Iron Maiden

Ε τον μισό δίσκο έχετε βγάλει καλό ρε μπαγάσηδες!

1 Like

Χαιρομαι που συμφωνουμε στα 4 που σωζονται/ειναι καλα.

ΥΓ. @pantelis79 Εχει μονο 8 τραγουδια και παλι μονο τον μισο βγαλαμε καλο, δεν το λες και επιτευγμα.

Είπαμε όλα 10 το Virtual 9 :stuck_out_tongue:

4 Likes

μου θυμισες οταν μια φορα στο Λυκειο ειχαμε θρησκευτικα και μας εβαλε διαγωνισμα…δεν ειχα καν ανοιξει βιβλιο…δεν ειχα ιδεα ουτε ποιος ηταν ο τιτλος…Η καθηγητρια ηταν λες και ζουσε σε κατηχητικο…εγραψα τους στιχους του number of the beast,απο την αρχη ως το τελος, και παρεδωσα την κολλα…πηρα προφανως ενα ωραιοτατο ασσο :joy: :joy: :joy:

3 Likes

Πρώτη μέταλ μπλουζίτσα :woozy_face:

Ακολουθούν προσωπικές απόψεις, για το πρώτο Maiden album μου που αγόρασα την εποχή που κυκλοφόρησε.

Το " Como Estais Amigos" είναι μία κομματάρα από εδώ έως το υπερπέραν (kudos to Janick) και αποτελεί μία από τις καλύτερες (για να μην πω την καλύτερη) ερμηνείες του Blaze με την μπάντα. Έχει ένα σκοτεινό “The X Factor” feeling, το οποίο το κάνει ίσως το καλύτερο τραγούδι του δίσκου (ναι, ανώτερο και από το “The Clansman”). Αν το εντάσσανε στο setlist -και με τον Bruce στη φωνή- οι ανατριχίλες θα ήταν δεδομένες και συνεχόμενες.

"The Clansman": Κλασσικό και αγαπημένο.

"The Educated Fool": Παραγνωρισμένη κομματάρα, η οποία κερδίζει τις εντυπώσεις, επίσης λόγω του σκοτεινού “The X Factor” feeling που έχει. Ενοχλεί λίγο η επανάληψη του ρεφραίν.

"Futureal": Πωρωτικό, αλλά μέχρι εκεί. Κομμάτι που γράφεται από τον Harris σ’ ένα γρήγορο χέσιμο.

"Don’t Look to the Eyes of a Stranger": Τεράστιο “What if…?” του album. Θα μπορούσε να είναι μεγαλειώδες, αλλά μάλλον καταλήγει άνισο. Ακούγεται ευχάριστα πάντως, ιδιαίτερα στα γρήγορα ξεσπάσματά του. Κακή ερμηνεία Blaze.

"When Two Worlds Collide": Μετά βίας ξεπερνά το όριο της ανυποληψίας.

"The Angel and the Gambler" / "Lightning Strikes Twice": Αμφότερα αποτελούν όνειδος για τη δισκογραφία των Maiden. Στο μεν πρώτο η γελοιότητα φτάνει σε δυσθεώρητα επίπεδα και ολοκληρώνεται με το “γραφικό” video. Στο δε δεύτερο ο Blaze χαρίζει τη χειρότερή του ερμηνεία με τους Maiden και άπειρα γέλια στο ρεφραίν.

3 Likes

ωραίος! που το θυμήθηκες! μισάωρο, μετα το τζαμιν αν θυμάμαι σωστά. και για τους νεότερους που δεν προλαβαν τετοια σκηνικα:

edit: το best of the beast τρομερό artwork. το χάζευα και γω σε έναν φίλο που το είχε αγοράσει, αραχτοί στο σαλόνι του και με super nintendo να παίζουμε donkey kong. απλά για όποιον το είχε αγορασει σε cd τότε και δεν το εχει τσεκάρει, ας δει πόσο πωλείται σήμερα το βινύλιο του best of the beast και να αναλογιστεί πόσο κρίμα που τότε δεν αγόραζε βινύλια :money_mouth_face:

9 Likes

Αν και διαφωνώ σε αρκετά, καρδούλα για τον κόπο και την εμπεριστατωμένη άποψη. Δεν θα μπορούσα να γράψω κάτι τέτοιο για ένα οποιοδήποτε άλμπουμ που μ’αρεσουν μονάχα 3 τραγούδια του.

