Iron Maiden

Είναι λίγο σαν να το έγραψε αλγόριθμος ή σαν να είπανε στους Maiden “Γράψτε ένα τραγούδι Maiden”…

αλλά

ΜΟΝΟΜΕΙΝΤΕΝ

14 Likes

μια χαρα χωρις να εντυπωσιαζει, τα παραλετε λιγο ε. Γενικα οκ γερασαν αλλα μου φαινεται λιγο ανευρο, ελπιζω να μην ειναι το πιο δυναμικο του δισκου. Με τα repeat παντως οκ κατι σου μενει

απορω γιατι δεν εβγαλαν πρωτα αυτο, ηταν που ηταν καραμετρια συνθεση το writing on the wall, τωρα η συγκριση το κανει να φανταζει κακο

2 Likes

Βγαλμενο απο το Brave New World 100%

3 Likes

Τέλειο!!! Καλύτερο από το The Writing on the Wall…Up the Irons :metal:

5 Likes

Είναι τραγικό να κρίνουν τον Gers από τα χορευτικά του στη σκηνή.
Ο άνθρωπος έχει συνθέσει κομματάρες και έχει παίξει διαγαλαξιακά solos.

7 Likes

Ο Bruce-άρας ούτε παραγγελία να το είχε κάνει το κομμάτι για τη φωνή του.

Στα “Look at my eyes / There’s no surprise” και “Lord hear me now – let me go” σημεία σηκώθηκε ελαφρώς… η τρίχα, ε;

Ωραίο το κομμάτι, 100% Maiden απόλαυση. Σωστά τα σχόλια για την “Brave New World” περίοδο. Ειδικά αυτό το μικρό lead-«χαλί» του κουπλέ, λες και μπήκε στη χρονομηχανή.

10 Likes

Άρα μόνο σε μένα θυμίζει κομμάτι βγαλμένο από το Dance of Death;

Τίμιο. Είχα χαμηλά τον πήχη λόγω της φλυαρίας των κομματιών στο Book of Souls, επομένως αυτό εδώ το βρήκα μια χαρά. Λίγο cringe γύρω στο 2ο λεπτό, εκεί που τα πλήκτρα τονίζουν τα διπλά φωνητικά του Bruce αλλά ισοσταθμίζεται από το ωραίο pre chorus και το τελείωμα της γέφυρας.

Όσο για τον ήχο, νομίζω ότι είναι αρκετά καλύτερος (αν κρίνουμε με βάση το όραμα του Harris, δλδ να ακούγεται όσο πιο οργανικός και live ο ήχος όλων των οργάνων) από τα 2 τελευταία.

3 Likes

Και πολυ μη σου πω, εντελως ακυρα μου φανηκαν. Το κομματι στα ανω ορια των προσδοκιων.

Παράξενο κομμάτι. Κάπου εκεί στα 30’’ έχεις αυτόν τον ηλίθιο ήχο στην μελωδία της κιθάρας που μου την σπάει πάρα πολύ και προσωπικά μου θύμισε κάπως τον ήχο στο Virtual 11. To chorus συμπαθές αλλά ναι τα πλήκτρα είναι λίγο άκυρα. Ίσως το πρώτο κομμάτι να μου άρεσε περισσότερο.

2 Likes

Το κομμάτι μαμαει. Απλά κ ωραία

8 Likes

Το ρεφραιν ειναι απο αυτα που δημιουργουν στρατιες νεων οπαδων. Ειναι απο αυτα που γαμανε κωλαρακια.

6 Likes

Και οι στίχοι ωραίοι πάντως. Δεν είναι το δυνατό τους σημείο γενικά. Το σόλο απλά οκ. Νομίζω η μελωδία που παίζει πίσω από τα φωνητικά θα μπορούσε να μην ακολουθεί συνεχώς αλλά σε λιγότερα σημεία. Η παραγωγή είναι σίγουρα πολύ καλύτερη από τα τελευταία δύο άλμπουμ και ο ήχος ο ανώτερος από εποχές amolad. Αν ήταν ένα κλικ πιο ψηλά ο Μπρους θα μιλάγαμε για ιδανική μίξη σε αυτό εδώ. Στις κριτικές γενικά λένε ότι το days of the future past είναι πιο ωραίο κομμάτι από το Stratego οπότε γενικά είμαι αρκετά αισιόδοξος όχι για κάνα αριστούργημα, αλλά για ένα άλμπουμ που θα γουστάρουμε να ακούμε κομμάτια του.

