ο φιλανδος να εχει ακουσει το another life και εμενα να μου βαζει το running free. Κανουν μια περιοδεια που παρουσιαζεται με το ιδιο ονομα σε καθε πολη. το set θα ειναι το ιδιο. Γιατι δηλαδη ο αργεντινος να εχει ακουσει fallen angel και out of the silent planet live;

1ον Δεν γίνεται να μην δω το σετλιστ, αρρωσταίνω, δεν είμαι καλά σου λέωωωωω
2ον Σεβαστή η άποψή σου, άλλωστε νομίζω δεν υπάρχει κάτι αντικειμενικά σωστό πάνω σ΄αυτό το θέμα. Ίσως αν έκαναν αυτό που ζητάω τώρα να μου έλειπε το αντίθετο, έτσι πάνε αυτά. Αλλά δεν υπάρχει ζήτημα, πάλι εκεί θα είμαστε ό,τι και να παίζουν.

σορρυ φιλος αλλα οταν βαζεις τετοια παραδειγματα για αποδειξη του “oi maiden κανουν οτι θελουν” προκαλεις!

Ποιον και γιατί προκαλώ με τα παραδείγματα; Δεν σε κατάλαβα… Άλλωστε για καλό το είπα. Απλά όταν βγάζουν επίσημη ανακοίνωση για κάτι περιμένω να το τηρήσουν κι όχι να κάνουν εκπτώσεις.

σορρυ και πάλι, δεν το συνηθιζω, αλλα ο δισκος λεγεται Somewhere In Time :wink:

Χαχα, ωραίος, έκανα την περιοδεία δίσκο. Είδες άμα διορθώνεις με όμορφο τρόπο δεν τρέχει και τίποτα.

ελεος…

Εγώ φταίω που δύο φορές βιάστηκε να παίξει δικό του κομμάτι αντί άλλων; Ή μήπως κάνω λάθος; Τυχαίο ήταν προφανώς, αλλά ο Αδριανός είναι η αδυναμία μου και γενικά για κάτι τέτοια ζούμε οι φανμπόηδες. Δε συμφωνείς; :stuck_out_tongue:

Δεν καταλαβαινω. σορρυ. Δηλαδη πιστευεις οτι αυτος που λεει Play more classics…θα ικανοποηθει με ενα sea of madness? αφου ουτε καν θα το ξερει!

Όχι, δεν εννοώ ότι θα ικανοποιηθεί. Και συμφωνώ μαζί σου ότι μπορεί να μην το ξέρει καν το υπερκλασσικό κομμάτι που υποτίθεται ότι ζητάει. Πολύ πιθανό είναι απλά να θέλει να πλειοδοτήσει σε trumetalοσύνη και να τον δει και η γκόμενα να κάνει μαγκιές στη συναυλία. Οι maiden έχουν ξεκάθαρο πλάνο για τα live τους, όποιος γουστάρει πάει. Και καλά έκανε ο Βρασίδας και το έσκισε κατά τη γνώμη μου. Κι εγώ μπορεί να λέω εδώ κάτι που θα επιθυμούσα ως ανικανοποίητος φανμπόης, αλλά δεν θα πάω να του κουνάω την παπαριά μου στη μούρη του ενώ παίζει. Σε αυτό το θέμα είμαι με τη μπάντα, γιατί δεν γίνεται να τους ικανοποιήσουν όλους. Και το σκηνικό με τις περιοδείες για τα dvd το θεωρώ πιο τίμιο από το να περιοδεύουν παίζοντας έναν ολόκληρο δίσκο από τα παλία. Άλλωστε αυτά τα κάνουν συγκροτήματα που έχουν χάσει την αίγλη τους ή επανασυνδέονται τώρα ή άλλα για να τιμήσουν τους maiden (όπως οι theater με το number).

Τις υπολοιπες σαλτσες που εγραψες δεν τις σχολιαζω. Ασε τα κατεβατα και μπες στο νοημα.
Εισαι fanboy οπως και εγω. τελος

Το μόνο νόημα για μένα είναι να ανακοινώσουν το συντομότερο δυνατόν την ημερομηνία για Ελλάδα να κλείσω εισιτήρια και να κανονίσω τις δουλειές μου γύρω από τη συναυλία. Αυτό και τίποτε άλλο.
Τα υπόλοιπα θα τα βρούμε εν καιρώ στις φανμποίστικες συζητήσεις.

Γιατί σε/σας χαλάει το πακέτο στην Τσεχία; Αν έρθουν με Motorhead θα ΄χουμε πρόβλημα… ούτε στιγμή δεν θα ξενερώσουμε… Maiden με καλό support θέλει ασκήσεις αυτοσυγκράτησης…

Βασικα eNick και fake7 διαφωνουσατε οτι στα περισσοτερα συμφωνειτε…:lol: Για εμενα το σωστο ειναι η μπαντα να κανει αυτο που αυτη γουσταρει και οσοι δεν θελουν να πανε για τον ενα λογο ή τον αλλο, απλα δεν πανε.

επιτέλους

πολυ απλα και σωστα :thumbup:

αφου συμφωνει και ο astaldo παω πασο

χαχαχαχαχα 8)8)

Οι maiden και ο Ολυμπιακός να κερδάνε κι οι υπόλοιποι…