κομπλεξικοι
το ίδιο έγινε και τώρα με το ευρωπαϊκό σκέλος της περιοδείας, μπορεί να ήταν και το ίδιο σετλιστ, μόνο που ανάμεσα στα άκυρα… [SPOILER]είχε αφήσει το El Dorado δεύτερο για ξεκάρφωμα :lol::lol:[/SPOILER]
Πω ναι ρε μαγκα που ειχε βγει ο bruce στα μαυρα!!!Απιστευτη ηδονη τοτε οταν το επαιξαν!!!
το σετλιστ αυτης της περιοδειας σε σχεση με την early years ηταν για γελια και την περιμενα και πως και πως.
Μπα, πού ήταν όλοι αυτοί?
Γιατί εγώ γύρω μου έβλεπα άτομα να κοιτάνε με απορία “ποιο κομμάτι είναι αυτό ρε παιδιά?”.
Edit σβήστε το ένας Mod,η σύνδεση τον παίρνει και διπλοποστάρω:(
Μόνο όσοι βρέθηκαν εκείνη την μέρα εκεί μπορούν να αντιληφθούν τι έγινε.
Καλή,χρυσή η περιοδεία του 05 Βαγγέλα,κομματάρες και ότι άλλο θες,δεν πρόκειται να διαφωνήσω.
Αλλά είναι γεγονός πως η “χρυσή εποχή” του συγκροτήματος ταυτίζεται με την World Slavery Tour,όταν όλοι τους προσκυνούσαν για αυτά που έκαναν,και συνεπώς με εκείνα τα κομμάτια.Είναι λογικό λοιπόν και το “remake” αυτής της περιοδείας να μνημονεύεται ως μία κορυφαία συναυλία.Ακόμα και από σκηνικής απόψεως να το δεις,γινόταν χαμός.
Σε εκείνη την συναυλία υπήρχε έντονη συναισθηματική φόρτιση από άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που τους είχαν γνωρίσει από το 1988 κιόλας,στην πρώτη τους εμφάνιση στην Νέα Φιλαδέλφεια.Ε δεν νομίζω να είναι τυχαίο ότι πολλοί είπαν την συναυλία του Αυγούστου του '08 δεύτερη καλύτερη μετά την παρθενική τους εμφάνιση στην Ελλάδα.
Δεν πρόκειται να ξεχάσω πότε το Rime Of The Ancient Mariner και το γεγονός ότι έβλεπα 40άρηδες και βάλε,οι οποίοι δεν νομίζω ότι ήθελαν να δουν τους Maiden υπό άλλες συνθήκες,να βάζουν τα κλάματα μόλις έπαιξαν το Mariner.Εκείνη την στιγμή δεν σε ένοιαζε ούτε το αν θα παίξουν το Fear Of The Dark ούτε τίποτα,εκείνη την στιγμή έβλεπες τους πιο αυθεντικούς Iron Maiden που θα μπορούσες να δεις καθώς έπαιζαν ένα πραγματικό έπος,που από τα βίντεο το βλέπαμε το '85 και κλαίγαμε.
Aα και μετά το Mariner δεν έπαιξαν το Fear Of The Dark αλλά το Poweslave,και όποιος κατάλαβε,κατάλαβε:wink:
Κάτι Heaven Can Wait,Wasted Years,Revelations,Moonchild,Clairvoyant τα αφήνω έξω
Μια best of περιοδεία ήταν floydized, το ότι ο 40άρης άκουσε το “Mariner” και θυμήθηκε τα νιάτα του σημαίνει κάτι μόνο για τον ίδιο, ούτε για σένα ούτε για μένα ούτε για τους MAIDEN.
Ψαξε τις αποψεις μου για τα τρια πρωτα μετα το Reunion.
Επισης, καποιος που εμαθε τους Maiden απο το Death On The Road, μαλλον δε θα εκανε αυτο που λες.
Δεν ειπα best of, ειπα [B]ΠΙΟ[/B] best of.
Δηλαδη να μην αφορα σχεδον αποκλειστικα την προωθηση ενος δισκου που δε μου αρεσε.
Κατα τα αλλα, ισως πρεπει να ζητησω συγγνωμη που στα 15 που δεν τους ακουγα το 2005 και το 2007 ή για το οτι δεν τα καταφερα το 2008.
Οπως και να 'χει, γιατι δεν εχω και υποχρεωση να δωσω λογαριασμο, ειπα ξανα οτι με βαση τα λεφτα που εχω ζυγισα τις επιλογες που ειχα και ενα κριτηριο ηταν ΚΑΙ αυτο.
Συμφωνω εδω και μπορω να ειμαι σιγουρος για το τελευταιο.
ναι μονο που εκεινη η εποχη δεν ταυτιζεται με το σετλιστ τις περιοδειας για τα golden years. Μονο σου το λες, wasted years, heaven can wait, fear of the dark (!) οταν στην early years βγηκαν με Murders in the rue morgue. αμα βαριεσε να βγαλεις κομματια που χεις να παιξεις 30 χρονια κανε αλλη μια μπεστ οφ περιοδεια και μη μου λες για γκολντεν γιαρς κτλ. επισης το revelations στην προηγουμενη δεν το παιξαν? αφου ειναι απ το piece of mind.
