Iron Maiden

Περιοδεία για early years: 4 πρώτοι δίσκοι

Περιοδεία για golden years: ΔΕΝ ήταν απλά οι 3 επόμενοι

Ήταν μια περιοδεία [B]με έμφαση στην World Slavery Tour[/B] από την οποία παίχτηκαν περίπου 10 ίδια κομμάτια, ανάμεσα σε αυτά, και 4 ή 5 που είχαν παιχτεί και στην περιοδεία για τα early years. Διαφορετική προσέγγιση από την παράπανω περιοδεία, ξεκολήστε λίγο…
Το μόνο άκυρο (για τους οπαδούς) ήταν το Fear Of The Dark, το οποίο και σχολιάστηκε αρκετά, αν και οι ίδιοι όχι μόνο είχαν υπαινιχθεί ότι θα υπάρχει κομμάτι από τα 90’s, αλλά εμμέσως πλην σαφώς είχαν πει και τον τίτλο. Ιδού και η ανακοίνωση:

[SPOILER]To tie in with forthcoming 2008 releases on DVD of the classic “Live After Death” and “Maiden England” concert videos (more details coming soon) this tour, aptly entitled “Somewhere Back In Time”, [B]will revisit the band’s history by focusing [SIZE=“3”]almost [/SIZE]entirely on the '80s i[/B]n both choice of songs played and the stage set, which will be based around the legendary Egyptian production of the 1984-85 Powerslave tour.

Rod Smallwood, IRON MAIDEN’s manager, further commented: “Following Bruce’s various hints from on stage this last year about our plans for 2008 (‘We are taking some time off to build some pyramids!’), fans have been pestering me for details of the tour and especially asking which songs from that era will be played. That may be as easy as [B]a run in the hills [/B]but we will keep our [B]aces [/B]close to our chest on this issue. I know it would only take [B]a couple of minutes [/B]but at this stage of planning, I’d have to be [B]clairvoyant [/B]to know what they will do. I’m sure though it will be no [B]revelation [/B]for you that we intend to make up for those [B]wasted years [/B]by visiting a large number of [B]hallowed [/B]metal venues around the world. Historically ‘[B]Powerslave[/B]’ was an incredibly important album for the band and it would be [B]madness [/B]if we didn’t give the fans a taste of the full-on [B]IRON MAIDEN [/B]show from that time. With our jumbo there really is no [B]rime [/B]nor reason why the band cannot now visit fans almost everywhere as many have been real [B]troopers [/B]to have [B]waited [/B]this long. [B]Heaven [/B]only knows what the band will choose but if l could and did tell you now l would have to shoot you! You’ll all have to be patient and see. But it will be spectacular. [B][SIZE=“3”]No fear[/SIZE][/B]!!”
[/SPOILER]

Αν τα 3/4 του σετλίστ της World Slavery Tour + 2 από το Somewhere In Time + 3 από το Seventh Son, αντέ και αυτό το χιτάκι το Fear Of The Dark είναι για γέλια ή ξενέρωμα μπορεί να το κρίνει ο καθένας ανάλογα. Το γεγονός ότι απείχε από το wishlist σας δεν σημαίνει ότι είναι για απαξίωση.

Τι μαλακίες παίζανε με τον Blaze;
Γενικά που βλέπεις το περίεργο να έρχονται οι Maiden κάθε 2-3 χρόνια και ανάλογα τη σύνθεση και την περιοδεία να μαζεύουν 7 - 20 χιλιάδες κόσμο που γουστάρει;

Από τους δίσκους μ’ αυτόν στα φωνητικά προφανώς. :razz:

Πουθενά, δεν είπα ότι είναι περίεργο.
Ο Έλλην μεταλλάς είναι έτσι εδώ και 123456789 χρόνια, οι Μέηντεν είναι το ναρκωτικό του.

Eεεεε ρε μη βαράτε τον Blaze. Παίζει να είναι από τα πιο τίμια άτομα στο μετσαλ!!! :smiley:

Στον υπόλοιπο κόσμο είναι αλήθεια πως δυσκολεύονται. Ευτυχώς που έχουν κι εμάς!

Ναι. Ο Νίκος Ξανθόπουλος του μέτσαλ.

