Iron Maiden

Μπορει να φανει στο επομενο.

2 Likes

Οι Maiden είναι μπάντα για δύο κιθάρες αυστηρά.Ο Dickinson δεν θα γυρνούσε χωρίς τον Smith και ο Gers θα ήταν άδικο να έφευγε μετά την προσφορά του στα ‘πέτρινα’ χρόνια.Γιαυτό έχουν τρεις.Όχι για συνθετικούς λόγους.

7 Likes

Θα προσέθετα και για την ικανότητα σύνθεσης που ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα κουσούρια, ομολογουμένως έχει και σε ικανοποιητικό βαθμό μάλιστα.

5 Likes

Τα σαλιγκάρια παρεμπιπτόντως δεν έχουν αυτιά

6 Likes

Θέλετε όντως να πιάσουμε την κουβέντα περί σαλιγκαριών, βροχής και το πόσα πολλά βγαίνουν? Όχι τίποτε άλλο, ο αρχισαλίγκαρος θα μπερδευτεί

όχι , καλύτερα να πούμε για το πότε θα βγάλουν καλύτερο δίσκο από 1988 και αν χρειάζονται πάνω από έναν κιθαρίστα με ένα harmonizer pedal για να κάνουν τη δουλειά τους :stuck_out_tongue:

Όσο ο Harris είναι ευχαριστημένος με τον ήχο που βγάζoυν ΜΑΖΙ με τον Shirley οι Maiden δεν θα αλλάξουν παραγωγό. Εδω τον εκθειαζουν dickinson κ smith (οι μόνοι δλδ που θα μπορούσαν να πατήσουν πόδι για την θέση του παραγωγού) Ο Shirley είναι τρομερός στην δουλειά του αλλα τον περιορίζει ο Harris και οι εμμονές που έχει με το πως θέλει να ακούγονται. Andy sneap όχι. Δεν θέλω να ακούγονται οι Maiden σαν nevermore, accept αλλα στην τελική οποίος και να ήταν στον ήχο ο Harris θα (παρα) έβαζε το χερι του… οπότε…

5 Likes

Αυτή ακριβώς είναι η αλήθεια

2 Likes

Ποτέ δεν κατάλαβα αυτή την εμμονή με τους “μεγαλοπαραγωγούς” που κάνουν ότι θέλουν και κόβουν και ράβουν στο στούνιο και επηρεάζουν και την μουσική κατεύθυνση.
Περισσότερο ποπ νοοτροπία μου θυμίζει, όπου αν αφαιρέσεις τα δεκάδες εφέ δεν μένει καμία ουσία.

Εγώ ανέκαθεν προτιμούσα συνεργατικές προσπάθειες τύπου Maiden με Birch ή Yes με Eddy Offord.

Ακούω συνέχεια για τον “τεράστιο” Neil Kernon και τον Bob Rock… λες και οι Queensryche και οι Metallica δεν είχαν βγάλει καλά άλμπουμ χωρίς αυτούς…

Υπάρχουν ορισμένοι παραγωγοί που δεν προσαρμόζονται προσπαθούν να επιβάλουν τον ήχο τους σε συγκροτήματα.

Εξαίρεση αποτελούν παραγωγοί όπως ο Macero που είχε εκατοντάδες λεπτά υλικό με αυτοσχεδιασμό του Miles Davis και είχε το τιτάνιο έργο να τα βάλει σε τάξη.

Τι άλλο θα διαβάσουμε εδώ μέσα ρε πούστη μου;

Να πάρουν λέει Andy Sneap γιατί με τον Shirley έχουνε βαλτώσει.
Οκ κούρασε λίγο ο Shirley δεν αντιλέγω, αλλά ΠΟΙΟΝ SNEAP ΡΕ;

Αυτόν που ακούς τα τύμπανα σε κάθε κυκλοφορία και είναι νεκρά και άψυχα; Τον παραγωγό που όσο γαμάτα και να παίζει ένας ντραμερ, βγάζει αποτέλεσμα που μυρίζει σαν 300 νεκρά αρούρια;
Που το μόνο αρνητικό στα τελευταία Accept είναι η γαμωπαραγωγή;

Αν ρε δεν υπάρχει ψυχή και συναίσθημα στα τύμπανα, το αποτέλεσμα μηδενίζεται όσο καλή και να ναι η κιθάρα ή οι συνθέσεις ή ευκρινές είναι το μπάσο.

