Iron Maiden - The Final Frontier

Τα μοναδικα τραγουδια που μεκαναν να ανατριχιασω ειναι το Talisman και το τελευταιο. Αρα για μενα αυτα ξεχωριζουν.

Προς GRACCHUS BABEUF ,

οταν λεω ο τελευταιος δισκος τους ,δεν εννοω να εβγαζαν το δισκο αυτο και να σταματουσαν,δηλαδη το 2000.Αλλα ΟΠΟΤΕ σταματουσαν , θα ηθελα αυτη να ηταν η τελευταια τους κυκλοφορια επειδη για μενα ειναι το καλυτερο αλμπουμ μετα την επανασυνδεση και θα ηθελα να τους δω να βαζουν ενα τελος ανταξιο του brave new world.και επειδη Brave δε θα ξαναγραψουν ,μακαρι να εβγαζαν πρωτα ολα τα υπολοιπα αλμπουμς και τελευταιο το Brave.Ελπιζω να εγινα σαφης.

Αυτο που ειπα για τα μεγαλα ονοματα ειναι οτι οι maiden στεκονται πολυ καλυτερα απο τους υπολοποιους.ΔΕΝ μπορω να βαλω στο ιδιο τσουβαλι το st.anger , το death megnetic με το amolad,dod,tff και bnw. Δεν μπορω να συγκρινω τισ κυκλοφοριες των maiden με δισκους οπως black rain και scream του ozzy.αντε να χωνεψω τους priest ου οι δουλειες τους ειναι πολυ μελετημενες.Για ποιους να πουμε?Μetallica? Μegadeth?Ηelloween?Manowar(μεγαλα ονοματα ειπα)?η να μπουμε στη διαδικασια συγκρισης με μπαντες που ξερεις τι θα παρεις πριν το παρεις(motorhead,ac/dc)? Aπο ολα τα μεγαλα ονοματα οι maiden ειναι πιο συνεπεστατοι στην αξιοπρεπη μουσικη.

Αναφορικα με τους Αccept …επεσες σε μεγαλο φαν τους φιλε.Το ακουσα το νεο αλμπουμ και μαρεσε.Οι Accept ειναι στις 7-8 πιο αγαπημενες μπαντες μου…I say, hey Rock’n’Roller,power in your hands…

Βασικά το point μου ήταν ότι οι Accept είναι εκείνο το κλασσικό μέταλ συγκρότημα που με τη σημερινή δουλειά του τιμάει το ένδοξο παρελθόν του ΜΑΚΡΑΝ περισσότερο απ’ όλα τ’ άλλα. Τώρα που το σκέφτομαι, γιατί κρύβω λόγια; Το ΜΟΝΑΔΙΚΟ είναι.

Θα μπορούσες να μου πεις ότι οι Maiden έχουν βγάλει 4 reunion albums ενώ οι Accept μόνο αυτό το τελευταίο, αλλά αρκεί για να κάνει μια χαψιά ότι έχουν κάνει τα τελευταία 15 χρόνια Maiden/Priest/Metallica/Saxon/Manowar/Slayer/Megadeth/Helloween και γενικά όποιο μεταλλικό τέρας μπορείς να φανταστείς.

Ή και όχι!

Για να σ’ ακούσω!

Μπούρδες. Οι maiden (χρόνια τώρα) δίνουν στους οπαδούς τους αυτό που θέλουν να ακούσουν, αλλά με κατιούσα ποιότητα κάθε φορά. Με λίγα λόγια ελάχιστα πειραματίζονται ή εξελίσσουν τον ήχο τους. Άρα ανήκουν στην κατηγορία “ξέρεις από πριν τι θα πάρεις”. Οι metallica ανήκουν στις μπάντες που κάθε δίσκος τους είναι διαφορετικός. Το St. Anger ήταν μεγάλη πατάτα αλλά αντίθετα το Death Magnetic και φρεσκάδα είχε και όρεξη και νέο μουσικό ύφος προσέγγισε η μπάντα. Απο τα μεγάλα σχήματα το D.M. μπορείς να πεις ότι θα το ακούσει κάποιος και δεν θα το πει παροχυμένο ή εκτός εποχής. Τώρα απο τα υπόλοιπα, οι Manowar αποτελούν αστείο, οι priest έπεσαν πολύ με το Nostradamus (ενώ το angel of retribution ήταν αξιοπρεπές αν και μη καινοτομικό). Οι Heaven and hell έδωσαν ένα καλό άλμπουμ όπως και το καινούργιο accept είναι πολύ καλή επιστροφή. To τελευταίο megadeth είναι αξιοπρεπέστατο και με σύγχρονο ήχο άλμπουμ και για ένα φαν των megadeth σίγουρα καλύτερο από τις τελευταίες maiden κυκλοφορίες.

