Iron Maiden - The Final Frontier

Προφανως να βγαζουν αξιοπρεπης δισκους για οσο διαστημα αποφασισουν να συνεχιζουν,μπαντες του βεληνεκους ΙΜ δεν λειτουργουν πλεον σαν συγκροτηματα μετα απο τοσα χρονια προσφορας και τοσους δισκους,περισσοτερο σαν επιχειρηση ειναι και διαχειριζονται αυτο που καταφεραν να χτισουν ολα τα προηγουμενα χρονια.

Εμενα ο δισκος μου φανηκε μετριος και καπως αδυναμος,υπαρχουν ομως 4-5 κομματια που μου αρεσαν,αλλα λιγοτερο αλλα περισσοτερο,ακομα ομως κ κακος να ηταν η οπως λενε καποιοι ο χειροτερος τους δεν εγινε κ τιποτα στην τελικη,το να κραξει κανεις τους maiden εν ετη 2010 γιατι δεν εβγαλαν τη δισκαρα ας πουμε ειναι λιγο υπερβολη.

Το οτι υπαρχουν ατομα που περιμεναν με το που βγει ο δισκος να κραξουν η αντιστοιχα να αποθεωσουν,οκ συνηθησμενα ειναι λιγο πολυ αυτα.

Οι απολυτοι Θεοι επεστρεψαν με εναν καλο εως πολυ καλο δισκο…
Για να πω την αληθεια το El Dorado δεν με ειχε τρελανει…To Final Frontier ηταν καπως καλυτερο αλλα τα καλυτερα τρακς τα ειχαν κρυμμενα οπως κανουν παντα…
Αγαπημενο κομματι μετα απο καμια 30αρια ολοκληρωμενες ακροασεις ειναι το Starblind…Κατα την γνωμη μου το καλυτερο ρεφραιν του δισκου…Ακολουθουν το καταπληκτικο Talisman,το επος Isle Of Avalon και το επισης πολυ καλο The Man Who Would Be king…Απο τα μικροτερης διαρκειας το μπομπατο Alchemist καυλαντιζει ωραια ενω το Mother Of Mercy ειναι το κομματι οπου ο Bruce κανει οτι γουσταρει!!
Γενικοτερα οτι περιμενα πανω κατω να ακουσω…Ενας δισκος που εχει να προσφερει 3-4 κομματια που σε λιγα χρονια θα θεωρουνται classics!

Ο καθενας εχει τη γνωμη του η οποια διαμορφωνεται απο τα ακουσματα του.Αν σε καποιον αρεσουν οι 3 τελευταιοι δισκοι ,τοτε το νεο αλμπουμ θα του αρεσει πολυ.Υπαρχουν οι φανς που εχουν ταυτιστει με το συγκροτημα και λογικα θα ειναι πολυ ευχαριστημενοι.

Υπαρχουν οι ουδετεροι οι οποιοι δεν εχουν αφιερωσει τοσο χρονο στους δισκους των maiden περα απο τουσ πρωτους 7 κλασσικους.Ειναι λογικο λοιπον , οταν σκεφτονται maiden να τους ερχεται το piece of mind και το powerslave στο μυαλο και οχι το dance of death που το ακουσαν μεν αλλα δεν το ελιωσαν(χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν ειναι σεβαστη η κριτικη τους, θετικη η αρνητικη πανω σε ενα υλικο).Υπαρχουν και οι σνομπ ειδυμονες(λογικα εχω κανει ορθογραφικο) οι οποιοι αρεσκονται σε μια αρνητικη κριτικη , σε οτι ερχεται απο παλιο συγκροτημα ,οι περισσοτεροι μονο και μονο για να το παιξουν και καλα ψαγμενοι και σοφοι του μεταλ(απο αυτους τους κοπανους εχουμε πολλους,σιγουρα ενας σε καθε παρεα που το παιζει φιλοσοφος της μουσικης αυτης)ενω συνηθως δεν εχουν ακουσει πανω απο 2 δισκους η και καθολου Rush και μεγαλωσαν κουνοντας το σβερκο τους με τους iced earth…

ολες οι αποψεις και οι γνωμες ειναι σεβαστες.Εγω βρισκω το αλμπουμ καταπληκτικο(απτο πρωτο δευτερολεπτο του mother μεχρι το τελος).Θελει πολλα ακουσματα.Αν διαθετετε αυτοκινητο,καντε μια βραδινη βολτα βαζοντας τον δισκο.Εγω το συνηθιζω(απλα δε πολυσυμφερει λογω καυσιμων …).

