Μόνο σε εμένα αρέσει το μπάσιμο του Final Frontier;;:(
Πάντως εγώ προσωπικά προσπάθησα να ακούσω τον δίσκο ανεπηρέαστος και τον έκρινα με βάση αυτά που άκουσα και όχι με αυτά που άκουγα στο AMOLAD ή ακόμα και στο Powerslave.
Στα αυτιά μου ήχησε συμπαθητικός αλλά γρήγορα πιστεύω ότι θα σκονιστεί σε κανά ράφι,όχι τόσο επειδή είναι χάλια δίσκος(διαβάζοντας εδώ αυτό καταλαβαίνει κανείς) αλλά επειδή πολύ απλά όταν θέλω να ακούσω Iron Maiden θα προτιμήσω το Piece Of Mind και όχι το Final Frontier.Όσο και να το αποφεύγεις μοιραία θα έρθει η σύγκριση.
Αν υποθετικά ξεχνούσα ότι αυτοί που παίζουν είναι οι IRON MAIDEN και νόμιζα ότι παίζει η χ,ψ μπάντα θα έλεγα ότι η μουσική που παίζουν είναι πραγματικά καλή.
Το ότι αυτό το συγκρότημα έχει πάει 50+++ χρονών,ανά τακτά διαστήματα βγάζει δίσκο και το επίπεδο είναι πάρα πολύ καλό,πιστεύω πως κάτι λέει.
Τον Dickinson μην το κράζετε.Όσο μπορεί τραγουδά το παλικάρι
Ειναι live-studio, ειναι απολυτα δικαιολογημένο, απο το BNW ο νεος παραγωγος τους ετσι λειτουργει
Το κακο με τους maiden ειναι οτι η κληρονομια τους συνθετικα ειναι τοσο λαμπρη και τοσο μεγαλη , ωστε κανει την κριτικη που τους ασκειται ακομα πιο απολυτη.Φανταζομαι η κριτικη αυτη διαφερει πολυ απο την κριτικη σε ενα νεο δισκο των motorhead η ενα δισκο των ac/dc.
Δε νομιζω οτι εχει νοημα η συγκριση μεταξυ τραγουδιων του νεου δισκου με τραγουδια παλαιοτερα.Οι maiden καθε φορα παρουσιαζαν κατι διαφορετικο απο το προηγουμενο.Πιστευω οτι το BNW οσο περνανε τα χρονια ολο και θα μεγαλωνει μουσικα και τιποτα δε θα μπορει να το ακουμπησει μετα απο αυτο.Συνθετικα βγαζει κατι ολοκληροτικα αρμονισμενο και απο τοτε ,καμια δουλεια τους δεν το ειχε αυτο.
Οσο για το νεο δισκο , ειλικρινα ειναι δυνατον να λεμε αδιαφορο το Starblind?ΜΑΚΡΑΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΔΙΣΚΟΥ.Ο νεος δισκος ειναι πιο ευθυς μουσικα,δηλαδη με 5-10 ακροασεις θα σου ανοιχτει,θα δεις τι παιζει.Πιστευω οτι ειναι πιο “στρωτος” maiden δισκος απτο amolad ,κανουν μπαμ περισσοτερα maiden στοιχεια.
Το MOTHER OF MERCY ειναι ενα κομματι που δινει πολλα + στον δισκο.Το Coming home ειναι το μπαλαντοειδες κομματι που υπαρχει σε καθε δισκο του Bruce και ποτε δε μας χαλαγε, αντιθετα οι ακροασεις του χρακτηριζαν πιο μοναχικες και ιδιαιτερες στιγμες(πως να καταλαβεις μια μπαλαντα αλλιως,αναμεσα στους venom και τους sepultura?οχι, θελει τον ιδιαιτερο χρονο της).Τετοια κομματια ,ποιο πολυ συναισθηματικα μπορει να σε πιασουν και λιγοτερο μουσικα.Η σε αγγιζει λοιπον , η οχι.
