Iron Maiden - The Final Frontier

Για την εταιρεία Iron Maiden φαίνεται μια χαρά ο δίσκος. Και με βάση τα charts “έπος”.
Για τη μπάντα Iron Maiden, δεν προσφέρει τπτ παραπάνω από μερικές καλές στιγμές, γιατί σαν σύνολο συνθέσεων σχεδόν πλησιάζει τα maiden στερεότυπα των μετα-reunion δίσκων (εκτός του Brave New World βέβαια). Ούτε τελείως πάτος είναι, ούτε δισκάρα. Ένα αλμπουμάκι ακόμα, των λίγων ακροάσεων. Next…

Μεγάλη υπόθεση να έχεις βαρή όνομα. Καλά κάνουν και πουλάνε, είναι πάντα ωραίο να βλέπεις μεγάλες μεταλ μπάντες στην κορυφή ακόμα κι αν ο δίσκος δεν λέει και πολλά. Ίσως κάποιοι από αυτούς που αγοράζουν τον δίσκο των Maiden ψαχτούν και με κάτι άλλο.

http://www.ifpi.gr/chart01.htm

Θεσεις 28, 30, 32, 37, 39(το AC/DC - ok δεν ειναι ακριβως δισκος, αλλα εχει κομματαρες μεσα :p) και 45(το Enforcer) 8)

Τι λες ρε φίλε, σοβαρά? Ρε τι άλλο θα διαβάσουμε?!? Τις ίδιες μαλακίες που διαβάζω στο blabbermouth τις διαβάζω και εδώ. Τα τραγούδια του Piece Of Mind είναι ΟΛΑ γαμάτα και διαχρονικά (το Quest For Fire έχει περίεργους στίχους, αλλά γαμάει).
Και αυτό μπορώ να το αποδείξω για μένα γιατί, το πρώτο metal τραγούδι που άκουσα και πωρώθηκα ήταν το The Trooper. Μετά από ένα χρόνο άκουσα το Where Eagles Dare και Flight Of Icarus που επίσης γαμάνε. Μετά από 2 χρόνια (από τα 2 αυτά), άκουσα το To Tame A Land και Revelations. ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΓΑΜΑΝΕ. και μετά από πολλά χρόνια (στα 10 άκουσα το Trooper, στα 19 το τελευταίο) άκουσα Quest For Fire και Sun And Steel.

Αυτό έγινε έτσι, γιατί δεν είχα αγοράσει τον δίσκο και τα τραγούδια δεν τα βρισκα στο Internet.Σύνοψη : Όσο μεγάλωνα άκουγα διαφορετικά τραγούδια του ίδιου δίσκου, οπότε δε μπορείς να πεις, ότι έχω δεθεί χρονολογικά/συναισθηματικά με το δίσκο, με την έννοια ότι τον άκουσες όλο μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή πολύ μικρός και ΔΕ μπορείς να ξεχωρίσεις κάποιο τραγούδι. Από την άλλη από κάποιους άλλους δίσκους π.χ. No Prayer For The Dying υπάρχουν τραγούδια που χάνουν πάρα πολύ (The Assassin) και τα άκουσα πιο πριν ακούσω π.χ. το Sun And Steel.

Το Final Frontier τώρα έχει 2 τραγούδια μόνο που τα θεωρώ καλά (για κληρονομιά των Maiden). τα Coming Home και The Man Who Would Be King.
Δε μπορείς να τα συγκρίνεις με κάποιο από αυτά της “πρώτης” χρυσής εποχής τους (άντε ίσως το Coming Home με το Wasted Years που χάνει). Το θέμα είναι ότι οι Enforcer βγάλανε ένα δίσκαρο κοντά στο ύφος του Killers και του Iron Maiden και έχουν τουλάχιστον 3 τραγουδάρες που είναι αντάξια αυτών των δίσκων (των Maiden). Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν οι Maiden βγάζαν ένα δίσκο που είχε τη δομή και την ΚΑΒΛΑ του Piece Of Mind (παράδειγμα που λες εσύ, για μένα ότι παρόμοιο σε ύφος δίσκο βγάζανε από την εποχή 80-88, 92 ,2000 θα χαιρόμουνα), εγώ θα τους ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΣΑ.

Επιτέους σταματήστε να λέτε κουταμάρες που ούτε πιτσιρίκια δε λένε.

θεούλης ως συνήθως.

αλλά μην βγαίνουμε εκτός θέματος. υπάρχουν πολλά πράγματα να υποδείξουμε στους maiden ακόμα.:stuck_out_tongue:

Πέθανα με το chart :lol:… Ρε τι αγοράζει ο κόσμος σήμερα 8O

μηπως μιλας με πιτσιρικια ?

μεχρι κ ο bruce το λεει στην συνεντευξη

A huge part of our new fanbase all over the world are 14-year-olds who are excited we have a new album out."

ΙΜ 2010 = μουσικη για 14χρονα ? Μηπως ?

EDGE OF THORNS KAI WAKE OF MAGELLAN ΦΙΛΕ!
Ειχα μεινει κανα μισαωρο με ανοικτο το στομα!

Aπαντηση στο -Παραλληλισμός -έστω και έμμεσος- του Final Frontier με το Led Zeppelin III!

Μαλλον θα πρεπει να διαβαζεις 2 φορες καθε ποστ γιατι μαλλον δεν τα καταλαβαινεις με την πρωτη.

ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΙΣ ΠΑΛΙ ΠΙΣΩ -ουτε αμεσος , ουτε εμεσος παραλληρισμος υπηρξε αναμεσα στα 2 αλμπουμς.ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΙΠΑ οτι ολοκληρος page γιατο ΙΙΙ δεχτηκε μεγαλη κριτικη,δε θα δεχτουν οι maiden για την 15η δουλεια τους?Αν αυτο εσενα σου βγαζει παραλληλισμο των 2 αλμπουμς ,εμενα μου βγαζει μια εμφαση στην κριτικη των ξερολων και οχι μια συγκριση στα 2 αλμπουμς.ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ.

ε πού βλέπεις το παράλογο? εξαφανισμένα από την αγορά και τα 2 εδώ και χρόνια (μη μου πείτε για τις spv εκδόσεις, που ούτε αυτές πολυκυκλοφορούσαν), βγαίνουν σε επανέκδοση πρόσφατα με πολύ προσιτή τιμή και πουλάνε.

ακούω.

Θα προτιμούσα κάτι καινούργιο και “ενεργό” στην παρούσα κατάσταση… Ξέρεις αρκετές μπάντες κρίνονται απο της πωλήσεις τους. Τώρα άμα διάφοροι πιτσιρικάδες ακουν atlantis και μάθαν τώρα αυτά τα albums δεν φταίω εγώ.
Ευτυχώς που υπάρχει το Anathema (δεν περίμενα να μην το δω άλλωστε) και το Nevermore (δικαιώς).

Ααααααααααα βγηκαν επανεκδοσεις; Δεν το ξερα…:oops:
Τελος παντων, και παλι, δεν μπορω να αγνοησω το γεγονος οτι το ετος 2010 ειναι οι Savatage στα τσαρτς…

@AngelCryGr Ναι σωστος, καλυτερα καινουρια αλμπουμς, απλα μου κανε εντυπωση. Anathema οντως αναμενομενο, και Nevermore οk, αλλα πιστευω τα γαματα ειναι πιο κατω…Grand Magus και Enforcer! Οχι μονο καινουρια αλμπουμς, αλλα και καινουρια συγκροτηματα (ειδικα οι Enforcer).

Kαι παλι…SAVATAGE ΣΤΑ CHARTS!

Ασε ρε angelcry, τι ειναι αυτα που λες τωρα. Το οτι ο κοσμος αγοραζει Savatage παρολο που ειναι ανενεργοι, δηλαδη υψιστη metal ποιοτητα, μονο θετικο ειναι. Δειχνει οτι υπαρχουν ακροατες που δεν πανε σαν τα προβατα να αγορασουν ο,τι πατατα κυκλοφορησει τωρα, αλλα εχουν κριση και τιμουν διαχρονικα μεγαλους καλλιτεχνες οπως οι Savatage. Νταξει το οτι ειναι επανακυκλοφοριες, δεν μετριαζει τη σημασια του γεγονοτος, ισα ισα που δειχνει οτι ο κοσμος ψαχνεται και μολις κατι επανεμφανιστει στην αγορα το παιρνει χαμπαρι.

Το ενδιαφερον θα ηταν να βλεπαμε απολυτους αριθμους πωλησεων. Δηλαδη ας πουμε τα Savatage, Grand Magus, Enforcer, Stratovarius που βλεπω στη λιστα, ποσους δισκους πουλησαν αυτο τον καιρο και βρισκονται στις θεσεις των charts.

Μην μπερδεύεις την π. με την β. Ούτε το καλύτερο album των Iron Maiden όποιο και να είναι αυτό δεν φτάνει το III. Ανεξαιρέτως της κριτικές που δέχθηκε δεν έχει καμία σχέση η σύγκριση κριτικών γιατί είναι διαφορετικές δεκαετίες. Ούτε σε πωλήσεις, ούτε σε τπτ… Πόσο μάλλον το IV και Physical Graffiti.

Ναι γιαυτό μόνο συζητάμε σε αυτο το forum Iron Maiden,Metallica,Savatage… Εκεί στηρίζουμε το μέλλον της αγαπημένης μας μουσικής…

φιλος,νιωσε, το ΙΙΙ ηταν το 3ο τους αλμπουμ, το ΦΦ το 15 των αλλονων…και συ παραλληλιζεις την κριτικη που δεχτηκε το 3ο αλμπουμ μιας νεαρης μπαντας με την κριτικη που δεχτηκε το 15ο μιας αλλης γερασμενης?

λολ κσερωγω…

AngelCryGr νιώσε λίγο μαν. τι σε ενόχλησαν οι savatage τώρα? διαλυμένοι εδώ και 10 χρόνια μετά από μια μεστή καριέρα, δεν κόψανε το δρόμο σε καμμία νέα μπάντα, wtf?

εγώ πάντως θα προτιμήσω να πάρω τρίτη φορά το edge of thorns (που είναι και το λιγότερο αγαπημένο μου savatage), παρά το nevermore.

Καλά, νοιώσε και εσύ (:p), πάρε κάποια άλλη δισκάρα απο Nevermore (που είναι και ενεργή μπάντα) από το να πάρεις τρίτη (!) φορά το E.O.T…

AngelCryGr, ναι ρε, παρε το νεο Nevermore εσυ που σπαρταραει ακομα και ζεχνει ΚΑΛΟ και ΦΡΕΣΚΟ χεβυ μεταλ… ασε τους πιτσιρικαδες να αγοραζουν μονο επανεκδοσεις μερικων απο των μεγαλυτερων επων που εχει βγαλει η μουσικη αυτη, τι πουν και αυτοι δλδ τωρα, σωσε εσυ το μεταλ :thumbup: …

τα χω όλα τα nevermore πλην του φετινού : P

όσον αφορά τους savatage, δε θα αρχίσω το παραλήρημα, θα με καλύψει πλήρως ο night sky κάποια στιγμή επί του θέματος.