Iron Maiden - 10
Killers - 8
The number of the beast- 9
Piece of mind - 8
Powerslave - 9
Somewhere in time - 8
Seventh son of a seventh son - 10
No prayer for the dying - 6
Fear of the dark - 5
The X-Factor - 7
Virtual XI - 6
Brave new world - 10
Dance of death - 8
A matter of life and death - 9
The final frontier - 4 (το βαριεμαι απιστευτα και ναι το θεωρω το χειροτερο τους)
Είχα ακριβώς την ίδια γνώμη όταν κυκλοφόρησε. Είχα απογοητευτεί πλήρως κ το είχα ξεγραψει, μέχρι που του έδωσα άλλη μια ευκαιρία πριν κάνα μήνα!
Πραγματικά έχει μέσα κομματαρες που αξίζουν όπως mother of mercy, talisman, starblind, coming home και γενικά όλα τα κομμάτια έχουν κάτι να μου πουν εκτός από το isle of Avalon που το βαριέμαι… Ναι, ακόμα κ το el dorado ρε φίλε, μ’ανεβάζει, με φκιαχνει πως το λένε!!! Δε το λέω κομματαρα αλλά μ’αρέσει.
Τώρα δε τίθεται θέμα σύγκρισης με το x factor γιατί απλούστατα δεν έχουν καμμία σχέση μεταξύ τους!!!
Κ στη τελική ο καθείς έχει τα βίτσια του κ τις αρρώστιες του! Είμαι φορέας, το παραδέχομαι!!!
Greek trooper o αλλος εβαλε 8 στο piece of mind και 8 στο Dance of death το Χ factor σε πειραξε?..νταξη γουστα ειναι αυτα και βιτσια…
εγω…
Iron Maiden - 10
Killers - 9
The Number Of The Beast - 9,5
Piece Of Mind - 100
Powerslave - 10
Somewhere In Time - 10
Seventh Son Of A Seventh Son - 10
No Prayer For The Dying - 7,5
Fear Of The Dark - 7,5
The X Factor - 7
Virtual XI - 6
Brave New World - 9,5
Dance Of Death - 8
A Matter of Life and Death - 9
The Final Frontier - 7
Iron Maiden - 10
Killers - 9
The Number Of The Beast - 9.5
Piece Of Mind - 10
Powerslave - 9.5
Somewhere In Time - 10
Seventh Son Of A Seventh Son - 10
No Prayer For The Dying - 6
Fear Of The Dark - 7
The X Factor - 8
Virtual XI - 4
Brave New World - 8
Dance Of Death - 7.5
A Matter of Life and Death - 8.5
The Final Frontier - 6
Iron Maiden - 10 (φοβερα κομματια,αν τα λεγε ο ντικινσον θαταν το αγαπημενο μου.οσοι λενε οτι ταιριαζουν πιο πολυ στον ντι αννο ας ακουσουν live remember tommorow kai phantom of the opera)
Killers - 6(εντυπωσιακο ξεκινημα με ides of march και wrathchild αλλα μετα τα ιδια αναμασηματα σαν να ακουμε κομματια που απλα δε χωρεσαν στο ντεμπουτο)
The Number Of The Beast - 10(αλμπουμ-ντου στον μεταλ κοσμο)
Piece Of Mind - 10(ισως ο δισκος με την μεγαλυτερη ποικιλια απο ολους)
Powerslave - 9(εχει κομματαρες αλλα και 2 φιλερακια σιγουρα)
Somewhere In Time - 8(για αλλους ειναι δεκαρι εμενα απλα δεν ειναι του γουστου μου ο ηχος του παροτι εχει συνθεσαρες)
Seventh Son Of A Seventh Son - 10(ουτε δευτερολεπτο περιττο)
No Prayer For The Dying - 6(αδιαφορο γενικα,δεν ακουγεται σαν συνολο)
Fear Of The Dark - 7(ωραια χαρντ ροκ ατμοσφαιρα αλλα μπολικα φιλερς για μειντεν)
The X Factor - 8(αδικημενο λογο τραγουδιστη και ελεεινου εξωφυλλου ,αν ηταν ο μπρους ανετα στεκοταν στα κορυφαια τους)
Virtual XI - 2(αθλιο μονο και μονο που εχει το angel and the gambler μεσα.στην πυρα)
Brave New World - 8(δυνατο comeback)
Dance Of Death - 5(το μισο ειναι φιλερς.βαρεμαρα.και ποτε δεν καταλαβα γιατι αρεσει γενικα το paschendale σε κοσμο)
A Matter of Life and Death - 7(στιβαρο και μεστο σα συνολο.λιγο πιο μικρο να ηταν…)
The Final Frontier - 6(εχει τις στιγμες του αλλα και να μην εβγαινε δε θα ηταν καμια τρελη απωλεια)