Το παράδειγμα του πόσο μπορεί να επηρεάσει, προς το καλύτερο, τον ήχο ο Sneap είναι οι Judas Priest. Ακούς το γαμάτο αλλά ψόφιο Redeemer και μετά βάζεις το Firepower.
Εντωμεταξύ στα Accept μια χαρά γαμάτος είναι ο ήχος, καθόλου πλαστικός.

1 Like

Sneap > Shirley αλλά ούτε εμένα είναι ο αγαπημένος μου.
Αν μιλάμε για παραγωγή και όχι απλά μίξη, mastering και ήχο γενικότερα δε νομίζω πως κανείς μπορεί να αλλάξει κάτι ουσιαστικό στους Maiden. Παραγωγός (με την έννοια πραγματικής παραγωγής, δομής κομματιών, που πάει τι κοκ) είναι ο Harris -ας μη γελιόμαστε.

Αν άλλαζαν παραγωγό οι Maiden θα ήθελα να είναι πραγματική αλλαγή και όχι τα ονόματα που ανακυκλώνονται στους μισούς τιτάνες τα τελευταία 20 χρόνια.

Π.χ. Nick Raskulinecz που είναι από τους πιο versatile παραγωγούς εκεί έξω.

2 Likes

Θυμάμαι σε μια συνέντευξη του τραγουδιστή απο τους nightfall στο metal Hammer καπου το 97 είχε πει ότι η δουλειά του παραγωγού είναι να βάζει όρια για την διάρκεια ενος κομματιού, για το που θα μπει το ρεφρεν κτλ. Υπεύθυνος για το ηχητικό είναι ο μηχανικος ηχου. Δύσκολο να αλλάξεις μυαλά σε έναν 65 αρι. Μιλαμε για εναν απο τους εγωιστες ανθρώπους όπου έχει το δικό του όραμα απο την αρχη,

1 Like

Χαχα το θυμάμαι και είχε πει ότι όλοι θα ήθελαν να έχουν έναν Bob Rock…

ναι ρε … αφού ο Bob Rock πήρε τους άμπαλους Metallica που είχαν βγάλει τις πατάτες Master Of Puppets και And Justice και τους έκανε μεγάλη μπάντα με το Black Album και το Load.

1 Like

Και με το St. Anger συνέχισε o Bob να τους κρατάει σε υψηλά επίπεδα.

Για αυτό δεν είδαν χαΐρι μετά με το Rick Rubin στο Death Magnetic με την πιο μέτρια παραγωγή.

Άσχετο έκανα το παρακάτω τεστ πριν λίγο με 48% επιτυχία. Όποιος έχει την όρεξη και το χρόνο ας δοκιμάσει. Αν τα βρει όλα είναι ο απόλυτος Έλληνας μεταλάς :stuck_out_tongue_winking_eye:

3 Likes

Κάτσε ρε συ, σιγά μην κάθομαι να γράφω όλα τα τραγούδια από κάθε δίσκο των Maiden. 160 τραγούδια πάνω-κάτω. Ούτε καν λέμε.

Sorry ε :stuck_out_tongue:

2 Likes

Καταλαβαίνω τι λες :joy:

Έπεσε βαρεμάρα σμρ και το έκανα αλλιώς με τπτ…

2 Likes

Μια καλή επιλογή για παραγωγός θα ήταν ο Chris ο Τσαγκαρίδης. Τεράστια εμπειρία, είχε δουλέψει με μεγάλα ονόματα στο metal χωρίς να τους κάνει να ακούγονται όλοι ίδιοι, αλλά και με εκπροσώπους άλλων μουσικών ειδών, ιδανικός διπλωμάτης για να γεφυρώνει “ενδοοικογενειακές” διαφωνίες, όντας ταυτόχρονα ειλικρινής όταν το υλικό του φαινόταν αδύναμο. Το μόνο κακό είναι ότι… δεν ζει πια.

Εγώ έπιασα 78% και πήγαιναν τρέχοντας τα χέρια. Αν δεν επέμενα στην αρχή να ολοκληρώνω τον κάθε δίσκο πριν πάω στον επόμενο μπορεί να έγραφα και καναδυο παραπάνω!

5 Likes