1 Like

Διαβάζω για best of the beast super nintendo, donkey kong country… σταδιαλα δακρυσα

1 Like

Το Como Estais Amigo σαν κομματι ειναι καλο αλλα ρε πραγματικα απορω που λετε για καλη ερμηνεια Bailey, προσπαθει να τραγουδησει τοσο εκτος του ευρους του που ακουγεται φαλτσος, πραγματικα καταστρεφει ολο το κομματι.

Για το The Angel θυμαμαι οτι ειχα δει το τετραλεπτο videoclip cut και η αποψη μου ηταν οτι ειναι αρκετα καλο, αλλα επαναλαμβανομενο. Και μετα ειδα οτι στον δισκο ειναι σχεδον 10 λεπτα. Το ιδιο πραγμα. Ξανα και ξανα.

1 Like

ΝΑΙ

χαχαχαχα έπος! Την έχουμε ζήσει όλοι αυτή τη σκηνή, δεν το είχα συνδυάσει ποτέ με στίχους RotAM, εγώ σε θρησκευτικού έπαιζα, αν θυμάμαι καλά, με ομώνυμο No Prayer for the Dying, “God give me the answer to my prayers, God give me the answer to my being” :laughing: κλασική υπερασπιστική γραμμή εν τω μεταξύ αλλά άντε τώρα στα 90s να βγάλεις το στίγμα από την μπάντα που ακούς!

Πόσο κακοπαιγμένα τα intros που έπαιζε το παληκάρι με την κιθάρα χαχα… είμαι σίγουρος πάντως ότι όταν τα έβλεπα τότε, πωρωνόμουν!

Το αστείο με το VXI είναι ότι, επειδή το πρόλαβα να κυκλοφορεί, θυμάμαι πολύ καλά το κλίμα της εποχής, το τι έβγαζαν οι υπόλοιπες μπάντες, ποια η κατάσταση των Maiden τότε και σε τι χώρους έπαιζαν (Ελλάδα βέβαια σταθερή υποστήριξη) κι έτσι δεν έχω χτίσει τον μύθο που έχτισα στο μυαλό μου για άλλες κυκλοφορίες που δεν πρόλαβα (πχ powerslave). Για μένα πάντα θα είναι το “νέο Maiden”, αυτό με τον Όφερμαρς και τον Γκασκόιν… Επομένως, ένα αυστηρό 9/10 όπως είπε και ο @shadowking69

6 Likes

Κάθε Δευτέρα, 6.30 με 7.

Εχω σε κασέτα vhr το αφιέρωμα σε Metallica :sunglasses:

1 Like

Δεν είχαν κάνει και έναν σουπερ διαγωνισμό της εποχής με δώρο όλη την τότε δισκογραφία των Metallica ?
Αν θυμάμαι καλά είχε και ερώτηση ανάποδα: απάντηση “Trauma”, βρείτε την ερώτηση…

1 Like

Ναι. Τραγούδι της Αννας Βίσση;

5 Likes

Επίσης μια αλλη ιστορία σχετικά με το vxi ηταν ότι εκεινη την περίοδο (τελη του 97) είχα αγοράσει ενα μεταχειρισμενο playstation και ειχα το ridge racer το οποίο, αφού το εβαζες να παίξει και αφου εκανε load το παιχνίδι ,μπορούσες να το βγάλεις και να βάλεις στην θεση του ενα μουσικο cd και να παίζεις το παιχνίδι ακούγοντας τα τραγούδια του δίσκου . Έτρεχα τις πίστες και άκουγα futureal

2 Likes

Σιγα εγω επαιζα το Carmageddon 2 και ειχε by default Aces High, Be Quick Or Be Dead, Trooper και Man On The Edge :joy:

3 Likes

Brutal Legend ρε νουνιά, αν και οι μάχες χάλια.

1 Like

Και μαλιστα θυμαμαι οτι το CD του παιχνιδου επαιζε και σαν audio CD με τα συγκεκριμενα κομματια.

Τι παιχνιδαρα γαμω, ποσες εκατονταδες ωρες…

Το γούστο σου στα βιντεοπαιχνιδια ειναι οσο χάλια είναι και στην μουσική :joy:

Edit χαβαλέ κανω μην παρεξηγηθω

2 Likes

Τι λες ρεεεεε τα δυο Carmageddon εχουν μεγαλωσει γενιες ολοκληρες, πας καλα?