Θα τα πούμε παραδίπλα όταν το ακούσω κι άλλες φορές. Να φέρεις και την παρέα σου

Σωστό αυτό για τους Metallica. Βασικά αυτό το ρημάδι το St. Anger μόνο συνθέσεις δεν έχει ρε γαμώτο, όλα τ’ άλλα τα χει. Θα μου πεις, αυτό είναι το βασικότερο. =Ρ

έντιτ
Δε χρειάζομαι την παρέα μου για να σου μάθω μπαλίτσα γελοίε μοδεράτορα!

Οι maiden “ξέρεις απο πριν τι θα πάρεις”. Μάλιστα.

Unleash The Beast,Killing Ground,Lionheart,The Inner Sanctum,Into the Labyrinth.

Δε ξερω αν καποιο απο αυτα κερδαει το Αιμα των Εθνων,αλλα περι σταθεροτητας και standards there you go.

σταματηστε να χρησιμοποιειτε παντως την λεξη ‘πειραματιζομαι’ σε αυτο το τοπικ btw, ειναι κριμα για την ιδια την εννοια της λεξης σαν λεξη αλλα και για οσες μπαντες πραγματικα το προσπαθουν αυτο διακαως…

προσθετω επισης και την δικη μου μαλακιαρα, σχετικη με την αποψαρα του αποπανω, οτι και 3 κομματια μονο να βγαιναν σαν EP απο το Angel of retribution, καταπιναν και καταπινουν με ευκολια dod,amolad,ff ολοκληρα και αμασητα…

Πλάκα κάνεις τώρα έτσι? Πόσο έχει αλλάξει το στυλ των Maiden από το Somewhere in time ας πούμε? Πόσο διαφορετικά είναι τα γρήγορα ή αργα και επικά τους κομμάτια? Ποιο ριφ και πια μελωδία από τα αλμπουμ της επανένωσης δεν θα μπορούσε να είναι σε αλμπουμ που κυκλοφόρησαν την δεκαετία του 80? :-k

εντιτ: Δεν λέω ότι κυκλοφορόυν το “ίδιο” αλμπουμ κάθε φορά, αλλά φυσικά και “ξέρεις τι θα πάρεις”…

Από το Somewhere πολλές φορές. Το No Prayer ή το Fear ή το Brave New World μου φαντάζουν αρκετά διαφορετικά στα αυτιά μου. Εκεί που ίσως συμφωνώ για ανακύκλωση ιδεών είναι στους 3 τελευταίους δίσκους.

Εδώ θα διαφωνήσω κάθετα. Από το Unleash και μετά οι Σάξον έχουν ΜΟΝΟ αλμπουμάρες. Τώρα δεν ξέρω αν είναι τόσο καλά όσο το Αξέπτ (που το Inner Sanctum κατά πάσα πιθανότητα είναι), αλλά είναι όλα σε ένα σταθερό επίπεδο.

