Iron Maiden - The Final Frontier

o Φριντομ θα αρχισει να μας λεει πως το νεο αλμπουμ ειναι καλυτερο του 7th Son κτλ.

α πετυχα το νεο cd στο περιπτερο με ενθετο στυλ Ντουβλη και Τζουλια.Αντε να αρχισουν να το πουλανε και τα πακιστανια στη παραλια.Νόνο κανόνο μανόνο

μετα απο την ακροαση του νεου αλμπουμ ακουω πολυ τελευταια το amolad και τωρα καταλαβαινω για τι δισκαρα μιλαμε…
οσο για το καινουργιο ειναι ενα καλο αλμπουμ αλλα ισως το χειροτερο απο το bnw και μετα…

και τωρα σκεφτομαι πως ειναι δυνατον καποιος να θεωρει τους maiden τελειωμενους οταν τα τελευταια 4 αλμπουμ τους ειναι διαμαντια…το τελευταιο μπορει οχι ο χρονος θα δειξει…τα υπολοιπα ομως ειναι σιγουρα δισκαρες!

Πηρα χτες την ελληνικη εκδοση με 12.90. Επειδη τυχαινει να βρισκομαι αυτο τον καιρο σε περιοχη εκτος της αθηνας και δεν υπαρχει δισκοπωλειο , πηγα να παρω το δισκο απτο περιπτερο.

Και να λεω στον αρχοντα του περιπτερου, πως ειναι, τι εχει απεξω, χρωματα και ιστοριες…και να εχει χωθει ο μπαρμπας-αρχοντας μεσα στα περιοδικα και στις προσφορες τους να μου βρει το νεο δισκο των iron maiden…

Περιττο να σας πω πως ενιωσα…λες και τον εβαλα να μου δωσει το ΠΙΣΤΑ με cd λιτσα διαμαντη και καιτυ γκρευ best of.

Και ρωταω εγω λοιπον , ο κλασσικος μαλακας ρομαντικος μεταλλας…
Επειδη τα δισκοπωλεια περνουν κριση , και βαρανε μυγες ,αν συνεχισουν ετσι θα κλεισουν.Οτι αλμπουμ κυκλοφορησει ,θα πρεπει να τρεχουμε στα περιπτερα να το παρουμε ? Δηλαδη αναμεσα στην Sportday ,την coca cola και τους αναπτηρες, θα παιρνουμε και το νεο δισκο των ΤοοL πχ?

Παντα γουσταρα την δισκοτσαρκα.Να μπω στο δισκαδικο εχοντας ενα δισκο στο μυαλο, να δω αλλους 10 που θελω να παρω, να με πιασει πονοκεφαλος για το τι θα αγορασω τελικα ,μετροντας την τσεπη και ποσο με παιρνει να “κινηθω”.Να ψαχτω , να βαλω στο ματι κατι αλλο ,για την επομενη επισκεψη ,οποτε αυτη μπορεσει να γινει.

Πιστευω οτι σε λιγα χρονια , λιγα μαγαζια θα εχουν αλμπουμς.Και οσοι αγοραζουν , θα ειναι μονο επειδη εχουν το μικροβιο του συλλεκτη.Θα πανε να παρουν αυθεντικο nevermore για συναισθηματικους λογους, θα δουν το dark side of the moon και θα το θελησουν αυθεντικο στην δισκοθηκη τους.ξερω , οι τιμες εχουν παει στα υψη,σωστη κουβεντα,μεγαλη αληθεια ,χιλιοειπωμενη.Αλλα ειλικρινα , ενιωσα τοσο σκατα βλεποντας το αλμπουμ στο περιπτερο.Οκ, για καποιους ολοι αυτοι οι δισκοι ειναι υπεθυνοι για το life style τους, ειναι τροπος ζωης ειναι κομματια του εαυτου μας πια.Δεν ειναι ενα απλο προιον.Χανει τη μαγεια του.δε ξερω τι να πω.Το δισκοπωλειο πεθαινει.Και δε με νοιαζει ο μαγαζατορας , με νοιαζει οτι ηταν σημειο αναφορας επειδη μεγαλωσα μεσα σαυτα, ψαχτηκα ωρες ατελειωτες.

Σορυ για το οφ τοπικ ,αλλα νταξει για νεες κυκλοφοριες μιλαμε,και οταν ενα συγκροτημα σαν τους maiden χρειαζεται 15 λεπτα περιγραφης στον καθε -μπαρμπα-αρχοντα-θα το βρουμε σου λεω- ,καπου νιωθεις οτι συρρικνωνεται το μεγαλειο της μουσικης που εχουμε ποτιστει…

Το πήρα, απ’το περίπτερο…σκέτο το cd είναι, και έχει ένα περιοδικό με στίχους, και πληροφορίες…πάντως και τα 12.90 καλά είναι:):!:

όντως βλακεία αυτό [-X

Αυτή η ιστορία με την ελληνική σπέσιαλ και καλά έκδοση που πωλείται στα περίπτερα μάλλον έχει να κάνει με το γεγονός ότι αν κοτσάρεις και ένα ένθετο της πλάκας σε σιντι - ντιβιντι θεωρείται έντυπη έκδοση και γλυτώνει η εταιρία γύρω στα 20% φπα. γνωστό κόλπο βλέπε τσόντο"περιοδικά" τζούλιες ντούβλες κτλ.

