Iron Maiden

Να το πω ή να μην το πω…άστο περιμένουμε… :crazy_face:

2 Likes

Δώσε λίγο χρόνο … :grinning:

2 Likes

…μεχρι να χαραξει ο ηλιος πανω απο το εδαφος… το πολυ! :stuck_out_tongue:

2 Likes

Όχι ότι χρειάζεται υπενθύμιση αλλά όπως θα έλεγε και η @evanthia… 37 χρόνια!

Άλλος ένας υπερπολύτιμος κρίκος στην ολόχρυση αλυσίδα των κυκλοφοριών των Maiden στα 80s, για πρώτη φορά με τη συμμετοχή του McBrain, για πρώτη φορά με συνθετική συνεισφορά του Dickinson.
Ας σταθούμε και στο artwork, αφού, πέραν της πολύ δυνατής εικόνας, δεν είχαμε ποτέ έως τότε gatefold εξώφυλλο και μάλιστα με τους Birch και Riggs να κάνουν την… μάλλον διακριτική εμφάνιση τους στο εσωτερικό.
Αλήθεια ποιος θυμάται την ελληνικής κατασκευής κασέτα εταιρείας που ανέγραφε στο μέσα μέρος, στους τίτλους “IRON MALDEN” και “Die with Your Foots On” ;

13 Likes

Αλμπουμάρα :metal::heart: To Tame a Land, το αγαπημένο μου!!! ΕΠΟΣ !!!

7 Likes

Αυτό ακριβώς!

THEN




NOW



FOREVER

9 Likes

Καλά η φωνη του Dickinson το 86 κυριολεκτικά δεν υπήρχε

2 Likes

EDIT : θα ηταν 1986 -1987 ήμουν τοτε 11-12, ειχα ανακαλυψει τοτε τους Iron Maiden με το Somewhere in Time, απο τον Κουτουβο και το Αγορι τοτε.
Μια φορα το μηνα, μαζευα χαρτζηλικι και ζηταγα να με πηγαινουν στο Δισκαδικο της Αθηνας, για να παιρνω μια κασετα. Θυμαμαι οτι τα ειχα πάρει σερι, Iron Maiden (το οποιο εχωντας ακουσει πρωτα το Somewhere in Time τοτε, μου φανηκε ‘ξενη’ η φωνη, αφου δεν ηξερα οτι ειχαν διαφορετικο τραγουδιστη τοτε) - Killers - Number of The Beast - Piece of Mind- Powerslave - Live After Death.
Τα Piece of Mind και Powerslave ηταν τα αγαπημενα μου απο αυτο το σερι, και θυμαμαι τα play and rewind σε Where Eagles Dare και Still Life -μηπως και καταλαβω τι λεει ο McBrain … :slight_smile:

What ho sed de t’ing wid de t’ree bonce Don’t meddle wid
t’ings you don’t understand.

Edit 2 : Μεγαλη συντροφια τοτε σε ολο αυτο το ταξιδι για να καταλαβω τραγουδια και στιχους αυτο το βιβλιο, κριμα που ποτε μου δεν καταφερα να παρω το βιβλιο του Κουτουβου. :frowning:

8 Likes

:smiling_face_with_three_hearts: :stuck_out_tongue_closed_eyes:

8 Likes

Το πρώτο cd ever που αγόρασα, εχει κι αυτό μια καλή θέση στη καρδιά μου, ίσως το τέταρτο αγαπημένο μου Maiden album.

1 Like
1 Like

Περί “Piece of Mind”:

3o καλύτερο album των Maiden (κατά την άποψή μου και όπως έχω γράψει και παλαιότερα), πίσω μόνο από τα “Seventh Son of a Seventh Son” και “Somewhere in Time”.

Bonus: Ένα ωραίο medley από το “νόθο” του Bruce.

@Rebel: Όταν θα έχουμε τα επετειακά του “Powerslave” και κάνεις ένα αντίστοιχο post, τότε θα λάμψει (κυριολεκτικά και μεταφορικά) και ο The_Black_League στα video του 2018. Το παιδί που βιντεοσκόπησε ζήτησε από εμένα και την παρέα μου να κάνουμε λίγο χώρο για να τοποθετήσει την κάμερα στο κάγκελο. Ήμασταν ακριβώς δίπλα του. Είχαμε “καβατζάρει” τη θέση από την προηγούμενη ημέρα και την ημέρα των Maiden βρεθήκαμε εκεί από νωρίς, άνευ περαιτέρω μετακινήσεων, για ευνόητους λόγους…

2 Likes

2 Likes

Χρόνια Πολλά στον Paul Di’Anno :metal:
4 Likes

Φουλ της επετείου η @evanthia δεν την προλαβαίνουμε!

Ήθελα να γράψω πάλι για την τάση που έχει ο DiAnno να ενδίδει στα ποικίλα πάθη του και να διάγει έναν μάλλον αυτοκαταστροφικό βίο, όπως και ο ίδιος σε στιγμές διαύγειας αναγνωρίζει.
Βάζοντας όμως το βίντεο και ακούγοντας/βλέποντας τον να ερμηνεύει το Killers (και να μπερδεύει πάλι τους στίχους!) συνειδητοποίησα ξανά όλους τους λόγους για τους οποίους ήταν και παραμένει λατρεία και ο απολύτως κατάλληλος τραγουδιστής για εκείνα τα κομμάτια.

Χρόνια πολλά ρε Παυλάρα, να είσαι πάντα καλά!

3 Likes

Ελα ρε, κριμα.

Ρε, μπας και παρακολουθεί το forum το “νόθο” του Dickinson;

Λέγαμε στη συζήτησή μας για το “Fear of the Dark” πόσο κομματάρα είναι το “Judas Be My Guide” και το “έσκασε” προ ολίγου ο μάγκας.

Εντάξει, η ομοιότητα, απλά, ανατριχιαστική…

2 Likes

Εχει μπει πολλες φορες αυτος ο τυπος, ειναι πραγματικα λατρεια.

Εντωμεταξυ ακουγεται πολυ πιο κοντα στον παλιο Dickinson, απο οτι ο ιδιος ο Dickinson απο το 2000 και μετα.

2 Likes