Iron Maiden vs Metallica

Σε αντιδιαστολή με αυτό που είπε ο Cozy. Οκ, ας δεχτούμε οτι αν δεν είχαν βγάλει το black album οι Metallica δε θα έφταναν στα ύψη των Maiden (αν και ο signal πάνω εν μέρει το σχετικοποίησε αυτό, και έχει δίκιο, καθώς οι Metallica υπήρξαν και απο πριν πολύ δημοφιλείς, απλά όχι τόσο σε mainstream επίπεδο).

Ωστόσο, για σκεφτείτε, που θα ήταν το metal αν δεν είχαν βγάλει το black album στις αρχές των '90ς οι Metallica. Και για να μη παρεξηγηθώ, δεν είναι καθόλου απο κείνους που θα έλεγαν “α, το κακό το grunge ή τo κακό το hip-hop και όλα αυτά, που σκότωσαν το μεταλ κλπ”.

δεν νομιζω οτι ισχυει απολυτα αυτο, ειδικα στην περιπτωση του and justice for all. πανω που ο κοσμος ειχε αρχισει να τους μαθαινει με το μαστερ, βγαζουνε εναν καργα αντιεμπορικο δυσπεπτο δισκο με 6λεπτα και 7λεπτα κομματια, χωρις μπαλαντοειδες κομματι, και γενικοτερα cold as ice. ο δισκος του hetfield βασικα.

εδιτ > ατ σταρστρακ

Ο δισκος της απωλειας του Cliff. :wink:

ε, το ενα οδηγησε στο αλλο. αιτιο και αποτελεσμα!

Ετσι ακριβως!

σ αυτο εχεις δικιο ναι…:wink: :wink: :wink: :wink:

Metallica ρε!!! πιοι maiΔen…

βασικα ειναι ο δισκος με τα riff του hetfield σινδυασμενα με την dark διαθεση λογω του θανατου του Burton.και τα 2 παντως στον hetfield συνεβαιναν!

+100000000
γιατι με τα “αν” δεν γινεται τιποτα.αν δεν ειχαν βγαλει οι μεταλλικα black album και τετοια δεν λεει να μπαινουμε στη διαδικασια να τα αναλυουμε πιστευω γιατι πολυ απλα εχουν γινει και ειναι εικασιες τι θα γινοταν αν δεν το ειχαν βγαλει το black album.

προς σταρστρακ η απαντηση του ουλβερ
προς ουλβερ βγαλανε ομως και το πρωτο επισημο τους βιντεοκλιπ που προκαλεσε πανικο!!!
επισης το συγκεκριμενο κομματι ειναι μπαλαντοειδες (στο πρωτο του μισο)

αλλα εκει φαινεται η μαγκια τους.με εναν αντιεμπορικο δισκο μεγαλωνει και αλλο η φημη τους και πανε και υποψηφιοι για γκραμυ!!!

τεραστιο ρισπεκτ!

Αναμενω απαντηση Paoktsi…

Οι Metallica επηρέασαν πάρα πολλούς! :wink:

Αν όμως αρχίζω να απαριθμώ τα groups που επηρέασαν οι Maiden, θα πέσει ο server από το μεγάλο post! 8)

Πάρα πολλούς με τα πρώτα 2 albums, ό,τι ανέπνεε στον πλανήτη με τα επόμενα 3, πολλά που ανδρώθηκαν στα '90s με τα επόμενα 2 και από εκεί και πέρα η κάθε μπάντα ανάλογα την ηλικία των μελών επηρεαζόταν από κάποιο από τα επόμενα!
Έχω ακούσει κάποιες μπάντες που θυμίζουν riffs ακόμα και από το “X Factor”! 8O :lol:

Ας συμφωνησουμε στο οτι και οι δυο εχουν επηρασει αμετρητα συγκροτηματα διοτι προβλεπω να γινεται παρελαση χιλιαδων ονοματων με ενδελεχη αναλυση που και πως τα επηρεασαν οι μεν η οι δε…

Ορθώς ομιλείς! :wink: :smiley:

ελα, το οne δεν “καταχωρηθηκε” ποτε, ουτε απο τους οπαδους ουτε απο τους ιδιους, στα μπαλαντοειδη κομματια των Μεταλλικα. Ολοι για το δευτερο μισο ζουμε, χεχ. Το πρωτο ειναι περισσοτερο, εχμ, “εισαγωγικο” αν μου επιτραπει η εκφραση!

γενικοτερα νταξει, το συγκεκριμενο τοπικ ειναι λιγο ακυρο. Μου θυμιζουνε κατι του στυλ Μαραντονα η Πελε, ξανθες η μελαχρινες χαχαχα. Και τα 2 γκρουπ ειναι ιερα τερατα. Τι συγκρινουμε τωρα δλδ

Μα γιατί?? Το Risk είναι ένα αρκετά καλό δισκάκι που όμως δεν γούσταρε ο κολλημένος Megadeth fan γιατί δεν ήταν τρου μεταλ αλλά ήταν φλώρικο κλπ. ¶μα το ακούσει κάποιος χωρίς παρωπίδες πιστεύω θα βρεί αρκετά καλά στοιχεία (ειδικά στο είδος του…)

Μόνο σε`μενα αρέσει ο Mustaine??:-k :stuck_out_tongue:

Και σε μένα.

και σε μενα.δεν μ’αρεσει κιολας η φωνη του που εχει αλλαξει τωρα:(

Εμένα πάλι μου άρεσε η φωνή του ΚΑΙ στον τελευταίο δίσκο…

μα στο cd δεν φαινεται τοσο πολυ.στο live στην που ειδα ηταν πολυ διαφορετικη και δεν μ’αρεσε τοσο