Τα isle και the man how ειναι αυτα που θελουν τις περισσοτερες ακροασεις.Ειναι αυτα που κρυβουν τα περισσοτερα μουσικα στοιχεια του δισκου που θα μπορουσε καποιος να προσεξει.Το Talisman , ειναι το κομματι με την εισαγωγη που δεν χρειαζεται,το οποιο θα σου μεινει με την πρωτη,επειδη βγαζει κατι -επικο-εμβατικο-μας δερνει η θαλασσα μαγκες- με πιασιαρικη γεφυρα και ενα ρεφραιν.Η στροφη πριν το ρεφραιν,ειναι ακριβως το ρεγραιν του Book of Thel,δεν χρειαζοταν.Ο Bruce δειχνει εδω τι τραγουσιτης ειναι,αλλα μου φαινεται πιο πολυ προσπαθει να αποδειξει οτι μπορει,παρα να τραγουδισει οπως χρειαζεται.Στις στροφες τραγουδαει πολυ ψηλα,θα ηταν καλυτερα να το περιοριζε αυτο,για να ειναι πιο στρωτο το κομματι.Κομματι,που μενει , και τελειωνοντας λες -Κοιτα, τους κωλογερους που χωσανε και λιγο γκαζι-.
Παμε τωρα στο τελευταιο κομματι…Μαρεσει σαν τελειωμα του δισκου…δε με ενοχλει που τα πρωτα 4 λεπτα το κομματι εχει τον ιδιο ρυθμο.Λογω αυτου δεν καταλαβαινουμε ποτε περνανε 10-11 λεπτα.Πατησανε σε ενα τεμπο , στρωσανε το κομματι ,βαλανε αλλα 2-3 θεματικα σημεια και κανανε αυτο που κανουν σε καθε δισκο τους στα 00s. Το τελευταιο παντα κομματι ρυθμικα σε προιδεαζει οτι σιγα σιγα κλεινει ο δισκος,και το thin line και το journeyman και το legacy οσο πλησιαζουν στο τελος στρωνουν εναν επιλογο.Το when the wild ειναι κομματι που θα λατρευτει γιαυτους που δε βιαζονται να ακουσουν ενα κομματι ενω θα σχολιαστει αρνητικα απο αλλους επειδη δεν εχει την top στιγμη που θα απογειωσει ενα κομματι 11 λεπτων.Μουσικα παντως το βρισκω ενδιαφερον και η ροη του μου αρεσει.
Το υλικο κρινεται καλο.Δε περιμενα ενα δισκο που θα ειχε μεσα 1)phantom 2)hallowed 3)where eagles 4)rime 5)alexander 6)infinite dreams 7)mother russia 8)fear of the dark 9)sign of the cross 10)clansman 11)nomad 12)dance of death 13)for the greater good of God.(φανταζεστε να εβγαινε κατι τετοιο?? :p)
15ος δισκος των 55αρηδων maiden , γευση θετικη.Προφιτερολ δεν ειναι,αλλα ουτε και ρεβιθια.Ζαμπονοτυροπιτα ομως ,…ανετα.
oμορφα τα λες και εισ’ωραιος-αν και διαφωνω σε ολα, κυριως στο οτι κανουν μπαμ τα μεηδεν στοιχεια, γτ δεν κανουν νομιζω ουτε μπαμ,ουτε μπουμ, μιας και δεν υπαρχουν:|-, απλα στο μπολντ…
τα 1-10 πες, δεν τα περιμενε κανεις νομιζω,πλην 2-3 γραφικων…τα υπολοιπα ομως 3, γιατι να μην τα περιμενεις?..δλδ καθε δουλεια και χειροτερη?
οχι ,απλα τα τελευταια κομματια πλην του nomad που ειναι κοινης αποδοχης πιστευω ,εχουν δεχτει και μετριες κριτικες οπως και τα νεα κομματια.Μπορει καποιος να μην συγκινηθει με το the greater επειδη ισως η δομη του κουραζει και να του αρεσει περισσοτερο το starblind η το talisman.Oπως επισης και στο dance of death εχουν ακουσει υμνους γιαυτο το τραγουδι ,εχω ακουσει και ασχημα.Μπορει καποιος να θεωρησει πιο ενδιαφερον ενα κομματι οπως το the isle , η ακομα και να τα βαλει στο ιδιο τσουβαλι.An εξαιρερσουμε το pashendale , δεν νομιζω οτι ο νεος δισκος ειναι τοσο πολυ μακρυα απο το dod.Σκεφτομενος τωρα και κομματια οπως το new frontier,wildest dreams,gates of tomorrow,age of innosence ,πιστευω οτι μερικα κομματια απο του νεου δισκου ειναι καλυτερα απο αυτα.αλλα και παλι ξαναλεω,δε γινεται συγκριση μεταξυ κομματιων.
Οσο για τα στοιχεια maiden που ειπα,ισως ηταν λαθος σαν εκφραση.Απλα στο δισκο αυτο,ακουγεται λιγο καλυτερα η κιθαρα του Σμιθ , επειδη συνθετικα αν δεν κανω λαθος εχει βαλει περισσοτερο το χερακι του σαυτο το δισκο.αν κανω λαθος σαυτο , διορθωστε με.
Το DOD έχει ένα Paschendale, ένα Journeyman και το ομώνυμο που τραβάνε όλο το δίσκο πάνω. Ναι, ίσως το Final Frontier να είναι καλύτερο από το DOD, αλλά μικρή σημασία έχει. Προσωπικά μ’ αρέσει σα δισκάκι, τίποτα το ιδιαίτερο βέβαια που θα σε κάνει να κολλήσεις για μένα, με εξαίρεση το Starblind ίσως που πραγματικά μ’ αρέσει πολύ.
Κατά τ’ άλλα, λήχτε το όσο είναι νωρίς
Θα ηθελα να ηξερα τι ελεγαν καποιοι για τα BNW,DOD KAI AMOLAD,που τα τωρα τα επικαλουνται για να πουν “οκ,δεν περιμενω powerslave kai piece,αλλα τουλαχιστον ενα bnw ή ενα dod ρε παιδι μου”,τοτε που κυκλοφορησαν.Ή τι ελεγαν για το SIT οταν βγηκε.Θα ειχε πολυ ενδιαφερον…:lol:
Σε 4-5 χρονακια,κι οταν θα ξαναβγαλουν δισκο:"Ρε σεις δεν περιμενω νεο powerslave,αλλα τουλαχιστον ενα FF!:lol::lol::lol:
Καλουτσικος δισκος,7.Αμαρτια-ξεαμαρτια,κολλησε στο αυτοκινητο και δεν βγαινει με τιποτα!Μονο για τους enforcer…:lol::lol:
Starblind γαμαει και δερνει οτι και να μου πουν…
Maiden ή βαρβαροτητα!
Καραμανλής ή τανκς!
ρε μαγκες,οταν ενα κομματι λεει smith-harris, σημαινει μουσικη smith- lyrics harris ή το αντιθετο?Γιατί το isle of avalon πιο πολυ για Lyrics bruce μου κανε,ι παρα για steve…
δεν θελει και πολυ σκεψη, οταν βγηκε το SIT ολοι περιμεναν ενα νεο Powerslave, οταν βγηκε και το BNW αντιστοιχα, περιμεναμε κατι παραπανω απο τα 2 με τον Μπεηλι τα οποια ηταν σκατα συγκριτικα με τα 80ς(εκτος και παλι απο τους γνωστους γραφικους που περιμεναν το νεο SIT κτλ και ακομα και σημερα βαζουν στο ιδιο ραφι το BNW με τα πρωτα 7 αλμπουμ τους)…
…οπως και για dod και amolad, κατι σε σχεση με BNW προφανως περιμεναμε ολοι(εκτος και παλι απο τους γνωστους γραφικους μπλα μπλα μπλα)…d’oughh…
το πρωτο σποιλερ εχει πλακα…
Όταν βλέπεις το όνομα Smith ανάμεσα σε άλλα 2 να περιμένεις καλό κομμάτι.
Όταν βλέπεις το όνομα Smith δίπλα σε ένα άλλο όνομα να περιμένεις διαμαντάκι.
(πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις,παντού βλέπε hooks in you)
Και όταν,όταν λέω,βλέπεις το όνομα Smith μόνο του, να ξέρεις ότι μιλάμε για παντοτινό ύμνο να τον βάζεις κ να τα σπάς.
οκ το γάμησα
Nαι ο πρώτος είναι ο συνθέτης κ ο τελευταίος ο στιχουργός…νομίζω.
Το Hooks In You είναι κομματάρα όμως8)
Nαι αλλά όχι και διαμαντάκι όπως λέω:p
(Το βαριέμαι μωρε)
μπα εγω που ξερω και τωρα λεω οτι ειναι μαλακιες.οχι το somewhere.
Isle of Avalon και Starblind μου αρεσανε. Τα υπολοιπα, απλα αδιαφορα
δισκαρα.
Το Starblind μου φέρνει λίγο από την αίγλη του AMOLAD.
:lol2:
κλασσικος φριδομ:p
Γιατί το Bring You Daughter ή το Holy Smoke που είναι εξίσου κομματάρες τι καλύτερο έχουν;;
E το Holy Smoke απλα ειναι καλυτερο,τι να αναλυσω:p Το Bring Me ειναι συναυλιακο με λατρεμενους στιχους κτλπ αλλα δε το χω στη κατηγορια “κομματαρες” εγω προσωπικα.