υστερογραφο. Ειναι δυνατον να λεμε οτι θεωρουμε το x factor καλυτερο απτο bnw?καθαρα μουσικα , συγκρινονται συνθεσεις οπως nomad,navigator,blood brothers,dream of mirrors,the thin line , με τα look for the truth,fortunes of war,man on the edge και aftermath? το οτι ειναι πιο prog το x factor οκ(αν και συζητιεται…) , αλλα δε σημαινει οτι οσο πιο prog τοσο πιο καλο.και σας το λεει ανθρωπος που εχει σπαταλησει νυχτες και νυχτες απτην ζωη του προσπαθωντας να καταλαβει δισκους των Tull,Floyd ,Rush κτλ…

Καλά όλα αυτά, αλλά προσωπικά δεν μπορώ να ακούσω καινούριο άλμπουμ χωρίς το “βιβλιαράκι” απο δίπλα :Δ Και τελικά, θα κυκλοφορήσει στα δισκοπωλεία ο δίσκος αύριο (γιατί άκουσα κάτι περι διακοπές της εταιρείας κτλπ);

Δεν περιμένω να ακούσω τίποτα καλό, πιο πολύ θα αγοραστεί για να συμπληρωθεί η “συλλογή”…

υστερογραφο. Ειναι δυνατον να λεμε οτι θεωρουμε το x factor καλυτερο απτο bnw?

Εντάξει φίλε γούστα είναι αυτά… εγω προσωπικά βάζω το x-factor πάνω από seventh son και somewhere in time.

μια μπίρα κέρασμα στον από πάνω…

Γι’αυτό με το X-factor? :-s

[FONT=“Century Gothic”][SIZE=“6”]ΝΑΙ[/SIZE][/FONT]

Ναι, ναι…μην φωνάζεις…χαλάρωσε…όπου να ναι θα έρθουν κάτι κύριοι με άσπρες ποδιές να σε πάνε σε ένα όμορφο κτήριο…:!:

Ζέστη σήμερα η Λάρισα ε??? :stuck_out_tongue:

fixed 8)

deckard για σενα λεει φιλε :p8):lol:

Εγώ μόνο το Tom Sawyer έχω ακούσει και το παίζω Rushας…

Κατα τ άλλα:
Fear the angels holocaust, they’re screaming
Dreams of pain forever entering your head
Death and hatred loathing, on mankind it feeds
Earth is dead and gone now, we’ve brought it to an end

:metal::metal::metal::metal::metal:

[SIZE=“6”]Άισντ έρθ ρε μονιά[/SIZE]

:lol::lol::lol:

ναι ρε πούστη μου…τρελή ζεστή…βεβαία και τον χειμώνα παλι πωρώνομαι άσχημα με το x-factor

επιστρέψτε ον τοπικ ολοι παρακαλώ, αλλιώς κλειδώνουμε, εξαφανίζουμε καμια πενηνταριά σελίδες και ξεκλειδώνουμε μετα

αμα εξαφανισεις τιποτα θα το μετανιωσεις μοντεχρηστε…oλα τα τοπικ μεηδεν τον τελευταιο καιρο πρεπει να συγχωνευτουν και να δοξαστουν αναλογως:razz:

lupin

πες μας κ εσυ ποιος ειναι ο αγαπημενος σου δισκος απο rush (πες κ τους 2 , αντε !!!) :lol:

ΤΙ ειναι οι Ρας?εγω ξερω μονο μεηδεν!ΜΠΑΟΥΓΚ!
(ΟΚ στοπ εδω γιατι οντως γαμιεται λιγο το θεμα…η χαρα του παιδιου στο αλλο τοπικ,το καλο, στα δημοψηφισματα, ας μην το γαμησουμε εδω τελειως γιατι οπως και ναχει ειναι νεα κυκλοφορια κτλ κτλ…)

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

[SIZE=“7”]
ΜΟΝΟ ΑΓΑΠΗ [/SIZE]

για ποιό λόγο δε γίνονται merge τα τοπιξ για το final frontier?

Να πω και εγώ την αποψή μου για το album,όσο δυνατόν μακρία από τα παραλληρήματα και τις ψυχώσεις που παρατηρούνται στο topic
Satellite 15- ίσως ότι πιο “διαφορετικό” έχουν βγάλει οι maiden ποτέ,ιδανικό για concert opening.Μου φέρνει στο μυαλό rush εποχής 2112,καταλήγει όμως σε ένα μέτριο κομμάτι το
The final frontier, που συνεχίζει την παράδοση τα πιό αδύναμα κομμάτια να βγαίνουν σαν singles,wildest dreams,different world,rainmaker,παρόλο που έχει ωραίο κουπλέ και γέφυρα,για maiden είναι μέτριο,θυμίζει μέτριο κομμάτι thin lizzy εποχής thunder and lightning.
El Dorado.Τα ίδια και εδώ,παρά την smithική εισαγωγή και το καλπάζον riff,περιμένεις κάτι πιο πρωτότυπο,και ο dickinson ακούγεται λίγο κουρασμένος.Αν και live δεν ακούγεται άσχημα.
Mother of mercyΠολύ καλό,στηρίζεται στην φοβερή ερμηνεία του bruce,ίσως κουράζει λίγο το refrain,ώραιοι στίχοι
Coming Home Μοιάζει πάρα πολύ με προσώπικό dickinson εποχής accident of birth,που σημαίνει ότι είναι πολύ καλό.Ωραίο blueζοειδές solo από smith.
The Alchemist Uptempo rocker ονομάζονται τα πιο γρήγορα κομμάτια της μετά reunion εποχής,όπως το fallen angel,το new frontier klp.Αν τα συγκρίνεις όμως με παλιότερα όπως trooper,flash of the blade,moonchild,υστερούν.Συμπαθητικό κομμάτι με ωραίο refrain.Το αρχικό riff(με δισολία) ακούγεται λίγο γραφικό.
Πάμε τώρα στα μεγάλης διάρκειας κομμάτια

