Iron Maiden - The Final Frontier

ΜΑΛΑΚΑ ChrisP με άκουσε όλη η γειτονιά απο τα γέλια…:lol:

*best topic ever.!!

+10000000 :lol::lol::lol::lol::lol:

αυτο το “τα ιδια ελεγαν και για το somewhere” και γενικα παραλληλισμος 80’s μεταλα με σημερινου εχει πολυ πλακα.

Στο γοτθικό σύστημα γραφής (σημερινό αγγλοσαξωνικό) τα ονόματα των φθόγγων (φθόγγος=νότα) συμβολίζονταν με γράμματα της λατινικής αλφαβήτου:

Α = λα
Β = σι
C = ντο
D = ρε
E = μι
F = φα
G = σολ

Κατά τον Μεσαίωνα, οι μουσικοί χρησιμοποιούσαν τρίγραμμο, και όχι πεντάγραμμο όπως σήμερα, πάνω στο οποίο τοποθετούσαν τα φθογγόσημα (είπαμε νότες). Το σύστημα μουσικής ανάγνωσης ήταν τότε πολύ διαφορετικό και για να το προσδιορίστουν οι φθόγγοι στο τρίγραμμο ένα απο τα γράμματα της λατινικής αλφαβήτου στην αρχή κάθε γραμμής ώστε να γνωρίζουν εξαρχής πιος φθόγγος θα γράφεται πάνω ή κάτω στην καθεμιά. Έτσι έβρισκαν και τους φθόγγους που γράφονται πάνω ή κάτω απο αυτήν. Η μεσαία γραμμή αντιστοιχούσε στο C = ντο. Σύμφωνα με το σύστημα εκείνης της εποχής,στην πάνω γραμμή αντιστοιχούσε το G = σολ, πέντε νότες δηλαδή (ή το διάστημα 5ης καθαρής) πάνω απο το C = ντο, στην κάτω γραμμή αντιστοιχούσε το F = φα, πέντε πάλι νότες κάτω απο το C = ντο.
Μετά απο καιρό οι γραμμές έγιναν τέσσερις και αργότερα σταθεροποιήθηκαν στις πεντε. Τα σύμβολα όμως G,C και F παρέμειναν στην αρχή του πενταγράμμου και όχι κάποιας μεμονομένης γραμμής δίνοντας τ’ όνομα τους στα αντίστοιχα κλειδιά (εν ολίγοις κλειδι του σολ, του ντο και του φα),.

Ο αριθμός δίπλα απο την νότα δηλώνει την οκτάβα σε κλίμακα του πιάνου… Οκτάβα είναι ένα σύνολο νοτών που άμα ξεκινήσουμε απο την C =ντο 1C 2D 3E 4F 5G 6A 7B 8C καταλήγουμε πάλι στην ίδια νότα αλλά σε άλλη τονικότητα πιο ψηλή. Δλδ μια C1 με μια C2 είναι η ίδια νότα αλλά σε άλλη οκτάβα. Όπως και A2 με Α3. G4 με G5. Είναι κατά μια οκτάβα πιο ψηλές όλες.
on topic η φωνή του Βρασίδα είναι 4 οκτάβων.

ωπα! κοιτα πραμα σε maiden thread :stuck_out_tongue:

μηπως πρεπει να χρησιμοποιησουμε αοριστο??? just joking :stuck_out_tongue:
για του λογου το αληθες http://www.youtube.com/watch?v=Rcw-J2QQjDo
Μπορω να βλεπω αυτο το βιντεο για ωρες :smiley:

Χαλαρά Kiske… Δες εδώ μια σύγκριση http://www.youtube.com/watch?v=90mT5v3mKoU

εγω λεω να ρωτησουμε σε ωδειο παντως

Μην το κάνεις γιατί θα γελάνε μαζί σου…

Εγω θα πω ενα πραγμα : ποιος τραγουδαει καλυτερα το hallowed be thy name??? :stuck_out_tongue:
Περα απο την πλακα σαν φωνη μοιαζει ανταξια του βρασιδα :slight_smile: (Που και που να γραφουμε τπτ για φιναλ φροντιερ για να μην νομιζουν οτι ειμαστε οφ τοπικ :p)

Ναι αυτό σε πείραξε το μισό thread offtopic είναι… Τέσπα το τελειώνω εδώ αλλά δεν ξέρω πως θα ηταν απο τον Kiske αλλά μπορώ να πω ότι αυτή η ερμηνεία του δεν μου αφήνει και λόγω να μην πιστεύω ότι θα ήταν απίστευτη http://www.youtube.com/watch?v=t9URP2H_Yr4

Εχω μια πολυ παραξενη αισθηση οτι αν οι iron maiden ειχαν παρει τον kiske αντι για τον bayley δεν θα υπηρχε αυτη η νεκρη περιοδος το 90’

Σχετικά με αυτο που αναφέρεις ο Kiske πρόσφατα είχε αναφέρει τα εξής στο γερμανικό Rock Hard:

About the rumor concerning his joining of Iron Maiden: "
The rumor was complete false! Nobody asked me to join them! I only heard that on the TV and I didn’t know anything about it. I think this rumor came up from an interview where Steve Harris (Iron Maiden’s bassist) mentioned in a French interview that he could imagine only three singers in Iron Maiden and I was one of them. They also had the same management. That’s all".

Τωρα αν ο Harris ειχε φανταστει τον bayley …ειναι ενα αλλο θεμα :-k

Τελικά τι λέει το νέο Maiden ρε παιδιά, καλό?:razz:

Άμα αντέχεις να διαβάζεις 1300 post θα πάρεις μια ιδέα αλλά πιο πολύ θα γελάσεις… :lol:

Επειδη ειμαστε πολυ off topic, ας μπουμε παλι στο ψητο… Ο δισκος ειναι παρα πολυ καλος και οσο πιο πολυ τον ακουω, τοσο πιο πολυ γουσταρω και πωρωνομαι… Θελω και αλλες ακροασεις και θα επανελθω…

Λάθος φίλε.
Νομίζω είναι η έκδοση από το SIT των UFO.
Τουλάχιστον αυτή άκουσα εγώ,νομίζω

Κι εγώ δε νομίζω να είναι με Bayley.
Για το άλμπουμ τώρα…
Παλιά όταν ήσουν μικρός σε άρπαζαν από το γιακά.Στην τρίτη-τέταρτη φορά περίμενες πως και πως να μπει η μελωδιάρα που άκουσες στο Deja vu,η επιθετικότητα του Caught Somewhere in Time,το solo του Stranger in a Strange Land.Για μένα αυτό ίσχυσε μέχρι και το Brave New World.Πλέον δεν το νιώθω.Mου αρέσουν και τα επόμενα,ειδικά το Α Μatter of Life and Death,αλλά δεν με κολλάνε στον τοίχο.Το νέο ειδικά θέλει πολλές ακροάσεις πιστεύω.Προσπαθώ μετά την τρίτη-τέταρτη ακρόαση να θυμηθώ κάποια μελωδία ή δισολία…Καλό άλμπουμ αλλά πόσο,δεν μπορώ να καταλάβω ακόμα.Ανεβαίνει στην εκτίμησή μου πάντως όσο το ακούω.

Απο UFO ειναι. στανταρακι,οπως και το οτι το αλμπουμ…