2 Likes

Πολύ ικανοποιημένος από το νέο κομμάτι. Είχε μερικές ωραίες λεπτομέρειες στις κλίμακες που το έκαναν να μην είναι “άλλο ένα κομμάτι Maiden”, κι ο Bruce μου θύμισε κάτι από τα '80s ακόμη και με την κουρασμένη φωνή του. Ο καλπασμός τέλειος, κι ο ήχος στα ντραμς καλός επίσης. Γενικά, δεν το είχα ευχαριστηθεί το BOS αλλά σε αυτό έχω καραχαϋπαριστει

3 Likes

Μέτρια η παραγωγή, μες την καβλα το κομμάτι. Εμένα οι προσδοκίες μου είναι σχετικά χαμηλες, αν βρω 3-4 πολύ ωραία κομμάτια όπως στο FF ή το BoS να ακούω είμαι χαρούμενος. Το ένα νομίζω το βρήκα ήδη.

5 Likes

Σχόλιο από κάποιον που ΔΕΝ του αρέσουν οι μέιντεν…

Μουσικά μου αρέσει το κομμάτι… θα μπορούσα να το βάλω στο repeat αν ήταν instrumental. Εξακολουθεί να με χαλάει ο Μπρους! Αν ήταν να εξεταστώ σε listening με τον Μπρους να τραγουδάει θα έπιανα πάτο. Λες και στέκεται στα 2 μέτρα από το μικρόφωνο.

Αν και διαβάζω πολύ καλά σχόλια εμένα δεν μου κάνει κουκου δλδ αν δεν το ξανακούσω δεν θα με πειράξει. Μάλλον παίζει ρόλο το ότι δεν μου κάνουν κουκου γενικότερα οι μέιντεν εκτός από τα best of έπη που θα μου άρεσαν όποιοι και να τα έπαιζαν

2 Likes

Σχόλιο από κάποιον που ΛΑΤΡΕΥΕΙ τους Maiden και βρίσκει τα Virtual XI, Dance Of Death, Final Frontier, Book Of Souls μέτρια.

Το Stratego είναι για 6 αν συγκρίνεις με το τι έχουν γράψει. Το Writing On The Wall ήταν 3,5, οπότε πολύ καλύτερη η νέα σύνθεση. Η κιθάρα στο κουπλέ πολύ μπροστά στη μίξη και δεν ακούγεται καλά ο Μπρους.

Το σόλο σάπιο αφού προφανώς το παιξε ο Gers.

Και μιας και πιάσαμε Gers, η μόνη του αξία αυτή είναι (οι συνθέσεις). Προσωπικά τα χορευτικά του δεν με ενδιαφέρουν (ούτε τα μισώ ούτε τα αγαπάω), αλλά ο τύπος ως Lead Guitarist είναι ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.

Ρε φίλε δεν γίνεται να είσαι στην μπάντα του Harris 30 χρόνια και να είσαι για τα σκουπίδια

3 Likes

γαματο κομματι,πιο κοντα στις κλασικες τους φορμες…

2 στα 2 για μενα και εχει φυγει ηδη προπαραγγελια…

3 Likes

Παιδια, είναι Maiden post-2000, ξέρουμε ποια είναι η βάση, το θέμα είναι πόσο πάνω από τις προσδοκίες μας θα πάνε.

3 Likes

Τίμιο κομμάτι, με vibes από mariner/powerslave να αχνοφαίνονται στο βάθος (sic).

Αν πάρω την ποιότητα των vocals & refrain από αυτό εδώ και τη ματσαρω με την φρεσκαδα της μουσικής του WOTW, τότε θα έχω το ιδανικά προσδοκώμενο για μένα τραγούδι Maiden εν ετει 2021.

Καλα πάμε, συνεχίζουμε :metal:

2 Likes