Iron Maiden - 9
Killers - 7
The Number of the Beast - 8
Piece of Mind - 100000000000000000000000000000…
Powerslave - 9
Somewhere in Time - 9
Seventh Son - 10
No Prayer - 7
Fear of the Dark - 7
X-Factor - 8
Virtual XI - 5
Brave New World - 9
Dance of Death - 9
AMLAD - 9
Final Frontier - 6
Για το Number of the beast ημουν ετοιμος να του βαλω 9 αλλα το ξανακουσα πριν και το ξανασκεφτηκα.Δεν θεωρω οτι είναι τοσο καλος δισκος για 9.Σημαντικος ναι,τοσο για την χρονικη στιγμη οσο και την μετεπειτα πορεια αλλα με τραγουδια οπως Gangland & Invaders (ακόμα και το Run to the Hills) αν του εβαζα 9 θα αδικουσα όλους τους αλλους δισκους.Οποτε…
Iron Maiden - 10 (τρελή δισκάρα με πολλή όρεξη απ τη μπάντα κι ένα punk feeling όπου ο DiAnno έδινε ρέστα. Ούτε μισό τραγούδι μέτριο)
Killers - 9 (Επίσης δισκάρα κ ίσως ελαφρώς υποδεέστερο απ το ντεμπούτο αλλά με μεγαλύτερη ποικιλία ήχων. Φοβερή συνέχεια)
The Number Of The Beast - 9 (Με καναδυό φιλεράκια - Invaders και Gangland - αλλά τα υπόλοιπα ένα κι ένα και για σεμινάριο)
Piece Of Mind - 8 (Δυνατός επίσης δίσκος αλλά με λίγο παραπάνω φιλεράκια κατ εμε)
Powerslave - 8 (περίπου σαν το αποπάνω)
Somewhere In Time - 7 (κάποια δεν μπορώ να τα πολυακούσω… Κάποια άλλα με πορώνουν απίστευτα!)
Seventh Son Of A Seventh Son - 9 (καλύτερο… και ωραίος ήχος που ταίριαζε στη μπάντα)
No Prayer Of The Dying - 3 (πατάτα ολκής, μεγάλο φάουλ… το 3 μόνο και μόνο για καναδυό καλά τραγούδια αλλά και πάλι όχι τα καλύτερά τους)
Fear Of The Dark - 6 (πολύ καλύτερο απ το προηγούμενο μεν, μακριά απ τα στάνταρντς τους δε)
Brave New World - 8 (φοβερός δίσκος - στο επίπεδο των παλιών!)
Dance Of Death - 3 (κάτω του μετρίου)
A Matter Of Life And Death - 6 (πολύ καλό αλλά όχι κάτι που θα παίξεις ξανά και ξανά όπως τα παλιά τους)
The Final Frontier - 0 (βουτιά στο κενό)
Σημ. : Δε βαθμολόγησα τα X-Factor και Virtual XI γιατί δε μ εκφράζει η αλλαγή τραγουδιστή και δεν παίζει ν ασχοληθώ. Ξέρω πως έχουν κρυμμένα διαμαντάκια μέσα αλλά και πάλι δε λέει. Άντε να τ’ακούσουμε σε κάνα λάιβ από Ντίκινσον και πάει στο καλό
Αφού δεν ακούγεται ρε φίλε ούτε μισό τραγούδι απ αυτό το κατασκεύασμα τί να κάνω… Και τα υπόλοιπα που βαθμολόγησα με τριαράκια είχαν καναδυό που ακουγόταν.
Iron Maiden - 10 (ο δεύτερος πιό αγαπημένος μου Maiden δίσκος)
Killers - 8
The number of the beast- 9
Piece of mind - 9
Powerslave - 9 (και στα 3 τελευταία υπάρχουν εντυπωσιακές συνθέσεις και κανά 2 filler)
Somewhere in time - 11 (πρωτοποριακός, επικός, απίστευτος, με την παραγνωρισμένη-παραγκωνισμένη κομματάρα The Loneliness…)
Seventh son of a seventh son - 10
No prayer for the dying - 7
Fear of the dark - 6
The X-Factor - 8 (Η καλύτερη στιγμή τους -δισκογραφικά- στα 90’s)
Virtual XI - 6
Brave new world - 9 (εξαιρετικό, δεν βάζω 10 επειδή με χαλάει λίγο η πολύ μοντέρνα παραγωγή, προσωπικά κολλήματα )
Dance of death - 8
A matter of life and death - 9
The final frontier - 5 (δεν του έχω δώσει πολλές ευκαιρίες)
αν το Sun and steel (προσωπικά μου αρέσει πολύ) και το quest for fire (και το Die with your boots on ακόμα ακόμα) περιλαμβάνονταν στο Final Frontier ή σε οποιοδήποτε άλμπουμ από τα 90’s και πέρα, θα μιλούσαμε για ύμνους.
Όταν τα διαδέχεται ένα To Tame a Land και έπονται του Still Life, δε μπορείς να τα θεωρήσεις ισάξια τους…