φυσικα και ειναι για απαξιωση γιατι ειχαν την ευκαιρια να παιξουν κομματια που χαν να παιξουν δεκατιες οπως εγινε με την early years. δεν με νοιαζει που σκατα στηριχτηκε το τουρ. το θεμα ειναι που θα πρεπε. και ναι το να παιζεις το fear of the dark σε τετοιο τουρ ειναι για γελια. τουλαχιστον ας αρχισουν να κανουν οτι και αλλες μπαντες “τουρ για τον ταδε δισκο” και ας τους παρουν ολους απ την αρχη με τα αναλογα σκηνικα (και το αναλογο ντυσιμο προφανως) να καβλωσουμε οπως πρεπει. ετσι κι αλλιως αφου μεχρι να πεθανουν δεν προκειται να σταματησουν, καποια στιγμη αναγκαστικα θα ξεμεινουν απο ιδεες. ποσα μπεστ οφ να βγαλεις?

Λίγα με τον Blaze ε… Δεν είχε να αντιμετωπίσει μόνο την αμφισβήτηση του κόσμου αλλά και της ίδιας της μπάντας έχω την εντύπωση… Και το X-Factor ειναι δισκαρα.-

Συνένα.

Το θέμα με το setlist της περιοδείας της “Somewhere Back In Time” περιοδείας το έχουν εξηγήσει και οι ίδιοι, αλλά αρκεί νομίζω να δει κάποιος το “Flight 666” και θα καταλάβει.

Οι Maiden στην εν λόγω περιοδεία έπαιξαν σε πολλές χώρες που δεν είχα πάει ποτέ. Υποθέτω πως τα τραγούδια που έχουν “κουράσει” πολλούς οπαδούς τους να τα ακούνε live (κάτι που πάλι ποτέ δεν κατάλαβα αλλά είναι άλλο θέμα) έγιναν τόσο μεγάλα για κάποιο λόγο.

Για αυτούς που τους είδαν (και τους βλέπουν) πρώτη φορά είναι πολύ σημαντικότερο να δουν/ακούσουν το “Fear Of The Dark” από ότι είναι για αυτόν που τους βλέπει κάθε 2 χρόνια να μην το δει/ακούσει.

Από την όποια ενασχόλησή μου, είναι μάλλον λάθος το να υποστηρίζει κάποιος ότι ο είναι ο έλληνας μεταλλας που υποστηρίζει τους Maiden πέραν του λογικού. Που να δείτε σε Αγγλία, Γερμανία και φυσικά Λατινική Αμερική ή ακόμα και στη Σκανδιναβία.

Εδώ υπάρχει μια σημαντική παράμετρος διαφοροποίησης. Στο εξωτερικό πραγματικά σέβονται τους Iron Maiden, ενώ εδώ συνεχίζουμε να αναπαράγουμε την ίδια χαζομάρα που κάνουμε επί χρόνια, να “ενοχοποιούμε” ακούσματα, λες και μειώνοντας τους Maiden ή όποιο αντίστοιχο όνομα, αναβαθμίζουμε το μουσικό στάτους μας. Αυτό δημιουργεί δράση / αντίδραση, κ.ο.κ.

σαγαπω.!!και εσένα (κλασικά…χωρίς κάποιον γκέι τρόπο)

οπως και να χει το αποτελεσμα ηταν το ιδιο. το σετλιστ ηταν απογοητευση σε σχεση με αυτο που περιμεναν οσοι μεγαλωσαν με μειντεν ειδικα μετα την early years. οσο για τα αλλα, προφανως και οι μειντεν δεν εχουν αναγκη την ελλαδα. αλλα αυτη την “ενοχοποιηση ακουσματων” δεν την εχω δει ως τωρα. ειδικα για τους μειντεν. ακομα και απο ατομο που μπορει να ακουει πλεον μονο αβαντγκαρντεξπεριμενταλαμπιεντγουατεβερ δεν θα γυρισει να σου πει “δεν γουσταρω πια”. που μπορεις να το ακουσεις για πολλες μπαντες, αλλα πραγματικα για μειντεν δεν το χω ακουσει ουτε απο εναν.

Όσοι μεγάλωσαν με Maiden μια χαρά γούσταραν το '08.Και επίσης μην ξεχνάμε ότι είναι ένα γκρουπ που συνεχώς αποκτά νέους οπαδούς,χρόνο με τον χρόνο.
Και εγώ θα ήθελα να ικανοποιήσω το ψώνιο μου και να τους δω σε club 500 ατόμων και να παίζουν το “That Girl” αλλά δεν γίνεται.

Συμφωνώ με Outshined φυσικά.