Δεν είπα ότι σημαίνει κάτι για όλους μας,ο καθένας το βίωσε διαφορετικά(πάντως σίγουρα μαζί με πολύ χώμα!)
Απλώς θεωρώ τις απόψεις “ε καλά μωρέ τι έπαιξαν τότε” λίγο υπερβολικές και σίγουρα υποκειμενικές.
Το γεγονός ότι μέσα στον Αύγουστο ήρθε τόσος κόσμος,από όλες τις ηλικίες,για να δει ένα συγκρότημα,το οποίο πέρα από τον οποιονδήποτε κορεσμό έχει εντοπίσει ο καθένας,έχει έρθει και άλλες τόσες φορές,λέει κάτι,τόσο για την συναυλία όσο και για το setlist.
Golden Years δεν είναι μόνο '84-'85.
Απλώς έγινε η περιοδεία με βάση την τότε τερατώδη περιοδεία που έκαναν το '84-'85 και έβαλαν και κάποια στοιχεία από τις επόμενες,παίζοντας κομμάτια και από τους 3 δίσκους.
ναι, οτι οι μειντεν με οτι σετλιστ και να παιξουν, θα χουν παντα κοσμο.
Mπα σιγά μην μάζευαν τον ίδιο κόσμο άμα έπαιζαν ένα τυχαίο set από τα τελευταία τους,και ειδικά όταν η τελευταία τους εμφάνιση στην Ελλάδα έχει γίνει έναν χρόνο πριν
Floydized γράφεις λες και ζεις σε άλλη χώρα. Πάμε πάλι. Μιλάμε για ΜΕΗΝΤΕΝ και ΕΛΛΑΔΑ. Ό,τι είπε ο Βαγγέλης: ακόμα κι αν έρθουν για συναυλία στα πλαίσια περιοδείας με σετ διασκευών σε Τερλέγκα και Ζαφείρη Μελά, από κάτω θα γίνεται της κακιάς πουτάνας και ΑΠ ΔΙ ΑΪΡΟΝΣ.
Πες τα χρυσόστομε! Περιοδεία που τη περίμενα πως και πως, και η ξενέρα του σετλιστ δε περιγράφεται! Και φυσικά εκείνο το βράδυ χτυπιόμουν στα κλαμπ της Χαλκιδικής 8)
Μαλάκας; Μπορεί. Αλλά τουλάχιστον ήθελα η συγκεκριμένη περιοδεία να 'ναι ότι πιο κοντά σε αυτό που είχα ονειρευτεί…
Πφφ πάντα θα έχουν κόσμο ναι,αλλά το '08 έπαιζε ρόλο το set list και γενικότερα η όλη φάση.Σιγά μην ερχόντουσαν μετά από ένα χρόνο και έπαιζαν το A Matter Of Life And Death και μάζευαν 20 χιλιάδες.
Τώρα βέβαια το διάστημα είναι μεγάλο για τα δεδομένα τους,3 ολόκληρα χρόνια:p
Άντε πάλι.
ΡΕ ΔΕ ΘΑ ΧΟΥΝ “ΠΑΝΤΑ ΚΟΣΜΟ” ΑΠΛΑ, ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΜΟΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ Ο,ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ, ΕΔΩ ΑΥΤΟ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΜΕ ΜΠΛΕΗΖ, ΝΙΩΣΕ.
Οκ,αν εννοείς για το “τι θα γίνεται από κάτω” μάλλον δεν το ερμήνευσα σωστά στο πρώτο σου ποστ και κατάλαβα ότι μιλούσες για “εισιτήρια” κτλ,συγχώρεσέ με γέροντα:(
Εμείς είμαστε καταδικασμένοι να μη συνεννοούμαστε πάντως. Γιατί ναι, και για εισιτήρια μιλάω. Λίγο πολύ οι Μέηντεν θα ναι πάντα πολύ μπροστά σ’ αυτόν τον τομέα εδώ πέρα και θα τραβάνε τους γκαζμάδες Έλληνες όπως τα σκατά τις μύγες.
Μα την Πανκαγία με έχεις εξοργίσει,αποφάσισε,σαν να μιλάω με τον Χόρορ για τους Pink Floyd νιώθω.
Σοβαρά τώρα,φυσικά και έχεις δίκιο σε αυτό που αναφέρεις.Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει,υποθέτω λόγω του ότι “μας ήρθαν” φρέσκοι φρέσκοι σε μία εποχή όπου γενικά δεν υπήρχαν ίντερνετ κτλ και έτσι έφτιαξαν παράδοση.
Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την αποδοχή που έχει ο Gallagher στην Ελλάδα όπου ακόμα και τρέντυ να ρωτήσεις θα έχει πάρει το αυτί του ένα “Moonchild”,και υποθέτω ότι αυτό γίνεται επειδή και αυτός ήρθε το '81