φρίδομ σρσλυ ρε συ, οι Μέηντεν είναι ο ορισμός της δεινοσαυρικής μπάντας.
Ο μόνος δίσκος τους την τελευταία εικοσαετία που δεν ήξερες από πριν πως θα ηχούσε (και άρα επιφύλασσε εκπλήξεις) ήταν το x-factor (άντε και το virtual ix που σε σόκαρε με την μπαζοσύνη του :p), από κει και πέρα οι μέηντεν έχουν πιάσει τη ρότα τους (=πατενταρισμένος αναγνωρίσιμος μέηντεν ήχος) και πλέουν με μικρές αποκλίσεις σε προκαθορισμένη πορεία. Δηλαδή πόσες εκπλήξεις περιμένεις σε ένα νέο μέηντεν δίσκο? Δε λέω ότι παίζουν τα ίδια ριφς/μελωδίες ξανά και ξανά, και στην τελική μαγκιά τους, δικός τους ήχος είναι κι ό,τι θένε τονε κάνουν, αλλά δε νομίζω κανείς σας να εξεπλάγη ακούγωντας το φάιναλ φρόντηρ.
Δε λέω ότι είναι κατάπτυστοι ή ότι δεν είναι καλός δίσκος, βασικά δεν με αφορά, αλλά οι μέηντεν κάνουν ό,τι και όλες οι “σειρές” τους. Βγάζουν δίσκους για την προσωπική κάβλα, να γουστάρουν οι οπαδοί τους (δεν ενδιαφέρεται κανείς για τα άλμπουμ τους πλην των οπαδών τους) και για να έχουν κάτι “φέσκο” πριν βγουν σε περιοδεία. Δε νομίζω πως κάποια άλλη μπάντα με 30 χρόνια συνεχούς σταθερά επαγγελματικής δισκογραφικής πορείας κάνει κάτι διαφορετικό.

Eγώ πάντως βλέπω κριτικές για το αλμπουμ που πραγματικά δεν τις καταλαβαίνω. :-s

1.MusicRadar (Rating 10/10)

2.Brave Words & Bloody Knuckles (Rating 9.5/10)

3.Classic Rock (Rating 9/10)

4.About.com (Rating 4.5/5)

5.Blabbermouth (Rating 9/10)

6.Kerrang! (Rating 4/5)

7.Metal Hammer (Rating 8/10)

8.CoS (Rating 4/5)

9.Rock Sound (Rating 8/10)

10.Metal Storm (Rating 7.2/10)

11.Allmusic (Rating 3.5/5)

12.Rolling Stone (Rating 3/5)

E τότε να αρχίσουν και άλλες μπάντες να παίζουν έτσι να βγάλουν και αυτές “αριστουργήματα” να έχουμε αλμπουμ 9αρακια με το τσουβάλι. Χαώδης η “φιλική” αντιμετώπιση με τους Maiden (και καθόλου υγιής).

Με ειρωνεία λες οτι δεν καταλαβαίνεις τις κριτικές/βαθμολογίες.?Και κλανίες να ηχογραφούσαν οι Meiden παλι αριστα θα έπερναν.Τι δεν καταλαβαίνεις?

Φιλικά παντα:wink:

Σημερα μαθαμε οτι οι Maiden εδω και 30 χρονια βγαζουν δισκους 80 λεπτων, χωρις τετραλεπτα χιτακια, με ακουστικα ιντρο και απειρα σολο και παει λεγοντας!!!

Αλλο αναμενομενος γενικα, αλλο αναμενομενος για τους μετα την επανενωση Maiden, παιδια.

Αμπαλος alert!!! :stuck_out_tongue:

Ποια κλασικη μπαντα εγραψε στα τελειωματα της Paschendale, Dance Of Death, Brighter Than A Thousand Suns, These Colours Don’t Run και δε συμμαζευεται;;;

Καμια λεω γω!!

ρε ουστ φολς-απο-καθε-αποψη…:stuck_out_tongue:

ενα hellrider κερδιζει λεω γω μια αξια θεση μεσα στον καλυτερο χιεβυ μεταλ δισκο απο καταβολης πλασης, οπωτε ολα τ’αλλα ειναι κουβεντα να κανουμε δλδ…

Για πάντα όμως? lol ¨Η τελος πάντων μη το ξεφτιλίζεις το θέμα τελείως! Έχω βαρεθεί να διαβάζω στις κριτικές στα τελευταία αλμπουμ ότι “είναι το καλύτερο αλμπουμ του re-union”! Kαι μάλιστα αλλάζουν τον συντάκτη που κάνει την κριτική κάθε φορά και βάζουν αυτόν που το γουστάρει περισσότερο!
Αλλά τι λέμε τώρα. Εδώ οι maiden είχαν βγει και πιο “υποτιμημένη μπάντα” με το Amolad στο δημοψήφισμα του χάμερ…:lol:

Nα δεις που θα βγουν και φέτος…