εγω απο τους περισσοτερους παλιους οπαδους την ιδια αποψη ακουσα οταν ειδαν το σετλιστ, τι να σου πω. το θεμα ειναι οτι δεν εκαναν περιοδεια παιζοντας b-sides. αυτο που λεω ειναι απολυτα λογικο κρινοντας απο το προηγουμενο τουρ. δεν ξερω πως αλλιως να το γραψω.

666 The post of the beast

Σας αγαπάω όλους

edit: γαμώ την κωλοσύνδεση

the neighbor of the beast, το ίδιο κάνει :slight_smile:

Βασικά το ίδιο το γκρουπ σχετικά με την περιοδεία είχε πει ότι ήθελε να αναβιώσει όλο αυτό το “σκηνικό” και την “αίσθηση” εκείνης της εποχής αλλά ταυτόχρονα να μπορεί να κερδίσει και το νέο κοινό που έρχεται στην συναυλίες.
Και κακά τα ψέματα αυτός είναι ο τρόπος που κινούνται οι Maiden σε τέτοιου είδους περιοδείες κτλ,για εμένα προσωπικά έχουν ένα από τα πιο έξυπνα management ροκ συγκροτήματος.
Ε και δεν γίνεται και αλλιώς ρε 'συ Βαγγέλη,έχουν να παίξουν σε ένα τεράστιο κοινό,από το οποίο ένα μεγάλο μέρος είναι πιτσιρικάδες που τους βλέπουν πρώτη φορά,όπως ήμουν και εγώ το '08.
“Κοιτάζω μπροστά μπροστά και βλέπω τα ίδια παιδιά που έβλεπα πριν από 20 χρόνια” έχει πει ο Dickinson,ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων,και είναι τρομακτική αλήθεια.Επιβεβαιώνει εξάλλου αυτό που λέει και ο Outshined ότι σε άλλες χώρες έχουν τον καθολικό σεβασμό,εδώ μόνο στην Ελλάδα έχουμε ηλίθιες απόψεις “έλα μωρέ και σιγά και έτσι και αλλιώς”.
Χαρακτηριστική η σκηνή όπου στο Flight 666 ο Smallwood διηγείται ότι ούτε ο ίδιος δεν πίστευε ότι οι Maiden θα γέμιζαν ένα ολόκληρο στάδιο σε μία χώρα της Λατινικής Αμερικής(δεν θυμάμαι ποια),για αυτό και αρχικά είχε ζητήσει ένα μικρότερο αλλά τελικά του είπαν να πάνε να παίξουν σε μεγαλύτερο.Δείγμα του ότι το κοινό τους μεγαλώνει τρομακτικά.

Σχετικά με το αν ξενέρωσαν όσοι άκουγαν Maiden από παλιά,τι να σου πω,εγώ ξέρω και είδα πολλούς ανθρώπους στην συναυλία όπου ήρθαν επειδή υπήρχε αυτή η “world slavery tour” ατμόσφαιρα και θεώρησαν τον ιδανικό τρόπο να κλείσουν με το κεφάλαιο “Maiden Live”,καθώς πλέον έρχονται εκνευριστικά συχνά.

ρε αγορι μου δεν διαφωνω. το ξερω οτι ετσι κινουνται. προφανως και ειναι επαγγελματιες/επιχειρηματιες. απλα και γω και παρα πολλοι αλλοι περιμεναν αλλα πραγματα απ αυτο το τουρ και ξενερωσαν. και ειναι λογικο. οσο για τους νεους οπαδους, απο τοτε που καναν το ριγιουνιουν περιοδευουν σαν πουστηδες. εχουν την ευκαιρια να ακουσουν το γαμημενο το τρουπερ και το φιαρ οφ δε νταρκ σε καθε λαιβ. και καθε φορα θα εχουν ατομα που τους βλεπουν πρωτη φορα. το γαμημενο το flash of the blade η το caught somewhere in time εχεις την ευκαιρια να τα ακουσεις μια φορα. κανεις τουρ και τα μισα κομματια τα χεις παιξει στο τουρ για τους πρωτους δισκους η σε καθε αλλο τουρ που κανεις. αν αυτο δεν ειναι κοροϊδια δεν ξερω τι ειναι.

επισης στο εξωτερικο δεν ξερω τι γινεται. κοσμο μαζευουν εκει, κοσμο μαζευουν και εδω.
ακομα δεν καταλαβα πως απαξιωνονται εδω. δεν μπορω να βρω ενα παραδειγμα. εκτος αν σεβασμος στην παντα ειναι “ειμαι 15χρονο και τραβαω μαλακια με τις αφισες του eddie και οτι και να κανουν οι μειντεν ειναι σωστο και οποιος πει κατι αρνητικο ειναι επειδη ειναι της μοδας και το κανει για να το παιξει και ετσι κι αλλιως και δενξερωγω, απ δε αιρονς”.