Isle of Avalon
Αρχίζει και νομίζεις ότι σε λίγο θα μπει το σόλο από το 7th son.Αν και πολλοί γράφουν για prog-έπος,είναι άνισο.Δύο-τρία ωραία σημεία ειδικά στα solo,στο ίδιο επίπεδο με συνθέσεις του amolad,αλλά ψιλοβαρέθηκα.
StarblindΚαλύτερο από το προηγούμενο,ωραίο refrain και γέφυρες,αδικείται από την μεγάλη του διάρκεια.Θα είναι το υποτιμημένο κομμάτι του δίσκου.
The Talismanκλασική κελτικο-jethro tullική εισαγωγή,(dance of death,bloodbrothers,legacy kλπ.),και καταλήγει σε κλασικό maiden κομμάτι.Αψεγάδιαστο,πορωτικό,θα γίνει fan-favorite.
The Man Who Would Be King φαίνεται το χεράκι του murray,μέτριο σαν σύνολο.
When the Wild Wind Blowsτο καλύτερο κομμάτι του album,ίσως γιατί ρέει πιο ομαλά.Η μελωδία των φωνητικών γίνεται ένα με τις κιθάρες,ωραίες αλλαγές ρυθμού,ωραία solos,ωραίοι στίχοι για την καταστροφή του κόσμου.

Συνοπτικά,αξιοπρεπές αλμπουμ για maiden στο ίδιο ύφος των προηγούμενων τριών,
οι πιτσιρικάδες θα το λατρέψουν,οι φανατικοί των maiden θα το “αγκαλιάσουν”,το χρήμα θα συνεχίσει να πέφτει στα χέρια του rod smallwood,αυτοί που τους μισούν των maiden θα συνεχίσουν να λένε οτι παίζουν τα ίδια και τα ίδια ή ότι έχουν μετατραπέι σε money-machine όπως οι metallica-kiss klp.
Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι να δούμε αν θα χτυπήσουν νούμερο 1 σε αγγλία μετά το fear of the dark και αν θα είναι στο τοπ-5 στην αμερική που δεν έχουν μπεί ποτέ.Για ελλάδα-ιταλία-ιαπωνία-καναδά-πολώνιά-βραζιλία-αργεντινή-χιλή-νορβηγία-σουηδία-φιλανδία-κροατία κλπ δεν το συζητάω καν.
Πάντως ένα review που είδα στην intepentent

δείχνει ότι ακόμα και στην αγγλία δεν έχουν τον καθολικό σεβασμό.

βασικα το προβλημα με το γεγονος πως ακομα βγαζουν δισκους οι μειντεν ειναι πως ολες οι γενιες τα τελευταια 20 περιπου χρονια πιστευοντας πως οι μειντεν ειναι η μπαντα που θα τους μπασει στον μαγικο κοσμο του μεταλ, αγοραζουν και βιωνουν συναισθηματικα δισκους οι οποιοι δεν εχουν κανενα αντικτυπο στο μεταλ η στην μουσικη η ακομα ακομα στην ιδια την κοινωνια, καθως ειναι κυκλοφοριες ξεπερασμενες απο τα στανταρ της εκαστοτε χρονιας και σαφως πιο κατω απο τα στανταρ τα οποια οι ιδιοι ορισαν στα 80ς οταν και ηταν προτοποροι.

ολες οι μεγαλες μπαντες οταν ξεκινουσαν ηταν προτοπορες! μην το ξεχνατε αυτο και θα καταλαβετε τι εννοω και ολοι οι μεγαλοι τους δισκοι εγιναν οσο ακομη υπηρχε παρθενο εδαφος στο χωρο τον οποιο οι ιδιοι δημιουργησαν… και φτανει τοσο γιατι πολυ το σοβαρεψα και δεν το συνηθιζω :stuck_out_tongue: