Iron Maiden - The Final Frontier

περιεργο το εξωφυλλο,δεν ειναι για madien πιστευω!τωρα απο μουσικα περιμενουμε…

το εξωφυλλο μου αρεσε…το κομματι μετριο…θα δειξει…μου θυμισε ac/dc στην αρχη :expressionless:

Μετριο μου φανηκε το κομματι,οντως η φωνη του bruce δεν ικανοποιει με την αποδοση της στο συγκεκριμενο τραγουδι,αλλα ειναι απλα ενα κομματι που μπορει να ειναι ισως και το χειροτερο στο δισκο,οποτε ειναι νωρις να πουμε το οτιδηποτε,ας περιμενουμε μεχρι το αυγουστο να δουμε το συνολικο αποτελεσμα του δισκου.

Απο εκει και περα νομιζω οτι δινεται περισσοτερη σημασια απο οτι πρεπει για το εξωφυλο,το οποιο εξωφυλο ενταξει σε αλλους θα αρεσε σε αλλους οχι.

στο βιντεο π ακουσα το el dorado γω.σε καποια φαση εδειχνε μια εικονα που ηταν σε στυλ εξωφυλλο κομικ…και θα ταν πολυ καλυτερο για εξωφυλλο.πιο ολντ σκουλ φαση.

Σημερα ξεκινα η περιοδεια!Λετε να εχουμε τιποτα τετοια σκηνικα???

μακαρι…αλλα στο συγκεκριμενο μπλογκ που ανεβηκε αυτη η εικονα ειχαν ανεβει και μερικες αλλες σε μορφη εξωφυλλου…και τελικα καμια σχεση με το τελικο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ αποτελεσμα!
κοιταχτε ποσο γαματο θα ταν με αυτο το εξωφυλλο…

ναι είναι άνετα πιο όμορφο εξώφυλλο μακάρι να βάλουν αυτό γιατί με το προηγούμενο δεν θα την πάλευε κανείς :?

Αυτό.

Μουσικά είναι σαν όλα τα πρώτα single των Maiden τα τελευταία χρόνια.

Mπααα το Benjamin… ήταν κομματάρα! Αλλά όπως είπε και ένας φίλος μειντενάς το El Dorado κάνει το Wildest Dreams να φαντάζει έπος :stuck_out_tongue:

Μέτριο το καινούργιο κομμάτι και για μένα… έχει αρκετές αλλαγές για να κρατάει ενδιαφέρον αλλά ούτε η ερμηνεία του Dickinson, ούτε ο ήχος στις κιθάρες μου άρεσε… ούτε το Matter μου είχε αρέσει, ήταν βαρετός δίσκος. Για το εξώφυλλο, είναι το 2ο χειρότερό τους μετά το Dance of Death… τι να πω, απογοήτευση… :frowning:

Γιατι διαφωνεις? Οι δισκοι τους ειναι γεματοι κομματαρες που υποστηριζονται και πολυ ωραια στα Live που κανουν.Λιγα παλια συγκροτηματα βγαζουν δισκους που να εχουν κατι να πουν περα απο 2-3 ακροασεις.Επισης και οι Scorpions ανηκουν σε αυτα.

Βγαζω απ’εξω το St.Anger προφανως.:stuck_out_tongue:

on topic

Πολυ χαλια το εξωφυλλο.[-X

the nomad ,Dream Of Mirrors,Blood Brothers,Paschendale,Journeyman
Montségur,For The Greater Good Of God,Brighter Than A Thousand Suns…ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑΡΕΣ

ξεκινωντας να αναφερω οτι δεν ειναι ο μεγαλυτερος οπαδος των Maiden στον πλανητη.
(ουτε καν στο ιδιο μου το σπιτι να πω την αληθεια :p).

ποτε δεν ηταν η πιο αγαπημενη μου μπαντα.

παρολα αυτα λατρευω το ομοτιτλο αλμπουμ τους, θεωρω το Somewhere ενα απο τα κορυφαια metal album ολων των εποχων (ναι, πανω απο το Number και το 7th son, για τετοια ανωμαλια μιλαμε :D) και γενικα παντα παρακολουθω την πορεια τους απο κοντα.

ειναι αληθεια πως τα τελευταια αλμπουμ τους δε με συγκινησαν ιδιαιτερα. μερικες ακροασεις και στην ακρη. ακομα και απο το Βrave new world λιγες στιγμες μου αρεσαν (Ghost of navigators :bow:).

Φυσικα δεν προκειται να κρινω το νεο τους αλμπουμ απο ενα τραγουδι (αλλωστε στα σινγκλ εχουν κακιστη παραδοση).

αυτο που παρατηρω ειναι η διαρκεια των συνθεσεων. εχω λατρεψει τραγουδια σαν το Prowler, run to the hills, aces high, trooper (οπως ολοι φυσικα) και εχουν εγκαταλειψει σχεδον τετοιου ειδους συνθεσεις. γρηγορα- ρυθμικα- πιασαρικα τραγουδια.

απλα, απο την αλλη θεωρω (για ολες τις τεραστιες μπαντες) βλακεια να περιμενουν πολλοι ενα μετριο αλμπουμ για να τους κραξουν… Ναι, και το 92 να σταματουσαν οι Μaiden ελαχιστα θα αλλαζαν. αλλα αυτο δε δινει σε κανενα το δικαιωμα να λεει “παρατηστε τα”, “παιξτε ετσι”, “παιξτε αλλιως” η οτιδηποτε αλλο.
ειναι μεγαθηριο κ αξιζουν καθε σεβασμο. κ ακομα κ στις μετριες στιγμες τους, προσκυναμε ευλαβικα…

τωρα, οσον αφορα το τραγουδι, ουτε εμενα μου αρεσαν τα φωνητικα, ουτε η συνθεση. και δε μου φερνει στο νου σε καμια περιπτωση κατι απο somewhere. απλα περιμενω ολο το αλμπουμ για να κρινω.

υγ: το μοναδικο μου ουσιαστικο παραπονο απο Maiden ειναι το setlist στις συναυλιες τους. καμια εκπληξη, κανενας “ξεχασμενος” υμνος τους απο εμφανιση σε εμφανιση. κ ειναι απολυτα φυσιολογικο ο καθενας να θελει να ακουει ΚΑΘΕ φορα το trooper η το the number αλλα σιγουρα υπαρχουν ΠΑΡΑ πολλοι οπαδοι τους που θα ηθελαν να ακουσουν το Loneliness για παραδειγμα μια φορα live.

Λοιπον να πω και εγω την αποψη μου. Καταρχας μου αρεσει πολυ το εξωφυλλο. Ειναι αυθεντικο μειντεν εξωφυλλο και σε βαζει στο mood του νεου αλμπουμ. Στο τραγουδι τωρα. Εχει καταπληκτικη δομη απολυτα πρωτοποριακη για μειντεν χωρις οποιουδηποτε ειδους αντιγραφη (και οσον αφορα αυτα που λετε για wasted years παιζει 2 νοτες ιδιες το πολυ η κιθαρα - η υπολοιπη εισαγωγη θυμιζει wasred years? σε εκεινο ανεβαινει την κλιμακα εδω την κατεβαινει στην εισαγωγη παντα) Τα φωνητικα ακριβως επειδη ειναι ευφυη εχουν αυτο το στυλ δηλαδη στα κουπλε τραγουδαει πιο σιγα για να αναδεικνυεται η κιθαρα και ταυτοχρονα για να παρουσιαζεται σαν εξιστορηση ιστοριας και ανυψωνει το τραγουδι στο ρεφραιν. Επισης ολοι οι τιτλοι των τραγουδιων μου αρεσαν πολυ. τα ντραμσ ειναι κλασικα μειντεν εκτος αν ποτε δεν σας αρεσαν τα ντραμσ τωμ μειντεν!!! Στις κιθαρες εχουμε πολυ καλα σολο με διαφορετικο ηχο στις 2 απο τις 3 κιθαρες (μαρει σμιθ) ενω ο gers δινει δυναμικοτητα στο τραγουδι. Τωρα οσον αφορα την συγκριση με μεταλλικα τι να πω … σαν να συγκρινεις χαμμπουργκερ με την υγιεινη διατροφη… Πειτε ενα τραγουδι που οι μειντεν επαναλαμβανουν εστω ενα σολο (σε σχεση με μεταλικα) ενω αν μιλησουμε για ντραμσ… να μιλησουμε???

Οι (παρα πολυ καλοι) στιχοι (που σιγουρα δεν εχουν σχεση με το eldorado του Εdgar Αllan poe) του El dorado για τους καμμενους σαν και εμενα που ενδιαφερονται για το κομματι :slight_smile:

Gotta tell you a story on a cold winters night
You’ve been sailing for glory before you know what is right
So come over here now i got a vision for you
It’s my personal snake oil it’s just something i do

I’m the jester with no tears and i’m playing on your fears
I’m a trickster smiling underneath this mask of love and death
The eternal lie i’ve told about the pyramids of gold
I’ve got you hooked at every turn your money’s left to burn (burn)

hahaha hahahaaa

You’ll be wanting a contract Ha You’ll be waiting a while
I’d like to give you my contact but that isn’t my style (Oι κιθαρες σπερνουν!!)
Well you only get one chance and it’s too good to miss
If didn’t lie to you then I wouldn’t exist

Greed lust and envy cry it’s the same old same old way (ride ??)
The smoke and mirrors it’s visions that you see are just like me
I’m a clever banker’s face well just a little out of place
I know someone just like you know someone just like me

El Dorado come and play El Dorado step this way
Take a ticket for the ride

El Dorado streets of gold See my ship is all but sold
You got one last chance to try

H Solo ?? (Μια ακομα επιβεβαιωση για τις κιθαρες), Dave Solo ??( Το μπασο συνοδευει υπεροχα), Janick Solo!

So gone is the glory and gone is the gold
Well if you knew the story how come it has to be told
Well you can say i’m a devil and i wouldn’t say no
But out here on the dark side hey on with the show

So now my tale is told being ??? twice as bold
This ship of fools is sinking as the cracks begin to grow
There is no easy way for an honest man today
Which is something you should think off as my lifeboat sails away

El Dorado come and play El Dorado step this way

El Dorado streets of gold See my ship is all but sold

El Dorado come and play El Dorado’s left this way

El Dorado streets of gold See my ship is all but sold (oversold??)

συμφωνο σε ολα.Μονο που με χαλαει το lay iout.Αντιθετα στο εξωφυλλο απο το σινγκλ ειναι τρομερο πολυ vintage retro αισθηση βγαλαμενο απο αμερικανικα comics τυπου spiderman captain america κτλ.

Δυστυχώς οι iron maiden έχουν πάψει να είναι η γκρουπάρα εδώ και χρόνια…τους λάτρεψα και έδινα σημασία και στην παραμικρή λεπτομέρεια ότι αφορά σε τραγούδια, εμφανίσεις, εξώφυλλα κλπ…επειδή παίζω τύμπανα χρόνια, ο mcbrain βαριέται και δεν την ψάχνει καθόλου! ίδια γεμίσματα. ίδιοι ρυθμοί χωρίς φαντασία, λάθάκια εδώ κι εκεί και δεν ενδιαφέρεται για τον ήχο του από το virtual II και μετά! το ίδιο πιστεύω και για τους άλλους.απλά βγάζουν δίσκους για να υπάρχουν ακόμα στην πιάτσα. απλά υπάρχουν κανα δυό κομματάρες οι οποιες καταστρέφονται λόγω dickinson και άψυχου παιξίματος…

ενταξει…νομιζω εισαι λιγακι υπερβολικος τωρα!

Καλο το νεο κομματι!
Ωραια τα σολο,Dickinson ερμηνεια οπως πρεπει,εξιστορει την ιστορια του τραγουδιου πολυ ωραια!
Εξωφυλλο μια χαρα!
Αναμενουμε εναν τουλαχιστον πολυ καλο δισκο!

Καλά εντάξει ο Dickinson στο θέμα ερμηνεία και γενικά στο πόσο “θεατρικότητα” βάζει όταν τραγουδάει και πάνω στην σκηνή,δεν πιάνεται.