και ξαναλεω στην early years γιατι δεν εκαναν το ιδιο? γιατι γαμησαν στεγνα? δεν ειχε το τουρ τα εσοδα που περιμεναν? δεν μπορω να καταλαβω πως ενας μειντενας την μια παει και ακουει sanctuary, running free, [B]PROWLER[/B], remeber tommorow γαμω την παναγια, drifter και μετα να βλεπει το σετλιστ του somewhere και να μην βαζει τα γελια και να λεει “γαμω, μειντεν ρε μουνια”. πραγματικα δεν το καταλαβαινω.

Δηλαδή οι Maiden είναι η μόνη μπάντα στην ιστορία της μουσικής που πάντα παίζει μπροστά σε νέο και μικρό σε ηλικία κοινό ε; Οι υπόλοιπες μπάντες με μη σταθερά σετλιστς/εμμονές παίζουν πάντα με το ίδιο κοινό από το πρώτο τους demo;

Η μαλακία είναι ότι είναι ίσως η πιο αγαπημένη μου μπάντα, παρ’ όλα αυτά τους έχω δει μόνο μια φορά, απορρίπτωντας σκοπίμως τις υπόλοιπες. Ναι ξέρω ότι λαιβ σκοτώνουν, αλλά νομίζω επίσης ότι αδικούν τους εαυτούς τους.

Μπίλι θεωρώ πως είσαι λάθος.

Δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να πας σε μια συναυλία των Maiden και να μην αξίζει και το τελευταίο cent που θα πληρώσεις.

Και με αυτή τη στάση σου, επιβεβαιώνεις αυτό που λέω, πως κρίνουμε τις μπάντες από αυτό που θέλουμε εμείς να ακούσουμε, παρά από αυτό που έχουν να προσφέρουν.

Εν αντιστοιχία, τους AC/CD δεν τους ακουμπάει κανείς για αντίστοιχα θέματα (καλώς και πάλι κατ’εμε). Το πρόβλημα με τους Maiden είναι ότι έρχονται κάθε 2 χρόνια πλέον, το αυτονόητο που κάνουν σε όλο τον κόσμο δηλαδή, με αποτέλεσμα να τους θεωρούμε δεδομένους και να τους υποτιμάμε.

Αναφορικά με το κοινό δε, είναι γεγονός πως οι Metallica και οι Maiden είναι ένα άλλο επίπεδο από μόνοι τους. Το 90% των παιδιών που θα μπουν στη φάση του να ακούσουν heavy metal, αυτές τις 2 μπάντες έχει ονείρωξη να δει. Και εγώ έτσι ήμουν, πιθανότατα κι εσύ και οι περισσότεροι.

Το ότι σήμερα εγώ έχω προτεραιότητα άλλα ονόματα, δε σημαίνει ότι θα ξεχάσω τι έχουν προσφέρει αυτές οι μπάντες. Που στο κάτω κάτω, είναι και πραγματικά σε άλλο επίπεδο live.

Και εν τέλει, σόρρυ κιόλας, αλλά δεν μπορεί να παραπονιέται για το setlist κάποιος που τους έχει δει 1 φορά…

Σωστότατο ποστ το από πάνω νομίζω. Το να πας σε live των Maiden και να μην περάσεις καλά δε παίζει. Οκ και γω θα ψιλοπαραπονεθώ που στο σετλιστ είναι για 123829173812η φορά το Trooper πχ (δεν έχω δει τα φετινά σετλιστ ακόμα γι’αυτό δεν έβαλα σποιλερ δε ξέρω αν το παίζουν) αλλά όταν έρθει η ώρα να το παίξουν θα καραγουστάρω διάολε. Όπως και με όλα τα υπόλοιπα χιλοπαιγμένα κλασσικά κομμάτια.

Αλλά και γενικά μιλάμε για μία από τις μεγαλύτερες μπάντες και έναν από τους πιο χαρισματικούς performers δεν γίνεται να μην περάσεις καλά και να μην αξίζουν τα φράγγα που έδωσες.

Αρκετά + στα δύο παραπάνω ποστ.
Κακά τα ψέματα: άσχετα με τη γκρίνια που έχουμε πολλοί από μας από πριν λόγω του σετλιστ, όταν ξεκινάει η συναυλία όλα ξεχνιούνται.