Iron Maiden vs Metallica

Μεταλλικα στο πολυ χαλαρο για μενα

Ενταξει ρε συ,και ο dickinson ειναι ομορφος…

:stuck_out_tongue:

Ποιοί Μετάλλικα και Άιρον Μέηντεν. Μετάλλικατς παίδες.

Θεωρω οτι οι Metallica εκεινης της εποχης εως το black album δλδ πανω στα ντουζενια τους ειναι πιο πορωτικοι απο την αντιστοιχη περιοδο των Maiden. Δλδ αν μου βαλεις να ακουσω τα 5-10 καλυτερα hits των maiden και των metallica, πιο πολυ θα πορωθω και θα γουσταρω με κομματια οπως for whom the bell tolls,orion,one, enter sandman,creeping death,sad but true, wherever i may roam κ.ο.κ και λιγοτερο με τα αντιστοιχα μεγαλα hits των maiden οπως trooper,number of the beast, Wrathchild, iron maiden,Run To The Hills, Sanctuary κλπ

Οποτε διαλεγω metallica, τους τοτε metallica ομως.:stuck_out_tongue:

Μα αντιθετα απτους μεταλλικα, οι maiden δεν ειναι καλοι στα μπεστ οφ τους…

Αν και εγω σε διλλημα ειμαι…

Γιατι εχουν best of οι Metallica?:?
Eδω καλα καλα δεν εχουν επισημο Live (περα απο το S&M)…

Δεν εννοω επισημη κυκλοφορια. Εννοω να μαζεψεις τα γνωστα τους τραγουδια μονος σου (Nothing Else Matters, One, Enter Sandman, Creeping Death, Master of Puppets κλπ.) τα οποια συγκρινοντας τα με το Edward the Great ας πουμε υπερεχουν ανετα.

Δε νομιζω οτι ειναι αντικειμενικο να συγκρινεις μια επισημη κυκλοφορια (Maiden) με τραγουδια δικης σου επιλογης (Metallica)…

Διαφωνώ στην συγκριση των δυο γιατί δεν επαιζαν/παιζουν το ιδιο metal.Μιλάμε για 2 μεγαθηρια,και ειναι αδικο και για τους 2,να τιθεται τετοια σύγκριση!!!Πάντως προσωπική αδυναμία μου ειναι οι Maiden!!

Συμφωνώ…
Ποτέ δεν μπορείς να μιλήσεις υποθετικά για το ποιά κομμάτια θα κατέληγαν σε ένα best-of, οπότε αυτή η συζήτηση δεν έχει νόημα…

Επίσης το τρακλιστ των μπεστ οφ έιναι θέμα των εταιρειών νομίζω, δλδ τα κομμάτια που πουλάνε περισσότερο.

Πολυ απλα γιατι τα κομματια τα οποια θεωρουνταν καλυτερα για τους μεταλλικα ειναι οντως τα καλυτερα,ενω με τους μειντεν υπαρχει μια τεραστια παρεξηγηση.Αυτα που θεωρεις κορυφαια των μειντεν εγω τα χω στη μεση και κατω στη λιστα μου

Δεν ειναι ακριβω δικης μου επιλογης. Δηλαδη δεν θα βαλω τα αγαπημενα μου (το Fight Fire With Fire για παραδειγμα) αλλα αυτα που εχουν πουλησει, εχουν παιχτει σε ραδιοφωνα κλπ. Αυτο που θελω να πω τελος παντων ειναι οτι η μαγεια των Maiden βρισκεται στα πιο “underground” ας πουμε τραγουδια τους.

φανταζομαι η ψηφος σου παει στους μεταλλικα!!

Νταξ τυχαια τα ανεφερα τα κομματια απο metallica και maiden , οτι μου ηρθε εκεινη τη στιγμη εγραψα. Αλλα οντως στους maiden ειναι περιεργα τα πραγματα γιατι αυτα που μπορει να θεωρει καποιος top απο maiden για τον αλλον ισως ειναι μετρια ας πουμε, ενω στους metallica ειναι πιο ξεκαθαρα.

Συνολικα σαν συγκροτημα απο τοτε που ξεκινησε μεχρι και τωρα στην συνολικη του πορεια οι maiden πιστευω οτι ειναι ανωτεροι αλλα οι metallica νομιζω οτι ηταν σαν συγκροτημα και σαν υλικο πιο πορωτικοι,καταλαβες, δεν λεω αν ειναι καλυτεροι η οχι.

Χαχαχα! Συζήτηση του παραλόγου οι τελευταίες δυο σελίδες! :lol:

Ναι ενταξει,συμφωνω,απλα το πα για να ξες οτι αμα οι μειντεν ηταν η αγαπημενη μου μπαντα για τα τραγουδια που προανεφερες τοτε μαυρο φιδι που μας εφαγε.Οι περισσοτεροι που δε γνωριζουν το μεγαλειο αυτης της μπαντας ειναι αυτοι που βασιζονται στα τραγουδια αυτα ως αντιπροσοπευτικα

Με δυσκολια ψηφισα Metallica, αν και θεωρω πως και οι δυο μπαντες περνανε μια εντονη κριση τελευταια.
Δεν θεωρω πετυχημενες τις τελευταιες κυκλοφοριες αμφοτερων και παρατηρω μια συνεχη κατηφορα χωρις τελος.
Που ειναι τα κill em all, master of puppets… και αντιστοιχα τα Powerslave, Killers, The number of κτλ…

hmmm,οι μπαντες προχωρουν μπροστα ισως ,ενω καποιοι οπαδοι οχι:-k :-k

Hmmm

Γουστάρω απεριόριστα και τα 2 σχήματα…
Αλλά…
Ψήφισα Metallica…

Γιατί;

Γιατί τα κομμάτια τους τα ακούω όλα (όλα!) μετά από τόσα χρόνια ακόμα χωρίς να ωθούμαι στο να πατήσω το “Next”. Αυτό συμβαίνει με όλους τους δίσκους τους (πλην St. Anger) ενώ με τους Maiden όχι. Με τους Maiden δεν είχα κολλήσει ποτέ σε σημείο του να βάζω έναν δίσκο και να ακούω όλα του τα κομμάτια με την ίδια ευχαρίστηση χωρίς να τα βαριέμαι ποτέ. Ακόμα και με τις δισκάρες που έχουν βγάλει (για μένα τα 3 καλύτερά τους σαν δίσκοι είναι τα Powerslave, Somewhere In Time, 7th Son τα οποία είναι και συνεχόμενα) δεν την βρίσκω με όλα τα κομμάτια. Ενώ πχ στους Metallica βάζω το Kill’em All ή ακόμα και τα Load, ReLoad (έπεσε υποτίμηση) και τα ακούω μονοκοπανιά.

Παρά τα όσα έγραψα πάντως, για να εξηγήσω λίγο καλύτερα την θέση μου, το υπογραμμίζω ότι τρέφω τεράστια εκτίμηση και στους 2 και αναγνωρίζω το ότι έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην διαμόρφωση του ήχου του σήμερα. Απλά με τα “κλασικά” Maiden κομμάτια έχει κορεστεί η όρεξή μου (πχ με το Trooper ή το Number of the Beast). Βέβαια πού και πού ξεθάβω το 7th Son (διαμάντι) για να το απολαμβάνω.