μα εννοειται οτι το καινουριο maiden το παιρνεις για το βιβλιαρακι :lol:

(joke,μου αρεσε ο δισκος,μην πεσετε να με φατε :lol: )

την χτύπησε την πρώτη θέση των βρετανικών charts το tff…
είδες οι αγγλοι που ακούν progressive?? :stuck_out_tongue:

απλα τους αρεσει να αγοραζουν απο ελληνικα περιπτερα :stuck_out_tongue:

Μακραν το καλυτερο τους στην μετα reunion εποχη (η μαλλον στην μετα SSOASS εποχη). Καταπληκτικο αλμπουμ γεματο φρεσκαδα και ιδεες. Ακουγοντας το απο CD το αλμπουμ πραγματικα απογειωνεται . Κανει το , επισης αριστο, AMOLAD να ακουγεται φτωχο .

καλύτερο και απο το brave…??

πιστευω οτι το Brave New World ειναι ενας δισκος που δε προκειται να ξαναγραφτει.Το θεωρω πολυ πιο ψηλα μουσικα απο οτιδηποτε βγαλανε μετα απο αυτο.Μακαρι το brave να ηταν ο τελευταιος δισκος της δισκογραφιας τους.Κομματια οπως ghost,blood brothers,brave,dream of mirrors,nomad,silent planet ,thin line , δε νομιζω σε συνολο να ξαναγραψουν πλαισιωμενα σε ενα αλμπουμ.Ηδη τα περισσοτερα απο αυτα ,10 χρονια μετα ειναι κλασσικα κομματια.Και αυτο λεει πολλα.Το amolad και το dod εχουν κομματαρες , αλλα δεν ακουμπανε τη μουσικη που γραφτηκε στο brave.Αποψη μου.Αν το brave δεν ειχε καποια επαναλαμβανομενα ρεφρεν ,θα ηταν ακομα πιο αγαπημενο και πιο ομορφο.Ο νεος δισκος ειναι η δουλεια που αποδεικνυει πως απο τις μεγαλες μπαντες(μεγαλα ονοματα του ενδοξου παρελθοντος) , οι maiden ειναι εκεινοι με την καλυτερη παρουσια κρατωντας καποια stardards που να δικαιολογουν το ονομα τους.

λοιπον, οσο το ακουω το δισκο αγαπαω ακομα περισσοτερο τα Mother of mercy και Starblind… και τα 2 ειμαι υμνοι πραγματικα… το mother of mercy το ακουσα διαβαζοντας τους στιχους και ειχα ανατριχιασει… απιστευτο…
δυστυχως για τον υπολοιπο δισκο η γνωμη μου παραμενει η ιδια!!!

Τα 11 λεπτα του When the Wild Wind Blows πως περνανε ?

=spiros ts;946926.Αν το brave δεν ειχε καποια επαναλαμβανομενα ρεφρεν ,θα ηταν ακομα πιο αγαπημενο και πιο ομορφο.

έτσι είναι…άμα σε βοηθάει ο παραγωγός σε μερικούς στίχους αυτό γίνεται…:roll:

Εύκολα, είναι κομματάρα και από τα 3 κορυφαία του δίσκου μαζί με το Coming Home (που είναι εντελώς solo Dickinson αλλά γαμάει) και το Man Who Would Be King. Από κοντά και το Isle Of Avalon.

Τα υπόλοιπα κινούνται μεταξύ αξιοπρεπούς και αδιάφορου αν και με ορισμένα δυνατά σημεία μέσα.

Οταν τελειωσε το τραγουδι το πρωτο πραγμα που ειπα ειναι "Δεν γινεται αυτο "

εγω παλι πιστευω οτι τα when the wind blows και isle of avalon ειναι οτι πιο βαρετο εχω ακουσει απο Maiden… ειδικα το isle of avalon μπορει να γινει αιτια για να σπασω τα ηχεια μου…

edit. και δεν μπορεις να λες για τη καταστροφη του κοσμου και να τραγουδας σαν τον frank sinatra. (βλ. εισ. when the wind blows)

Μα την Παναγία, θα θελα αν γίνεται να μου εξηγήσεις πώς συμβιβάζονται αυτές οι δύο δηλώσεις.

Επίσης γιατί δεν ακούτε επιτέλους το νέο Accept για να σταματήσετε να λέτε χαζομάρες;

+Mother Of Mercy, The Talisman, για μένα:):!: